Totul despre dispecerul profesie foc

Totul despre dispecerul profesie foc

Profesia de dispecerul de foc – foarte responsabil. Și, probabil, nu toată lumea va place. Cu toate acestea, sunt cei care caută să stăpânească această specialitate specială și să lucreze în departamentul de pompieri. Și pentru asta despre această profesie trebuie să le știi totul.

Particularități

Profesia managerului de foc are propriile sale caracteristici, care trebuie să fie luate în considerare, luarea unei decizii de a lua această poziție. Acest lucru are Strict grafic. În picioare de serviciu, nu mai lucra pentru a fi ofensat de afacerile lor sau pleca mai devreme. Este necesar să se înțeleagă că este important să fie într-un post de luptă, pentru că în orice moment se poate produce o situație de urgență, iar dispecerul acea persoană primul care afla despre aceasta și ajută la coordonarea acțiunilor ulterioare.

Lucrarea implică acțiunile coordonate ale întregii echipe, în care depinde fiecare lot. Și dispecerul este, de asemenea, membru al acestei echipe. Realitățile sunt de așa natură încât profesia se referă la categoria celor atunci când este constantă colectate, gata pentru orice minut Face rapid o decizie, precum și pentru a susține unul care este la capăt al firului.

Responsabilități

Angajatul articolului ignifugat este obligat să respecte fișa postului în care există o serie de puncte importante.

  • Dispecerul acceptă toate apelurile telefonice care intră în consola de serviciu, informații le transmite imediat unitățile necesare, și de asemenea, remedieri în jurnalul de apeluri.
  • Angajatul acestui serviciu ar trebui să acționeze în mod clar, nu permite nici o eroare.
  • El face o evaluare a situației, acordând o atenție la locul în care a avut loc la foc: instituție, clădiri rezidențiale, sectorul privat. În funcție de complexitatea focului, rapoartele de dispecer pot fi necesare forțe ce.
  • Pistele de dispecer unde și ce calcule de incendiu sunt în acest moment. El deține o legătură cu ei. Se poate naviga și decide care brigadă este mai ușor și mai rapid de a conduce până la scena, și are, de asemenea, idei despre ce tehnica este în parte, și care este implicată pe plecările.
  • Dispecerul Notifică echipa de alarmă și rapoartele unde să plece și ce echipamente va avea nevoie.
  • lucrător de servicii de comunicare trebuie să fie bine orientat în oraș și zona, știu ce, unde se află și cum este mai convenabil de a conduce până la hearthole.

În mod prompt subordonat acestui specialist, șeful turei de serviciu la timpul său de lucru. Dar, în general, activitatea sa controlează șeful serviciului de dispecer de serviciu.

Cunoștințe și abilități

Cu privire la Cunoştinţe, care vor fi necesare pentru a realiza această lucrare, ei trebuie să se răspândească în domeniul tehnologiei, care va trebui să lucreze. Acestea sunt un mijloc de comunicare, calculator personal, harta interactivă. Toate acestea trebuie să le știți bine. Deoarece dispecerul este obligat să accepte apelul, pentru a pune un mesaj la jurnalul, notifică comanda urgenței trebuie să fie în măsură să acționeze rapid, posedă memorie bună și de reacție.

Necesită pentru cunoașterea terenului. Acesta joacă un rol foarte important, pentru că viața și salvarea oamenilor depind de rata de răspuns a expeditorului și formarea brigăzii. Cum mai repede ajunge la locul, cum este mai convenabil de a asigura agenților de stingere și de a distribui puterea – nuanțe foarte importante. Si totul incepe cu dispecerul. Desigur, Dispecerul ar trebui să știe numele de tehnologie care merge la incendii, așa cum acționează și în ce cazuri este necesar. Pentru cunoașterea aprofundată a aspectelor tehnice, nimeni nu cere de la acest angajat, dar ar trebui să aibă o înțelegere generală a acestor nuanțe. Acest lucru va facilita munca și el însuși, și să dea încredere în situații dificile.

Necesar în această profesie nu numai cunoștințele de mai sus. Unele trăsături de caracter sunt, de asemenea, foarte importante. De exemplu, lucrător Trebuie să fie foarte atenți la detalii, erodate, rezistent la stres, care știu să asculte o persoană, calmă, pune întrebările corecte, dacă este necesar, uneori, o persoană apelează la stația de incendiu într-o stare de panică, teamă și anxietate. Este dificil pentru el să se concentreze pe lucrul cel mai important, iar nevoile de dispecer pentru a clarifica nuanțe importante. Este de aici că, uneori, depinde de cât de repede va fi capabil de a asista și a salva oameni. În unele cazuri, specialistul ar trebui omul orient cum să acționeze într-un fel sau altul. De exemplu, cum să stați într-un apartament de ardere înainte de sosirea pompierilor, dacă toate căile de mântuire sunt tăiate. Sau cum să ajute o persoană, în cazul în care are nevoie înainte de sosirea specialiștilor calificați. De multe ori, este acești primii pași care joacă un rol important în salvarea de vieți.

Alte abilități importante pentru dispecer vor fi un discurs competent, o dicțiune clară, o voce încrezătoare, abilitatea de a oferi un sprijin psihologic în cazuri de urgență și de a-l face să perceapă informații și să acționeze corect, în ciuda atacurilor de panică, care în astfel de cazuri sunt inevitabil.

O responsabilitate

Dispecerul este responsabil pentru îndeplinirea necorespunzătoare a îndatoririlor sale, pentru a perturba reglementarea muncii, disciplina în conformitate cu legislația existentă și actele de reglementare ale Ministerului situațiilor de Urgență. Ar trebui să fie responsabil să lucreze, să îndeplinească toate cerințele, să acționeze conform instrucțiunilor.

Dar cel mai important, moral, aspect – dispecer, ca fiecare angajat al Ministerului situațiilor de Urgență, este responsabil pentru oameni, Pentru că fiecare apel anxios este viața umană. Și din acțiunile corecte ale dispecerii depinde foarte mult.

Educaţie

Dacă există o dorință de a deveni un dispecer MOE, puteți merge moduri diferite. Învățământul superior în acest caz, este opțională. Puteți avea o diplomă de o școală tehnică sau colegiu pe o specialitate tehnică sau umanitare. Principalul lucru este de a avea abilitățile necesare și o mare dorință de a stăpâni această profesie. În primul rând, în orice caz, va exista un stagiu, în timpul căreia puteți vedea angajații cu experiență cât de muncă, și să vă familiarizați cu toate nuanțele.

În plus, având în orice formă de educație de bază, puteți merge întotdeauna prin cursuri specializate. Există centre pentru formarea specialiștilor din cadrul Ministerului Situații de Urgență, în cazul în care puteți obține, de asemenea, cunoștințe relevante.

La locul de muncă

Activitatea PCS dispecer este construit pe datorie. Diagrama poate fi diferit, depinde de organizarea. Dar, în orice caz, lucrarea este organizată astfel încât, după schimbarea, angajații au suficient timp să se relaxeze și de a restabili.

Reciclare într-o astfel de organizație o este inacceptabilă, deoarece o atenție ridicată este întotdeauna necesară și un răspuns rapid.

La locul de muncă dotate cu echipamentul necesar Pentru primirea și scrierea de apeluri, precum și capacitatea de a controla mișcarea tehnicii pe străzi și să urmeze setarea generală. Există o cameră de zi și mese, în cazul în care angajații iau pe rând pot lua o mică pauză, bea ceai sau cafea, luați masa.

salariu dispecer MOE depinde de mai mulți factori: Experiența de lucru, regiune, prime și indemnizații. De exemplu, cursantul nu poate conta imediat pe salarii mari. Dar în timp, ea crește treptat. În medie, dispecerul poate primi de la 20 la 40 de mii de ruble.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: