Totul despre electromonters de alarmă de incendiu

Totul despre electromonters de alarmă de incendiu

Sistemul electric de alarmă de securitate și de incendiu (OPS) – Aceasta este o persoană a cărei activitate este de a instala și de a reglementa sistemele OPS, precum și stabilirea unor mecanisme de supraveghere video, senzori, dispozitive specializate, etc. D. Pe piața modernă, această poziție este foarte popular. Pentru ea, este nevoie de cunoștințe speciale, fără de care este pur și simplu imposibil de lucru. Electricieni transporta responsabilitatea personală pentru tot ceea ce se întâmplă cu dispozitive.

Particularități

Menținerea Complexele OPS este implicat în mai mulți angajați la o dată – acestea sunt electricieni, instalatori, reglare și specialiști de service, pentru fiecare dintre acestea fiind fixate teren său de lucru. Principalul avantaj al profesiei este salariu mare și de prestigiu. Pentru minusuri Este posibil să se atribuie complex de instruire (în scopul de a obține o educație, trebuie să știi și electronică), materiale plasate și responsabilitatea morală. Apariția celor mai noi tehnologii necesită un sistem de alarmă de incendiu de formare avansată periodică.

Acest lucru se întâmplă deoarece sunt produse noi materiale și echipamente pentru instalare, natura și conținutul schimbărilor de muncă și toate acestea sunt necesare pentru o funcționare sigură.

Responsabilități

În activitățile lor, Ops electrician aderă la Descrierea postului Federația rusă și instrucțiunile elaborate în mod direct de către întreprinderea în sine pe care funcționează. În cazul ocupării forței de muncă, familiarizarea cu toate documentele, precum și instrucțiunile. Acesta conține o listă de drepturi, cerințe, responsabilități și responsabilități care vor fi consacrate de un angajat. Lucrările de muncă Montter ops.

 1. Repararea și întreținerea sistemelor de semnalizare.
 2. Inspectarea setului de elemente ale traseului de cablu.
 3. Curățarea contactelor, comutatoare și alte elemente ale echipamentelor principale și suplimentare.
 4. Instalarea liniilor de desene și scheme simple.
 5. ramuri de a construi și dispozitive de capăt (cuplaje).
 6. Cu ajutorul unor dispozitive speciale, lucrările efectuate și eliminarea defectelor posibile se efectuează.
 7. munca de montaj, de întreținere de funcționare a structurilor și a aparatelor.
 8. Instalarea detectoarelor de pe construirea de structuri.
 9. Efectuarea de lucrări suplimentare, verificarea funcționalității sistemului.
Citește mai mult  Totul despre profesia de inginer PTO

OPS Drepturile Montter.

 1. Dreptul de a asigura mijloacele de protecție individuală, echipamentul necesar și la locul de muncă.
 2. Dreptul la un mediu de lucru confortabil și condițiile prevăzute în contractul de muncă.
 3. Dreptul la informare cu privire la problemele de finanțare identificate în timpul întreprinderii, managementul.
 4. Dreptul la furnizarea de idei pentru a corecta problemele.

Responsabilitate OPS Monter.

 1. Pentru îndatoririle directe.
 2. Pentru executarea sau neîndeplinirea de lucrări, conform fișei postului.
 3. Pentru nerespectarea de siguranță, securitate la incendiu.
 4. Pentru desen orice prejudiciu material întreprinderii.

Cerințe

Poziția electrician include cinci evacuări – III, IV, V, VI, VII. Fiecare dintre evacuările au toleranță la un front specific frontal. III – aceasta este cea mai înaltă categorie, o mare responsabilitate și puteri mai largi. Foarte angajat calificat este obligat să știu tot ce știe un electrician low-timp, și vice-versa. Excepția este numai VII descărcare de gestiune – există o responsabilitate minimă și lucrări nu foarte complexe, care pot fi efectuate fără nici un fel de cunoștințe suplimentare. Conform documentului, în care sunt descrise toate cerințele pentru angajatului (aceasta se numește Prof.), scopul principal al activității specialiștilor este de a garanta siguranța spațiilor. Aceasta se realizează prin instalarea sistemelor de securitate și de securitate.

Principalele obiective ale muncii, care sunt incluse în standardul profesional.

 1. Pregătirea echipamentului electric al curentului slab al sistemelor de securitate pentru instalarea și acceptarea echipamentelor curente de lumină, care va fi montat. Pregătirile pentru instalarea și punerea în aplicare a link-uri de sisteme de închidere a echipamentului de curent slab montat. Pregătirea depozitării electrice și elemente structurale.
 2. Instalarea de închidere electrice de comunicare, precum și aparate de comutare, care sunt proiectate pentru echipamentele de curent slab, precum și instalarea de elemente ale traseului de cablu, mecanisme de conectare și cutii pentru totalitatea sistemelor tehnice de protecție. Verificarea instalației de conexiuni, în conformitate cu documentele de inginerie și de proiect. Instalarea și verificarea sistemelor de comunicare externă pentru a instala o conexiune cu liniile de console ale sistemului central de securitate.
 3. Instalarea siguranța curentului slab al sistemelor de securitate, verificarea instalației și conectarea elementelor de noduri care fac naveta, în conformitate cu termenii tehnice și a documentelor de proiectare. Adunarea de detectoare și senzori de dispozitive de diferite alarme – de securitate, alarmare și securitate și foc.
 4. Efectuarea de pornire și lucrări de sisteme de securitate și de incendiu deja colectate de adaptare, precum și formarea alternativă a ultimelor părți ale echipamentului electric al curentului slab. execuție completă a launcheling și configurare acțiuni ale întregului sistem de securitate, împreună cu dispozitive de monitorizare prin care, de observare centrala, telecomenzi pe canalele de legătură și a liniilor de transmisie. Efectuarea lansatoarele și configurare fabrică întreaga configurație de televiziune în paragraful de securitate. Efectuarea lucrărilor de pornire și de configurare a întregului sistem de control al accesului, împreună cu dispozitive de supraveghere. Efectuarea launcheling și punerea în funcțiune a dispozitivelor de evacuare și de calcul de rețea locală.
Citește mai mult  Totul despre lucrarea tehnicianului geodezist

Aici puteți aloca și cerințele pentru formarea profesională a electricianul OPS – Este respectarea standardelor de Sanpinov și oaspeții, cunoașterea de dispozitive și reguli pentru întreținerea de securitate și de avertizare împotriva incendiilor, de televiziune de securitate și de alimentare cu energie. Specialistul trebuie să cunoască regulile și procedura de verificare, cu ajutorul unor dispozitive speciale, echipamente performante, tipuri de probleme și modalități de a le elimina. Cerințe individuale includ o vedere buna culoare, auz acută, responsabilitate și de atitudine conștiincioasă la locul de muncă, calm, reacție instantanee și aparatului vestibular de echilibru.

Educaţie

Trecerea de formare profesională, electricianul OPS primește toate cunoștințele necesare pentru a lucra și a epuiza abilitățile. Pentru a începe de învățare, este suficient să aibă cunoștințe pe baza mediei sau mediu – Educatie speciala.

Condiția principală pentru depunerea documentelor – disponibilitatea certificatelor medicale, în cazul în care absența unor contraindicații pentru munca în acest domeniu. Trecerea programului de formare la cursuri speciale sau într-o școală profesională, Monter va primi un certificat.

În viitor, angajatul nu este suficient pentru a avea crustele cu descărcarea inițială obținută, este necesar cursuri periodic stagii de perfecționare și formare avansată. Asigurați-vă că se poate și fără a rupe departe de locul de muncă. Acum există mai multe forme de învățare la distanță în cazul în care puteți trece teoria. Și puteți lucra practica direct la locul de muncă. Timpul de instruire poate varia în funcție de specificul întreprinderii și experiența.

După absolvire și trecerea practică, studentul se eliberează un certificat de descărcare de calificare alocate.

Locul muncii și salariul

Instalatorii de alarmă de incendiu pot găsi de lucru în organizațiile care oferă servicii de întreținere de instalare și service. În prezent, alegerea organizațiilor care furnizează servicii pentru construcția și întreținerea sistemelor de securitate, o suficient de mare – divizarea structurală a securității private, EMERCOM Rusiei, Cehov. De asemenea, competențele profesiei sunt în cerere, la întreprinderile de întreținere a mijloacelor tehnice de protecție sau de vânzare a echipamentelor de securitate.

Salariul în diferite regiuni pot fi diferite, în medie, la cele mai mici calificări, puteți începe să câștigați de la 15.000 de ruble pe lună. Cu cat mai mare categorie, cu atât mai mare câștigurile electricieni.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: