Totul despre finisarea profesiei

Totul despre finisarea profesiei

Probabil că nu există nici o astfel de persoană care, cel puțin o dată în viața lui nu a recurs la serviciile de masterat de reparații. De aceea, relevanța acestei profesii în Rusia este în creștere în mod constant. Desigur, cu amenajarea spațiilor rezidențiale, puteți încerca întotdeauna să salveze și să facă reparații, cu propriile mâini sau invita autodidact, promițând să-și îndeplinească întregul front de lucru pentru prețul la scară. Cu toate acestea, după cum arată practica, astfel de decizii sunt rareori de succes, iar calitatea muncii prestate este destul de scăzută.

În studiul nostru ne vom concentra mai multe detalii privind descrierea profesiei de finisare, atribuțiile funcționale, precum și vorbesc despre abilitățile pe care acest lucrător ar trebui să aibă.

Particularități

Finisajul este un maestru care efectuează proiectarea premisele unei varietăți de structuri de inginerie, oferindu-le vedere estetic și perfectă. Acest master trebuie să aibă cunoștințe temeinice a tuturor tehnologiilor și modalități de a termina spațiile existente.

Dacă luăm în considerare specializarea comandantului cu care se confruntă de lucru dintr-o poziție istorică, atunci putem spune că Această profesie a apărut relativ recent. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că în timpurile anterioare, oamenii nu au adăuga casele lor. Desigur, și câteva secole în urmă, fiecare proprietar a căutat să aducă confort și stil la casa lui, dar oamenii obișnuiți au îndeplinit din ce în ce aceste lucrări pe cont propriu. Și dacă te uiți la monumente arhitecturale, palate și moșii, deoarece epocile vechi, putem concluziona că Velmazby și oameni nobili, dincolo de orice îndoială, folosit serviciile profesioniștilor atunci când efectuează de finisare casele lor.

In zilele noastre, decorațiuni de înaltă calitate, de apartamente și case sunt disponibile nu numai pentru proprietarii de case bogați, dar, de asemenea, o persoană cu o medie. În ciuda acestui fapt, mulți în ziua de azi încearcă să salveze fondurile și să își îndeplinească munca pe cont propriu.

În cele mai multe cazuri, lipsa competențelor și abilităților necesare este mai devreme sau mai târziu conduce la faptul că ei încă mai trebuie să angajeze profesionale de finisare și încredere în ei din nou de reparații sau îndeplinirea lucrări deosebit de complexe.

Ca orice altă profesie, activități de finisare au avantajele și dezavantajele lor. Masters de reparare astăzi pe scară largă cerute pe piața serviciilor generale de construcții, De aceea, oamenii care stăpânită de specialitate se pot furniza cu ușurință ordinele regulate. Acest lucru este valabil mai ales în condițiile unui șomaj a crescut în țară. Chiar și finisaje novice inexperienceful, care au unele aptitudini și responsabil fac munca lor, nu va sta fără locuri de muncă.

Citește mai mult  Profesia de inginer Plumber

Printre Trebuie remarcat avantajele nivel decent de plată, Deși prețul final al serviciului depinde în mod direct de factori, cum ar fi volumul și complexitatea muncii produse, precum și asupra lor politica de valoare proprie a specialistului. În plus, nivelul de plată al expertului pentru reparații diferă semnificativ în funcție de regiunile. Deci, la Moscova, salariul mediu al acestui specialist este de aproximativ 60-100 mii. ruble pe lună. Un bonus mare pentru masterat non-rezident este soluția problemelor de locuințe: majoritatea firmelor importante pentru momentul îndeplinirii tuturor obligațiilor oferă angajaților un spațiilor de locuit, contribuind astfel la economisirea de închiriat. Finisoare de lucru individual, va avea, probabil, Îmi place posibilitatea de planificare programul de lucru și vă puteți stabili tarife cu privire la serviciile lor.

Posibilitatea de a lucra la sine este unul dintre motivele pentru care mulți fac o decizie de a deveni o finisare. Într-adevăr, comandantul vagon nu funcționează în mod necesar pe un fel de companie, deoarece poate arata bine pentru clienții săi, în mod independent. Acest lucru este deosebit de convenabil dacă lucrarea nu este perceput ca un permanent, ci acționează ca un loc de muncă part-time în timpul ocupării forței de muncă.

De exemplu, un deget poate lua ordine de pe o zi liberă și au o bună câștiguri suplimentare.

Este important ca capacitatea de a îndeplini finisarea spațiilor să fie utilă fiecărei persoane din viața de zi cu zi, pentru că, în orice moment, poate face reparații în apartamentul său sau poate ajuta cu cei dragi. Pentru a deveni un decorator profesionist, opțional, pentru a primi studii superioare. Este suficient să învețe în colegiu profil sau chiar treci cursuri speciale. Deși mulți maeștri experimentați nu au educație specială, dar primesc toate cunoștințele și abilitățile lor de mulți ani de practică.

În ciuda unei astfel de listă impresionantă de avantaje profesiei, Multe spații pilonilor se confruntă adesea cu factori care afectează cel mai mult negativ percepția generală a acestei profesii. Astfel, activitățile maeștrilor de reparații sunt legate de Lucrați în spații poluate, Prin urmare, activitatea de finisare este însoțită de praf constant la locul de muncă. Acesta nu este doar neplăcut, dar, de asemenea, poate dăuna sănătății. Acesta este motivul pentru care un astfel de loc de muncă este contraindicat persoanelor care au probleme cu sistemul respirator sau sunt predispuse la alergii.

Citește mai mult  PR manager: cine este și ce face?

Printre minusuri pot fi notate și încărcătură fizică crescută. Masters cel mai des locul de muncă în picioare, fie într-o poziție îndoită. În plus, acestea sunt în mod constant transportă și de ridicare gravitațională, care poate, de asemenea, probleme de sănătate le presupun. Activitatea de finisaj este de obicei, Wears caracter sezonier. Acest lucru înseamnă că, în timpul iernii, comenzile vor fi mai puțin, respectiv, nivelul veniturilor va scădea, de asemenea,.

Responsabilități

Până în prezent, profesia de finisare este împărțit în mai multe specializări înguste, în timp ce comandantul experimentat trebuie să fie deținut cel puțin o parte din ele.

Astfel, îngust profil se referă la următoarele domenii de activitate în construcții:

 • Tencuitor: Urmărind orice suprafețe în case+
 • Puckuckle: pregătește suprafețe orizontale și verticale tencuite (plafoane și pereți) pentru decorațiuni suplimentare+
 • Rugăciunea: ia pe tapet decorativă de pictură și lipire, precum și aplicarea oricărui alt decor pe pereți+
 • Placi de gips-carton: Capabil literalmente în fața transformării camerei, schimbați aspectul și designul prin instalarea partițiilor de gips-carton+
 • Tiler: Această persoană este indispensabilă la repararea bucătăriilor și băi, deoarece are abilitățile de cupluță.

Pentru finisatori pot include, de asemenea, un dulgher, instalator, un constructor, un specialist în finisarea fațadelor, un decorator de produse de artă și un aranjament al mită. Wizards pentru lucrările de finisare pot avea o gamă largă de responsabilități. Depinde foarte mult de faptul că biroul funcționează într-o companie de construcții sau face parte dintr-o brigadă mică, unde acționează ca pro.

Dacă reparația este „la cârma” întregului proces de finisare, el nu lucrează împreună cu toți ceilalți specialiști, dar și cu efectuează controlul asupra activităților altor angajați. În plus, el este responsabil pentru consumul de materiale.

În conformitate cu ECTC, executarea următoarelor lucrări este inclusă în instrucțiunea oficială a finisajului universal:

 • Demontarea și instalarea ferestrelor, precum și ușile, genul, plăcile și alte elemente+
 • Înlocuirea cablului electric+
 • Performanța muncii sanitare+
 • Supravegherea suprafeței, alinierii și a primării+
 • Pictura fie tapet scuturat pe suprafețe de diferite tipuri+
 • izolare fonică.

La punerea în aplicare a oricărui tip de muncă, finisajul trebuie să respecte cu precizie toate cerințele clientului pentru proiect.

Atrage atenția asupra faptului că această listă nu este completă și exhaustivă, deoarece diferitele firme pot face cerințe suplimentare pentru angajații lor.

Cunoștințe și abilități

Finisaje bune trebuie să efectueze în mod egal calitativ Pictura, orientarea și tencuirea, precum și Puneți abilități Tratamente de suprafețe din lemn, așezarea linoleumului și a acoperirilor de covoare. Chiar și acest specialist necesită cel puțin abilitățile inițiale ale electricianului și instalațiilor sanitare. În oricare dintre aceste zone există un număr mare de tot felul de subtilități și nuanțe că maestrul departamental este obligat să ia în considerare atunci când efectuează placarea interioară.

Citește mai mult  Cum să depășiți lenea și apatia?

În plus față de munca de înaltă calitate, acest specialist trebuie să aibă propriile instrumente de construcție speciale. Astfel, se poate spune că compania de finisare în ansamblul său este un anumit maestru universal, care, în timpul executării lucrărilor la decorarea spațiilor rezidențiale, ar trebui să-și folosească toate abilitățile și să poată aplica abilitățile dintr-o gamă largă de zone.

Solicitantul la funcția de finisare ar trebui au o sănătate bună și să fie dezvoltate fizic. Această persoană necesită, de asemenea, o viziune acută și o percepție precisă a culorii. Un alt buton de tip Au informații despre toate materialele cu care se va confrunta în timpul îndeplinirii îndatoririlor sale de muncă, precum și cunoașterea cerințelor pentru acestea, și anume:

 • Reguli de funcționare+
 • Tehnologia pregătirii suprafețelor, soluțiilor și amestecurilor de lucru+
 • Selectarea inelului drept și umbra+
 • Standarde de stabilire și multe alte puncte

Educaţie

Pentru a obține profesia de finisare, destul de Este suficient să completați colegiul de construcție, școala tehnică sau în practică învață să efectueze un complex de lucrări de bază. În același timp, finaliștii trebuie să monitorizeze neobosit principalele tendințe de pe piața construcțiilor, precum și noi tendințe în proiectarea spațiilor. Segmentul de construcție este actualizat în mod constant cu noi materiale de finisare. Pentru a implementa lucrări de înaltă calitate, un specialist trebuie să fie perfect cunoscut prin proprietățile lor tehnice și operaționale și principalele caracteristici.

A Unii maeștri, care se încheie școală tehnică sau colegiu de construcție, începe activități profesionale ca un lucrător și în paralel intre universitati, unde primiți una dintre specialitățile de inginerie sau arhitecturale.

După primirea unei diplome, acești angajați au dreptul de a se califica pentru o bună promovare prin scara de carieră și de rămas bun la lucrările „murdare”.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: