Totul despre fizica profesorilor profesiei

Totul despre fizica profesorilor profesiei

Domeniul de aplicare al educației include multe profesii. Un loc special este ocupat de profesori care sunt angajați nu numai prin învățare, ci și prin creșterea generației tinere. În ciuda faptului că programul școlar se schimbă periodic, unele discipline rămân neschimbate, de exemplu, științele exacte.

Ce este acest lucru?

În ciuda faptului că fiecare dintre noi știe cine este un profesor de fizică, puțini oameni cunosc caracteristicile acestei profesii și complexitatea sa. Acesta este un profesor care predă elementele de bază ale fizicii, pe baza instituțiilor de învățământ generale. Aceasta este principala sarcină a fiecărui specialist, dar departe de a fi singurul.

De asemenea, acest profesor efectuează următoarele locuri de muncă:

 • Verificați elevii notebook-uri+
 • Organizarea sarcinilor practice+
 • Compilarea de materiale metodice+
 • Efectuarea și verificarea lucrărilor de laborator+
 • Controlul în timpul lecției și multe altele.

De asemenea, nu uitați că a fi un mijloc profesor să fie un educator, altfel creează o atmosferă confortabilă pentru formare nu va funcționa. profesor profesionist va fi capabil să găsească un limbaj comun cu fiecare elev, indiferent de natura și comportamentul său. Pentru a rămâne un profesor de popular, este necesar să se dezvolte în mod constant. Legile fizicii rămân neschimbate, dar abordarea de predare se schimbă și transformate.

Experții crește periodic nivelul lor de calificare și sunt în căutarea unor noi abordări pentru studenți. De asemenea, un angajat al sferei de învățământ ar trebui să aibă cunoștințe de specialitate.

Avantaje și dezavantaje

Fiecare tip de activitate are avantajele și dezavantajele sale.

Să începem, ca de obicei, de avantajele.

 • Ca principalul avantaj, mulți remarcat posibilitatea de creștere a carierei. Unii profesori care lucrează pentru o lungă perioadă de timp într-o singură instituție de învățământ devin șefi de partea de studiu și chiar directori. Cu toate acestea, astfel de perspective nu sunt deschise tuturor. Cei care doresc pentru a obține o marire de salariu mult mai mult decât posturile vacante.
 • Al doilea plus este în cererea de pe piața muncii. Profesorul nu va rămâne fără loc de muncă. În unele țări există o lipsă de specialiști în acest domeniu. Aceste state includ Rusia. Mulți experți care au ales profesia de cadru didactic rămân de lucru la locul de practică.
 • Aparatul oficial pe baza instituțiilor de învățământ publice prevede anumite avantaje și beneficii: îngrijire medicală, concediu medical plătit și de vacanță, experiența de muncă. Pentru unii oameni, astfel de factori sunt decisivi în alegerea unei profesii. Nu uitați că profesorii se odihnesc sâmbătă, duminică, precum și în sărbătorile legale.
 • Școlile și alte instituții de învățământ în care specialiștii lucrează în fiecare oraș și de decontare, datorită căreia puteți găsi un loc de muncă în apropierea casei.
 • Mulți experți folosesc cunoștințele și aptitudinile profesionale pentru a avea un venit suplimentar. Profesorul poate deveni un tutore privat și să câștige în timpul liber. Servicii de astfel de specialitate sunt necesare o nu numai pentru studenții care sunt greu de stăpânit în programa școlară. De asemenea, tutori sunt angajate în solicitanții care au nevoie de fizica pentru admiterea la o instituție de învățământ superior.
Citește mai mult  Memoria pe termen lung: Ce este și cum să se dezvolte?

Acum este necesar să vă familiarizați cu deficiențele profesiei de mai sus.

 • Cel mai important minus este salariile insuficiente. Cei mai mulți experți consideră că nivelul de salarizare este incomensurabil cu locul de muncă și de sarcină. Acest factor a influențat ceea ce cei care au dorit să primească profesia de profesor a scăzut în mod semnificativ. Lipsa specialiștilor calificați este de remarcat nu numai în sate mici, dar, de asemenea, în marile orașe.
 • Urmatoarea dezavantaj – sarcină psihologică. Aceasta este legată de prelucrarea unor cantități mari de informații. De asemenea, profesorii trebuie să controleze comportamentul studenților, să stabilească disciplina și de a rezolva situațiile de conflict din clasa.
 • În plus față de sarcinile principale, există o mulțime de muncă extracurricular pe un profesor modern,. Este vorba despre competiții științifice, excursii la muzee și organizații de alte evenimente științifice.
 • O cantitate mare de muncă de hârtie este un alt factor care se confruntă în prezent angajați.

Mulți profesori se plâng că cele mai multe ori trebuie să-și petreacă pentru a face rapoarte și să mențină date statistice.

Descrierea postului

îndatoririle oficiale ale profesorului la școală includ multe poziții, fiecare dintre care reglementează profesionale.

 • Turnarea planul de clase în conformitate cu programa stabilită. elaborarea lui de către Ministerul Educației. Înainte de fiecare lecție, profesorul trebuie să pregătească. Pentru aceasta, experții folosesc cunoștințele și experiența profesională.
 • Pregătirea pentru cursuri practice, deținerea și controlul acestora asupra studenților în procesul de. In timpul experimentelor, este necesar să se respecte cu strictețe tehnica de siguranță. Pentru orice încălcare, profesorul răspunde personal, eventual concedierea.
 • munca metodica, care include un întreg complex de evenimente tematice.
 • Explicarea detaliată a materialului educațional. În cazul în care orice probleme au venit, un specialist ar trebui să se extindă subiectul.
 • Profesor lucrează în fiecare zi cu publicul viu. În acest caz, este necesar nu numai pentru a realiza competent o lecție, dar, de asemenea, să stabilească un limbaj comun cu fiecare elev.
 • De control, de laborator și de lucru independent – un element separat în activitatea profesorului. Ei au nevoie să fie compilate, și după check și să evalueze.
 • În fiecare zi, profesorul este angajat în efectuarea unui jurnal școlar și evaluări.
 • Periodic, profesorul trebuie să dețină reuniuni parentale. Aceste activități sunt obligatorii și efectuate în conformitate cu planul stabilit.
 • În cazul în care există situații controversate în clasă și alte conflicte, profesorul trebuie să le permită destul. Conversațiile sunt realizate cu elevii și părinții lor.
 • Introducerea rapoartelor, în conformitate cu standardele stabilite. Pe tot parcursul anului școlar, procesele profesor și alcătuiesc un număr mare de documente.
 • În fiecare zi, profesorul trebuie să verifice îndeplinirea temelor și a aranja estimări.
Citește mai mult  Caracteristici Profesie Salemale

Educația necesară

Pentru a deveni un profesor, aveți nevoie pentru a obține o educație adecvată. În procesul de învățare, viitori profesori primesc baza de cunoștințe necesare pentru dezvoltarea în continuare în profesie. Pentru a lucra în domeniul educației, trebuie să se înscrie într-o instituție de învățământ superior (alegerea specialitatea corespunzătoare) sau în orice colegiu pedagogic.

Pe teritoriul Rusiei, următoarele instituții sunt cele mai populare și în cerere:

 • Universitatea Pedagogică de Stat rusă numit. ȘI. Herzen în St. Petersburg+
 • Universitatea Pedagogică de Stat Yaroslavl. LA. D. Ushinsky+
 • Moscova Universitatea Pedagogică de Stat.

Instituțiile de învățământ de mai sus funcționează în țară timp de mai multe decenii. De asemenea, să învețe la specialitatea necesară poate fi aproape în fiecare oraș din țară. Lista de obiecte care trebuie să fie primite de admitere depinde de instituție de învățământ selectată. De asemenea, cerințele se pot schimba de la an la an. Informațiile exacte pot fi găsite pe site-ul universității sau vizitează instituția în „zi deschisă“.

După ce a primit o diplomă, experții trec periodic cursuri de formare a cadrelor didactice. Nu uita de reciclare ca un program profesional suplimentar, în timpul căreia experții primesc cunoștințe și competențe suplimentare. Învățarea procesului diferă de la nivelul de acreditare al instituției. Pe baza universităților, elevii sunt învățați mai mult, dar în cele din urmă sunt o diplomă mai prestigioasă.

În colegii, procesul de învățare merge mai repede. Datele teoretice rezultate din viitorul personal al sferei educaționale este onorat în practică.

Salariul

Nivelul salariilor depinde de următorii parametri:

 • Experiența angajaților și categoria sa+
 • Instituția de învățământ prestigiu+
 • Locul de muncă (regiune).
Citește mai mult  Programator de sistem: Caracteristici, abilități și responsabilități

Conform datelor medii, salariul mediu din Rusia este de aproximativ 20 de mii de ruble pe lună. De asemenea, profesorii plătesc primele pentru prelucrare și diverse realizări de muncă. Permanente sunt indemnizațiile pentru experiența și calificările de muncă.

Cea mai mare plată a muncii în capitala nordică și Moscova. Potrivit datelor oficiale în ultimul an, salariul mediu al profesorilor din St. Petersburg are mai mult de 50 de mii de ruble pe lună. În capitală, acest indicator a fost de aproximativ 90 de mii.

În funcție de categorie, fiecare angajat este furnizat:

 • Profesorii din a doua categorie primesc 10-40% din cost suplimentar+
 • În primul rând personalul categoria obține 25 – 50% mai mult+
 • Cea mai mare categorie – 4-60% de la tarife fixe.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: