Totul despre inginerul electric al profesiei

Totul despre inginerul electric al profesiei

În zilele noastre, specialitatea inginerului electrician este una dintre cele mai căutate piețe a muncii. Să ne insista asupra descrierii unor aspecte ale acestei profesii, spune despre profesionale, aptitudinile și competențele-cheie, precum și cerințele de educație și experiență în specialitatea.

Particularități

Sarcina principală a angajatului la poziția unui inginer electrician – Realizarea de evenimente legate de proiectarea, punerea în funcțiune și întreținerea rețelelor electrice în bilanțul unei întreprinderi comerciale sau de fabricație, precum și exploatarea echipamentelor electrice și cabluri. Acest angajat este responsabil pentru cheltuielile efective de energie electrică de intrare, de asemenea, și supraveghează respectarea exactă cu cerințele de siguranță ale tuturor angajaților întreprinderii. Pentru a înțelege particularitățile profesiei, trebuie mai întâi să ne dăm seama – decât un inginer electrician de diferă electrician de obicei și electrician. Toți specialiștii sunt asociați cu menținerea rețelei electrice, dar există diferențe semnificative între ele.

În special, electricianul este un specialist care face reparații, este menținută prin întreținerea și ajustarea echipamentelor electrice. În înțelegerea foarte îngustă, acesta este un profesionist care este angajat în serviciul de rețea de domiciliu. Electricianul, spre deosebire de electrician, lucrează în industrie, iar activitățile sale sunt legate de întreținerea echipamentelor de înaltă tensiune ridicată și joasă. Iar celălalt lucrează cu obiecte, tensiunea în care este de 1000 de volți și mai mult.

Inginerul electric are experiență în toate zonele enumerate. Responsabilitățile sale includ proiectarea, calculele de dispozitive mari consumatoare de energie și a sistemelor electrice, precum și menținerea documentației tehnice, susținerea proiectelor în toate etapele și monitorizarea performanțelor de lucru referitoare la sistemele electrice de operare și reglare.

Profesia de inginer electrician necesită cunoștințe speciale în domenii cum ar fi inginerie electrică, matematică, fizică, precum și informatică de calcul. Formarea profesiei este efectuată de către universitățile tehnice, în plus, pentru angajații din acest domeniu vor fi unlosen trecerea regulată a cursurilor specializate.

Fiecare persoană care a decis să lega cariera cu un electrician, ar trebui să fie pregătită pentru faptul că, mai devreme sau mai târziu, apar probleme. Prin urmare, în cele mai multe cazuri, specialiști cu experiență înaltă sunt luați în această poziție, care sunt perfect înțelese în toate tipurile de centrale electrice și echipamente electrice, cunosc toate subtilitățile de instalare, regulile de funcționare și respectarea măsurilor de securitate.

Poziția inginerului electrician este o orientare, prin urmare toate ordinele unei persoane care ocupă această poziție, într-un fel sau altul, legate de rețelele electrice, sunt considerate obligatorii pentru toți angajații întreprinderii.

În depunerea unui inginer electrician există electromecanică, precum și electricieni și electricieni.

Responsabilități

La începutul carierei sale, inginerii electrician sunt în principal angajați Depanarea, repararea, instalarea și reglarea aparatelor electrice, precum și a circuitelor electrice. În cadrul Departamentului Profesional al acestor specialiști există însumând și reproducerea scuturilor în instalațiile industriale, depozite și comerciale, cabluri și alte comunicări electrice, precum și alte lucrări electrice.

Citește mai mult  Cine este un factor de multiplicare și în cazul în care să învețe să profesie?

Poziția principiului electrician sau a capului site-ului necesită un nivel mai ridicat de responsabilitate. Persoana care a luat o astfel de poziție va trebui să colaboreze cu companiile energetice, precum și să monitorizeze respectarea standardelor de protecție a muncii. Această persoană poartă o responsabilitate cuprinzătoare pentru toate echipamentele și aparatele incluse în circuitul electric al întreprinderii.

Cea mai înaltă etapă a scării carierei – poziția unui inginer electrician – include funcționalitate suplimentară. Include:

 • Elaborarea de proiecte și scheme pentru conectarea generării unităților electrice la rețeaua DC+
 • Conectați fiecare utilizator la sursa de alimentare+
 • Crearea de sisteme electrice interne și externe+
 • supervizarea proiectului și supravegherea cuprinzătoare.

Cunoștințe și abilități

În funcție de complexitatea funcțiilor oficiale, precum și particularitățile activității companiei, diverse cerințe pentru solicitanți pot fi introduse de către angajator. Cu toate acestea, în cele mai multe cerințele de bază în partea care se referă la cunoștințele și aptitudinile unui candidat de succes coincid.

Cerința principală este de a obține o educație tehnic superior de specialitate. De la electricieni obișnuiți, care nu au prea multă experiență, de obicei, sunt în așteptare pentru cunoașterea principală a ingineriei electrice, abilități de a citi circuitul de capace electrice și pregătirea lor, de lucru cu automatizare releu.

Pentru a se califica pentru un post vacant de inginer electrician, candidatul trebuie să demonstreze următoarele calități pentru potențialul angajator:

 • Capacitatea de a elabora proiecte de obiecte de electrificare+
 • abilități practice de a lucra cu echipamente electrice de diferite tipuri+
 • Intelegerea principalelor procese mecanice care stau la baza funcționării echipamentelor electrice și electronice și care afectează funcționalitatea lor+
 • Proprietatea asupra principiilor de construire și organizare de alimentare cu energie la întreprinderile industriale și comerciale+
 • Vezi mecanismului de asamblare de asamblare.

Pentru dezvoltarea schemelor și proiectelor electrice, solicitanții vor avea nevoie de:

 • Experiența de lucru cu cel puțin 5 ani în tot felul de companii de proiect+
 • Cunoașterea excelentă a standardelor de construcție existente+
 • Abilități pentru lucrul cu programe de calculator speciale, cum ar fi AutoCAD si MS Office.
Citește mai mult  Hot Workshop Cook: Caracteristici de lucru și taxe funcționale

Angajații acestui domeniu ar trebui să știe reglementările de bază privind normele de siguranță împotriva incendiilor și de protecție a muncii, precum și standarde pentru operarea în siguranță a echipamentelor electrice și a cerințelor de energie electrică instalate, Aprobat pe teritoriul țării lor.

Taxele profesionale sunt adesea asociate cu călătorii pe distanțe lungi și cu servicii de obiecte la plecări, deoarece avantajul important al oricărui candidat va avea propria licență proprie sau a conducătorului auto, precum și disponibilitatea pentru călătorii frecvente de afaceri.

În lista calităților personale care sunt necesare de la un inginer electrician, angajatorii au nevoie de responsabilitate și o atenție sporită la detalii.

Educaţie

Poziția unui simplu electrician necesită disponibilitatea obligatorie a educației suplimentare. Orice auto-educație cu ajutorul cursurilor și cărților online din această specializare nu oferă nici un motiv să primească o activitate de specialitate în lucrul cu echipamentele electrice, Mai ales ca inginer electrician. Nu este nevoie să aveți încredere orbește în publicitate cursuri online și programe absentee care promite să facă un pro. Faptul este că, pentru o persoană care a primit o astfel de educație, chiar dacă există o experiență, de lucru este permis numai în interiorul casei sale, atunci când instalarea și repararea de cabluri de uz casnic.

Mult mai multă experiență practică pot fi achiziționate atunci când se lucrează într-o brigadă cu electricieni calificați. Cu toate acestea, chiar și în acest caz, nu va fi luată în poziția dorită și nu va permite rețelelor electrice industriale. cursuri vă permit să accelerate devină o categorie de electrician 1 și face posibilă ocuparea forței de muncă în continuare numai cu cea mai mică descărcarea de la începutul carierei tale. Pentru a se califica pentru funcția de inginer electric o descărcare mai mare, astfel de cursuri nu sunt suficiente.

La sfârșitul colegiului sau PTU, o persoană poate să își declare intenția de a lua poziția de un electrician cu o descărcare mai mare, dar numai în cazul în care are o experiență de muncă de succes pe categoriile inferioare.

Solicitantul unui post vacant de inginer electrician trebuie să aibă studii superioare. La sfârșitul absolvenți ai universităților, calificarea de „inginer“ este acordat, care oferă baza necesară pentru a lua responsabilitatea de la o întreprindere industrială sau comercială, deși, în practică, angajatorii necesită experiență profesională pe termen lung.

Omul care deține o poziție de inginerie, este necesar să se ridice nivelul de calificare din când în când. Scopul reinstruire este de a crește nivelul de cunoștințe și competențe ale angajatului, luând în considerare noi soluții de inginerie și de energie electrică, dezvoltarea de noi tehnologii și modificări în documentele de reglementare. La astfel de cursuri sunt predate nu doar o tehnica de lucru cu rețele și echipamente electrice – O atenție specială este acordată aici de regulile de securitate ETKS, deoarece în această profesie joacă un rol crucial.

Citește mai mult  Totul despre managerul de evenimente profesie

salariu mediu

Se întâmplă ca absolvenții universităților imediat după încheierea Institutului să fie numiți în funcția de inginer. De regulă, această abordare se justifică numai dacă angajatorul este absolut încrezător în competențele angajatului, abilitățile și abilitățile sale profesionale. În cele mai multe cazuri După primirea unei diplome, un tânăr specialist ar trebui să lucreze de mai mulți ani pe poziția electricianului – numai așa că apare și educația necesară și experiența care vă permite să vă calificați pentru o vacanță în inginerie.

Numirea într-o astfel de poziție responsabilă a unei persoane fără experiență practică implică riscuri mari, Deoarece nici o cunoaștere teoretică, mai ales într-o zonă atât de periculoasă, ca electricitate, nu pot înlocui abilitățile practice. Dorind să primească un inginer electrician special, ar trebui să înțeleagă în mod clar că sfârșitul institui nu le garantează un nivel bun de plată – salariul unui specialist este direct proporțional cu experiența sa de angajare și de categoria profesională.

Nivelul de plată al inginerului electrician depinde în mare măsură de regiunea șederii sale. Deci, în capitală, acest angajat câștigă cel puțin 35 de mii. freca., În medie, salariul de muncă este de 55 mii. freca., iar dimensiunea maximă ajunge la 100-110 mii. freca. În regiuni, inginerul electric primește o ordine de mărime mai mică.

Unde să lucrați?

Inginerul electric poate lucra la orice întreprindere publică sau privată legată de construcția, producția și desfășurarea comunicațiilor de inginerie. Această persoană pregătește proiectele de lansare, controlează execuția, efectuează acceptarea proiectului și, în cazul în care nu îndeplinește standardele cerute, trimite la rafinament.

Vacanța inginerului electrician relevante astăzi în toate regiunile Rusiei, Cum, totuși, în orice altă țară. O persoană care are abilitățile de a lucra cu ingineria electrică nu va rămâne niciodată fără muncă, deoarece în toate țările dezvoltate ale lumii, activitatea umană este strâns legată de electricitate.

Persoanele care pot organiza în mod competent, vor fi necesare electrificări ale facilităților rezidențiale, industriale și comerciale.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: