Totul despre întreținerea întreținerii stațiilor

Totul despre întreținerea întreținerii stațiilor

Lucrul în domeniul ingineriei electrice este foarte important și relevant. Dar, indiferent cât de mult a vrut să-și conecteze viața cu activități electrice, va trebui să examinați cu atenție caracteristicile unei specializări specifice. De asemenea, este necesar să știți totul despre activitatea electromonterului pentru întreținerea stațiilor, despre responsabilitățile unui astfel de specialist.

Particularități

Distribuirea instalațiilor „Distribuiți” electricitatea la consumatorii finali. Dar ele sunt destul de confortabile, mult mai complexe față de orice aparat de uz casnic. Și, prin urmare, este imposibil să presupunem că puteți „arunca doar Rotch-urile”, așa cum se crede adesea. Din cât de clar întreținerea substației electrice își îndeplinește activitatea, funcționarea neîntreruptă a echipamentului, care costă multe milioane.

Având în vedere riscul de situații de urgență, specialiștii trebuie să facă totul în avans, astfel încât sistemele tehnice acționate cu siguranță. Problemele pot apărea în orice moment, chiar și noaptea sau în weekend, sărbători. Si de aceea La substațiile continuu, în orice moment al zilei, în orice vreme există electricieni. Îi pasă că, chiar și atunci când apar probleme, toate problemele au fost eliminate rapid, iar sursa de alimentare a fost reluată. Deși profesia este un electrician și este considerat un lucrător, cel puțin oficial, este încă un statut mai mare.

Unii monstri lucrează la stațiile de tracțiune feroviare. Acolo, cerințele pentru stabilitatea activității echipamentului cel puțin nu mai mare decât în ​​orașe. De asemenea, este în valoare de vedere faptul că stațiile pot lucra cu constantă și curent alternativ.

Încă aloca:

 • distribuție nodale+
 • Pionic+
 • substație de intrare în adâncime+
 • puncte de transformare.

Responsabilități

În Prevede instrucțiuni de locuri de muncă:

 • Elimină încălcări, permise de alți angajați+
 • știri tehnică pusă Documentație+
 • un raport cu privire la începerea și finalizarea lucrărilor Supraveghetor direct+
 • Verificați la locul de muncă Pentru Securitate+
 • Evaluează performanțele echipamentelor atunci când este interpretat+
 • să efectueze instrucțiuni specifice Pentru alți angajați+
 • Controlați păstrarea gardurilor, Dispozitivele de protecție, semnele de avertizare pe obiect+
 • Verificați starea reîncărcabilă Bateriile+
 • tensiune Track, intensitatea curentului, frecvența și alte lansări ale modului de lucru+
 • îndeplini Scurt, comparativ munca usoara rezolvarea problemelor.

Mai multe electricieni de întreținere stațiile electrice:

 • Defect Vedomosti sunt efectuate+
 • Verificați executarea de lucrări asupra instalațiilor care implică angajații de calificări inferioare+
 • Indicați parametrii bateriilor+
 • Urmăriți adoptarea unor măsuri suplimentare de securitate (care nu sunt prevăzute în instrucțiunile, dar necesare pentru oameni proteja, echipamente și valori materiale).
Citește mai mult  GR-manager: cine este și ce face?

Monterters 3 de evacuare pot servi echipamentele stațiilor proiectate pentru 35 kV. De asemenea, ei se pregătesc locul lor de muncă. Acceptarea de locuri de muncă vor fi efectuate nu numai în mijlocirea la post, dar după eliminarea urgenței. 3 experți cu descărcare pot lucra cu ansambluri și conexiuni realizate în mod independent, cu comutare unități de echipament. Acestea elimină, de asemenea, problemele de iluminat, dispozitive de schimbare siguranțe fuzibile.

munca de zi cu zi pentru un astfel de specialist este regim de comutare imperativ de comutație. În cazul în care apare o situație de urgență, MONTER comută echipamentul după cum este necesar. După dispariția semnelor problemei, acesta examinează întotdeauna echipamentul și evaluează caracteristicile, serviciile și adecvarea acestuia pentru operarea ulterioară. Dacă reparația este reparată pe stația cu implicarea brigăzilor standard și de urgență, a contractanților externi, electricianul le oferă ajutor și participă la lucrare. El monitorizează, de asemenea, că sunt respectate normele de protecție a muncii și cerințele de mediu (inclusiv în propria sa activitate).

Pentru a îndeplini principalele atribuții ale componentelor electrice de întreținere substație sunt date drepturi destul de largi. Deci, aceștia pot efectua orice acțiuni care vor fi considerate necesare pentru a menține funcționarea normală la instalații sau pentru a elimina situațiile de urgență. Există, de asemenea, un drept legitim de a solicita asistență metodică din partea altor specialiști și angajați, de la conducerea organizației.

Desigur, puteți solicita eliberarea inventarului și instrumentele necesare, fără de care este imposibil să-și îndeplinească sarcinile. De asemenea, electricieni au dreptul să cunoască prevederile tuturor actelor normative care se referă la activitățile lor în organizație.

Cunoștințe și abilități

Desigur, electricianul nu face fără o cunoaștere completă a dispozitivului de instalații electrice și principiile de funcționare a acestora. Asigurați-vă că să fie conștienți de termenele de reglementare pentru construcții, reparații, funcționarea normală și verificarea periodică a echipamentelor electrice, substații ei înșiși. Un alt punct important este cunoașterea instrucțiunilor oficiale și de fabricație stabilite într-o anumită organizație. Încă mai trebuie să cunoască cerințele de bază și normele care sunt impuse transformatoarelor de forță și de distribuție, normele de calculare a cererii de electricitate pentru consumatori specifice.

Citește mai mult  Totul despre Awner profesie

În plus, este foarte important:

 • Cunoașterea obiectivelor de aplicare (funcții) și principalele caracteristici ale instrumentului de instalare, de asamblare+
 • Abilitatea de a aplica acest instrument+
 • Reguli de siguranță personală atunci când funcționează+
 • disponibilitatea de a coordona activitatea unui alt personal, inclusiv în situații de urgență+
 • Abilitatea de a utiliza sisteme de stingere a incendiilor, organizarea evacuării persoanelor și a valorilor materialelor+
 • Abilitățile de evaluare a echipamentelor și luarea deciziilor la ajustarea acestuia+
 • Abilități de reconciliere a caracteristicilor reale ale echipamentelor cu date de pașaport și alte documente însoțitoare+
 • Abilitatea de a aplica instrucțiuni de referință și îndrumare în practică+
 • Abilitatea de separare, compuși, îmbinări și fire de lipit.

3 Electrici de descărcare ar trebui să se ocupe de schemele de compus primare. Ei maestru, de asemenea, numirea și zona de activitate de protecție a releului, automatizare. Trebuie să explorăm caracteristicile complexelor de telemechanică, utilizarea și gestionarea zilnică. Un rol important este jucat de stăpânirea principiilor substației și capacitatea de a aplica aceste principii în activitatea lor.

IMPORTANT: Atribuirea fiecare descărcare de gestiune regulată crește toleranțele hardware.

Educaţie

Formarea în specialitatea „Electrician pentru întreținerea stațiilor“ 5 de descărcare poate avea loc în următoarele instituții de învățământ:

 • Mașină-clădire Colegiul Krasnodar+
 • Școala Tehnică de Tehnologii de sudare și energie în Krasnoyarsk+
 • Colegiul Industrial de Energie și Comunicare în Vladivostok.

Pregătirea pentru programe similare conduc, după cum puteți vedea, relativ puține instituții de învățământ. Dar există o cale de ieșire. Este suficient să se supună de formare pe o altă specialitate electrică, și apoi utilizați reconversie profesională. Unele organizații în cazul în care sunt utilizate în stațiile de transformare sunt, de asemenea, candidați educați în mod independent. Cu toate acestea, este necesar să se înțeleagă că, cu o cantitate mică de producție (și, în consecință, manipularea cu energie electrică), astfel încât compania este inadecvată. În acest caz, va trebui să căutați o organizație care continuă să desfășoare o pregătire adecvată. Probabil că ajunge la ea va fi inconvenient. Conta pe salariul înalt și un program confortabil, de asemenea, nu au. Dar va fi posibilă obținerea cel puțin a experienței minime. Acesta este exact ceea ce este atât de lipsit după antrenament în toate centrele de reproducere.

Citește mai mult  Scopul rezumatului: ce punct?

Formarea standard si programul de reconversie profesională în centre de formare comerciale vor asigura 60 de ore curs teoretic. Timpul total de învățare (cu o separare de producție) este de 72 de ore. Restul de 12 ore rămân pentru a lucra exerciții asupra simulatoarelor și pentru a îmbunătăți disponibilitatea pentru diferite situații.

Se crede că monterters profesionale pot fi preparate numai în cazul în care nu există mai mult de 16 de persoane în grupuri. În pregătirea programelor pentru anumite ascultătorii, instituțiile de învățământ au dreptul de a modifica compoziția (raportul) de discipline și momente individuale. Dar, în același timp, calitatea educației nu trebuie să se deterioreze, chiar și cu amendamentele la pregătirea cadeților individuale. Pentru a admite de a lucra atomers electrice nu trec suficient un examen clinic general. Ei efectua, de asemenea, un test în condiții cât mai aproape posibil de condițiile de muncă reale.

Duplicarea la locul de muncă include dezvoltarea majorității măsurilor tipice anti-urgență.

Unde funcționează?

Electricieni pentru întreținerea stațiilor pot fi setate să lucreze în:

 • companii de distributie si Generarea+
 • Gestionarea companii+
 • Organizațiile de transport (în principal feroviar)+
 • firmele industriale și de construcții mari+
 • Companiile de petrol și gaze (acestea au o mulțime de obiecte în locuri greu accesibile în cazul în care este nevoie de alimentare cu energie stabilă)+
 • Structuri de putere (în mod similar).

Dificultăți atunci când se lucrează și domeniul de activitate în sine, în primul rând pe mărimea stației. La obiecte care acceptă doar consumatorii specifice, situația este aproape întotdeauna calm. În caz contrar, lucrurile sunt pe posturile nodale mari, care dau curent consumatorilor din prima categorie. În fiecare zi trebuie să stea ceva, pentru a repara ceva, controlează activitatea de rețea. Chiar și în cazurile standard (nu există nici o abatere de la normă și vorbire), restabilirea funcționării normale a sistemelor poate dura 6-8 ore.

Mai mult de carieră pot include posturi, cum ar fi:

 • dispecer+
 • dispecer superior+
 • Dispecerat inginer de service+
 • maestru+
 • Șef al Grupului substație+
 • Președintele raionului+
 • Șef Departament substații Organizare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: