Totul despre profesia de foraj conducătorului auto

Totul despre profesia de foraj conducătorului auto

În ultimii ani, tinerii au început să atragă lucrători profesii. În ciuda faptului că pozițiile de birou sunt încă mai importante în popularitate, un număr mare de absolvenți de școală au început să se gândească la obținerea unei specialități de lucru. Astăzi, în articolul nostru, vom vorbi despre cine un astfel de șofer de foraj și care este lucrarea lui.

Particularități

Driver de foraj – angajatul, responsabilitatea care include punerea în aplicare a proceselor de foraj. Cel mai adesea, astfel de activități sunt relevante atunci când se găsesc depozitele minerale naturale (de exemplu, petrol sau gaz) sau chiar inteligența lor. Șoferul funcționează direct la platforma de foraj și, dacă este necesar, reparați și ajustați astfel de echipamente complexe. Astfel, se poate concluziona că lucrarea unui specialist este foarte complexă și responsabilă. O persoană care ocupă o poziție similară trebuie să aibă o mare cantitate de cunoștințe, abilități și abilități specializate.

În același timp, merită remarcat faptul că, ca orice altă profesie, poziția unui specialist responsabil pentru gestionarea platformei de foraj este caracterizată nu numai de caracteristici pozitive, ci și negative.

Înainte de a vă conecta în cele din urmă viața cu această sferă, este important să evaluați toți parametrii.

Avantajele activității profesionale ale mașinii de foraj pot fi atribuite:

 • Prestige și statut (pe teritoriul Federației Ruse, lucrarea legată de extracția de petrol și gaze sunt considerate respectate)+
 • Imobiliar (o persoană cu calificări relevante nu va rămâne fără muncă, deoarece astăzi există un număr mare de posturi vacante deschise)+
 • Salarii mari (remunerația materială pentru lucrarea șoferului de foraj oferă un nivel înalt de trai)+
 • Probabilitatea ridicată de creștere a carierei și t. D.

Cu toate acestea, în plus față de profesioniștii, în plus și contra. Printre acestea, cel mai adesea alocat:

 • Cererea de specialiști numai în unele regiuni ale țării (în consecință, va fi necesar să se deplaseze la locul de muncă sau să opereze metoda urmărită care nu este acceptabilă pentru fiecare persoană)+
 • Un nivel ridicat de responsabilitate (chiar și o mică eroare a angajatului poate duce la consecințe negative grave) și la t. D.

Cum ați putea să vă asigurați că meritele profesiei depășesc în mod semnificativ defectele. Cu toate acestea, pentru unii oameni, minusurile sunt atât de semnificative încât refuză să lucreze. Într-un fel sau altul, dar este important să analizăm cu atenție toate detaliile și nuanțele de a lua o decizie obiectivă și ponderată, pe care nu o veți regreta în viitor.

Citește mai mult  Cine este un astfel de sculer și ce?

Responsabilități

Profesia luată în considerare este introdusă într-un director de calificare tarifară (sau ETKS). Aici, în detaliu, sunt îndeplinite toate caracteristicile și caracteristicile distinctive. Deci, în conformitate cu acest document, Specialistul trebuie să pună în aplicare activitățile lor de lucru, în conformitate cu instrucțiunile oficiale în care toate responsabilitățile angajatului sunt descrise în detaliu:

 • Punerea în aplicare a lucrărilor de foraj pe un șantier de construcții definite de bine+
 • Activitatea minieră+
 • Selectarea și ambalarea necesare pentru un studiu detaliat de probe (de exemplu, probe de sol sau apă)+
 • Transportul de elemente esențiale+
 • Conformitatea cu siguranță și t. D.

Prin urmare, Descrierea postului – Acesta este cel mai important document. Fiecare angajator în etapa de interviuri și interviuri oferte solicitanților să se familiarizeze cu El, astfel încât solicitantul pentru o poziție poate evalua cu luciditate puterea lor și de a înțelege dacă este conformitatea cu cerințele. În același timp, lista responsabilităților menționate mai sus nu este închis. Fiecare angajator poate să-l completeze și îl poate schimba în funcție de specificul întreprinderii specifice. În consecință, un specialist de înaltă clasă ar trebui să se poată adapta rapid și să se adapteze.

Ar trebui să fie negociat în minte Pentru refuzul de a efectua fie pentru performanța slabă a îndatoririlor lor oficiale, instalația de foraj poate fi responsabilă.

Și din moment ce profesia este legată de riscuri mari și niveluri ridicate de responsabilitate, atunci poate fi nu numai pentru recuperare sau concediere, ci și pentru urmărirea penală.

Cunoștințe și abilități

După cum sa menționat mai sus, șoferul sistemului de foraj trebuie să efectueze o întreagă listă de funcții și sarcini complexe. Pentru a face cel mai corect și eficient, trebuie să aibă cunoștințe profesionale specializate, abilități și abilități, printre care puteți aloca:

 • Cunoașterea documentelor normative, legi și acte normative care reglementează activitățile profesionale ale unui specialist+
 • Cunoașterea legislației muncii+
 • Cunoașterea normelor de igienă și salubritate+
 • cunoașterea rutinei interioare+
 • Cunoașterea dispozitivelor tehnice și caracteristicile turla de foraj în cazul în care locul de muncă directe se efectuează+
 • Intelegerea componentele platformelor de foraj și a catargului+
 • Capacitatea de a efectua corect procedura de foraj (cu selecția și fără selecție Cerne) în diferite condiții de mediu+
 • Cunoașterea elementele de bază ale proceselor de cimentare, silicat, tamponare, bituminization, bine congelare+
 • Capacitatea de a efectua reparații și punerea în lucru (în ceea ce privește echipamentul operat) și MN. Dr.
Citește mai mult  Cum de a schimba profesia în 30 de ani?

În plus, în funcție de specificul întreprinderii specifice, precum și dorințele angajatorului Cerințe pentru cunoștințe și abilități pot schimba. În orice caz, specialistul nu poate fi limitat numai la lista de bază.

Este recomandat să alimenteze bagajul de cunoștințe în mod continuu, precum și noi competențe de bază, în scopul de a rămâne un specialist relevant și cerute pe piața forței de muncă, precum și la fel de repede avansa prin scara carierei.

Educaţie

Pentru a se califica pentru postul de platformă de foraj, trebuie să treci o pregătire adecvată. Cel mai adesea, angajatorii iau la lucru acei candidați care au o diplomă de învățământ secundar profesional de la colegiu sau școală tehnică. În același timp, un rol important nu este numai prezența diplomei însuși, ci și estimările din ea. În unele cazuri, angajatorii pot adopta specialiști care au trecut cursuri de specialitate.

Imediat trebuie remarcat faptul că procesul de învățare este destul de complexă și complexă. Deci, studentul va trebui să studieze:

 • Dispozitiv și principiile de vehicule de foraj și echipamente concomitente+
 • Reguli și metode de punere în aplicare a procedurilor de foraj directe+
 • Geologie+
 • Operarea standardelor de mașini de găurit+
 • protecția muncii și mil. Dr.

În plus, în procesul de obținere a educației O atenție specială trebuie acordată stagii și practici, care sunt o parte integrantă a studiului. Este în procesul de activitate practică pe care elevii să stăpânească abilitățile necesare care vor fi utile în activitatea viitoare, și de a primi, de asemenea, o experiență neprețuită.

De asemenea, este demn de remarcat faptul că nu ar trebui să fie oprit la obținerea numai educația de bază. Chiar și după ocuparea forței de muncă Se recomandă să viziteze în mod regulat diverse cursuri, seminarii și cursuri de specialitate pentru a fi la curent cu cele mai recente inovații în industrie. De asemenea, este important ca, în funcție de competența unui specialist, schimbările sale de descărcare de gestiune – cu atât mai mare, sarcinile și sarcinile mai complexe și mai complexe intră în descrierea postului, cu atât este mai mare remunerația materială pentru munca unui specialist. Astfel, șoferul celei de-a treia categorii în timpul executării funcțiilor sale de funcționare utilizează în forarea instalării din categoria 1, aplică Motobra și seturi portabile de mână. În același timp, un angajat cu cea mai mare – a 6-a calificare, controlează corectitudinea atribuțiilor sale de către alți angajați și ocupă o poziție superioară.

Citește mai mult  Cum sa te imbraci pentru un interviu?

Loc de munca

După studierea studiului, un tânăr specialist se poate califica pentru un driver asistent al unei platforme de foraj. Faptul este că, în această etapă, o persoană nu are încă o cantitate adecvată de cunoștințe și abilități teoretice pentru a-și califica pe deplin lucrările necesare. După un timp (în funcție de stagiar și de activitatea specialistului), el poate merge la postul de șofer și treptat (în timp și cu formare avansată) își sporește descărcarea.

În ceea ce privește ramurile activității umane, cei mai des astfel de specialiști sunt implicați în domenii precum:

 • Ulei si gaz+
 • Mining de aur+
 • Industria geologică+
 • Inginerie și exquizare și t. D.

În care Experții pot lucra atât în ​​instituțiile publice, cât și în organizațiile private. Ambele opțiuni posedă atât avantaje, cât și dezavantaje. De exemplu, în sectorul privat, mult mai mare decât remunerația materială pentru muncă, dar organizațiile de stat oferă un pachet social complet.

În funcție de ambițiile profesionale și dorințele, puteți rămâne toată viața mea pentru biroul de echipamentul de foraj, doar creșterea descărcarea acestuia, sau prin mutarea pe scara carierei. Astfel, adesea astfel de experți ating nivelul de inginerie și lucrător tehnic al celui mai tânăr. În același timp, în obținerea învățământului superior, creșterea continuă este posibilă.

În ceea ce privește condițiile directe de muncă, atunci indiferent de locul specific de muncă, ele sunt destul de dificile. Un nivel crescut de zgomot poate fi distinse, prezența vibrațiilor, funcționarea la înălțime, suprasarcină emoțională și T. D.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: