Totul despre profesia vanzator de produse alimentare

Totul despre profesia vanzator de produse alimentare

Sfera comerțului este una dintre cele mai vechi domenii ale activității profesionale umane. În consecință, profesia vânzătorului a apărut de mult timp. Astăzi, în articolul nostru vom vorbi mai multe despre caracteristicile vânzătorului vacant al produselor alimentare.

Ce este această profesie?

In general vorbind, Profesia pe care vânzătorul a apărut în cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, acest cuvânt în sine a fost înrădăcinat în viața de zi cu zi a cetățenilor obișnuiți numai la sfârșitul secolului al XIX-lea. În această perioadă, magazinele departamente au început să lucreze pe teritoriul Rusiei moderne, unde au fost implicați vânzătorii de produse alimentare și produse nealimentare. Înainte de numele cuvintelor vânzătorului direct, persoanele care au fost direct legate de comerț au fost numite diferit. De exemplu, cuvântul este comun și cunoscut în această zi este „comerciantul”.

Dacă încercați să oferiți o definiție a termenului „vânzător”, vom obține că aceasta este o persoană care lucrează la orice întreprindere de tranzacționare și oferă cumpărătorilor o serie de servicii. În ceea ce privește vânzătorii de produse alimentare, ei se ocupă de bunurile unui grup de alimente exclusiv (prin urmare numele profesiei). Suită Produsele includ panificație, fructe și legume, cofetărie, vină-vodcă, lapte, carne, pește, ouă, grăsimi alimentare, produse petroliere, produse din tutun. În același timp, toate sunt împărțite în două categorii majore, și anume: bunuri gastronomice și produse alimentare.

Obligația vânzătorului include un număr mare de sarcini care sunt asociate atât cu interacțiunea directă cu cumpărătorii și cu un număr de alte persoane (de exemplu, pregătitoare) lucrări. În acest sens, angajatorii pot desemna candidații pentru funcția de vânzător al grupului alimentar Cerințe diferite.

Ca orice altă activitate profesională, lucrarea vânzătorului este caracterizată de caracteristici pozitive și negative pe care trebuie să le cunoașteți dacă intenționați să vă conectați viața cu o astfel de carieră.

La momentele pozitive pot fi atribuite:

 • Relevanța și cererea profesiei (acest lucru poate fi urmărit dacă analizați posturile vacante deschise pe piața muncii)+
 • O varietate de program de lucru (de exemplu, vânzătorii pot lucra atât în ​​tura de zi și noapte)+
 • Lipsa de cerințe stricte pentru nivelul de educație.

În ceea ce privește minusurile, mai multe puncte principale sunt în mod tradițional clasificate:

 • componentă fizică a lucrării (cea mai mare parte a zilei de lucru vânzătorul petrece pe picioare)+
 • relativ redus al salariilor (remunerări materiale variază semnificativ de locul specific de muncă)+
 • Un nivel ridicat de stres (acest lucru se datorează interacțiunii permanente cu diferite persoane).

Astfel, înainte de a lua o decizie finală dacă doriți să conectați viața profesională cu activitatea vânzătorului, ar trebui să cântărească cu atenție toate cele disponibile pentru și mintea, astfel încât să nu va regreta decizia dumneavoastră în viitor.

Responsabilități

Vânzătorul de la magazinul alimentar, care efectuează vânzarea de alimente, este valabilă în conformitate cu documentele oficiale ca o descriere a postului și standard profesional. Aceștia includ o listă de sarcini care se încadrează pe umerii angajatului. Acestea includ:

 • Vânzarea de bunuri și produse prezentate în magazin+
 • Cântărirea, tăierea și ambalarea mărfurilor+
 • Consultarea clienților cu privire la termenul de valabilitate și compoziția produselor+
 • Informarea clienților cu privire la acțiunile valide și ofertele speciale+
 • gestionarea inregistrarilor+
 • Lucrați cu casele de numerar+
 • Respectarea codului muncii+
 • Respectarea reglementărilor privind siguranța+
 • Netezirea situațiilor de conflict+
 • Controlul asupra prospețului și adecvării produselor+
 • Controlul asupra prezenței unor numerar suficient și a checkout-ului la checkout și multe altele.

Ar trebui să fie negociat în minte Responsabilitati pot fi ajustate, schimbarea și completată în funcție de dorințele angajatorului și locul de muncă specific. Este foarte important să se familiarizeze cu sarcinile pe care angajatorul le pune pe tine, și asigurați-vă că aveți toate competențele necesare pentru executarea acestora. Amintiți-vă că, în cazul neîndeplinirii sau executarea incorectă a funcțiilor dvs., poate fi responsabil.

Cerințe

Conform unui astfel de document, ca un profesor (sau standard profesional), o persoană trebuie să aibă un anumit set de cunoștințe și competențe, în special, el trebuie să știe bază teoretică necesară pentru exercitarea comerțului, precum și posedă aptitudinile profesionale adecvate .

În mod tradițional, transmite astfel de angajator Sunt puse cerințe în legătură cu vanzatori:

 • Cunoașterea legislației și cadru de reglementare care reglementează activitățile comerciale (de exemplu, Legea privind drepturile consumatorilor)+
 • Cunoașterea Bazele de Psihologie pentru comunicarea eficientă cu Cumpărători+
 • Înțelegerea regulilor de afișare a mărfurilor în vitrină+
 • Cunoașterea normelor de depozitare a alimentelor+
 • Abilitatea de a utiliza desktop-ul de numerar și de a lucra în programe de calculator specializate (de exemplu, programul 1c).

În același timp, această listă nu este definitivă, deoarece cu cât știți mai mult și puteți, cu cel mai popular specialist pe care îl veți afla pe piața muncii.

Drepturi

Descrierea postului și standardul profesional – Acestea sunt documente care includ nu numai îndatoririle și cerințele pentru vânzătorii de produse alimentare, ci și drepturile angajaților. Acestea includ:

 • dreptul de a primi de la toți angajații magazin (Administrator, director, Management și alte) informații, care este necesară pentru activitatea directă+
 • Oferta pentru sefi mai mari Modalități de îmbunătățire a funcționării întreprinderii+
 • Participa la diverse evenimente educaționale pentru instruire avansată.

Cu toate acestea, cu drepturile vine cu responsabilitate, astfel că a folosi oportunitățile oferite foarte atent.

Educaţie

În general vorbind, cei mai mulți angajatori au cerințe speciale cu privire la nivelul de educație al angajatului ca vânzător. De obicei, certificat suficient de absolvire (9 sau 11 clase). În același timp, în unele cazuri, prezența unei diplome speciale de mediu sau de instituția de învățământ superior va deveni un anumit plus (de exemplu, în cazul obținerii de categoria 2).

În plus, în timpul lucrului imediat, este de dorit să treacă prin cursuri de formare (de exemplu, vizitarea prelegeri pentru a se familiariza cu psihologia consumatorului sau studiul bazelor fundamentale). Datorită acestui fapt, puteți aplica pentru o creștere pe scara carierei (de exemplu, pentru a deveni un vânzător senior).

Salariu

Imediat trebuie spus că salariile vânzătorul este destul de scăzută. Acest indicator poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi:

 • Regiunea de cazare (Ca regulă generală, locuitorii capitalei primesc mai mult decât locuitorii din provinciile)+
 • loc de munca (Salariu de vânzători de magazine de elită este mai mare decât cel al angajaților întreprinderilor de rețea)+
 • Experiență și educație (În unele cazuri, angajatorul poate crește salariul pentru angajații calificați în special).

Dacă vorbim despre salariul mediu al vânzătorului de magazine alimentare în Federația Rusă, acestea sunt aproximativ 20.000 de ruble.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: