Totul despre profesie colector

Totul despre profesie colector

Cu siguranță, mulți atunci când se lucrează cu băncile au venit peste colecționari. Unii reprezentanți ai acestei profesii sunt îngroziți, în ceea ce privește alte. Și o astfel de diferență în raport cu un specialist este legată de ignoranța subtilităților profesiei sale. Societatea este obișnuită că colectorii sunt oameni care au dat datorii de la oameni care utilizează o mare varietate de măsuri de impact.

Acest lucru a fost practicat în anii ’90, dar în societatea modernă, reprezentanții acestei profesii sunt obligați să respecte cadrul legal. Și este foarte dificil, și nu toată lumea poate face față responsabilității sale.

Drepturile oficiale

Activitatea colectorului implică o comunicare constantă cu persoane în cadrul conformității. Reprezentanții acestei profesii care lucrează cel mai adesea în agențiile colectorului. Astfel de organizații au venit sub forma unui procent din datorii returnate. Atribuțiile colectorilor includ recuperarea în timp util a datoriei de la client, astfel încât arieratele formate nu au crescut în progresie geometrică. În cazul în care situația de întoarcere în numerar a trecut granițele legitime ale colectorului face o cerere la agențiile de aplicare a legii, după care executorii judecătorești sunt conectate la recuperarea datoriei.

Astăzi, colectorii sunt reglementate prin acte normative și baze de date juridice. De exemplu, în Rusia, un specialist pentru returnarea datoriei clientului este important să respectați Constituția și Declarația Drepturilor Omului.

În anii ’90, colectorii au fost grăbite în case, debitorii au intimidat, au aplicat leziuni. Astăzi, această profesie este oficial, și, prin urmare, are o listă reglementată a îndatoririlor oficiale:

  • Găsirea unui client și să stabilească un dialog cu acesta prin apel sau mesaje+
  • Rafinarea lucrabilitatea debitorului+
  • Clarificarea motivelor care afectează apariția datoriei+
  • Căutarea pentru rezolvarea problemelor prin negocieri de afaceri+
  • plata ulterioară a datoriei pentru clienți+
  • Când ignorarea apelurilor de apel, colectorul trebuie să meargă la adresa debitorului+
  • Efectuarea de documentare profesională+
  • Asistență pentru clienți până la o rambursare integrală a datoriei sale.

În cazul în care clientul nu comunică, colectorul are dreptul de a face apel la persoanele de încredere specificate în contract, angajatorul și rudele debitorului.

Calitate profesională

Colectorul nu este o profesie, ci o chemare. Este important să se știe cum să comunice cu clientul, ridica cheia pentru aceasta, să fie în măsură să intre poziția sa și să încerce să găsească împreună modalități de a rezolva datoriile care decurg. Acest lucru este instruit în cursuri speciale de psihologie și pedagogie. colectorii Importational de calitate profesională – loialitate. Specialistul trebuie să înțeleagă că clientul, primind bani de la bancă, curge instantaneu în starea stresantă. El înțelege că suma luată va trebui să se întoarcă cu un anumit supraplata, și în nici un caz nu poate fi plăți întârziate. Și dacă dintr-o dată colector trebuie să apeleze clientul, el trebuie să arate loialitate și reținere. Astfel, va fi posibil să se facă un dialog constructiv.

Citește mai mult  Ce calități ar trebui să vânzătorul?

De asemenea, colectorul este obligat să cunoască legile și, dacă este necesar, să fie ghidată de practica judiciară. Astfel de subtilități va fi arătat clientului că un specialist de recuperare a datoriei este un profesionist competent și va depune toate eforturile pentru a face sarcini lungi. Colectorii trebuie să fie personalități rezistente la stres gata pentru orice dificultate. Clienții – debitori nu pot fi în spiritul sau, în principiu, să aibă un caracter complex. Și, prin urmare, negocierile pot merge la un capăt mort. Nu există cazuri în care clientul se comportă inadecvat, într-o astfel de situație, un colector ar trebui să poată să se ridice în picioare pentru sine, ci exclusiv în cadrul legii și etica de comunicare.

Colectorul este important să fie capabil să lucreze pe calculator. Întreaga bază a debitorilor este compus, în formă electronică, în cazul în care colectorul trebuie să facă modificări și informațiile obținute în timpul negocierilor. În plus, colectorul trebuie să aibă astfel de calități cum au fost colectate, responsabilitate și atitudine serioasă la locul de muncă. Aceste caracteristici permit organizarea în mod corespunzător fluxul de lucru, chiar și fiind într-un alt oraș.

De preferință, colectorul are studii superioare, de exemplu, finanțator sau bancher. Competențele de bază ale acestor profesii vor permite să lucreze eficient ca un colector și să caute un oarecare succes.

Care se potrivește?

Nu orice persoană va lucra la colector de muncă. Cel mai adesea, această poziție ocupă psihologi, foști ofițeri de aplicare a legii și avocați. Cerințe specifice privind angajatorii de diploma nu împiedică, dar necesită studii superioare. Colectorul este o profesie foarte specifică care necesită o persoană de perseverență și dorința de a atinge scopul. Specialistul de recuperare a datoriilor ar trebui să aibă conexiuni într-o companie de telefonie, conduceți prietenia cu angajații executorii executorii și serviciile fiscale.

Citește mai mult  Cine este informativ de afaceri și cum să învețe profesiile?

Cu toate acestea, astfel de cunoștințe nu sunt necesare pentru agențiile mari de colectori. Astfel de întreprinderi cooperează îndeaproape pe o bază continuă cu agențiile guvernamentale. Și ar fi frumos să sprijinim prieteniile cu reprezentanții diferitelor instituții de stat. În orice moment, ei vor putea să consilieze cu privire la orice problemă profesională. Colector de profesie potrivit pentru persoanele cu niveluri ridicate de rezistență la stres și memorie excelentă. Oamenii au exactă datorii care servesc zilnic sute de oameni. În consecință, atunci când lucrați cu clienții, aceștia trebuie să memoreze informațiile primite, după care vor fi făcute la raport.

oameni modești și sensibili obține poziția colectorului nu va reușieu sunt. Mulți atrage salariu decent și cerințele angajatorilor minime, dar numai grave, persistente, încrezător și psihologic oamenii pricepuți vor fi în măsură să ia un loc în agenția de colectare.

Cum să devii?

Colectorul este o profesie comună, dar colectoare viitoare nu predau colegii, institute și alte instituții de învățământ. De multe ori în agențiile de colectori dau întâietate, juriști, economiști, psihologi și ofițeri de aplicare a legii foști cu studii superioare. Ei iau în personalul lor, efectuează instruirea lor în cursuri speciale corporate și după trecerea cu succes a permis lucrul cu clienții. Aceasta este opțiunea cea mai optimă pentru a primi o varietate.

Înțelegând că Pe piața muncii, colectorul câștigă o mare cerere, la Moscova a creat o școală specială „Instruirea de colectare a datoriilor”. În această instituție există cursuri dezvoltate de executorii judecătorești cu înaltă calificare, unde puteți afla abilitățile necesare pentru începerea cu succes a muncii. La finalul formării, elevii primesc mărturii care vă permit să obțineți într-o agenție sau bancă specializată.

Citește mai mult  Cum să înveți să citești rapid?

Dar, Chiar și având în orice document care confirmă trecerea de cursuri speciale, nu este întotdeauna posibil pentru a obține un loc de muncă de la prima dată. Și pentru a obține cu siguranță poziția colectorului, trebuie să utilizați în același timp în mai multe moduri. Primul implică un apel la agenția de ocupare. Al doilea mod – Căutarea locurilor de muncă prin rețele sociale și forumuri. A treia cale – întâlnire personală. Cu toate acestea, ultimul mod funcționează foarte rar.

Unde să lucrați?

Poziția colectorului este solicitată în agențiile colectorului, precum și în cazul băncilor și organizațiilor de microfinanțare. Numai în ultimii doi colectori recenți se numesc ofițeri de securitate. Și dacă nu pot realiza de la îndeplinirea clientului a obligațiilor sale, banca revine datoria agenției colectorului. Cel mai adesea, această sumă are cel puțin cinci zerouri, respectiv, cu atât mai multă datorie, cu atât este mai mare profitul agenției.

Până în prezent, se știe că colectorii sunt împărțiți în 2 categorii, alb-negru. Lucrările albe exclusiv în lege, negru folosește diferite metode de batere datorii. Cu toate acestea, agențiile de aplicare a legii se desfășoară cu aceștia o luptă constantă, au salvat în repetate rânduri de la efectele ilegale ale colectoarelor negre. În ceea ce privește salariul, în bănci, reprezentanții acestei profesii primesc un salariu stabil care nu mai sunt înregistrați în termenul de plată. Mărimea salariilor variază de la 20-40 mii. freca. Colectorii în organizațiile de microfinanțare și în companiile de colecție au, de asemenea, un salariu fix, dar în același timp un anumit procent din sumele ciulite.

În ceea ce privește creșterea carierei, colectorii nu se pot califica pentru cucerirea vârfurilor profesionale înalte. Maxim, pe care le pot realiza, a lucrat cu succes într-un singur loc pentru mai mulți ani, este șeful Departamentului Serviciului de Securitate.

Cu toate acestea, prin luarea de experiență și de învățare subtilitățile colector, puteți deschide propria agenție.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: