Totul despre profesie criminalist

Totul despre profesie criminalist

Dacă sunteți interesat în dreptul, științele exacte, dragostea pentru a viziona serii de televiziune polițiste și vis de a lucra în agențiile de aplicare a legii, atunci ar trebui să acorde o atenție la profesie expert criminalist. Astăzi, în articolul nostru, vom lua în considerare caracteristicile activității profesionale a unui astfel de specialist.

Cine este aceasta și ce face?

Criminalistica este o știință complexă și complexă. O persoană cu educație adecvată și de formare practică într-o specialitate poate ocupa astfel de poziții de profil îngust ca un criminalist chimist sau un psihiatru criminalist.

Oricum, activitatea unui specialist este de a asambla și de cercetare probe de la locul faptei.

Persoana în poziția de criminalistul este angajat în studiul modelelor de crime, studierea mecanismului de implementare a acțiunilor ilegale, metode și metode de a ascunde urmele sale existente, și, de asemenea, dezvoltă diverse metode de analiză a probelor materiale. După cum puteți vedea, sarcinile unui specialist include un număr mare de sarcini diverse și complexe.

În cursul funcțiilor lor profesionale Criminologul (împreună cu investigatorul) părăsește scena crimei, participă la inspecția și colectarea de probe, și rezolvă, de asemenea, alte tipuri de sarcini direct la fața locului. În general, activitatea specialistului poate fi împărțit în 2 etape. Deci, la locul crimei, o analiză preliminară de specialitate și conduite desfășoară activități de pregătire, și studiul materialelor obținute direct are loc deja în laborator.

În funcție de specializarea criminalistul, Acesta poate efectua o varietate de tipuri de expertiză: de exemplu, tusologică, balistică, dactilocopică, graulială. În același timp, unii profesioniști nu pot decât să-i îndeplinească numai unul, în timp ce alții sunt experți universali. Oricum, studiile de laborator efectuate de criminologi ajută ofițerii de aplicare a legii să investigheze infracțiunea și să găsească făptuitori.

Profesie pro și con

Activitatea criminologului (ca orice altă activitate profesională) se distinge de caracteristicile sale speciale și de trăsăturile individuale. Este important să rețineți că nu sunt doar pozitive, ci și negative. Înainte de a decide în cele din urmă ceea ce doriți să vă conectați viața cu o carieră similară, trebuie să cântăriți toate „pentru” și „împotriva”.

Pentru a începe, ia în considerare beneficiile profesiei.

 • Nivel ridicat de cerere pentru specialiști. Experții criminalistul care au un nivel ridicat de calificare, cunoștințe aprofundate, precum și experiența și specializate abilități practice, sunt foarte populare în rândul angajatorilor. Problema este că această profesie în sine este destul de complicată, respectiv, găsi un angajat cu adevărat competent este foarte dificil. Dacă sunteți un astfel de specialist, atunci angajatorii vor concura pentru candidatura.
 • Beneficii sociale. Cel mai adesea, criminaliști de lucru în agențiile guvernamentale și departamente. Prin urmare, datorită ocupării forței de muncă oficiale, puteți conta pe un pachet social complet (inclusiv concediu plătit și concediul medical). În plus, specialiștii sunt oferite diverse beneficii (de exemplu, tratament gratuit sanatoriu-stațiune).
 • salarii decente. Pentru început, este necesar să se spună să spună imediat că, la începutul carierei sale, un specialist în domeniu foreskinistic nu poate conta pe un salariu mare. Cu toate acestea, în calitate de experiență și să dobândească abilități, precum și trecând prin scara carierei, remunerația materială pentru activitatea unui specialist poate crește în mod semnificativ în mod semnificativ.

Deci, salariul specialistului lider poate fi de aproximativ 150.000 de ruble.

Este demn de atenție la dezavantajele disponibile ale profesiei.

 • ridicat de stres și tensiune emoțională. În cursul responsabilităților lor de lucru, criminologul este în mod constant în locuri de crime crude: crime, viol și t. D. Aceasta nu poate afecta starea emoțională și psihologică a angajatului. În legătură cu acești profesioniști au de multe ori să caute ajutor de la psihologi (în special pentru tinerii profesioniști). Trebuie să spun că, în timp, nivelul de impresionabil scade.
 • Riscuri și pericole. Datorită faptului că criminalistul este direct legată de lumea interlopă, acesta poate fi supus la diferite riscuri și pericole. Deci, de exemplu, poate fi șantajat și cere un aviz de specialitate pentru sugari.
 • Programul de lucru nedorit. În ciuda faptului că, în ocuparea forței de muncă la locul de muncă, vi se va oferi un plan de lucru și un program, nu întotdeauna activitatea dumneavoastră profesională se va conforma pe deplin cu un astfel de program. Foarte des, va trebui să lucreze seara târziu, la sfârșit de săptămână sau de sărbători.
 • condiții grele. Criminalistul nu este un lucrător de birou. O parte din timpul său un specialist se realizează în laborator, cu toate acestea, o altă parte a lucrărilor este efectuată direct de la locul crimei. În același timp, ea poate, de exemplu, pe stradă, în cazul în care, în condițiile unui îngheț de 30 de grade va trebui să colecteze dovezile necesare. Astfel, profesia de criminalistul este un foarte complex și exigent, cu care nu orice persoană poate face față.

Pentru tine în viitor, nu ai regreta alegerea ta, ar trebui să evalueze toate dezavantajele disponibile ale profesiei.

Cerințe

În legătură cu particularitățile profesiei, care au fost descrise în detaliu mai sus, angajatorii pun cerințe sporite în față pentru solicitanți pentru poziția de expert-criminalistul. Și se referă nu numai la abilitățile, abilitățile și cunoștințele profesionale, ci și caracteristicile personale ale persoanei.

Abilități profesionale

În primul rând, trebuie spus că un criminalist expert ar trebui să știe foarte mult și să poată. Luați în considerare cerințele profesionale specifice pentru un specialist.

 • Basic pentru expert sunt cunoștințe de medicină legală. Deci, un specialist ar trebui să știe toate tehnicile existente, tehnologii științifice, tipuri de expertiză și t. D. Dacă aveți de gând pentru a avansa prin scări de carieră și să nu fie un obișnuit, ci un angajat de conducere, atunci trebuie să aibă grijă de dezvoltarea propriilor idei și ipoteze.
 • Balistică – Aceasta este zona cunoștințelor științifice, în care criminalistul trebuie să fie bine focalizat. Datorită în profunzime, teoretic, cunoștințe în acest domeniu va fi capabil să exploreze în mod corespunzător armele, determină modul în care a fost comisă crima, la ce distanta de victima era un criminal, ce creșterea a fost el și T. D.
 • criminalistul ar trebui să poată să efectueze examinarea explozivilor (Acest lucru se aplică atât compoziții explozive directe și explozivi). Dacă există suficiente cunoștințe, expertul va ajuta cercetătorul să înțeleagă circumstanțele exploziei.
 • Atunci când studiază diverse documente și probe scrise Indispensabil cunoaștere va fi de grafologie. Această sferă științifică va ajuta criminologul pentru a determina starea psihologică a scris, compara mostre de handwritters și în cele din urmă să identifice autorii crimei.
 • În realitățile moderne, anchetatorii și operaționale Angajații sunt foarte adesea găsite cu titluri audio și video. Pentru a recunoaște vorbirea, detaliu imaginea, pentru a stabili votul uneia sau a altei persoane, precum și să evalueze fiabilitatea înregistrării în ansamblul său, ofițerii de aplicare a legii sunt obligatorii pentru ajutor de la criminaliști.
 • Cunoașterea detaliată a Dactyloscopia (Ca fundamentele sale teoretice și posesia abilităților practice necesare) este o cerință de bază pentru fiecare expert. Această știință vă permite să determinați participantul în crimă cu ajutorul amprentelor digitale, care sunt unice și unice în fiecare persoană individuală.
 • Când se găsesc orice urme fizice la locul crimei (de exemplu, urme de pantofi sau urme din anvelope) Criminologul apelează la examinarea tusologică.
 • Dacă criminalul și-a lăsat urmele genetice în procesul de a comite un act ilegal (de exemplu, urme de sânge sau saliva), Criministul care este angajat în colectarea de probe în acest caz, trebuie să fie făcut dintr-un studiu ADN.
 • Un alt tip de cercetare pe care un specialist de înaltă clasă ar trebui să dețină este Expertiză auto. Datorită metodelor speciale, un profesionist va fi capabil să identifice autorul unui document găsit la locul crimei (inclusiv autenticitatea sa).

Este demn de remarcat faptul că specialistul, cu atât mai mult, el va fi pe piața muncii, merită remarcat faptul că un număr mare de abilități și cunoștințe profesionale. În consecință, poate conta pe o recompensă mare pentru munca sa.

Calitati personale

În plus față de caracteristicile profesionale necesare, care sunt esențiale pentru fiecare criminalist și fără de care un specialist nu va putea să-și exercite pe deplin funcțiile de funcționare, mulți angajatori au prezentat cerințe pentru calitățile personale.

Cele mai importante caracteristici ale naturii pe care ar trebui să le aibă expertul, pot fi atribuite:

 • Errudy+
 • Nivelul inteligent ridicat+
 • Dorința de a-și îmbunătăți și de a-și extinde cunoștințele profesionale+
 • Memorie buna+
 • toleranta la stres+
 • Stabilitate emoțională+
 • Mintea analitică+
 • gandire logica+
 • Capacitatea de a se concentra pe o perioadă lungă de timp, pe o singură sarcină.

Dacă se combină cu succes caracteristicile profesionale și personale necesare, puteți deveni un profesionist de succes, care este foarte în cererea de pe piața muncii.

Educaţie

Dacă visezi despre profesia de expert criminalist, atunci primul pas pe care trebuie să ia pe cale de a atinge obiectivul dvs. este de a obține o educație adecvată. Folosind penal, puteți, având aproape orice studii superioare. Va trebui doar să treacă înapoi cursuri. Dar dacă introduceți universitatea imediat după clasa 11, ar trebui să alegeți exact direcția pe care vă interesează. Deci, în primul rând, este necesar să se aleagă o instituție de învățământ corespunzătoare (și acest lucru ar trebui să fie o instituție sau universitate, nu un colegiu).

Se recomandă preferința instituțiilor de învățământ specializate, și anume, universitățile Ministerului Afacerilor Interne ale Rusiei.

Astfel de instituții sunt aproape în toate orașele mari ale Rusiei (de exemplu, Moscova, St. Petersburg, Volgograd, Saratov și T. D.). Aici trebuie să alegeți direcția corespunzătoare de învățare, și anume „examinare medico-legală”.

Înainte de a intra în universitate, trebuie să vizitați Comisia de Admitere și să aflați în detaliu ce elemente trebuie să fie luate la examen, dacă examinările de admitere ar trebui să treacă. Trebuie să țineți cont de faptul că este foarte dificil să înveți de la criminalist. În care Va trebui să vă oferiți o mulțime de forță și atenție nu numai teoretic, dar și de formare practică. Deci, nu numai că vă familiarizați cu procesul de a organiza un alt fel de examinare medico-legală, dar, de asemenea, să învețe lupta manuală, de antrenament de incendiu și t. D. După absolvire, nu trebuie să caute de lucru în mod independent, deoarece universitatea vă va da instrucțiuni de ghidare. Cu toate acestea, vă puteți trimite la cele mai îndepărtate colțuri ale țării noastre, care se potriveste nu orice absolvent. În acest sens, mulți candidați intră universitățile dintr-un profil mai larg.

Tânărul specialist ar trebui să ia în considerare faptul că procesul de învățare în sine nu se termină în obținerea educației de bază. Adevărul este că știința medico-legale este sfera cunoașterii, care este în mod constant în curs de dezvoltare. Oamenii de stiinta inventa noi tehnici și principii, descoperiri produc. De aceea Pentru a menține nivelul intelectual, aveți nevoie pentru a vizita diverse activități educaționale pe o bază continuă: cursuri, conferințe, cursuri de master, ateliere de lucru și t. D. Numai în acest caz, puteți rămâne la curent cu toate cele mai recente tendințe și va fi un specialist real pe piața muncii.

salariu mediu

Remunerația materială pentru activitatea unui expert-criminalistul variază semnificativ în funcție de locul său de muncă, sectorul în care își desfășoară activitatea profesională (de stat sau private), precum și din regiunea de rezidență (profesioniști care locuiesc în orașele mari și capitalul, câștigă mai mult decât cei care lucrează în provinciile).

În general, mărimea salariului mediu al operare criminalistul în Rusia este de aproximativ 45.000 – 60.000 de ruble. În același timp, pe pozițiile de pornire ale tânărului profesionist poate primi și o cantitate mai mică. Pe de altă parte, salariul de experți de conducere poate fi mai mare de 100.000 de ruble. Astfel, remunerația materiale (printre altele), de asemenea, depinde de experiența și calificarea unui specialist.

Loc de munca

Toate făcătoare criminaliști care lucrează în prezent pot fi împărțite în 2 categorii mari, în funcție de locul în care lucrează. 1st categorie include acei specialiști care își desfășoară activitatea profesională în organele de stat, iar al 2-lea grup de criminologi lucrează în organizații private, criminalistice. Dacă vorbim despre locuri de muncă specifice, atunci În primul rând, este necesar să se aloce o varietate de agenții de aplicare a legii (poliția, procuratura, comisia de anchetă și T. D.), Precum și laboratoare științifice.

Perspective și creșterea carierei

Imediat după absolvire, un tânăr nu se poate califica pentru un criminalistul. Cel mai probabil sa va lua cu privire la activitatea asistentului de experți. Astfel, viitorul criminalist va fi capabil de a obține experiența inițială, care este extrem de important pentru activitățile de lucru următoare, precum și să învețe abilitățile și aptitudinile necesare. De asemenea, în procesul de lucru va fi completat și bagajul de cunoștințe teoretice de specialitate va fi consolidată. După ceva timp, vă puteți califica pentru un criminalistul. Dacă în procesul activității dumneavoastră profesionale, te va manifesta ca un angajat activ și de inițiativă, va crește nivelul de calificare și de a dezvolta în mod constant, atunci puteți numi în continuare într-o poziție de ghidare. În plus, în cadrul serviciului public, cu timpul, puteți merge pentru a lucra la o specialitate.

Dacă decideți să lucreze în sectorul privat, va fi capabil de a lucra într-un laborator de criminalistică după eliberare. De-a lungul timpului, dacă se dorește (precum și cu resursele necesare), puteți deschide propria organizație și să angajeze angajații din subordine. În plus, mulți experți criminalistul aleg posibilitatea de a muta pe calea carierelor științifice și educaționale. De exemplu, puteți deveni un om de știință și se specializează în aceeași direcție care vă interesează. De asemenea, este posibil să devină profesor și să lucreze ca lector la universitate sau să dea lecții independente pentru tinerii profesioniști din întreaga țară.

Profesia de criminalistul este foarte interesantă și complexă. În plus, este util pentru societate. De aceea, în fiecare an, sute și mii de tineri vin la domeniile relevante de formare în universitățile din țara noastră.

Cu toate acestea, este în valoare de având în vedere faptul că, pentru a deveni un profesionist de înaltă calificare, aveți nevoie pentru a face o mare cantitate de efort și muncă.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: