Totul despre profesie inginer inginer termic

Totul despre profesie inginer inginer termic

Times atunci când singura sursă de încălzire în casă a fost un cuptor, o lungă perioadă de timp a trecut. In zilele noastre, o temperatură confortabilă pentru o persoană, temperatura în clădirile rezidențiale, de birouri si industriale spații este asigurată de funcționarea centralelor termice și activitatea coordonată a specialiștilor în domeniul ingineriei de căldură condus de un inginer. În studiul nostru, vă vom spune în detaliu despre această specialitate, ne vom concentra pe sarcinile de muncă de bază și a cerințelor pentru candidați.

Particularități

inginer de căldură este indispensabilă atunci când construirea clădirilor și a structurilor de toate tipurile și de destinație. Este pe acest specialist care este responsabil pentru asigurarea aprovizionării termice și de combustibil a spațiilor. Din competența sa, confortul de ședere în clădirea și siguranța sistemelor operate depinde. Deoarece inginerul de căldură oferă condițiile necesare pentru a menține viața confortabilă, atunci cele mai grave cerințe sunt prezentate calităților sale profesionale care fac automat această poziție inaccesibilă pentru multe categorii de persoane.

În unele companii, poate efectua în plus funcții pentru dezvoltarea sistemelor de canalizare, precum și aerul condiționat. În funcție de locul în care va fi angajat un specialist de alimentare cu căldură, Se poate angaja în cercetarea științifică și tehnologică a proiectelor sau direct prin instalare, punere în funcțiune, precum și de operarea și repararea instalațiilor de inginerie.

În majoritatea cazurilor, inginerul inginerului de căldură ocupă o poziție de lider și are o echipă de la 2-3 la o duzină de angajați în subordinea sa – depinde de mărimea companiei în care funcționează.

Responsabilități

În conformitate cu ETK care stabilește un profesor de specialitate, Instrucțiuni oficiale Inginer privind ingineria termică include următoarele responsabilități de lucru:

 • Proiectarea sistemelor sanitare în aer liber și internă+
 • Asamblarea, instalarea, întreținerea și, dacă este necesar, repararea mașinilor termice existente și a echipamentelor termice+
 • Elaborarea sarcinii tehnice și a planurilor pentru repararea echipamentelor, dacă este necesar, reconstrucția sistemelor termice în întreprindere+
 • Introducerea de soluții tehnologice avansate în ceea ce privește echipamentele termice în producție, precum și calcularea eficienței lor economice+
 • Menținerea echipamentelor în stare bună+
 • Controlul asupra funcționării corecte a sistemelor termice de către angajații întreprinderii+
 • Colectarea datelor obținute de la dispozitive contabile, sistematizarea și analiza acestora+
 • Punerea în aplicare a activităților de cercetare în domeniul ingineriei energiei termice și a proceselor termice.
Citește mai mult  Totul despre animatorul profesiei

Cunoștințe și abilități

Pentru inginerul de încălzire, prezența următoarelor cunoștințe și abilități este fundamentală:

 • munca de calificare cu software-ul Pentru proiectarea sistemelor termice și analiza eficienței acestora+
 • abilitate Dezvoltarea unui sistem de planificare de încălzire în incinta+
 • Abilitatea de a face Scheme funcționale de fixare a echipamentului+
 • Cunoașterea standardelor existente în domeniul siguranței proceselor de producție+
 • Cunoașterea provizioanelor, ordinele, precum și recomandări metodice de control sfera de căldură și energie în producție.

Activitatea inginerului angajat în energie termică, în primul rând, necesită o responsabilitate crescută – toate lucrările, într-un fel sau altul, în legătură cu introducerea, punerea în funcțiune și exploatarea echipamentelor termice, trebuie efectuată exact la timp și în cea mai înaltă calitate. Pentru a îndeplini îndatoririle de muncă, Specialiștii ar trebui să ajute astfel de caracteristici personale:

 • Cartofi+
 • Poziția vieții active+
 • Performanță și munca grea+
 • Abilități de analiză de+
 • Mintea depozitului tehnic+
 • atentie la detalii+
 • memorie buna.

În scopul de a face managementul eficient echipa de ingineri de căldură care ascultă inginer, el trebuie să posede toate calitățile necesare pentru cap, în timp ce este important ca el poate lucra ca parte a colectivului de muncă și, în mod independent. Rezistenta fizica joaca un rol fundamental. Faptul este că întreținerea sistemelor termice, instalația lor necesită un efort ridicat de la un inginer de încălzire – pentru o persoană slăbită, poate fi o problemă semnificativă.

Deoarece echipamentul de inginerie de căldură se îmbunătățește în mod constant, Pentru inginerii din acest domeniu, o dorință fundamentală de auto-educație și auto-educație profesională va deveni utilă și interesul pentru realizările științifice va deveni.

Acest specialist ar trebui să cunoască experiența avansată a companiilor ruse și străine în domeniul ingineriei și echipamentelor de căldură. Numai în acest caz va fi capabil să țină pasul cu vremurile și, în același timp, să rămână un specialist înalt calificat.

Educaţie

Persoanele cu educație tehnică mai mare, de mai sus pe calificările relevante legate de energie și echipamente termice, crearea de comunicații de inginerie privind instalațiile de construcție și de producție sunt luate în funcția de inginer de căldură. Puteți trece prin formarea necesară în orice universități tehnice ale țării, de regulă, toate au Facultatea de „Socenergy and Heating Inginerie”. Nu mai puțin de multe ori, o dată la 5 ani, inginerul de încălzire trebuie să sufere cursuri avansate de formare pe care este introdus noilor tehnologii și probleme curente de securitate a producției în introducerea sistemelor termice în clădiri și structuri.

Citește mai mult  Sfaturi sumare SMM Specialist

Unde să lucrați?

Inginerul de căldură este necesar pe orice șantiere industriale și de construcție, unde îndeplinește sarcinile asociate cu proiectarea, implementarea, precum și lansarea și funcționarea plantelor de căldură. Pentru activitățile specialistului cât mai eficient posibil, acesta îi dă angajaților dintr-o varietate largă de domenii – mașiniști, mecanici și electromontoes. Atribuțiile inginerului includ interacțiunea cu personalul și gestionarea eficientă a resurselor de muncă – acest lucru este important în cazurile în care este vorba de lucru cu principalele echipamente tehnologice.

Cea mai mare relevanță de specialitate inginer inginer termic are pe astfel de obiecte:

 • întreprinderi unitare de căldură privată+
 • Uscare și ventilație ateliere în firmele de producție+
 • Firmele de construcții+
 • centralele termice electrice municipale.

Pentru specialiști de înaltă calificare de inginerie de căldură, sunt create condițiile de muncă, în conformitate cu care este prevăzut un loc de muncă separat. Valoarea remunerației în medie pe țară variază de la 20 la 80 de mii de ruble. Profesia de inginer inginer de căldură are perspective suficient de bune datorită faptului că în fiecare an, în Rusia, este construit sau reconstruit un număr foarte mare de clădiri, spații și structuri. Activitatea de inginerie de căldură este destul de în cererea de pe piața modernă a muncii, de cele mai multe ori un specialist cu o vastă experiență și de descărcare de înaltă calificare are un salariu mare.

În același timp, angajatul poate consta în starea întreprinderii ca o unitate separată de locuri de muncă, și pot câștiga și să se angajeze în mod independent, în ordine de privat.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: