Totul despre profesiile legate de fizica

Totul despre profesiile legate de fizica

Cu ceva timp în urmă, se părea că „afacerea și jurisprudența este tot”. Dar acum este clar că este complet greșit – specializările tradiționale nu sunt mai puțin relevante decât munca în domeniul designului, comerțului, jurnalismului sau politicii. Prin urmare, gândindu-se la viitoarea carieră pe care merită să o cunoașteți despre profesiile legate de fizică.

Particularități

Această știință studiază cele mai frecvente, cele mai multe momente principale ale dispozitivului lumii din jurul nostru. Și, într-un sens al domeniilor de activitate, care nu ar fi în cauză, nu doar. Și totuși alocă un anumit cerc de profesii legate de fizica, în primul rând. În primul rând, acestea sunt toate specializările în care trebuie să opereze cu tehnica complexa. Chiar și repararea de alimentare cu apă sau construirea de case este de neconceput fără cunoștințe profunde fizice.

Desigur, în toate aceste domenii foarte attentiveness importante și curiozitate. Aceste calități sunt legate între ele în mod direct. Neatent de lucru cu aparate moderne, nu doar reduce efectul general – se dovedește a fi extrem de periculos.

Insuficient curios la tot ceea ce se întâmplă, chiar și în fleacuri, oamenii sunt puțin probabil să-și îndeplinească în mod corect sarcina – mai ales în cazul în care sunt utilizate în cele mai multe efecte fizice subtile și fenomene.

Lista profesiilor

Pentru fete

domenii profesionale interesante asociate cu fizica se referă la ele prea, deoarece Comprehensiunea lumii înconjurătoare și aplicarea cunoștințelor dobândite în nici un fel poate fi considerată o prerogativă pur masculină. Și totuși, opțiunea cea mai comună a profesiei de „fizică“ pentru o fată este de a preda la școală, medii speciale sau chiar instituții de învățământ superior. Acest lucru este foarte important și activități curente, de stabilire a unei fundații care va servi ca dezvoltarea aceeași știință în viitor.

in orice caz, Puteți încerca tine și în crearea directă a viitorului, care este, în activitatea de cercetare. În prezența talentului și perseverența corespunzătoare, puteți asocia viața ta chiar și cu mecanica cuantică și alte regiuni (în special complexe) din prima linie a științei moderne. Dar cei care doresc să arate o atitudine umanistă, are sens pentru a deveni fizicieni medicali. Proiectarea echipamentului și a nodurilor sale individuale, analiza influențelor medicale din diferite fenomene și procese naturale este foarte importantă.

Dar pregătirea fizică, ca matematică, este necesară de cei care sunt interesați de informatica. Programarea și modelarea virtuală a diferitelor procese tehnologice, activitatea echipamentului, tehnologiile de construcții, facilitățile sunt de neconceput fără o idee clară cum funcționează totul. Dar totuși cu designul computerelor:

 • Diverse tipuri de transport+

 • Sisteme de comunicare și management+

 • Instrumente de urgență+

 • Alarma+

 • Conturi de ventilație+

 • Sisteme acustice.

Chiar și cei mai buni programatori, care nu cunosc lumea reală, este puțin probabil să creeze competent elemente de jocuri pe calculator (fum, zbor de un obiect abandonat, schimbând natura sunetului în diferite situații, consecințele de a contacta obiectele și așa mai departe). Dar fizica nu este nevoie de un programator, desigur. Creatorii de echipamente informatice, chips-uri individuale și dispozitive de control, de asemenea, nu pot trece fără ea.

Această știință este extrem de importantă în producția, dezvoltarea ochelarilor optici și atunci când creează noi materiale de construcție. Se angajează nefinstit în standardizare și certificare, nu dețin cunoștințe grave din domeniul științelor naturale.

Pentru băieți

Imediat merită o rezervare că o astfel de separare este în mare măsură condiționată. Și cu due diligence poate fi depășită cu ușurință. Dar este încă util să iluminezi o listă de „masculi” în ceea ce privește profesiile legate de fizică. În primul rând, aceasta este poziția de radioofizică. Astfel de specialiști studiază valuri și oscilații de natură electromagnetică. Ele sunt atrase activ să lucreze la echipamentele radio și alte dispozitive care utilizează semnale electromagnetice.

Este vorba despre:

 • Emisiuni esențiale de difuzare și de televiziune+

 • Sisteme celulare+

 • Transmițătoare speciale de radio pentru servicii+

 • Scanere și detectoare de+

 • Dispozitivele controlate prin radio+

 • radar+

 • telescoape radio.

Dar care descrie diferite specializare fizică, este necesar să se menționeze atât specialiștii în domeniul fizicii termice. Ei nu numai explora fenomene de căldură abstracte – abordări și metode termofizice sunt importante:

 • La crearea mai multor motoare cu ardere internă și externă+

 • La calcularea de încălzire, de climatizare și ventilație+

 • Pentru îndepărtarea căldurii rațională din diverse obiecte+

 • Pentru proiectarea de scuturi termice și izolare termică.

Un rol imens în lumea modernă este jucat de un fizician cu adaos de „Mecanic“. Acest profesionist ajută la dezvoltarea de noi motoare și vehicule. El rezolvă sarcina cum de a reduce rezistența mediului în timpul deplasării și, prin urmare, reduce consumul de carburant sau de energie electrică. Mulți fizicieni mecanici lucrează la firme mari, în cadrul organizațiilor de proiectare și de proiectare, institute de cercetare sectoriale. Dar specialiștii din domeniul fizicii nucleare sunt promițătoare.

În ciuda radioului de masă, o alternativă serioasă la tehnologiile atomice într-o serie de sfere.

Si de aceea Fără muncă, astfel de profesioniști sunt puțin probabil să rămână, Mai ales că pot, de asemenea, să constituie studii teoretice, creând metode mai sigure și mai eficiente de aplicare a energiei intransmentale. Sau mai puternice și mai eficiente arme – care necesită, de asemenea, un studiu scrupulos al proceselor fizice. Dar fără fizicieni nu lucrează și când creează arme non-nucleare.

Căderea bombei aviației, zborul rachetei sau cochilii, împușcat de arme personale, suprimând radiocomunicarea adversarului și depășirea interferenței, îmbunătățind protecția pe câmpul de luptă și mult mai mult – aceste zone în care experții de științe naturale se pot întoarce cu ușurință în jurul”. Cu toate acestea, în zilele pașnice, explozii și fotografii. Cunoașterea profesioniștilor din domeniul fizicii sunt necesare pentru:

 • Arma de vânătoare și sport atins obiectivul+

 • Detonatoare demolarea clădirilor controlate a avut loc+

 • miniere minerale a fost mai eficientă+

 • Acesta a fost produs ca o sudură explozie, compactarea sub formă de pulbere, crearea de noi substanțe cu proprietăți controlate+

 • Echipamente genist mai eficientă a apărut+

 • au fost identificate urme de arme, parametrii de dispozitive explozive au fost determinate și așa mai departe.

Toate cele de mai sus – cu greu 1/20 a profesiilor, în cazul în care cunoștințele în domeniul fizicii este aplicat pe scară largă.

Să luăm, de exemplu,, Arhitecți. Cei care pot proiecta o clădire rezidențială foarte frumoasă, un imens teatru sau stadion, poduri și zonele urbane întregi. Cu toate acestea, fără a lua în considerare indicatorii de rezistență și distribuirea sarcinilor, propagarea mișcării căldurii și aerului, nivelul de insolație, proprietățile acustice ale materialelor, sensibilitatea lor la vibrații toate planurile vor rămâne pe hârtie. Sau greșeli va fi foarte costisitoare, uneori, acesta va provoca chiar victime și distrugeri.

Cargo la șantierul de construcție, care arhitectul planificat, livra pe camioane, trenuri și terenuri. Dar orice tip de transport este fie folosit pentru a face, numai acei oameni care cunosc foarte bine legile fizice în domeniul lor pot gestiona în mod direct de transport. Prin urmare, toată lumea ar trebui să le studieze, toți cei care se străduiește să devină șoferi, mașiniști, căpitani, mecanici auto si mecanici nave. Iar pentru piloți și cosmonauti, pentru controlorii de trafic aerian este un subiect de o importanță capitală. Fizica, cu toate acestea, este legată îndeaproape și cu geografie, geologie, ecologie.

Mișcarea de râuri și de curenții marini, de ridicare munții și proprietățile mlastini, formarea și dispariția ghețarilor, schimbarea de forme de relief cu timpul – toate acestea nu pot fi explicate dacă nu atrage cunoștințe fizice. Fără ele, nu va fi posibilă:

 • determină locația probabilă a mineralelor+
 • Găsiți ape subterane+

 • Înțelegerea proceselor climatice și climatice+

 • Explorați peșteri și vulcani de înaltă calitate, cutremure și factori de mișcare ai diferitelor substanțe în mediul natural+

 • Explicați proprietățile orizonturilor solului+

 • Creați cărți și planuri de locație.

Fizica ar trebui să fie învățată de cei care sunt pasionați de biologie. Orice organism viu este de neconceput fără mișcare externă și internă, fără procese termice, fără percepție a semnalelor ușoare, acustice și a altor senzații. Digestie și fluxul sanguin, funcționarea pereților și barierelor celulare pentru diferite substanțe, impulsuri de respirație și nervozitate – toate acestea sunt strâns legate de fizică. Și încă pe organismele vii, lumina și sunetul, fluxurile de căldură și aerul sunt afectate, mulți alți factori de mediu. Chiar și fotosinteza este cel mai complicat proces fizico-chimic, în studiul și reproducerea căruia va fi timpul să nu spunem încă o generație de specialiști.

Mai mult, merită menționat:

 • Diferite membrane+

 • Nivelul molecular al funcționării corpului+

 • Utilizarea metodelor fizice în cercetarea biologică+

 • Crearea tuturor dispozitivelor și a dispozitivelor (aceleași microscoape și ochelari optici) bazați pe cunoașterea legilor lumii nealimentare.

Problema modului în care fizica este legată de studiile sociale, se pare foarte ciudat la început. Dar, de fapt, se leagă de societate în statele sale moderne, trecute și viitoare. Foarte clar.

Suficient pentru a-și aminti asta Cea mai importantă componentă a vieții de zi cu zi și a funcționării întregi țări este sfera economică, producătoare. Și în ea, la rândul său, să nu meargă nicăieri din legile fizice. O parte integrantă a studiilor sociale este antropologie, adică, studiul dezvoltării umane în mass-media naturale și culturale.

Una și cealaltă, așa cum sa menționat deja, nu poate fi descrisă și în mod conștient, după cum urmează, fără ideea de legi fizice. Futurolog prezice posibilele realizări ale omenirii în viitor, este imposibil de a ignora restricțiile care impune natura. Este imposibil să o facă și fără ideea de ceea ce a ajuns deja în sfera științifică și tehnică și specialiștii din ea lucrează în viitorul apropiat. Dar sferele descrise, desigur, nu se limitează la. Deci, rolul colosal al fizicii joacă în practica medico-legală.

Bazat pe ea:

 • studia arme reci, arme improvizate de infracțiuni și urmele lor+

 • Noi înțelegem în origine, secvența și limitările diferitelor leziuni la oameni și animale+

 • Exploreaza dovezi materiale+

 • identificarea substanțelor și materialelor, diverse obiecte, compara piesele lor probabile+

 • Primiți inscripții invizibile+

 • Restaurarea numerele întrerupte+

 • Reconstruirea imaginea accidentului+

 • Găsiți semne de documente false, urme ascunse+

 • Setați tipul de arme de hacking+

 • Se determină caracteristicile atacatorilor pe traseele lor și așa mai departe.

Desigur, Aproape doar experții înșiși ar trebui să aibă despre toate acestea, dar, de asemenea, anchetatorii, cooperativele, procurori, avocați, judecători. Este important să se înțeleagă ceea ce este realist, și ce să facă o criminalistul nu va fi în măsură să formuleze în mod corect sarcina. Dar merge la complet diferite domenii, vom detecta în mod inevitabil fizica din nou. Ia cel puțin bucătărie – acasă sau profesional, nu contează. Acesta utilizează un număr mare de echipamente si dispozitive complexe.

Procesul de gătit în sine și chiar depozitarea mâncărurilor finite, a materiilor prime și a produselor semifabricate – la fiecare pas detectează anumite efecte fizice și modele. Combustibil cu gaz, încălzire cu energie electrică, răcirea produselor și mâncăruri în frigidere și congelatoare – din nou din zona de fizică. Pentru că are nevoie de plăci de design, sobe, congelatoare. Dar nu numai designerii, ci încă reparații, instalatori. Dacă luați absolut orice aparat, care este produs, atunci este verificat și instalat, în primul rând de metrologi.

Și astfel specialiștii fără să știe modelele obiective ale lumii reale nu pot face. Metrologii determină acuratețea:

 • Speedometre+

 • Eholeotov+

 • Metri de metri+

 • ATM-uri și mașini industriale de cusut.

De asemenea, metrologi:

 • Reglați echipamentul de măsurare+

 • Determinați exactitatea sa pe criterii stabilite după operarea pe termen lung+

 • face o concluzie cu privire la posibilitatea utilizării tehnicii în viitor.

Dar, de asemenea, într-o astfel de sferă avansată și mai popular, ca managementul dronă, nu face fără fizica din nou. Și este necesar să nu reprezinte doar cei sau alte regularități de zbor. Va trebui să ne gândim spațial și să ia în considerare masa parametrilor care afectează eficiența dispozitivului. profesie mai vechi – Masina de gaurit – Din nou, necesită înțelegerea modului în care este aranjat obiectul de foraj (straturi pământești) în toate detaliile. Și – cum se comportă echipamente.

Educaţie

Multe instituții de învățământ superior sunt implicate în pregătirea la specialitățile profilul tehnic. Dar, cel mai bun dintre cei mai buni profesori din țara noastră sunt ocupate – previzibil – la Departamentul de Stat din Moscova Universitatea. Există ramuri cele mai atractive:

 • matematică fundamentale și mecanică+

 • Matematică Aplicată și Fizică+

 • Fizică.

Prin urmare, trebuie să se facă după gradul 11. Și mai ales pentru cei care decid să devină oameni de știință din domeniul științelor naturii. Foarte bine fizico-tehnice de formare de plumb în:

 • MSTU+

 • NSTU+

 • SPBSU+

 • MFTI+

 • Mythi+

 • Universitatea Politehnica Tomsk+

 • Universitatea Federală din Kazan+

 • ITMO+

 • Universitatea numit după Gubkin+

 • Mai+

 • Misis+

 • Universitatea din Est+

 • Mei+

 • Suvug+

 • Tusur+

 • Stankin+

 • Universitatea Samara Regina numit.

Atunci când se planifică să ia examenele pentru physifak, ar trebui să ia în considerare cerințele actuale ale fiecărei facultăți specifice. De asemenea, este în valoare de având în vedere că se schimbă aproape anual. Deci, este important să se cunoască cele mai recente informații și să se concentreze asupra ratingului instituțiilor de învățământ.

Concluzie – atent, solicitanții responsabili studiază nu numai universitățile de site-uri, dar, de asemenea, informații analitice ale Rosobrnadzor.

Loc de munca

Cum nu este greu de înțeles de la oameni orientate spre informare anterioare, care pot lucra pe poziții destul de bine plătite. Ei așteaptă în aproape orice industrie. Ingineria și experții tehnici sunt ocupați în principal în industrie și transport. Dar fizica iubitoare poate alege și pentru ei înșiși:

 • constructie+

 • Energie+

 • proiecta+

 • Sfera de transport+

 • Expert de lucru+

 • Ocuparea forței de muncă în sfera științifică și educațională+

 • Complexul de combustibil și energie.

Despre fizica de orientare profesională A se vedea în videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: