Totul despre protecția și automatizarea releului profesiei

Totul despre protecția și automatizarea releului profesiei

Releu de protecție și automatizare inginer (RZA) este una dintre cererea mare Cele mai căutate profesii moderne și se bucură pe piața muncii. În ciuda formării destul de complicate, tot mai mulți solicitanți de universități tehnice sunt alese de această specialitate particulară.

Caracteristicile profesiei

Datorită tranziției rapide a sistemelor electrice la controlul automat, profesia de protecție a releelor ​​inginerului și automatizarea devine din ce în ce mai relevantă. Specialistul acestui profil este responsabil pentru funcționarea, întreținerea și repararea RZ, fără de care funcționarea instalațiilor electrice moderne este destul de dificilă de prezentat.

În plus, principalele sarcini ale inginerului includ instalarea unui RZ la echipamente electrice, linii de alimentare cu aer și cablu, precum și configurarea și testarea complexului instalat.

Solicitantul această poziție Trebuie să se ocupe de bine în acte organizatorice și administrative, de reglementare și documente metodologice care afectează selecția, instalarea, stabilirea și testarea RZ, precum și cunoașterea subtilităților regulilor de funcționare tehnică a centralelor electrice și a rețelelor de energie electrică. În ciuda faptului tehnic al specialității, inginerul RZ ar trebui să poată ajunge bine cu oamenii și să posede abilitățile organizaționale.

Prosul profesiei pot fi atribuite salariilor bune (de la 45 de mii de ruble) și la minus – responsabilitate ridicată și un număr mare de responsabilități.

Responsabilitățile unui specialist

Conform instrucțiunii de locuri de muncă, o serie de taxe funcționale sunt încredințate inginerului RZ, De la calitatea performanței cărora eficiența sistemelor electrice și a siguranței personalului.

  • Calcularea valorilor curentului și tensiunii de scurtcircuit (KZ) și definiție pe baza rezultatelor obținute, algoritmul de funcționare și amplasarea sistemelor RZ urmat de testare.
  • Contabilitate și analiza activitatea de protecție a releului și automatizare, Verificarea activității lor pentru conformitatea cu cerințele documentelor de reglementare cu fixare regulată a rezultatelor.
  • Participarea la elaborarea specificațiilor tehnice și a datelor sursă în timpul proiectării Construcție de facilități de putere, precum și în cazul extinderii și reconstrucție a acestora.
  • Participarea la activitatea Comisiei pentru investigarea cauzelor situațiilor de urgență și alte tulburări tehnologice Funcționarea instalațiilor electrice, precum și echipamente de testare a obiectelor, luând în considerare caracterul sezonier.
  • Pregătirea raportării anuale cu privire la activitatea Rz și exploatare forestieră.
  • de verificare periodică a nivelului de calificare a personalului de serviciu (electricieni, tehnicieni, monterers și reglare), precum și adoptarea unor măsuri pentru a crește.
  • Pregătirea cererilor pentru achiziționarea de piese de schimb si consumabile, Controlul asupra înlocuirea la timp a pieselor cu care expiră durata de viață.
  • Conduita planificate teste RZ urmată de analiza rezultatelor obținute.
  • Urmărirea noi produse în domeniul protecției releului și a sistemului automatizat de control al expedierii, punerea lor în aplicare pe factorul energetic.
  • În plus, inginerul RZ este obligat să aibăidei clare cu privire la bazele economiei și organizarea producției, management și muncă în domeniul energiei, să cunoască articole din legislația muncii și să urmeze cu strictețe normele de protecție a muncii.
Citește mai mult  Alegeți șorțul pentru vânzător

În cazul unor situații de urgență care a cauzat prejudicii pentru sănătatea angajaților sau deteriorarea bunurilor materiale a sursei de alimentare, inginerul RZ pot fi atrase administrativ, disciplinar, material, și, în cazuri mai grave și la răspunderea penală.

Calificare

Primiți profesia de inginer a RZA în multe universități de orientare tehnică, fie DUSES, dar în acest ultim caz, va fi posibil să se calculeze numai. La sfârșitul studiului în liceu absolvenți pot fi acceptate ca inginer fără a posta revendicări.

După 3 ani, specialistul poate solicita atribuirea categoriei III, după încă 3 ani – al doilea, după încă 3 ani – primul.

Ocuparea forței de muncă

Inginerii Rin intră în mod necesar personalul de centrale electrice, stații și alte facilități de energie, și, de asemenea, sunt implicate în menținerea operațiunilor de transport, comunicații prin cablu subterane și puncte dispecerizarea de alimentare cu energie și a organizațiilor de distribuție a energiei.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: