Uitare: concept, cauze, tratament

Uitare: concept, cauze, tratament

oamenii uituc provoca întotdeauna iritații. Se crede că numai cei de varsta sufera speciale pentru uitare. Cu toate acestea, tinerii care au o mulțime de mai rău decât generația mai în vârstă sunt mai frecvente în societatea modernă. De ce se întâmplă? Poate că un astfel de efect da probleme de zi cu zi. În orice caz, această problemă trebuie să fie luate în considerare modul cel mai aprofundată.

Conținutul articolului

Concept

Toată lumea știe situația când te sau oricare dintre cei dragi pierde în mod constant telecomanda de la televizor, pahare și T.D. Mulți oameni cu atenție, iar unii considera chiar o absentness similară cu un semn al bolii.

Este necesar să se recunoască faptul că împrăștierea este cauza uitării permanente. Se obișnuiește să se împartă pe reală și imaginară. Prima apare la om ca urmare a oricărei boli. Al doilea apare din cauza concentrației excesive într-un anumit caz. Această caracteristică este achiziționată de o persoană de-a lungul anilor.

Pierderea atenției și a memoriei se poate manifesta în moduri diferite.

 • Deconectarea de la ceva important. Atenția unei persoane se rătăcește și nu se poate opri la o singură facilitate. Această condiție se numește prostate. Se întâmplă din cauza lipsei de somn, stres.
 • Omul puternic concentrat pe ceva. De exemplu, un șofer, o mașină de conducere timp de câteva ore, curge într-o stupoare și uită de alte lucruri.
 • Dacă individul este puternic preocupat de o întrebare, Apoi, el poate să nu observe nimic în jurul lui și să uite să facă lucruri elementare.
 • Există împrăștiate sau uitare și copii care sunt forțați să facă lecții. Și, în același timp, vreau să sari și să alerg.
 • Când o persoană încearcă în mod deliberat să evite orice locuri neplăcute sau întrebări, de asemenea, devine destul de împrăștiat.
 • La bătrânețe, există adesea cazuri de uitare din cauza datorită, că concentrația de atenție nu devine suficient de activă, iar trecerea la alte elemente poate încetini un pic.

Greutatea frecventă este un fenomen comun. În vârsta de vârstă adâncă, se manifestă în următoarele momente.

 • Vârstnici greu de efectuat orice muncă Datorită faptului că pierd capacitatea de a memora lucruri importante.
 • Adesea, oamenii din generația senior pot avea niște scufundări în memorie. Din acest motiv, ele sunt concentrate prost pe teren.
 • Oarele de vârstă duce la discursul de dificultate Și la absența percepției logice a realității.
Citește mai mult  Tehnician: Profesie Descriere

Trebuie spus că Demența este foarte diferită de vârsta convențională uită din cauza încălcării a două departamente ale creierului simultan. Ce nu puteți spune despre uitarea simplă a copilului. Fiind în vârstă imatură, indivizii predispuși la uitarea luminii. De exemplu, hrăniți peștele, efectuați temele. Când există în continuare în creștere, Prea preocupat de ceva ca o persoană poate părăsi Onel, Nu luați un portofel și t. D.

Atunci când apar astfel de cazuri, ele provoacă îngrijorare cu privire la sănătatea lor. Și sunt aceste îngrijorări grave? Să încercăm să ne dăm seama.

Munca creierului este atât de extinsă încât nici măcar nu vă imaginați ce fel de activitate complexă.

Procesorul nostru individual trebuie să verifice totul, să analizeze, să sorteze. Fiecare minut de conștiință vine cu o cantitate mare de informații care ar trebui să fie amintite, să evidențieze cele necesare, iar restul este îndepărtat ca inutil.

Memoria umană poate varia din când în când, cum ar fi calculatorul. Mai ales adesea, un astfel de fenomen se găsește în acei oameni care sunt angajați în muncă mintală colosală. Dacă nu dați un creier din când în când să vă odihniți, atunci uitarea elementară va veni.

   Amintiți-vă că memoria noastră este împărțită în Termen lung, Operativ și Pe termen scurt. Informațiile inutile care intră în memoria pe termen scurt sunt șterse rapid. De aceea mulți dintre noi suferă de uitare. Cu această ocazie nu ar trebui să vă panicați. Poate, Informațiile uitate nu au fost atât de importante Comparativ cu cel care reprezintă interes (de exemplu, învățarea unui număr mare de materiale educaționale). De aceea Inteligența ta doar a scăzut-o, Lăsând informații mai grave în memorie.

   Este suficient să ne concentrăm asupra unui anumit caz, și evenimente mai puțin importante merg la fundal. Multe îngrijorări diferite nu dau ocazia să se concentreze asupra tuturor cu aceeași forță. Veți pierde cu siguranță ceva și veți uita. Prin urmare, o astfel de uitare nu poate fi considerată patologie.

   Acest proces este numitDispropierea simplă a atenției.

   Principalele motive

   Dacă uitarea a apărut la o vârstă fragedă, atunci motivul său poate fi absență simplă datorită mobilității ridicate a individului. FoarteEste dificil să se concentreze pe un obiect,Când trebuie să efectuați un proces de învățare, jucați. Prin urmare, apare eșecurile de memorie. În acest caz, lucrurile neinteresante sunt uitate. Evenimentele luminoase completează atenția individului, atât de bine amintit.

   Psihologii susțin că uitarea poate vorbi despre semnul inteligenței ridicate. Când o persoană se concentrează pe învățarea sau studierea unei întrebări importante, el are uitarea lucrurilor elementare.

   Și cum știm deja, Memoria ecranează automat informații neinteresante Datorită faptului că individul nu prezintă un interes adecvat. De exemplu, un student al clasei 11 este angajat în pregătirea examenului. Scopul său devine achiziționarea de cunoștințe la o dată la mai multe discipline. Atenție se concentrează asupra acestei lucrări, astfel încât aceasta reacționează prost la alți stimuli.

   Citește mai mult  Profesor de matematică: avantaje și dezavantaje, cunoștințe

   Desigur, informațiile pe care individul nici măcar nu încercați să vă amintiți, nu va fi capabil să amâne în memorie. Pentru a memora, o persoană are nevoie de a experimenta orice emoții sau să arate interes elementar.

   uitare de sex feminin de multe ori apare din cauza unor erori hormonale. În perioada Klimaks, ea poate veni dintr-o dată. Acest lucru este asociat cu îmbătrânirea organismului. Prin urmare, este necesar să se ia aceste fenomene cu atenție și să se consulte un medic pentru sfaturi.

   Există și alte motive care conduc la uitare. Listează-le:

   • mese incorecte: Excluderea din dieta carbohidratilor duce la înfometarea a creierului, care afecteaza activitatea+
   • obiceiurile dăunătoare: alcool, fumatul și alte hobby-uri negative, duce la o întârziere în dezvoltarea abilităților cognitive+
   • Consistențe poate provoca, de asemenea, uitare+
   • În cazul în care organismul nu dispune de apă, creierul începe să lucreze mai rău+
   • Situațiile de stres și stresul contribuie la uitarea involuntară.

   În plus față de momentele corectate care duc la uitare, există aceia care fixează că este dificil. Acestea pot fi diferite de tumoare, procese aterosclerotice sau intoxicație.

    Boala Alzheimer este, de asemenea, însoțită de uitare frecventă. Astăzi este cunoscută în mod relativ că această boală provoacă o scădere a concentrației de neurotransmițători (substanțe responsabile pentru transportul informațiilor). Acestea sunt formate folosind Aminoacizi. Prin urmare, pentru om Metabolismul este foarte important, care este asigurat de nutriția potrivită.

    Tratament

    Dacă uitați de multe ori Cele mai presante informații (nume de stradă, numere de mașini, microbuze sau cuvinte care se utilizează rar), Contactați un specialist. Poate că sunteți prezent Probleme de suflare a creierului. Ca rezultat al acestui proces Celulele creierului nu sunt obținute în cantitatea dorită de oxigen și substanțe utile. Prin urmare, memoria slaba.

    Citește mai mult  Contabil pentru documentația primară: Responsabilitati, Cerinte, cariera Inaltime

    Pentru a scapa de depanare a creierului, Specialiștii prescrie medicamente care elimina aceste probleme. Ca rezultat, memoria este restabilită rapid. De asemenea, ajută să iasă din uitarea de droguri cu omega-3 sau glucoza.

    Cu vârsta, eșecuri în procesarea și transportul energiei au loc. Acestea conduc la probleme frecvente cu informații memorare. Atunci când se întâmplă acest lucru, experții prescrie medicamente care imbunatatesc memoria.

    Dacă o persoană este activ fizic, creierul său este saturat cu oxigen. Deci, funcționează bine și fără pastile. Ieșirea aici este una: oamenii în vârstă nevoie pentru a muta.

    În cazul în care această opțiune nu este posibil pentru orice motiv, Necesitatea de a lua nootropics. Această serie medicament Promovează activități de stimulare, Crește capacitatea de învățare. Nootropicile sunt obligatorii numite un medic.

    Auto-mediu plin de consecințe negative. Trebuie să-și amintească asta Aminoacizii sunt importanți pentru creier. Când vine vârsta înaintată, trupul încetează să le producă pe cont propriu. Prin urmare, creierul și memoria pot fi observate.

    Există remedii populare care contribuie la o creștere a performanței creierului. Diferite hote de plante stimulează activitatea întregului organism, și de aceea îmbunătățește memoria. Acestea includ lemongrass, ginseng și t. D.

    Dar dacă nu doriți să fiți tratați, puteți încerca și Alte tehnici.

    • Faceți o listă de sarcini pe care trebuie să le faceți. Pentru a face acest lucru, obțineți un notebook-jurnal și scrieți toate elementele pe care trebuie să le faceți în timpul zilelor actuale și ulterioare. Deci, nu vă înveți nimic din vedere.
    • Există un alt mod simplu. Unii oameni aplică un stilou pe partea exterioară a palmei (lângă degetul arătător) este un punct destul de groaznic.Mâinile tale sunt întotdeauna în vedere, iar eticheta va deveni un memento.
    • Memoria slabă este observată la cei care nu cad. Așa că dormiți cel puțin 8 ore pe zi.
    • Nu abuzi de obiceiuri proaste.
    • Efectuați formarea pentru atenție și urmăriți comportamentul dvs. Setați controlul asupra dvs. „eu“ să nu fie distras de cazurile necesare.
    • Utilizați mementouri (instalate pe telefon). Ajută-o excelentă dacă trebuie să faceți nici o acțiune la un moment dat. De exemplu, beți o tabletă.
    • Efectuați sarcinile intenționate în ordine.
    • Odihniți și chiar încercați să meditați. Ultima metodă ajută la combaterea stresului.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Narcisa Raescu

    Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: