Care parte a plăcii de pe etichetă este pusă pentru un dop?

Care parte a plăcii de pe etichetă este pusă pentru un dop?

Restaurant Eticheta – Arta Slim merită un studiu aprofundat. Nu numai lucrătorii și vizitatorii frecvenți ai sectorului de servicii trebuie să fie familiarizați cu unele reguli și caracteristici de bază ale acestei zone pentru a evita posibile situații ciudate, angajate într-un serviciu pe cont propriu. Este necesar să înveți în prealabil despre metodele de servire a tacâmurilor și a altor titluri importante care au o mare importanță în eticheta tabelului.

Particularități

Există o serie de nuanțe consecutive la proiectarea unui tabel:

 • Procesul de service începe cu selectarea dispozitivelor necesare. Direct proporțională cu numărul de persoane și felurile de mâncare servite depinde de numărul de furculițe, linguri și cuțite, dar este important să ne amintim că amestecarea și obținerea de întreaga colecție de instrumente din arsenalul, inadecvat.
 • Ar trebui să fie selectate în mod corespunzător dispozitivele, împingând departe de officialness de recepție, oaspeții așteptate și dimensiunea tabelului.
 • Există trei tipuri de seturi: de bază, gustare și desert. Fiecare casa este exact setul de bază. Oricare dintre seturi include în mod necesar o lingură, furculiță și cuțit, dar mărimea instrumentelor va fi foarte diferit.
 • Setarea poate diferi în funcție de subiectul recepției furnizate de alimente și amploarea evenimentului.

Cum de a pre-servi?

Pornind de servire de masă, de asemenea, este în valoare de știind că există diferite opțiuni: de bază, formale și informale setare. Ar trebui să fie luate în considerare în fiecare soi mai detaliat:

 • Reglajul de bază include obligatoriu „de bază“. Sub setul de bază, prezența unei plăci, furculițe, linguri, cutit, sticla cu apa si servetele. În cazul în care primele feluri de mâncare din feed pentru toate mesele nu sunt planificate, o lingură este ușor exclusă din această listă.
 • mod cadru informal este potrivit pentru masa de prânz cu prietenii sau brunch tematice. În acest caz, se adaugă un număr mare de snack-baruri, în consecință, ambele aparate, pahare sau alte soiuri de nave de băuturi.
 • Versiunea oficială a servire presupune ca un motiv de măsuri formale: celebrarea evenimente memorabile, sărbători, prânzuri cu colegii sau mese în timpul negocierilor.

În acest caz, dispozitivele schimbă cel mai des si a servit mai mult decât o dată seara, care include opțiuni de setare separate pentru desert feluri de mâncare și de băut ceai.

Cele mai mari dificultăți apar atunci când dispozitivele de distribuire. Este merită să ne amintim regula principală: Secvența locației dispozitivului reflectă secvența de utilizare a acestora, Prin urmare, din partea exterioară a plăcii prima pentru oaspeții vor fi etichetate aparate pentru snack-uri sau orice alt fel de mâncare servit mai întâi. Dispozitivele sunt întotdeauna distribuite în jurul plăcii pentru felul principal. Dacă vă amintiți aceasta este singura regula, puteți evita deja multe situații jenante în timpul masa de auto-servire la cina sau orice alte produse alimentare recepție.

Citește mai mult  Cum să tacâmuri Customize: subtilitățile de eticheta

Pentru a arăta cunoștințele mai profundă, este suficient pentru a înțelege care dintre părți pentru a pune diverse dispozitive. Și aici există propriile sale convenții. De exemplu, cuțite, chiar dacă există mai multe dintre ele, sunt întotdeauna plasate pe partea dreaptă a plăcii. lamele lor se confruntă întotdeauna o placă.

În cazul în care masa include primul fel de mâncare, apoi lingura de supa este situat între cuțitele pentru felul principal și gustări.

Pe partea stângă a plăcii este Forks put. În plus, partidul atunci când livrați mijloace ce mână este de a prelua dispozitivul. Această regulă simplă, de asemenea, face mai ușor de înțeles subtilitățile eticheta restaurant pentru oaspeți.

Este important nu numai în ordinea corectă pentru a descompune furculițe și linguri la cină, dar, de asemenea, să respecte anumite distanțe între ele. Deci, distanța dintre fiecare instrument în parte ar trebui să fie de cel puțin o jumătate de centimetru, iar capetele mânerelor instrumentului trebuie să fie de 1,5-2 centimetri de la marginea mesei.

Cum ar trebui să dispozitivele se află în timpul mesei?

Această întrebare este cel de-al doilea cel mai popular în cadrul conceptelor de bază ale etichetei restaurant. Poziția instrumentelor în timpul meselor este o cerință separată pentru personalul de serviciu sau de gazdă gazdă. Foarte des puteți întâlni furnizarea de instrumente exclusiv cu vasul și trecerea ulterioară. Deci, este foarte frecvent să înfășurați dispozitivele din șervețele. Guest sau client, care implementează dispozitivele, ar trebui, de asemenea, să știe despre mișcarea lor viitoare pe masă în timpul și după masă și semnificația acestor mișcări.

De exemplu, pentru a evita mâncărurile curățate prematur, puteți să semnalizați că întrerupeți temporar masa sau continuați procesul, plasând dispozitivele pe o farfurie. În același timp, părțile laterale ale locației rămân aceleași: pe stânga – furculiță sau lingură, cuțit dreapta.

Citește mai mult  Reguli de bază ale comportamentului moral

Cum să faci după masă?

Pentru a raporta că sunteți pregătiți pentru livrarea următoarei feluri de mâncare, este suficient să zdrobiți instrumentele chiar pe placă, întorcându-l cuțitul spre stânga, iar ștecherul este corect. Dacă masa este deja depășită, trebuie să poziționați dispozitivele în paralel unul cu celălalt în diagonală.

În stilul european puteți observa faptul că, în același timp, dinții furcii vor fi întorși spre placă, iar în dopul american a pus dinții în sus.

Exemple frumoase de aspect

Oricum, în prezent există o opinie că numai subtilitățile de servire sunt observate în unitățile de restaurante. De fapt, aceste cunoștințe pot fi aplicate și în tot felul de sărbători de familie și alte sărbători importante. Există mai multe exemple comune:

 • Servind cina romantica pentru doi implică o atmosferă intimă, lumină slabă și, desigur, prezența ochelarilor adecvați. Accesorii suplimentare în decorare vor adăuga o notă specială. Puteți începe cu alegerea gama de culori, bazată pe preferințele păduchilor a doua repriză și apoi puteți adăuga piese semnificative: Puneți flori preferate, panglici, suveniruri memorabile, fotografie generală. Un acompaniament inerent va fi muzică și lumânări aprinse de diferite forme și dimensiuni.

 • O sărbătoare importantă într-un cerc de familie apropiat Petrece respectul pentru tradiții și stil clasic de setare. De o importanță deosebită este diferența dintre generații, prin urmare, stilul de servire, iar designul general al mesei trebuie să fie cât mai general posibil, nu prea luminos, dar solemn clasice lor. Reținere în agregat cu solemnitate poate fi exprimată în vase rutiere frumos selectate (este necesar produselor din cristal), dispozitive tacâmuri, șervețele albe de zăpadă și disponibilitatea de accente, de exemplu culori, aur și argint.
Citește mai mult  Eticheta și etica corespondenței de afaceri

 • De multe ori masa solemnă este asociată cu celebrarea unor evenimente. Aici vine la salvare setare tematică. Anul Nou sau masa de Crăciun este completat de conifere și accesorii de Crăciun, uneori, o portie este desenată cu o combinație de visiniu, rosu si culorile verde.

 • Pentru o vacanță de toamnă Mesele sunt servite cu adaos de pietre, legume de sezon mici proeminente sub formă de accesorii. Compozițiile sunt completate de culori adecvate.

 • sărbători nunta de vara țesături ușoare complete, culori pastelate blând și subțire sticlărie.

Este foarte important să nu se limiteze fantezia ta și întruchipează orice idei creative, aplicarea cunoștințelor în proiectarea mesei. Orice sărbătoare începe cu o porție competentă, care va face cu siguranta o impresie placuta pe toți participanții la sărbătoare.

Cititi mai multe despre ce parte a plăcii este pus pentru o furculiță și un cuțit în conformitate cu regulile de etichetă, veți învăța de la următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: