Etică și reguli de bază pentru comunicarea de afaceri

Etică și reguli de bază pentru comunicarea de afaceri

comunicarea de afaceri este o modalitate de a comunica între oameni în procesul de realizare a activităților de întreprinzător sau punerea în aplicare a sarcinilor de muncă. Asta este, acesta este un tip de comunicare, care este asociat cu procesul de producere a oricărui produs sau furnizarea oricărui serviciu și nu este legată de relațiile personale sau sociale între oameni.

comunicațiile de afaceri civilizați sunt construite pe participanții săi în anumite reguli și norme neimprimate, care contribuie la realizarea obiectivelor livrate de către părți și de a menține bune relații de afaceri între ele necesare pentru interacțiune reciproc avantajoase.

Particularități

Diferența principală a relațiilor de afaceri din oricare altele este reglementarea lor. Sub acest lucru implică prezența anumitor limite în relațiile determinate de tradițiile de cultură, principii morale universale și a cerințelor de etică profesională.

Etica de comunicare de afaceri este una dintre componentele de etică generale, care are toate caracteristicile ultimului. În general, acest concept poate fi privit ca un portofoliu de idei despre moralitate, normele și regulile sale, care sunt ghidate de oameni în relațiile unul cu celălalt în procesul de activități industriale.

Baza de etica in afaceri este respectarea intereselor atât a companiei, care reprezintă persoana și clienții săi, parteneri, competitori, precum și ansamblul întregii societăți.

Principiile de bază ale eticii în afaceri este:

 • Obținerea de beneficii la numărul maxim de participanți în relațiile de afaceri+
 • Asigurarea aceleași pentru toți participanții la accesul la subiectul relațiilor de afaceri.

În comunicarea de afaceri, este întotdeauna foarte acută o contradicție între standardele etice și însăși esența activităților antreprenoriale, pe care oamenii de afaceri decid în mod diferit. În orice caz, această decizie se reduce la una dintre pozițiile principale:

 • Esența poziției pragmatice sau principiul utilitarismului este că etica și de afaceri sunt concepte incompatibile. Principalul lucru este de a realiza indicatorii maxim de profit prin orice mijloace. Conversații despre moralitate, responsabilitățile sociale și a antreprenorilor care aderă la acest punct de vedere standarde etice încearcă să evite.
 • O poziție civilizată sau principiul imperativ moral se bazează pe faptul că este etica ca profiturile pot ajuta să maximizați, extinde sau consolida contacte de afaceri, să introducă și să consolideze normele etice ale comportamentului în societate în ansamblul său, care nu poate decât să contribuie la prosperitatea în continuare a activității.

Etica în afaceri astăzi folosește cunoștințe din diverse domenii (etică, psihologie, organizarea științifică a muncii).

Nevoia de a eticii de comunicare de afaceri de studiu este legată de nevoile în continuă schimbare ale lumii moderne și este baza pentru succesul comunicațiilor, atât în ​​sectorul de afaceri și în întreaga societate.

Sarcinile și principiile de etichetă

Mai multe dintre sarcinile principale ale etichetei:

 • Prezența unor standarde stabilite pentru comportamentul și necesitatea de a se conforma procedurii de comunicații cu ambele alte organizații și în colectiv de muncă, deoarece este mult mai rapid și mai ușor de lucru, în conformitate cu modelele general acceptate. Atunci când se conformează cu eticheta de afaceri, participanții la comunicații imagina cu exactitate ceea ce poate fi de așteptare pentru fiecare alte.
 • contribuie la Etiquette menținerea unor relații normale cu reprezentanți ai mediului extern al organizației, precum și crearea unui mediu de lucru în echipă.
 • El susține confortul moral al fiecărui participant la comunicare. În viața persoanei, stabilitatea mentală este adesea mai importantă decât confortul fizic. Prezența unor reguli de relații profesionale contribuie la o persoană pentru a satisface.

vor fi create mai convenabile condiții morale, cu atât mai mare productivitatea muncii și, în consecință, va fi mai bine decât rezultatele. De asemenea, angajatul va arata un grad mai mare de loialitate față de companie.

Principiile de bază ale etichetei de afaceri se bazează pe faptul că, atunci când luarea unei decizii ar trebui să se facă astfel încât limitele acțiunilor sunt combinate cu valorile morale ale celorlalți participanți la comunicații și ar putea fi coordonate cu interesele lor. În același timp, coordonarea ar trebui să aibă un scop justificat moralizatoare, pentru a realiza care ar trebui să fie utilizate numai instrumente relevante punct de vedere etic.

Citește mai mult  Cum să tacâmuri Customize: subtilitățile de eticheta

Câteva principii de bază aloca:

 • Interpersonality. Orice comunicare, inclusiv de afaceri, are loc între oameni cu caracteristicile lor personale. Și în ciuda faptului că comunicarea dintre ele are o orientare profesională, atitudinea interpersonală va avea în continuare un impact asupra procesului de interacțiune.
 • Continuitate. Esența acestui principiu este de a iniția un contact permanent cu participanții la comunicare, în cazul în care se găsesc în vedere reciproc. Bazat pe faptul că oamenii comunică atât mijloace verbale și non-verbale, acestea sunt în mod constant împărțite între ele, cu o anumită informație, pe care fiecare participant comunicarea dă sens și face propriile sale concluzii.
 • Focalitate. Orice interacțiune are un scop specific sau mai multe obiective. În același timp, ele pot fi explicite și implicite. Vorbind în fața publicului, raportorul are un obiectiv clar pentru a transmite ascultătorilor un anumit material, și implicit – de exemplu, pentru a demonstra inteligenta lor non-odios și elocvența.
 • multidimensional. Acest principiu presupune că în relațiile de afaceri nu există doar schimbul de informații, dar, de asemenea, reglementarea relațiilor dintre părți. Aceasta este, în cooperare profesională, participanții de difuzare atitudinea lor emoțională între ele, care acționează ca o autoritate de reglementare a relațiilor lor de afaceri.

Postulatul principal al culturii și eticii comunicării profesionale se reduce la un principiu moral bine-cunoscut: nu fac celelalte ceea ce nu doriți să faceți. Acest lucru este valabil pentru orice tip de relații de afaceri, atât în ​​cadrul organizației (pe verticală și pe orizontală) și atunci când negociază cu reprezentanții altor companii sau comunicare cu clienții.

Reguli fundamentale

Pe baza sarcinilor de mai sus și a principiilor de etică a relațiilor de afaceri, este posibil să se formuleze norme etice profesionale, care sunt la fel de necesare pentru respectarea atât angajații obișnuiți în echipă, ca un lider sau proprietarul întreprinderii.

Acestea sunt unul dintre instrumentele cheie pentru succesul în profesie sau de afaceri:

 • Precizie și punctualitate. Fiind un participant la relații profesionale sau comerciale, nu ar trebui să întârzieți niciodată pentru muncă, la o întâlnire sau la o întâlnire de afaceri. La urma urmei, gradul de respect și încrederea în persoana care se simte tot timpul așteaptă și, în același timp, petrece timpul altor persoane, scade rapid. O asemenea calitate din partea celorlalți vorbește despre incapacitatea de a se adapta la ritmul modern al vieții, de fiabilitate. De asemenea, este important să apreciem timpul și să nu o luați pe conversații inutile fără permisiunea lor.
 • Organizarea eficientă a spațiului de lucru. Locul de muncă poate spune elocvent despre proprietarul său. Este clar că, dacă este conținut în ordine, același lucru se poate spune despre gândurile unei persoane. În plus, acest lucru este în mod semnificativ salvat ore de lucru. La urma urmei, pentru a găsi documentul necesar cu hârtia aglomerată, poate dura mult timp.
 • Furnizarea de comunicare și respectul pentru alții. În relație de afaceri, este important să se respecte și să se străduiască să înțeleagă interlocutorul, puteți pune cu ușurință-te în locul și aspectul său de la situația cu ochii. Insulte și umilire în sfera profesională nu sunt permise, precum și plânge, expresiile „puternice“ și grosolănie. Necesitatea de a fi în măsură să acționeze nu numai în propriile lor interese. Nu este necesar să se arate și altruismul excesiv. Acest tip de comportament poate vorbi despre moliciune excesivă.
Citește mai mult  Decorare de masa copiilor pentru naștere

 • Aspectul care corespunde situației. Întotdeauna trebuie să ne amintim că aspectul este o componentă importantă a comunicării de afaceri. Principalul lucru din imagine nu este prezența unor atribute scumpe, și ordonat și acuratețea. În cazul în care un anumit stil de îmbrăcăminte este acceptat în birou, este mai bine să adere la ea să nu provoace o relație negativă atât conducerea și de la colegi.
 • A face exerciții fizice. Dacă angajatul vizează rezultatul, acesta este reflectat pozitiv în cariera sa și cu privire la eficiența companiei. Relația „după mâneci” nu provoacă niciodată încredere. Cu astfel de angajați, compania este puțin probabil să sperăm că pentru atingerea obiectivelor.
 • Gesturarea restrânsă. Nu uitați de spațiul personal. Eticheta de afaceri nu acceptă contacte tactile între participanții la comunicații. Sărutările și atingerile nu sunt permise. Singurul lucru care poate apărea este o strângere de mână. De asemenea, merită minimizarea diferitelor gesturi și expresii faciale, deoarece pot determina cu ușurință în dizabilități sau incertitudine. Trebuie să-ți păstrez spatele drept, aspectul ar trebui să fie solid, și mișcările clare.

 • Reguli pentru toate. Eticheta de afaceri este una pentru toată lumea, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Femeia de afaceri poate, de asemenea, să vă rănească partenerul dvs. În același timp, ea nu poate flirtat, arunca priviri fără echivoc sau tiv. Caracteristicile naturii participantului la relațiile de afaceri nu ar trebui să se desfășoare în revizuirea universală. Site și restrângere – acestea sunt regulile de bază care ar trebui urmate în mediul de lucru.
 • Respectarea ierarhiei. În comunicarea de afaceri, acesta nu este un semn de gen, dar principiul ierarhiei. Adică statutul unui angajat este determinat de locul său pe scara de serviciu. Respectarea subordonării este una dintre cele mai importante reguli în relațiile de afaceri.
 • Relații din interiorul colectivului. Realizarea obiectivelor furnizate de companie este imposibilă fără o echipă eficientă. Iar echipa buna este construit pe interacțiunea corect între membrii săi (relații chiar, lipsa de „animale de companie“ și „victime“, inadmisibilitatea relațiilor personale).

 • Confidențialitate. Angajații ar trebui să poată păstra informații confidențiale, un secret de serviciu, să nu se aplice statului de afaceri în cadrul companiei, să respecte protecția datelor cu caracter personal.
 • Tone de afaceri. În corespondența îndreptată în numele companiei sau răspunsul la orice document, este necesar să respectăm regulile corespondenței de afaceri.

Tipuri de comportament

În societatea tradițională în legătură cu valorile și standardele etichetei de afaceri din cadrul organizației Sunt distinse mai multe tipuri de comportament al oamenilor:

 • „Disciplinat” – un angajat al organizației devotate care acceptă în întregime normele adoptate în ea și se comportă astfel încât să nu creeze conflicte de interese (propriile sale companii).
 • „Adaptabil” – un angajat care se comportă în conformitate cu reglementările acceptate în general în companie, dar nu acceptă valorile sale. În ciuda faptului că un astfel de angajat respectă regulile devotați și loiali companiei nu poate fi numită. În condiții extreme pentru el, ar putea comite un act care vine împotriva valorilor companiei.
 • „Original” – tipul de angajat care împărtășește valorile companiei, dar normele de comportament stabilite în ea sunt inacceptabile pentru el. În acest sens, o astfel de persoană poate avea conflicte cu conducerea și colegii. Adaptarea cu succes a unui astfel de angajat este posibilă numai dacă societatea îi va permite să nu respecte standardele generale.
 • „Rebel” – un angajat pentru care străin și valori și regulile stabilite în organizație. În ciuda avertismentelor, el încalcă barierele și conflicte constant cu ceilalți la toate nivelurile de ierarhie. Nevoia de a adera la anumite modele este percepută de ei negativă. Motivul pentru aceasta poate fi reticența de a înțelege importanța normelor și a valorilor de marcă și absența abilităților necesare pentru acest lucru.
Citește mai mult  Etapele de comunicare în afaceri

Subtilități de comunicare

Caracteristicile de comunicare cauzate de îndatoririle profesionale sau necesitatea de afaceri depind de nivelul sau între nivelurile ierarhiei de conducere pe care le are loc. Luați în considerare fiecare tip de interacțiune separat.

Ofițer

Conținutul principal al regulilor etice în comunicarea dintre subordonați și cap se reduce la Unele momente importante:

 • Subordinea comportamentului său ar trebui să contribuie la menținerea unei atmosfere psihologice confortabile în echipă și ajută șeful său în el.
 • O încercare de a subordona conduce șeful va fi considerată o manifestare a nerespectării principiului ierarhic și a lipsei de respect. Subordonat are dreptul de a-și exprima opinia la cap, dar în forma corectă și luând în considerare poziția sa.
 • Tonul categoric la comunicarea cu manualul nu este permis.
 • Apelul la șeful capului este considerat inacceptabil.

Cap – subordonat

Caracteristicile categoriei de relații pe verticală de sus în jos sunt determinate de regulă: cu subordonați aveți nevoie pentru a construi relații așa cum aș dori să arăt ca o relație cu capul.

Natura climatului moral și psihologic din echipă este determinată de atitudinea capului la subordonatul său.

Capul trebuie:

 • să se străduiască să creeze o echipă coezivă care încearcă să obțină obiective comune+
 • Aflați cauzele dificultăților care apar în procesul de activitate profesională+
 • Apelați atenția subordonată a instrucțiunilor manualului+
 • să evalueze meritul subordonatilor lor+
 • Aveți încredere în subordonații dvs+
 • Recunoașteți greșelile+
 • tratați în mod egal toți angajații.

Este imposibil de la cap:

 • critica personalitatea angajatului+
 • Faceți comentarii cu alți subordonați+
 • Arătați angajaților că capul nu deține situația.

Angajat – angajat

Esența regulilor de etichetă referitoare la direcția relațiilor orizontală este de a respecta principiul empatiei, adică prezentarea de către un coleg.

Prin definiție, comunicarea dintre colegii ar trebui să fie prietenoasă, reciproc avantajoasă și egală.

Iată câteva exemple ale regulilor de etichetă la nivelul angajatului angajatului:

 • Colectați colegii după nume, deoarece calea către înființarea unor relații prietenoase se află prin numele persoanei+
 • Zâmbiți și arătați atitudine prietenoasă cu colegii+
 • Încercați să ascultați colegii și nu doar pe voi înșivă+
 • ia în considerare fiecare angajat ca persoană+
 • se referă la colegii ca imparți+
 • Încercați să împărțiți responsabilitățile atunci când efectuați sarcini comune+
 • să nu dea promisiuni imposibile.

Mai multe detalii despre cele mai importante abilități de comunicare de afaceri vă va învăța din următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: