Reguli de comunicare: etica comunicării cu persoane diferite

Reguli de comunicare: etica comunicării cu persoane diferite

Comunicarea este instrumentul principal pentru interacțiunea dintre oameni. Cu ajutorul semnelor verbale sau non-verbale, emoții, dorințe, intenții sunt exprimate, sunt transmise informații. Abilitățile de comunicare a competențelor ușurează stabilirea contactului cu oamenii, pentru a avea succes în toate sferele vieții.

Care este etica comunicării?

Doctrina moralității intră în conceptul de etică. norme morale includ reguli de interacțiune între persoanele stabilite de societate. Interacțiunea include standarde de comportament și de comunicare general acceptat. Principiile etice sunt condiționate și în diferite culturi acestea diferă. Cu toate acestea, respectarea lor este o condiție prealabilă pentru existența în societate.

Esența moralității este În stoc calități morale, care să permită cu succes interacționa cu oamenii din jur la un nivel decent.

normele general acceptate exclud orice violență, vocabular obscen, critica, umilire.

atitudine respectuoasă, fondul comercial, deschidere, egalitatea, libertatea de exprimare.

comunicații de vorbire

Comunicarea verbală cu utilizarea fondurilor de vorbire însoțește exprimarea gândurilor, opiniilor, emoțiile, schimbul lor de informații. Acesta poate fi caracterizat din punct de vedere:

 • Adevărul+
 • Disponibilitate+
 • Precizie+
 • Conţinut+
 • expresivitate.

În procesul de relații de vorbire este de asemenea important să se monitorizeze intonația vocii și timbrul.

Deosebim următoarele trei tipuri de comunicare verbală:

 • comunicare obișnuită sau o conversație – un schimb de opinii, experiențe.
 • Discutie – probleme sunt rezolvate, sarcinile sunt discutate.
 • Confruntare – argumentând, pozițiile de apărare.
 • Disputelor – există o discuție publică de subiecte sociale importante.
 • Discuție – diverse opinii sunt discutate în scopul de a căuta adevărul.
 • Simpozion – scurte discursuri ale mai multor persoane.
 • Curs – un participant vorbește,.
 • Controversa – un schimb de opinii are loc, discuții în scopul de a învinge poziția lor.

Eficacitatea unuia sau un alt tip de comunicare verbală depinde de obiectivele corecte, de la proiectarea de informații.

Cum să vorbesc cu oamenii?

Diferite categorii de vârstă de oameni au propriile lor caracteristici. Prin urmare, atunci când interacționează cu ele în viața de zi cu zi sau de un cadru oficial, unele nuanțe trebuie să fie luate în considerare.

De exemplu, atunci când comunică cu mai tineri sau copii, care au nevoie să plătească mai mult timp, sincer interesat în problemele lor, să asculte cu atenție.

În nici un caz nu poate critica sau umilească. Cu copiii au nevoie pentru a comunica la fel ca adulții, cu respect, bunăvoință.

Atunci când comunicarea cu prietenii sau cu colegii, este important să se respecte opinia unei alte persoane. Nu este recomandat să oferiți sfaturi în cazul în care nu sunt întrebat. Interacțiunea ar trebui să se bazeze pe principiile cooperării, deschiderii, onestității.

Atunci când comunicarea cu părinții, trebuie să fie mai tolerantă, cu atenție a asculta opinia lor sau sfaturi. Nici nu este de conflict, încercați să vă dovediți punctul dvs. de dreapta. Necesitatea de a depune eforturi pentru un dialog constructiv. Cuvinte bune afectuoase creează minuni.

Comunicarea cu handicap, nu trebuie să vă concentrați asupra poziției lor. Manifestarea păcat excesivă, simpatia poate deranja sau umili interlocutorul.

În nici un caz nu poate spune ceva cu aroganță sau într-un ton de respingere. Când vorbește, trebuie să fii extrem de atent, politicos.

Când comunicați cu senior, oamenii adulți trebuie să arate respectul, curtoazia, onestitatea. Nici un apel la „tu” sau pur și simplu după nume, dacă o astfel de dorință de a-ți exprima interlocutorul însuși. Trebuie să vorbești într-un calm, relaxat, prietenos.

Comunicarea cu persoanele în vârstă ar trebui să se bazeze pe respect, respectfulness, curtoazie, deschidere. Întotdeauna trebuie să te ocupi de nume, pe „tu”.

Nu te certa. Ar trebui să se înțeleagă că oamenii aflați într-o vârstă mai înaintată sunt răniți în mod deosebit, au nevoie de înțelegere, sprijin, ajutor.

Când vorbești, trebuie să utilizați doar cuvinte bune și pozitive.

Citește mai mult  Ce poate fi pregătit pe 8 martie?

Cum de a comunica la telefon?

Când comunicați la telefon, nu există niciun contact vizual, astfel încât impresia principală și decisivă este pe baza salutului. Primele fraze pronunțate, intonație, modul de comunicare afectează rezultatul și durata întregii conversații.

Comunicarea telefonică începe din momentul în care au apărut semnalele sonore. În conformitate cu regulile de ton bun, tubul ar trebui să fie eliminate imediat după al treilea apel. Așteptați răspunsul este recomandat pentru a opta apel.

După sunetele de răspuns, este important să spunem salut politicos cât posibil, asigurați-vă că să se introducă.

În cazul în care un apel persoană pentru prima dată, trebuie să știți în cazul în care numărul de telefon a devenit cunoscut. Apoi, trece la partea principală a conversației.

Este important să se observe ritmul măsurat de vorbire. Discursul Prea repede este percepută prost de zvon, sensul său este adesea trecute cu vederea. Un ritm lent poate începe enervant interlocutorul, și el va începe să fie distrași. Vocea nu trebuie să fie prea liniștit și nu prea tare.

Pentru a menține o atitudine pozitivă în timp ce vorbesc trebuie să zâmbești. Zâmbetul este întotdeauna simțit atunci când vorbesc la telefon, și ea acordă o vigility specială de voce. Se recomandă contactul periodic după nume sau nume. Omul este întotdeauna frumos să aud numele lui. În plus, acesta oferă umbra de individualitate.

Dacă sunt planificate negocieri grave, discutarea condițiilor comerciale, textul sau frazele-cheie sunt mai bine să se pregătească în avans.

Cu toate acestea, interlocutorul nu ar trebui să ghicească că cuvintele sunt pregătite în avans. Conversația ar trebui să aibă loc în modul cel mai natural și relaxat.

Este important să se întrerupă între propunerile semantice, oferind unei persoane posibilitatea de a-și exprima opinia cu privire la această problemă în discuție. În același timp, trebuie să ascultați cu atenție, în mod activ. Acest lucru se poate face cu astfel de fraze scurte ca „da”, „bun”, „ușor de înțeles”.

Conversația telefonică este necesară pe o notă pozitivă. Este imposibil să renunți. Ultimele fraze sunt foarte importante. Adio de rămas bun este aproape ultima șansă care poate ajuta la schimbarea situației în direcția opusă. Deci, este mai bine să o planificați în avans.

Eticheta în rețelele sociale

Tehnologiile moderne permit să comunice prin Internet folosind pentru această aplicație, rețelele sociale. Treptat, o astfel de comunicare penetrează toate sferele de activitate umană. În cazul în care a fost găsit mai devreme o astfel de comunicare doar între prieteni apropiați și rude, acum sunt atât de grave probleme de lucru sunt rezolvate, subiecte politice sunt discutate, sunt create grupuri de interese. Discuțiile pe rețelele sociale formează viziunea asupra lumii a oamenilor moderni.

Există reguli segless de etichetă, care ar trebui să fie să adere la corespondența pentru a nu strica impresia. Fără a vedea interlocutorul și să nu se audă vocea, avizul este de obicei format pe baza:

 • Adevărul+
 • capacitatea de a-și exprima gândurile lor concis+
 • curtenie+
 • vocabularul folosit.

Oricine să înceapă cu felicitări după nume.

Ar trebui să se țină cont de faptul că cuvintele scrise doar prin majuscule au o încărcătură emoțională mare. Este mai bine să evitați un număr mare de exclamare, semne de întrebare, plictiseală, ieftină. Poate forma o atitudine incorectă față de cele menționate. În nici un caz nu pot folosi cuvinte obscene.

Înainte de a trimite un mesaj, ar trebui să fie citită cu atenție, să evalueze fezabilitatea informațiilor furnizate. Nu uitați de mesajul recunoștinței la fiecare ocazie.

Pe paginile rețelelor sociale ar trebui să fie selectate în mod conștient fotografiile pe care doriți să le împărtășiți cu alții. Orice lucru mic este important.

Nu este recomandat să încărcați fotografii intime sau să raportați informații personale.

Toate acestea pot sperie nu numai interlocutorii, ci și potențiali angajatori. Una dintre tendințele actuale în căutarea și selecția personalului este utilizarea rețelelor sociale.

Citește mai mult  Eticheta și cultura comportamentului persoanei de afaceri

Regulile de conversație non-verbală

interacțiune non-verbală se realizează cu ajutorul unor expresii faciale, gesturi, obiceiuri. Îmbrăcăminte, ei tăiat, de culoare, combinație poate spune multe despre starea emoțională, caracterul, starea. O specie slopeful creează slab călcate îmbrăcăminte descheiată pe toate butoanele. Integritatea imaginii dă coafura. Păr trebuie să fie curate și frumos stabilite.

Există anumite reguli în mod eficient interacționează unele cu altele. Printre principalele puncte pe care le puteți aloca:

 • Conformitatea cu distanța. Invazia de spațiu personal este mai aproape de 40 cm – provoacă disconfort.
 • Contact vizual. Când vorbim trebuie să te uiți în ochii cât mai des posibil, aproximativ 60% din timpul total. Acesta este format dintr-un trust. Cu toate acestea, nu abuzează. Prea mult privirea își exprimă neîncredere, agresiune.

 • Utilizarea pos deschise. Nu este recomandat să mâinile încrucișate sau picioare. Astfel de poziții exprimă apropierea, reticența de a de contact.
 • postură dreaptă dovedește încrederea în sine.
 • Lack de nemulțumire, Excelenta, nu ia în considerare. Ele pot fi atribuite mâinile atunci când poza se odihnească în lateral, omise în buzunare sau se află în spatele spate.
 • Lipsa de gesticulație excesivă. În caz contrar, poate părea că vorbitorul îi lipsește stocul de vocabular să-și exprime gândurile sale.

Trebuie remarcat faptul că locația interlocutori este de asemenea important. Fiind un prieten vizavi unul de altul, adversarii sunt mai predispuse la confruntare, mai degrabă situat în apropiere. Prin urmare, mese rotunde folosesc adesea pentru negocieri de afaceri.

Caracteristici de comunicare confonflial

În timpul conflictului, există un conflict de opinii, interese, poziții. Rezultatul confruntării poate fi atingerea unui obiectiv comun sau consecințe distructive. Prin urmare, orice conflict trebuie să se străduiască să traducă într-un canal pozitiv, și, dacă este posibil, pentru a preveni.

Înainte de pulverizare în emoții, este necesar să se încerce uite la luciditate situația, să analizeze, să încerce să transmită politicos esența întrebării.

Asigurați-vă că pentru a oferi o oportunitate de adversar pentru a ieși din situația. Pentru a nu crea premise pentru confruntare, se recomandă să adere la principiile de bază non-dure pe care le permit în mod eficient interacționa cu ceilalți.

Acestea includ:

 • politeţe+
 • respect+
 • Pozitiv+
 • Deschidere+
 • Atenţie+
 • decenţă+
 • concretețe+
 • Conservarea frontierelor personale+
 • toleranţă+
 • Justiţie+
 • compasiune.

Capacitatea de a intra în poziția unei alte persoane face posibilă pentru a înțelege motivele comportamentului său, uita-te la situația de la un unghi diferit. Nu reacționează la agresiunea emoțional. Acest lucru poate duce la o situație periculoasă necontrolată. De asemenea, nu dați provocărilor.

Trebuie reamintit faptul că fiecare individ are propriile sale caracteristici de caracter, temperament, viziune asupra lumii, educație, situație de viață. Trebuie să se înțeleagă și să accepte. Reacția la această promisiune sau că omul alege el însuși. Nu imediat „taie umăr“.

Comunicarea sectorului de afaceri

În lumea profesională, este obișnuită să se conformeze eticii comunicării de afaceri. Acesta este un set de reguli care vizează atingerea obiectivelor specifice. Specificul interacțiunii nu constituie să arate partidele interesante la natura lor, ci pentru a interesa partenerul, provoca încredere și respect. Este important să găsim puncte de contact, să desemneze limitele, zonele de interacțiune. În același timp, caracteristicile culturale, naționale ale partenerului de afaceri sunt luate în considerare.

Printre competențele-cheie ale negocierilor de succes pot fi alocate:

 • Capacitatea de a exprima în mod corect intențiile+
 • Abilitatea de a analiza+
 • abilități de ascultare+
 • capacitatea de a-și apăra poziția lor+
 • evaluare sobra a tuturor avantajelor și minusuri+
 • Posesia terminologiei profesionale.

Există principalele etape ale unei conversații de afaceri:

 • Salutari. În această etapă, formarea primei impresii.
 • parte de intrare. Include pregătirile pentru a discuta aspecte cheie.
 • Discuţie. Include concretizării situației, luarea în considerare a posibilelor opțiuni, procesul de luare a deciziilor.
 • Completare. Adio care afectează, de asemenea, formarea unei impresii holistice.
Citește mai mult  Cum să luați pâine: pentru o furculiță sau de mână?

Atunci când vorbim este necesar să se exercite tema interes sincer, fondul comercial. Starea de spirit, starea emoțională nu ar trebui să influențeze ritmul de vorbire și volumul său. Expresia feței trebuie să fie deschis, prietenos. Nimic nu are ceva de genul un zâmbet sincer al interlocutorului.

În domeniul comunicării profesionale, aceste calități sunt apreciate ca delicatețe, onestitate, decență, claritate.

La început, părțile pozitive exprimă întotdeauna, și deja vorbim de negativ.

Indiferent de o întâlnire de afaceri se întâmplă, este necesar să se monitorizeze dictie, de vorbire, volumul, construcția de fraze, plasarea corectă a accente. Pentru orice dotare a reuniunii de afaceri, o impresie pozitivă a conversației ar trebui să rămână. Aceasta crește în mod semnificativ șansele de îmbunătățire a rezultatului.

Reguli Tone bune pentru bărbați și femei

În societate nu sunt verificate norme de comportament în interacțiunea etajelor opuse, a căror respectare este o manifestare a elevilor. Printre cele mai comune reguli pot fi alocate:

 • bărbați ajutor atunci când ridică greutăți.
 • Eliberarea scaunului unei femei în transporturi.
 • Deschiderea ușii unei femei.
 • Cu o plimbare în comun, un om trebuie să fie pe partea stângă a însoțitorul.
 • Când călătoriți pe un taxi, un bărbat deschide ușa din spate spre dreapta, omite însoțitorul și apoi se află în jos.

 • Când călătoriți pe mașina voastră, un bărbat trebuie să deschidă ușa din față a mașinii pentru doamnă, doar pentru a conduce conducerea.
 • Fumatul în prezența unei femei este permis numai cu permisiunea sa.
 • În garderobă, un bărbat ar trebui să ajute o femeie să înlăture hainele superioare și apoi să se dezbrace.
 • Pe coborârea pe scări, un om merge mai departe, și când ridică – din spate.
 • Un om nu ar trebui să întârzie o întâlnire cu o femeie.

În societatea modernă, astfel de norme de comportament nu sunt prea populare, dar cunoașterea și manifestarea lor pot provoca respect, simpatie, admirație.

Memo comportament

Principiile de bază ale interacțiunii interpersonale eficiente sunt:

 • asistenta reciproca+
 • Respectarea spațiului altcuiva+
 • respect+
 • Comunicare culturală.

În timp ce în orice loc public, ar trebui să aderați la cultura comportamentului acceptabilă pentru locul:

 • Fiind în transportul public, nu se recomandă să împingeți pe alții, să găsiți un loc liber sau cât mai curând posibil pentru a ieși. Ar trebui să cedeze locul ei la vârstnici, copii, femei. saci mari trebuie să fie pus în locul în care acestea nu vor interfera. Rucsac ar trebui să fie păstrate în mâinile.
 • Fiind în diferite magazine, supermarketuri mari, nu se recomandă să luați produsul deșeurilor de pe rafturi, apoi lăsați-l în locuri care nu sunt destinate.
 • In timp ce la locul de muncă, trebuie să respectați regulile care sunt stabilite în instituție. Acest lucru poate fi un anumit tip de îmbrăcăminte, coafuri, bijuterii. Nu este recomandat pentru a discuta probleme personale cu colegii. De asemenea, nu se discuta despre colegii ei, cu atât mai mult în spatele lor.

 • Postat pe o sesiune la cinema, nu este recomandat să vorbească cu voce tare, comentariu la ceea ce se întâmplă, huruitul cu bănci sau pachete de foșnetul. Toate acestea împiedică alte persoane și pot provoca iritații. Restul de gunoi trebuie să fie aruncat la sfârșitul sesiunii.
 • În timp ce într-o instituție medicală, nu este recomandat să vorbesc cu voce tare, utilizarea telefoanelor mobile, mai ales dacă echipamente de diagnosticare este situat în apropiere. Dacă există o coadă, atunci va trebui să rămână.

Prin respectarea regulilor de ton bun, se formează o impresie pozitivă și se formează o atitudine pozitivă a altora.

Mai multe despre regulile de etichetă atunci când comunicați cu persoane diferite, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Comments: 1
 1. Oana

  Cum putem comunica cu etică cu persoanele diferite? Care sunt regulile de bază pe care trebuie să le urmăm pentru a asigura o comunicare respectuoasă și eficientă în diverse contexte?

  Răspunde
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: