Alege o rushman pentru cavalerie nunta

Alege o rushman pentru cavalerie nunta

Nunta – un eveniment important în viața a doi îndrăgostiți, care a decis să-și lege viața lor unele cu altele. În vacanță, mulți încă încearcă să păstreze tradițiile care au apărut acum un secol. Dacă credeți și în semne și onorați legămintele strămoșilor, merită să acordați atenție tuturor, inclusiv atributelor individuale. Și astfel de componente importante ca o pâine de nuntă și un șanț pentru el, și nu poate fi ratat si uita.

Originile tradiției

Cele mai multe tradiții populare cu mare dificultate dau studiului de folclorști și etnografi, deoarece toate acestea au fost trecute de la o persoană la o persoană și rar înregistrată până la secolul al XVIII-lea. Multe tradiții au fost așa-numitele reguli nescrise, și a fost implicat că au nevoie să fie efectuate, și nu de a cunoaște dezintegrarea nu neapărat. Prin urmare, multe astfel de tradiții au dovedit speculații și fanteziile.

Slavii au pâine asociate cu forțele de fertilitate și de viață. Acesta a fost mâncarea principală împreună cu terci, legume și carne, spunând despre pâine (de exemplu, „pâine – totul cap”). Deci, nu este surprinzător faptul că un astfel de eveniment important, ca o nuntă, a fost fără acest atribut. În același timp, slavii au fost foarte onorați de soare, așa că pâinea rituală a primit forma rotundă.

Ce este Rushnik?

În general, tradițiile antice și extinse include un șanț (sau „frâne de mână”). Acesta este un prosop lung, îngust, destinat pentru ștergerea mâinilor și a feței după spălare. Inițial, era diferit de „prosop”, care era o țesătură mare, dar acum diferențele au fost lăsate doar în limbile ucrainene și din Belarus. Ei au supraviețuit în multe feluri și pentru că aceste popoare respectă încă tradițiile asociate cu șanțul.

Ancient slavii Forma stallors rushnik asociate cu drumul, Prin urmare, el a devenit un simbol al căii, precum și conexiunile. În basme pentru copii și acum vă puteți întâlni menționarea modului în care personajul principal primește un prosop ca un cadou, care apoi se transformă într-un drum sau râu.

O altă numire sacră a rushnik – pentru a lega arcurile de nunta de mireasa si mirele. A existat un obicei, atunci când pețitor, hrănire franzela, legat cu o mână caverent, arătând astfel continuitatea UZ.

modele tradiționale

Acest atribut nu numai nunta. Prosopul se face, practic, la toate sărbătorile, și în fiecare caz, există reguli speciale de utilizare a acestuia, precum și anumite modele. Pentru a broda ei era mireasa in sine, cum ar fi lenjerie de pat, și multe altele – a fost o parte din zestrea.

Capaway atunci când livrați mireasa și mireasa se află întotdeauna în mijlocul prosop. Prin urmare, partea centrală a canvase rămâne gol și nu broda. Dar marginea prosopul ospitalier împodobit cu toată pompa – el trebuie să fie cel mai elegant dintre toate prosoapele de nunta.

Deoarece nunta o pâine este asociat cu zeul soarelui în broderie ilustrând modele solare, păsări, flori și frunze. Asta e tot ce a fost asociat cu primăvara și începutul vieții. asociată personalizat nu numai cu crearea unei familii, dar, de asemenea, cu ciclul anual – nunta slavilor toamna a făcut față în mod tradițional, după sezonul de creștere. Și toate ritualurile au fost proiectate pentru a supraviețui iernii și viteza de până la sosirea primăverii.

Lungimea și lățimea prosopului ar trebui să fie împărțit în șapte, și broderie ocupă jumătate din lungimea totală, fiind situat la marginile. Partea centrală a țesăturii rămâne complet alb – se credea că este asociat cu celest și divinului, conectându-le cu nou-weds.

Modelele de bază în prosop sunt cea mai mare parte păsări. Este imposibil să cuci brodeze și privighetori – un simbol al oamenilor singuri. Și toate celelalte păsări trebuie să fie reprezentate în perechi, cu aripi coborâte, și uită unul la altul. În cazul în care acestea se dovedesc a fi transformate în direcții diferite, ea promite tulburare în familie, iar aripile ridicat – un semn al unei bare de luptă, care nu va fi un loc unde timpul pentru a arăta umilința și să ia soarta.

Cel mai adesea pentru broderie, pentru a alege următoarele păsări:

  • Petuhov – Simboluri de bogăție și prosperitate+

  • Swallows și păunii – fericire de familie+

  • porumbei – loialitate simboliza acordul.

De multe ori descriu stejar ca un simbol al înțelepciunii, frunze de Viburnum, hamei sau struguri – ca simbol al tineretii, fertilitatea și bogăția. model, de asemenea, popular în care Kalina se împletește cu ghinde – acesta este un semn de loialitate matrimonial si o familie puternica.

Un alt simbol al unei conexiuni de sex masculin și feminin este o combinație a Soarelui și stelele cu opt colturi. Soarele, ca și divinul suprem, a apărut la vechile slavi prin personificarea puterii bărbaților, iar Luna și stelele – a început femeia. De obicei, această compoziție este completată de spirale, valuri sau șerpi, care descriu apa. Acest element, conform legendei, este o legătură între un bărbat și o femeie.

Reguli și semne

Alegerea unui șanț finit sau angajat în fabricarea sa independentă, merită să ne amintim o serie de reguli care fac parte din ritualul de nuntă. Prima și principala regulă – lungimea și lățimea lui Rushnik trebuie împărțită în șapte. Acesta este un număr sacru pentru toți creștinii.

În nici un caz nu iau șanțului, care a fost deja folosit la nunta. Este considerată o admitere foarte proastă, deci este mai bine să aveți grijă de propria dvs., nouă canvază. Mai ales nu trebuie să ia atributele de nunta de închiriat. Este, de asemenea, important ca panza să fie solidă, și nu cusută din diferite părți, în caz contrar fragmentele cu mireasa vor fi libere și se prăbușesc rapid.

Dacă nu doriți să-și petreacă timpul pe fleacuri și decide să facă cu opțiunea de cumpărare, asigurați-vă că prosop nu miros vopsea sau alte produse din industria textilă. Cel mai bun astfel încât să fie fabricat din lenjerie de pat sau din bumbac. Uneori preferința dă mătase, dar acesta este deja o retragere din tradiții.

Este permis că modelele sunt tipărite, brodate cu fire (aceasta este cea mai tradițională opțiune) sau margele. În Belarus și Ucraina o mulțime de maeștri care pot face broderie prin ordin individual cu dorințele dvs. Dar este mai bine să le vedem în prealabil, mai ales în sezonul de nuntă, deoarece procesul nu este rapid, dar ordinele se pot dovedi mult.

Cea mai bună opțiune este să vă faceți să vă faceți, La urma urmei, din cele mai vechi timpuri, Rushnik a brodat mireasa și uneori și-au ajutat rudele. Amintiți-vă că este posibil să se brodească un prosop de nuntă numai într-o stare bună – așa că îi veți da energie pozitivă. Nu este necesar să stați înapoi la fereastră – semn rău, deci vă închideți și produsul din lume.

Despre ce sunt copaci de nunta, uita-te in videoclipul de mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: