De ce nunta este acceptat să țipe amar & ?

De ce nunta este acceptat să țipe  amar  ?

Nici un eveniment nu pare a fi mai interesant și romantic decât nunta rus. Acest ritual a fost deja de multe secole, iar el a reușit să promoveze diverse semne și superstiții care sunt relevante pentru această zi. Chiar și o nunta modernă nu funcționează fără multe dintre ele. De exemplu, una dintre tradițiile principale și de bază este strigătele „amar“ pentru tineri căsătoriți, după care trebuie să sărute. Ceea ce această caracteristică este conectat și ce înseamnă?

Diferite interpretări ale tradiției

Originile acestei acțiuni interesante ar trebui căutate în trecut. Și există mai multe opțiuni pentru a explica de ce „Gorki“ țipa la nunți.

distracție de iarnă

Anterior, nunta de multe ori a făcut față în timpul iernii, când a fost posibil să se relaxeze de la culturi și alte lucrări de recoltare. Legenda spune că strigătul „amar“, a avut loc de la o bucurie de iarnă numit „diapozitiv alunecos“, a cărui esență a fost după cum urmează: Înainte de a pune fiica ei, părinții au făcut în curte și a turnat-o cu apă, până când ea a fost acoperită.

După aceea, mireasa însăși a început în partea de sus, împreună cu prietenii, iar mirele ar fi trebuit sa urcat în acest diapozitiv să-i sărute ales sa.

Toate acest ritual de jocuri a fost însoțită de strigăte amuzante de „Gorka“. Dupa sarutul mirelui cu mireasa ar fi crescut în jos împreună.

Protecția împotriva Schalza

Strămoșii noștri au avut multe superstitii care nu, dar ar putea afecta CASATORIA. Se credea că plânge de „amar“ ar putea fi protejate de un cuplu căsătorit de orice necurat. Faptul este că spiritele rele ar putea perturba Uniunea fericit de Newlyweds, asa ca a fost necesară pentru a depăși aceste forțe întunecate.

Ecfonisurile „Gorki“ lăsat să se înțeleagă faptul că nimic bun se întâmplă, nu este nimic interesant pentru spiritele rele. Deci, oaspeții au apărat tineri din ochiul rău și răul.

Citește mai mult  Ce ai nevoie pentru nunta și cum să se pregătească?

Tratează pe o tavă

Anterior, mireasa în timpul celebrării nunții de mers oaspeții de sex masculin, care deține o tavă în mâinile. A fost chairls cu vodca. Toți cei care vor bea o băutură puțin, a fost de a spune „amar“, confirmând astfel că vodca și adevărul este amar, și să-l îndulci cu monede de aur, luminat la tava. De aici tradiția exclamînd „amar“, care a fost păstrat până în prezent.

Există o altă opțiune comună a acestei legende: Sweese băutura amară a fost să fie mireasa însăși, sărutat fiecare oaspete-om. Un astfel de ritual a fost condamnat să meargă în zbor, pentru că ceea ce Mirelui ar fi încântat cu sărutările noua lui soție cu alți bărbați, chiar și în formă de benzi desenate.

O altă versiune asociată cu tratează, de asemenea, are loc. Oaspeții a strigat cu un cuplu căsătorit „Gorki“, dând de înțeles că trebuie să îndulci vinul de nunta cu un sarut.

saruta Numai mireasa nevoie nu cu oaspeții, dar cu logodnicul.

eveniment Gorki

Mai există o încredere, dar nu destul de o explicație pentru această tradiție veselă. În cele mai vechi timpuri, nunta pentru mireasa nu a fost întotdeauna voluntară și fericit. Prin urmare, în timpul nunta, fata în sine și părinții ei a exclamat „cu amărăciune“, înțelegând prin aceasta că a fost complet dificil pentru ei.

Există o interpretare că acest strigăt a venit de la clienți și, de asemenea, simbolizat regretul că tinerii de acum înainte să nu fie în măsură să participe la divertisment mut, pentru că un astfel de privilegiu a fost disponibil numai pentru oameni liberi.

În ciuda bucuria universală și distracție, nunta a fost ritualul „amar“, Deoarece mireasa a dispărut de la rudele din familia altcuiva, noii născuți au spus la revedere la standardele și obiceiurile lor anterioare, majoritatea ar trebui să-i spună la revedere. Exclamația „amar” a fost făcută pentru a face toate aceste emoții triste, astfel încât în ​​viața maritală a fost lumină, neclintită și fericită. Cam a fost, de asemenea, superstiție.

Citește mai mult  Sfaturi pentru alegerea unui cadou pentru mireasă

Contul de ani de zile

După ce oaspeții spun „amar”, nou-născutul sarut sub total. Anterior, același calcul a fost determinat câți ani în căsătorie va trăi mireasa și mirele. În zilele noastre, glumește la o astfel de tradiție, dar în vremurile vechi de nou-născuți au încercat să-și întindă sărutul uneori chiar și la numărul „sute”.

Acest cont coral era ca un semn fals, deci mirele cu mireasa, iar oaspeții l-au tratat în serios.

Acum este dificil să ne imaginăm că nou-născuții vor sărută public atât de mult timp, va fi plictisitor nu numai pentru ei, ci și pentru oaspeți. Prin urmare, de obicei, acțiunea curentă se oprește pe contul „Zece“.

Tradiții ale altor națiuni

țipetele Ritual „Gorki“ la nunta a fost împrumutat de la ruși și alte popoare: ucraineni, bulgari, moldoveni, belarușii, adică, de către alte grupuri slave. În ceea ce privește țările îndepărtate, în Italia, de exemplu, țipând „Bacio“, care înseamnă „Kiss“ în traducere, în timp ce exclamațiile sunt însoțite de o clopote în avans. Același lucru la nunti sunt realizate de coreeni. exclama spanioli „Que Ce Besen“, care înseamnă „lasa sarut“. Unele țări vorbitoare de limbă engleză au o tradiție să bat pentru o furculiță despre un pahar, numindu-se astfel să-i sărute tineri casatoriti.

Multe națiuni din cauza culturii sau religiei lor nu demonstrează sentimentele lor la nunți în public. De exemplu, în armeni sau țigani la mire cu mireasa nu se poate săruta în fața tuturor, pentru că un astfel de comportament este considerat pur și simplu inacceptabil.

Există o alternativă?

Nunta cu timpul, în ciuda revenirea Dani tradiției, a suferit și continuă să sufere schimbări. Proaspăt căsătoriți de fiecare dată când aduce ceva nou la acest eveniment. Unii susțin o ceremonie în tradițiile europene, lăsând complet obiceiurile rusești. Acum, pentru nunta de planificare există multe posibilități și această sărbătoare poate fi făcută în orice stil, mireasa si mirele, în același timp, nu fi chiar în costumele tradiționale.

Citește mai mult  Coafuri de nunta cu parul invertisment: Tendinte de moda si stivuire

Chiar și exclamații inofensive „Gorki“ ca nu toți tinerii căsătoriți. Pentru a obține departe de acest ritual, puteți veni cu versiuni alternative ale apelurilor pentru un sărut în dragoste. Numai ele trebuie să fie discutate în prealabil cu oaspeții, astfel încât în ​​timpul celebrării, există situații incomode apărut.

  • Puteți urma exemplul italienilor, dansând oaspeții clopote. Și de fiecare dată, în loc de „amar”, un chime plăcut și prietenos va mătură pe sala de banchet. Clopotele astfel pot fi decorate, de exemplu, gravarea inițialelor de la nou-născuți și data nunții acestora. După sărbătoare, aceste lucruri originale pot fi lăsate oaspeților ca suveniruri.
  • Clopotele pot fi înlocuite cu bastoane de bambus. Oaspeții îi vor bate pe masă când vin să vadă sărutul mirelui cu mireasa. Sunetul va fi înfundat (nu atât de tare ca și clopotele), iar o astfel de atingere neobișnuită va fi cu siguranță ca cea invitată.

  • Pentru a aduce la sărbătoare de nuntă a notului umorului, există următoarea alternativă: în loc de exclamațiile „Gorky” puteți scrie acest cuvânt pe unele comprimate. Și periodic unii oaspeți îl vor ridica astfel încât noii să vină o sugestie. Și pentru mirele cu mireasa, prin urmare, puteți face un semn, astfel încât ei să o acopere în timpul unui sărut. În același timp, este posibil să-l decoreze un fel de inscripție amuzantă pentru un efect și mai interesant.
  • Dacă noii soți pur și simplu nu-i plac cuvântul „amar”, atunci cine îi împiedică pur și simplu cu un alt cuvânt? Fantasy nu este limitată, principalul lucru este de a discuta acest punct important al ceremoniei cu conducerea și oaspeții în avans.

Urmați tradițiile de lungă durată sau nu – aceasta este o alegere personală a fiecăruia. Dar totuși un sărut de iubit în cel mai important eveniment al colaborării lor este unul dintre cele mai strălucite și romantice spectacole.

Ce altceva puteți înlocui strigătele „amar”, consultați următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: