Traditii si obiceiuri de nunta din Georgia

Traditii si obiceiuri de nunta din Georgia

Georgia este o țară minunată în care bun venit și oameni dezinteresați trăiesc, țara de tradiții, nepământeană frumusețe și bună dispoziție.

Georgieni, ca nici un alt respect și valoare tradițiile și ritualurile țării lor, oamenii lor. Mulți dintre ei nu mai mult de un deceniu, există și sunt transmise din generație în generație.

Festivități trec pe reguli clare. Această sărbătoare este nunta tradițională georgiană. Acesta poate fi numit unul dintre cele mai vii evenimente, precum și un exemplu de secole si traditii de nunta extraordinare.

ritualuri și tradiții de epocă

Adevărata ceremonie de nunta georgian, Gaumarjos, are loc în mod necesar pe anumite canoane și reguli care necesită o organizare clară.

Anterior, a existat un obicei atunci când mirele ar putea fura mireasa lui. Nu fi surprins, așa că este posibil și lumea modernă. Tradiția nu a dispărut, totuși, cel mai adesea practicată în satele de munte îndepărtate.

Toți am auzit de ospitalitatea georgiană. Și ei trebuie să invite absolut toate rudele de pe ambele părți la nuntă. Nimeni nu a refuzat invitația. Toată lumea vrea să-și împartă bucuria și fericirea și se tem să jignească aproape de refuzul de a nu merge. Observând această tradiție, nunta georgiană continuă să colecteze un număr incredibil de oameni.

Prima noapte de căsătorie a nou-născuților sa încheiat cu faptul că soacra sa pus pentru toată lumea să vadă un pat cu pat pentru a dovedi că nora conservă virginitate înainte de nuntă. Dacă dintr-o dată nu era așa, a fost scos din casă cu o rușine.

Nici unul dintre cei prezenți la nuntă putut vedea cum manânca mireasa, asa ca masa a fost făcută dulce doar la masa.

Celebra a fost acceptată în casa unuia dintre tineri.

Ritualuri

Nunta Georgian personalizat constă din mai multe etape și durează câteva zile.

Pași principali:

 • Macchaloba – vizionarea+
 • Nishnoba – ritual de logodnă+
 • Celebrare.

Aș dori să ia în considerare în detaliu toate aceste momente pentru a putea cel puțin să înțeleagă cultura țării, să impregnată cu reverența tradițiilor și admira oamenii.

Macchaloba – Urmărind

Mai devreme în Georgia, a fost obișnuit să-și atingă copiii, nici măcar din epoca infantilă. Așa că au primit părinții care au vrut să se confrunte cu o anumită familie. În cele mai multe cazuri, acest lucru a fost făcut în mod forțat. Foarte des primul loc pentru a întâlni mirele cu mireasa era propria lor nuntă.

În lumea modernă, bineînțeles, toată lumea își alege soarta, dar nu se întâmplă nimic fără consimțământul părinților.

Acest lucru se aplică, de asemenea, la meci. În acest lucru suntem foarte asemănători. Pentru a face o ofertă, cereți mâinile și inimile, mirele cu părinții lor merg la casă spre viitorul soț, unde părinții ei se întâlnesc cu el. De obicei, totul se întâmplă după o masă șic, însoțită de o sărbătoare. Rudele mirelui „cântă pentru el diffilams“, arătând spre binele lui și părțile pozitive. Deja după ce mireasa ar trebui să-și dea consimțământul sau să refuze.

Dacă mireasa a spus „da”, celebrarea continuă și se mișcă treptat la casă la mireasă.

Nishnoba – Angajament Rite

Când scena de potrivire sa încheiat, tipul și fata primesc oficial statutul mirelui și mirelui. În continuare, urmează etapa a doua – angajarea. Acest rit este făcut în casa în care mireasa trăiește cu familia sa.

La masa de tineri sta alături. Totul începe cu un toast care spune părintele Groom. El trebuie să poarte fericire și admisting faptul că două familii sunt în viață într-o singură.

O zi de zi de nunta este numit. Toate momentele de sărbătoare viitoare sunt discutate în mod necesar – locul de desfășurare, punctele financiare. Întrebarea cum să organizeze totul este de mare importanță, cât mai mulți oameni de mers pe jos la nunta. Există, de asemenea, o tradiție care necesită – rezolvă partea soțului ei.

Este în etapa a misiunii, un alt ritual foarte important, care a fost deja de mulți ani. El presupune o seducție a familiei de cadouri pentru mire mireasa.

Cadouri obligatorii:

 • decoratiuni de aur (de multe ori acestea sunt transmise de la strămoși)+
 • haine noi+
 • vin scump sau coniac+
 • dulciuri+
 • flori+
 • Mirele dă inelul de nunta sef (si mireasa este una aleasă).

Celebrare

Cel mai important este ritualul de nuntă, care are loc în biserică, înainte de începutul celebrării, celebrarea. După ce a primit o binecuvântare, noii soți trebuie să treacă sub arc, care a venit de la pumnii la tovarăși ai mirelui. Arc – farmec pentru o nouă familie care servește protecția lor.

După, în biroul de registru, partea oficială și tinerii primesc un certificat de căsătorie. La sfârșitul formalităților, soția merge la o nouă casă – soț.

  Și aici nu este necesar, fără tradiții georgiene interesante.

  Aici sunt ei:

  • Atingerea unei noi case de uz casnic la cazan, șemineu – un simbol al unei vaturi familiale+
  • Rudele mirelui înainte de sosirea în casa noracii, au pus potul cu unt și ar trebui să meargă în jurul lui de 3 ori+
  • Copac – simbol al vieții, așa că într-o gospodărie acceptată pentru a da cadouri din lemn+
  • În timp ce soția ia toate camerele din casă, soțul se află pe acoperișul casei ei și trebuie să elibereze un porumbel alb+
  • Pentru a atrage sănătatea și bogăția atunci când fata este ocolită casa, este stropită cu stafide, orez și grâu+
  • Pentru dulceața intervențiilor, se obișnuiește să mireasa buzele mazala miere.

  Costum de nunta

  Atunci când alegeți o îmbrăcăminte festiv pentru această ocazie, tradițiile și obiceiurile sunt luate în considerare.

  Tinuta pentru mireasa cumpără mirele. Se compune din două componente. Silver cu un guler – un simbol al purității și impurității – este partea de jos. Urmatoarea – Rochie eleganta, alb sau negru, color, cu tăieturi late pe mâneci.

  Elemente importante: Strângerea talie talie, Braid mireasa si Fata. Neck decorează frumos colier de perle.

  mire Nunta costum – cămașă albă ca zăpada, cu guler-rack, lumina sau pelerina de ploaie întuneric. Pelerina va fi acoperit cu aur atlas. Prin tradiție, mirele a pus centura, dar nu a luat arma. Picioarele erau shods în cizme de piele.

  sărbătoare elegant

  Kocyli – așa că sună un ospăț din gura lui Georgian. Având în vedere numărul mare de invitați, mesele sunt pline de mâncăruri rafinate. Cel mai adesea, mâncărurile tradiționale georgiene pot fi găsite în spatele berii georgiene de nuntă:

  • Tot felul de brânzeturi+
  • Fructe legume+
  • Supe – Main Kushan la nunta+
  • Kabbi, adjappsandal+
  • Satzivi, kmmachi+
  • Tolm, Chihirt+
  • Prezența unei cantități mari de verdeață+
  • dulciuri.

  Există o cantitate mare de alcool pe mese. Preferați vehiculele de fragmente de vin sau brandy, care au fost păstrate pentru un astfel de caz de mulți ani.

  Un element obligatoriu, faptul, fără de care nu este trecut niciun eveniment, cu atât mai multă nuntă georgiană – toast. Fiecare dintre ele este dedicat tinerilor, umplut cu semnificație profundă și foarte valoroase.

  Tamada, de asemenea, în mod necesar. El nu va pierde nici una din rudele în timpul felicitări, și, cel mai probabil, el trebuie să se refere la una dintre familiile. Tamada toarnă vin într-un corn imens. Vizitator la care este acordat cuvântul ar trebui să spună toatis și să se usuce complet cornul.

  Trebuie remarcat faptul că tot felul preferat „amar” în nunta georgiană nu va suna. Acest lucru se datorează faptului că nu s-au sărutat la om.

  La sfârșitul sărbătorii tinere reduceri un tort festiv. Cel mai respectat și onorific oaspete de la celebrare primește prima piesă.

  Plimbarea poate dura până în zori. Proaspăt căsătoriți pleacă mai devreme, pentru că au mai multe cazuri.

  A doua zi, oaspeții se convertesc din nou și continuă să sărbătorească la masa festivă. Și durează câteva zile.

  Dans fascinant

  Un spectacol de neuitat și uimitor – dansuri georgiene. Fără ei, pur și simplu nu este o nuntă în georgieni. Invitați numai cei mai buni dansatori. Este imposibil să aruncați o privire de la Jigs curajos și fete sofisticate frumoase.

  Mireasa se învârte în dans numai cu îngustat sau la naștere. Dansul tinerilor este întotdeauna destul de romantic și plin de cald și sentimente blânde. Există un moment când mireasa danseaza dans solo. Aceasta este ceea ce poate fi minunat toți oaspeții de la masa festivă.

  În cazul în care, fără cântece

  Nici o sărbătoare trece fără cântece. Trebuie remarcat faptul că UNESCO a recunoscut cântece georgiene un fenomen unic în cultura mondială. La nunta, melodii sunt exclusiv de sex masculin.

  De foarte multe ori acestea sunt ansambluri întregi, până la 15 sau mai multe persoane. Sunetele lor cu multiple fațete uimitoare, agatare pentru inima.

  Cadouri tineri

  Oaspeții nu vor fi plictisit pentru cadouri. Se obișnuiește să se dea lucruri dragi și bune. Anonimatul nu este binevenit, trebuie să vă conectați cadou. În familiile georgiene sunt așa-numitele cărți generice. Este într-o astfel de carte o încât câmpul de nunta face înregistrări ale tuturor cadouri de nunta. Cele mai generoase oaspeți obține statutul de oaspeți de onoare.

  Georgian Nunta – Incredible Frumusețe Eveniment. Dacă sunteți norocos și ați vizitat această sărbătoare, va fi amintit foarte mult și, desigur, veți dori să vă plimbați în această atmosferă mai mult decât o dată.

  Despre nunta georgiană – tradiții, dans, cântece și tutore, vezi următorul videoclip.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: