caligrafie japoneză: caracteristici, stiluri și alege

caligrafie japoneză: caracteristici, stiluri și alege

caligrafie japoneză – nu doar capacitatea de a frumos și hieroglife pur scriere. Acesta este unul dintre tipurile preferate și populare de artă din Japonia. caligrafic de lucru este evaluată la fel de mare ca și lucrările de pictură și sculpturi. Syodo (calea literei) Împreună cu Busido (Path War) și Sado (Tea Path) este una dintre practicile care conduc la înțelegerea valorilor vieții, care are propria sa filozofie și principii. In aceasta am materialul pe scurt spune-mi ce este arta antică și cum să înceapă practicarea modului.

Istoria originii

Artele scrisoarea a venit în Japonia ar fi din China. Probele de chinezi hieroglife aduse în țară de creștere călugărilor budiști Sun. Acesta este motivul pentru care budismul Zen a avut un impact enorm asupra filozofiei Syodo. Printre primii practicanți erau călugări, curtenii și ei, împărații care au fost inițial studiat cu atenție și urmate de litere chinezești.

De-a lungul timpului, propria cultură și de rafale creative ale maeștrilor create diverse direcții non-tradiționale, o fuziune cu limba sa nativă a avut loc. Deci Born SYO.

Din aristocrație și samurai arta de caligrafie, treptat, răspândit în mase largi ale populației și a devenit unul dintre tipurile preferate de creativitate a japonezilor.

Sydo înflorește în Japonia și în zilele noastre.

Caligrafie de formare începe cu copilarie. Aceasta este o disciplină obligatorie în clasele de juniori. Ucenicii mai vechi sunt instruiți de arta de scrisori la cererea elective, cum ar fi muzica si desen. Printre elevii aranja în mod tradițional, concursuri, concursuri, festivaluri, în cazul în care acestea definesc cel mai bine în scrisoarea. În cele mai mari universitati din Japonia, facultățile, profesorii de educație și maeștrilor Art Sydo.

probe Syroid pot fi găsite peste tot. expoziții caligrafice sunt deținute. Imaginile cu hieroglife sunt prezente la festivitățile, evenimente culturale, împodobesc interioarele.

Contemplare și scrierea de hieroglife – o parte integrantă a celebrului ceremonia ceaiului, a cărui masterat, am înțeles Syodo la fel de bine ca munca mea.

Stiluri

În mod tradițional, trei direcții principale se disting în caligrafie japoneză.

 • Kaiso – Obosit. Literalmente se traduce ca „corect-participing“. Contururile clar, clar, laconică. După linia, peria se rupe în mod necesar departe de foaia. Hieroglyphs au similaritate cu pătrate și similare cu simboluri de imagini imprimate. Acest stil este supus mai întâi de studiu.
 • Göso – Polukuriv. Acesta este caracterizat prin linii netede, rotunjite, elegante.
 • Vara – italic. Rapide, linii rapide, care zboară. Hieroglifele efectuate în acest fel ca opera de arta. Dezasamblați conținutul hieroglifa nu este de multe ori ușor de japoneză știință de carte. În astfel de cazuri, se referă la specialiști cu experiență.

Punct de vedere istoric, stiluri diferite au fost folosite pentru a scrie lucrări în diverse genuri literare:

 • lucrări istorice grave stabilit un statut+
 • Piese – Scroping, întinsă în lățime și lopata de sus+
 • Cântece, poezii – Un tip special de KANA cursivă, caracterizat printr-un șir de curgere verticală alungită, rafinament si eleganta liniilor.

Principii de baza

Studiind cu stăpânirea și dezvoltarea de competențe în diverse stiluri litere. O atenție deosebită este acordată posturii, declarație corectă (captarea periei, poziția manuală).

Ca orice practică japoneză, SYO este umplut cu înțeles profund. Principii fundamentale: modestie, curățenie și putere spirituală interioară.

Foaie albă de hârtie – gol. Simboluri negre – „Yan” (mascul) și „Yin” (Femeie). Prin perie pentru a exprima frumusețea sufletului și, în același timp, obțineți plăcerea estetică din procesul în sine și de contemplarea rezultatului – obiectivul principal. Se realizează prin armonie și eleganță de linii, echilibrul elemente între ele, echilibrul elementelor și goliciunii.

Calitate practicare Syodo: Concentrația limită, tehnică impecabilă, formare spirituală. De aceea, fiecare lucrare caligrafică este unică. Se întâmplă într-o singură rafală a sufletului și reflectă statutul de minte al artistului, starea de spirit, gândurile, sentimentele în momentul inscripționării hieroglifelor. Repetați și creați un astfel de nou imposibil.

Syodo – arta de a momentului de secole.

Instrumente și seturi

Practicanții Practicanții folosesc obiecte șapte:

 • Sumy – rimel negru+
 • Hanxi – hârtie japoneză tradițională, fabricată din paie de orez+
 • Suzui – moara cu cerneală grele de metal pentru frecarea carcasă solidă+
 • Buntein – obiect metalic pentru presarea hârtiei în timpul scrierii+
 • Sitadziki – Soft negru mat, scopul care este acela de a crea o suprafață netedă+
 • Alimente-perie – Dimensiunea de hieroglife mari mai retrase, mici – semnătura artistului și inscripțiile minore+
 • Midzusari – vas de apă.

Formarea caligrafie japoneză la cursuri speciale și cursuri de masterat. Internetul conține o mulțime de tutoriale video pentru începători Practica scrisori Cale.

Pentru a stăpâni tehnica de tine acasă, este suficient pentru a cumpăra o perie ascuțită, un rimel negru și hârtie, vizualizați video de formare și de a începe practicarea.

Pentru un contact mai profund cu tradiția scrisorii japoneze Vă recomandăm să procurați un set de caligrafie japoneză, care are toate elementele tradiționale. Hârtia poate intra sau achiziționate separat.

Este seturi mai scumpe în cazuri de folosință îndelungată, cutii din lemn frumos decorate.

Lucrul cu astfel de instrumente va aduce și mai mare plăcere estetică.

Cu cât este mai promovat maestru, cele mai mari cererile sale pe pensula. Cea mai bună perie de elastic, este sensibilă la mișcările abia vizibile ale degetelor și are un capăt ascuțit. Aceste caracteristici dau posibilitatea de a păstra o cantitate mare de vopsea și apă.

Pentru aceste scopuri, firele de păr de pe peria tăiați frumos. Mânerele periilor de a face un copac bambus sau cu costuri reduse. Pentru a obține o perie moale, este luat lână de capră, pentru greu – blană de câine sau o coloană. În cele mai scumpe periile sunt păr dintr-o lână cerb, un bursuc și un urs. Cel mai bun este considerat perii combinate compuse din păr moale și rigide.

Partidele mici la comanda marca exclusiva – perii din puful de lebădă și tigru păr.

Acești maeștri sunt depozitați mai multe perii, fiecare dintre ele fiind destinat unui anumit scop.

Educaţie

Înarmați cu tot ce este necesar pentru scriere, puteți face primele mostre. Începe mai bine cu îndepărtarea hieroglifelor simple: copac, zi, om, gură.

Adecvată pentru a păstra pensula mare degete, mediu și indicele, închizând-o în jurul valorii în mijloc. La început pare incomod, dar abilitatea va veni cu experiență.

Există mai multe tehnici de bază în Sydo:

 • Linia de oprire+
 • cârlig+
 • Linia încheiată fără probleme+
 • spray.

Liniile sunt afișate fără probleme și încet cu prese în anumite locuri.

Nu disperați, dacă nu prea bine nu prea bine. Amintiți-vă, maeștrii sunt instruiți în această artă de ani de zile, făcând mult efort pentru acest lucru.

Despre modul în care exercitarea pe japoneză și trece caligrafie, puteți afla, uita la video un pic mai jos.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: