Caracteristici sculptarea de porțelan rece

Caracteristici sculptarea de porțelan rece

Gherghef este una dintre cele mai comune tipuri de hobby-. Extrem de popular atât în ​​rândul adulților și în rândul copiilor. Pentru a crea statuete și elemente de decor diverse recent, China rece este utilizat pe scară largă. Caracteristici ale acestui material, precum și subtilitățile de a lucra cu ea va fi considerată mai în detaliu în acest articol.

Ce este acest material?

porțelan rece este un amestec de modelare. Un astfel de material este combustibil atunci când se lucrează cu ea și are o proprietate călire în aer în 24 de ore. În stare de plastic, aceasta seamănă cu o plastilină sau lut textura. Cifrele de porțelan rece poate fi decorat cu diverse elemente din alte materiale, precum și de lacuri și vopsele.

Se crede că China rece a apărut la începutul secolului al 19-lea. patria sa este considerată a fi Argentina, dar nu există date exacte cu privire la originea materialului. În Rusia, apariția primelor produse din porțelan rece este, de asemenea, din data de 19 secole. Artizanat decorative concepute pentru rezervoare Decora pentru apă de toaletă.

Asigurați-un amestec pentru modelarea poate fi la domiciliu. Acest proces nu va dura mult timp și nu necesită investiții mari. În mod corespunzător amestec preparat va fi omogen, elastic și netedă. Materialul este mare pentru începători, fie că este un copil sau un adult.

Cum să-l facă?

China rece poate fi, de obicei, achiziționate în magazine cu mărfuri lucru manual. Cu toate acestea, mai rapid și mai ieftin va face materialul cu propriile mâini. La fabricarea, este necesar să se ia în considerare o serie de momente.

  • Puteți întâlni opțiuni pentru prepararea amestecului de ambele porumb și amidon din cartofi. Cel mai bine este de a folosi prima opțiune, deoarece amidonul din cartofi afectează în mod negativ proprietățile masei care rezultă: spirele materialul a fi mai dens și va avea o nuanță gri sau galben urât.

  • O altă componentă principală pentru fabricarea de porțelan rece – clei PVA. Este demn de amintit că amestecuri adeziv pot diferi, de asemenea, în calitate și proprietăți.

Cea mai potrivită opțiune în acest caz, va fi lipici tamplarie. Cu toate acestea, trebuie să fie pre-diluat cu apă.

  • produse din picturile din porțelan opțional după modelare. Este posibil să se dea inițial materialul nuanța dorită, introducând substanțele colorante din amestec în stadiul de fabricație.

Există mai multe rețete simple, care vă va permite să obțineți un amestec de modelare de înaltă calitate. Una dintre cele mai simple opțiuni presupune utilizarea următoarelor componente:

  • 400 grame de amestec adeziv PVA+
  • 400 amidon de porumb boabe gr din+
  • 2 linguri mari de orice agent ulei cosmetic, în baza căreia ar trebui să fie vaselina+
  • 2 linguri mari de Cologne.

Numărul de ingrediente pot fi modificate în conformitate cu proporțiile în funcție de cât de mult este nevoie pentru a obține rece China. Componentele sunt atent stabilite pentru a obține o masă omogenă. Compoziția preparată trebuie să fie plasată într-o pungă de plastic, strâns cravată și pus deoparte pentru o vreme. Dacă în timpul lucrărilor masa va începe să năruie, ea trebuie să introducă o crema mână mică și framanta-l din nou.

Un alt mod simplu de a pregăti materialul implică amestecarea adezivului de PVA și orice amidon (Un pahar). Principalele componente sunt introduse 2 linguri mari de glicerină și 1 lingură de smântână pentru copii. O astfel de metodă o va necesita eforturi suplimentare, deoarece în procesul de gătit trebuie să recurgă la compoziții de gătit.

Amestecul adeziv este turnat în rezervorul de metal și se pune pe un incendiu mic. În lipici, introduceți mai întâi crema și după agitare atentă se adaugă glicerină. Ultima, dar voi adormi amidonul. Compoziția rezultată poate părea neomogenă, dar deoarece uscarea în masă va lua forma necesară.

Așezarea celui mai bun amestec preparat pe suprafață, lubrifiați cu cremă. Când masa va fi răcită la temperatura camerei, trebuie să începeți amestecarea până când o compoziție omogenă este potrivită pentru modelarea. Dacă nu intenționați să începeți să lucrați cu o porțelan rece rece, atunci masa trebuie plasată în recipientul de închidere ermetic. Este necesar să o stocați în frigider.

Instrumente necesare

Pentru a crea produse frumoase din porțelan rece, trebuie să alegeți instrumentele potrivite. Nu este necesar să dobândească un inventar special, deoarece toate dispozitivele pot fi găsite la domiciliu. China utilizare foarte des la rece pentru culori de modelare. Așa că tulpinile sunt mai bine să dețină forma, ca bază să ia sârmă de diferite diametre.

Pentru crearea de petale de obicei folosesc dispozitive speciale – Molda. Ele sunt mulaje cu amprenta de petale reale și frunze. Înlocuiți acest element cu culori vii sau de a face un analog de plastilină și rășină epoxidică.

Alte instrumente profesionale care sunt necesare pentru a lucra cu porțelan rece sunt stive si taietoare de lemne. Stivele sunt un fel de ace, cu bile de diametre diferite la capete. Un astfel de dispozitiv este necesar pentru o rulare și a da forma cu diverse mici detalii. Replace stive pot fi cu scobitori cu margele Strung pe ele.

cuțite mici sau bisturie pot fi folosite ca tăietori. Pentru rulare piese de porțelan mari, puteți utiliza obișnuit de rulare pini, flacon de sticlă sau borcan.

Reguli de muncă

Pentru a sculpta diferite figuri dintr-o porțelan rece, nu este nevoie să dețină câteva tehnici speciale. Dacă face corect selecția inventarului necesar și să se pregătească o masă de înaltă calitate, atunci acesta va fi destul de simplu de a lucra cu ea. În ciuda ușurinței de utilizare, lucrarea și manipularea acestui material necesită respectarea unor reguli.

Înainte de a începe mâna, se recomandă să semească cu crema copiilor. În interior în cazul în care se va face modelarea, nu trebuie să fie prea cald sau rece. Din materialul pregătit în mod corespunzător, puteți face orice formă – totul depinde de fantezie master.

Dacă în fabricarea porțelanului, au fost utilizate componente de calitate slabă sau au fost făcute erori, va fi problematică să lucrați cu materialul finit. Greutatea de calitate slabă se poate lipi de mână, au o consistență neomogenă, deținută grav. În acest caz, trebuie să încercați să schimbați amestecul finit prin adăugarea unor componente în ea, sau de a face din nou materialul.

Prelucrare și depozitare a produselor finite

decoratiuni si obiecte de decor din porțelan rece Gata trebuie să fie uscate și, dacă este necesar, vopsea. Dacă nu creați condițiile de depozitare corecte, produsele vor sparge atunci când sunt uscate. Uscarea trebuie făcută la temperatura camerei, cel puțin în 24 ore.

Coaceți gata făcute produse care nu sunt necesare. Cu toate acestea, pentru a accelera procesul, puteți utiliza cuptorul. Pentru aceasta, cuptorul trebuie să fie ușor de căldură și de a opri alimentarea cu energie termică.

Se usucă pe cabinetul de friptură figura poți doar o perioadă scurtă de timp – aproximativ 2-3 minute.

Complet produse nu sunt uscate, dar timpul total de uscare va fi redus. În cazul în care obiectele sunt uscate în mod obișnuit, atunci nu trebuie să uitați să le transforma periodic. În cifre gata făcute, dacă este necesar, se aplică vopsea. Pictura pe porțelanul rece uscată se realizează folosind perii de desen convenționale.

După aplicarea compoziției pictura pe produs este recomandat pentru ceva timp pentru așteptare pe feribot. Este necesar ca vopseaua mai bine absorbit în material.

Cele mai bune pentru compozițiile de ulei de utilizare vopsire.

Stocați cifrele gata făcute din porțelan rece Recomandat într-un loc uscat. De asemenea, este de dorit ca produsele care nu se încadrează în mod direct lumina soarelui. Folosind lac, puteți crea un strat protector suplimentar pentru meserii, exercitând astfel viața lor de serviciu.

Cum de a găti China rece, fără tratament termic, uita-te în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: