Decupaj pe carton: instrucțiuni pas cu pas pentru începători

Decupaj pe carton: instrucțiuni pas cu pas pentru începători

Decupaj se numește o tehnică care vă permite să decora elementele prin aplicarea desenului finit pe ele. Istoria acestei metode de înregistrare este înrădăcinată departe în secolul al XVII-lea, când a luat popularitatea în continuare pe scară largă și rapid câștigat. Dar dacă inițial decupajul a fost folosit pentru a face mobilier și decor de lux vizual și costuri ridicate, acum este folosit pentru a decora orice elemente variind de la jucării și decorațiuni pentru bijuterii și terminând cu obiecte interioare majore.

Cuvântul „decupaj” este ca un „découper” francez, care înseamnă literalmente „tăiat”.

Cu ajutorul decupajului vechi și aparent, I-am acordat propriile dvs. articole, obtinerea frumusete uluitoare, înfloritoare cu culori strălucitoare și păstrați-vă pentru totdeauna în ele însele partea sufletului maestrului, bucuros să caute un an lung.

Nu vă grăbiți să scapi de lucruri care te-au plictisit, dărăpănate sau oprite în interior. Există o modalitate de a respira în ei o viață nouă și de a da un fel de farmec.

Decupaj pentru începători

Dacă începeți să vă familiarizați cu decupajul și să înțelegeți această artă, nu trebuie să luați imediat tehnici complexe și cumpărați materiale scumpe. Începând să vă perfecționați abilitățile, se recomandă să încercați ceva ușor de încercat, de exemplu, o decupare pe carton.

Această tehnică nu necesită costuri semnificative mari, deoarece materialele necesare cu ușurință vor fi eliberate în orice casă, iar procesul este simplu și nu durează prea mult timp. Toată lumea poate face față acestui fapt, iar rezultatul va fi plăcut surprins și mulțumit de frumusețea și originalitatea sa.

Clasa Master pe caseta de carton de decupaj

Oamenii creativi știu că lucrul original poate fi făcut din orice, la prima vedere, obișnuit sau care a devenit deja subiect inutil. Deci, de exemplu, o cutie veche de carton, care în zadar are loc și colectează praful, se poate transforma într-un sicriu frumos. Oferim instrucțiuni pas cu pas cum să o faceți.

Vei avea nevoie:

 • cutie de carton+
 • Șervețele de hârtie+
 • PVA Glue+
 • foarfece+
 • Perie+
 • Lacul acrilic.

  În primul rând, ar trebui să pregătiți baza pentru viitoarea dvs. sicriu. Se va potrivi cu caseta veche de sub pantofi sau de la cadouri.

  Nu este recomandat pentru utilizarea cartonului de culoare, deoarece pe el la finalizare poate fi un model rău vizibil. De asemenea, nedorit pentru a folosi luciu datorită faptului că va fi rău pentru el.

  Citește mai mult  Cum se face bufnițele în mașini amigurum?

  După ce ați luat o cutie potrivită, Ar trebui să fie curățate de praf și murdărie și de a elimina pauze sau alte daune.

  Decupajul este ceva similar cu aplicația, prin urmare, desenul va fi în același mod. Ca un subiect de aplicatii, șervețele de hârtie obișnuite, cu un model frumos va fi cel mai bine. Există și alte opțiuni, cum ar fi un card de decupaj, dar pentru crearea de încercări este mai bine să utilizați o opțiune mai accesibilă.

  Selectați mai multe șervețele cu aceleași modele sau diferite modele și tăiați secțiunile necesare.

  Nu vă grăbiți, acționați încet și cu atenție, astfel încât suprafața sau desenul să nu poată deteriora suprafața sau desenul. Dacă decupaj este angajat în copilul dumneavoastră, nu lăsați-l nesupravegheat în timp ce utilizează foarfece.

  Dacă nu doriți ca desenul să aibă contururi pronunțat clar, nu puteți tăia șervețelele, dar să se rupă mâinile mele. Din cauza marginile rupte, șervețel va fi mai ușor pentru a merge la suprafață și de îmbinare cu fundalul.

  Când te-ai decis pe imaginea viitoare pe care doriți să faceți din servetele, puteți începe urmând pasul următor. Acest tip de hârtie și așa destul de subțire, este format din 3 straturi deși, dar numai de sus – este nevoie de culoare pentru decupaj. l separă cu grijă de cele două de jos. Dacă nu se poate face acest lucru din cauza neregularităților de margine, se îndepărtează stratul înainte de a tăia desenul.

  Apoi, trece direct la decoupage. Anterior, este de remarcat faptul că această tehnică de decor se deosebește de aplicei de obicei ca adezivul este aplicat nu pe suprafața pe care este acoperit, și nici măcar pe partea greșită a elementului care trebuie să fie lipite, și pe partea de sus a acesteia.

  Acest lucru se întâmplă așa: În primul rând ar trebui să atașați un site servetel la locul casetei unde doriți să-l puneți. Și pe partea de sus a acesteia de a aplica lipici cu o perie. Nu vă grăbiți, pentru că șervețel, din cauza structurii sale, se poate grăbi și întindere, ceea ce va duce la faptul că desenul va descuraja pur și simplu.

  glisează ușor de la centru spre margini, și se repetă această operație până când hârtia a căzut bine la carton.

  Repetați acest pas până când acoperi caseta complet.

  Capacul poate fi de o altă culoare, au un alt model, acoperit acoperit doar parțial sau deloc. Nu limitați fantezia ta, de a crea un astfel de decor cum iti place.

  Citește mai mult  Tot ce trebuie să știți despre simțul pentru lucrările de ac

  După terminarea lucrului, este necesar să se aștepte pentru uscarea completă a casetei și a acoperi totul, de lac acrilic sus.

  Acest lucru va ajuta la creatura stocate pentru mai mult timp și nu se uzeze în timp,.

  element de decor Gata puteți în continuare decora autocolante, pietre artificiale, panglici decorative si flori uscate, modele de acoperire sau desene.

  O cutie veche prăfuită a devenit un sicriu elegant, care este potrivit pentru depozitarea obiectelor de valoare, precum și pentru decorațiuni interioare. Un cadou ambalat într-o cutie, va fi chiar mai valoros pentru persoana căreia i-ai dat.

  Hărți zilnice

  Odată ce ați înțeles elementele de bază, puteți încerca alte metode de decupaj. Printre ei – carte de decupaj. Ea a făcut desene pe o hârtie specială. Este suficient de subțire pentru a merge la culcare fără probleme pe orice suprafață, și în același timp puternic, nu permițându-i să rupă în procesul de creație. Aceste carduri pot fi achiziționate fie în magazin pentru creativitate, sau comanda pe internet. Costul lor, desigur, depășește șervețele de hârtie obișnuite, dar calitatea, originalitatea și complexitatea desenelor nu va lăsa pe nimeni indiferent.

  Singurul minus al acestei lucrări este faptul că este dens servetele și previne contururi neclare.

  Modul de lucru cu carduri decupaj nu este cu mult diferit de ceea ce au fost lipite servetele, dar există unele caracteristici.

  Unii maeștri recomanda la început un minut sau două coborâți harta în apă, crezând că se va lipi mai fiabil.

  Atunci când se ocupă cu carduri decupaj ar trebui să fie utilizate adeziv corespunzător, care este, de asemenea, vândute în magazine pentru creativitate fie diluat PVA într-un raport de 1: 1, în cazul în care nu a existat nici o specială.

  Cleiul este aplicat nu numai pe partea de sus de hârtie, dar, de asemenea, înainte de suprafața în sine. Ar trebui să acopere suprafața cu un strat subțire, se aplică un card decaptentate, după care acesta este acoperit pe partea de sus a unui alt strat de adeziv.

  Nu-ți fie teamă să-l toarne prea mult, pentru că după uscarea completă nu va fi vizibil. Dimpotrivă – în cazul în care este mai mult decât este necesar lipici, va fi mai ușor pentru tine de loc sau de a muta harta, fără teama de a rupe sau întindeți-l. Asigurați-vă că hârtia nu este râs, iar liantul nu a luat de bule.

  Citește mai mult  Popon pentru cal: funcții și soiuri

  Procesul este destul de laborios care necesită concentrare marginală, cu toate acestea, nu atât de complicat cum ar putea părea inițial.

  Principalul lucru este să nu fie frică să experimenteze și să dea voia fantezia ta, și apoi se dovedește decor în picioare pentru casa ta.

  Alte metode de decupaj

  Dacă sa întâmplat, astfel încât la îndemână nu am avut lipici sau a fost prea leneș să te pui cu el, există o cale în care el nu va avea nevoie de ea.

  Această metodă este bună pentru suprafețe plane, cu toate acestea, necesită pregătiri preliminare.

  Vei avea nevoie:

  • carton gros, tăiat în forma unui cerc+
  • vopsea acrilică albă+
  • Păsărică+
  • Șervețele de hârtie+
  • fier+
  • Lacul acrilic.

  În primul rând, este necesar să se pregătească carton. Puteți cumpăra spații libere în magazin pentru creativitate sau tăiate cercuri le. Acestea ar trebui să fie acoperite cu vopsea albă în două straturi. Acest lucru se face pentru a minimiza toate neregulile cât mai mult posibil și să dea produsul viitor un aspect mai elegant. Pe un fundal alb, arată desen mult mai bine decât pe gri sau maro murdar deschis.

  După primul strat de vopsea uscare, Este necesar să se acopere cartonul pentru a doua oară, iar în acest moment urmați cu atenție uscarea. La acel moment, atunci când ea încetează să lase urme pe degete atunci când atins, dar rămâne ceva mai mult lipicios, vine momentul pentru etapa următoare.

  Șervețelul selectat are nevoie pentru a scăpa de straturi suplimentare, lăsând doar cel pe care desenul este. După care trebuie să utilizați fierul și accident vascular cerebral pentru a scăpa de pliuri sau site-uri cruțate.

  Alegeți o temperatură scăzută, astfel încât să nu hârtie pradă. Și nu uitați să opriți aburul astfel încât șervețele să nu meargă.

   Când desenul este gata, acesta trebuie să fie plasat pe carton și acoperă de deasupra șervețel alb obișnuit. Încercați din nou cu un fier la o temperatură scăzută, De data asta nu mă tem să folosească abur.

   După finalizare, șervețele adiacente cartonului fără lipici, fără bule și nereguli.

   Marginile șervețelilor, care au depășit limita cercului de carton, pot fi fie îngroșate sau lipite la partea nevalidă.

   Produsul finit este acoperit cu lac acrilic pentru fixare.

   Cum de a transforma caseta de obicei într-o cutie de frumos, a se vedea următorul videoclip.

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: