Decupaj piept o faci singur

Decupaj piept o faci singur

Cel mai adesea din lucruri vechi scapa de, dar cum să fie, dacă după reparație ați constatat că pieptul tău preferat este complet în potrivi interior, și cumpărarea de unul nou, la toate în planurile tale? Apoi, tehnica de moda va veni la salvare – decupaj. Cu acesta, puteți, petrece un minim de efort, de a crea un lucru elegant, spectaculos, care va fi potrivit pentru tine.

Caracteristicile tehnologiei

cufere vechi sovietice se disting prin design clasic, de calitate impecabilă și linii rafinate. Ca orice alt tip de mobilier, în timp, își pierd aspectul lor prezentabil – vopsele arde, lac începe să râdă, fisuri și scuffs apar. Dă un interior puternic și sunet la a doua viață ajută tehnica decoupage, care este Decorare cu tot felul de hârtie și lenjerie de imagini, care sunt adesea combinate cu efecte speciale.

Mulți oameni cred că decupaj este tehnica franceza, dar puțini oameni știu căDe fapt, patria ei este partea de est a Siberiei.Puțin mai târziu, această tehnică a căzut în țările din Lumea Veche. Apropo, în Italia, decupaj a fost considerat „lucrările săraci“, o astfel de „porecla“ de direcție a primit, deoarece posibilitatea de a decora locuința lor cu pietre prețioase, aur sau argint, a fost departe de toată lumea, și am vrut să trăiesc într-o casă frumoasă. De-a lungul timpului în Franța Decupaj a fost ridicat în rangul de artă, Apoi, chiar și cei bogați nu disprețuiesc decoratiunile de acest fel în casa lui.

Restaurarea la forțele de acasă pentru toată lumea. Principalul lucru este de a fi pacient, pentru a pregăti tot ce ai nevoie pentru lucru și cu atenție pentru a se familiariza cu tehnicile cele mai populare ale întregului proces.

Până în prezent, există destul de câteva modalități de a restabili aspectul de piept de sertare – cu hârtie și șervețele, pânză, în vârstă prin aplicarea unor combinații neașteptate de vopsele, Simularea de cracare pe suprafață. OricumRezultatul va fi invariabil spectaculos și de lux.

Principalul avantaj al tehnologiei este un rezultat foarte artistic, care este de fapt realizată chiar și în absența educației speciale. Acest lucru este realizat datorită caracteristica principală distinctivă a decupajului – aplicarea imaginii finit. În acest sens există un număr foarte mare de diverse opțiuni cu desene frumoase, și anume:

 • Hărți zilnice+
 • carpa+
 • servetele+
 • Fotografie+
 • Stencils+
 • tapet+
 • hârtie scrapbooking+
 • butași de ziare+
 • Imagini din reviste.

În fiecare an sunt adăugate noi stiluri, efecte și dispozitive – toate acestea oferă motive să presupunem că decupajul va fi în cerere de mult timp.

Materiale și instrumente necesare

Pentru fiecare etapă de decupaj, sunt utilizate materialele și instrumentele lor speciale. Ele pot varia în funcție de tipul de suprafață tratată.

Culoare

Pentru ca suprafața să facă mai mult Netedă și texturată, Utilizați o gamă destul de largă de fonduri.

Cel mai adesea în curs există vopsea acrilică, este ideal pentru produse din lemn din cauza rezistenței, solubilității apei și durabilității.

Puteți picta suprafața pieptului timp de minute. Pe lângă Compoziții acrilice, În decupaj, adesea folosiți email pe baza de apa sau cel mai obișnuit smalț, unii meșteri sunt aplicați cu succes Guașă, tepă sau pastel.

Grund

Înainte de a aplica vopsea, suprafața este în mod necesar preparată prin acoperirea primerului, Acesta permite vopsea la culcare mai lin și mai puternic pentru a reduce cu baza. Primerii pot fi cele mai diferite – pe baza de chit, adezivi, lacuri acrilice, există, de asemenea, soluri universale, care sunt potrivite pentru orice motiv. Și, de asemenea, nevoie Alcoolul degresante suprafață și chit pentru a elimina defectele mici.

Aurire și argintare

Acesta este un efect foarte la modă în ultimii ani, care este utilizat pe scară largă atunci când efectuează un decupaj. În acest caz, cel mai bine este să luați Vopsele acrilice că acoperirea metalizată mimic, acestea sunt aplicate cele mai obișnuite perie. În plus față de vopsele de metal, acestea sunt foarte populare compoziţie Pearl, și Superadgesevaya folie subțire, Se aplică cu ajutorul unui adeziv special.

Orb

Cel mai adesea pentru încleiere, este folosit un adeziv special decupaj, deși multe glipulate imaginea la baza cu ajutorul PVA. Cu toate acestea, ea nu da efectul de egalizare necesar. Diferența dintre suprafața înclinată și baza pot fi vizibile în cazul în care se folosește o imagine dintr-un material dens. In plus, unii meșteșugari lipici fragmentele dorite lipici de papetărie, creion adeziv și veveriță ou chiar.

crearea efectelor

Pentru a crea efecte decorative interesante, astfel de compoziții speciale sunt folosite ca:

 • Patina de diferite nuanțe+
 • lacuri speciale pentru compilarii artificiale+
 • Pulbere pentru aplicarea umbre+
 • pastel+
 • Geluri Volumetric+
 • Vopsea pentru ceramica+
 • Paiete, Glitter+
 • pastă structurală.

În ultimii ani, tehnicile de creare au bucurat de o mare cerere Efectul Krakle. Pentru înregistrarea fisuri pe suprafata, setul de materiale este limitată în mod semnificativ – doar aici lacuri decorative pe baza de apa.

Aceste compoziții sunt tehnica de utilizare destul de scump, atât de mulți care dă un efect similar – cracare. Pentru a face acest lucru, înainte de pictura de finisare, suprafața este tratată cu proteine ​​de pui cu o uscare ulterioară a unui uscător de păr fierbinte.

Fixare

Pentru ca decorul să fie creat cât mai mult posibil, ei folosesc lac. Poate fi un lac special pentru decupaj sau construcție. Se aplică în mai multe straturi până când suprafața perfect netedă este atinsă. În plus, creează un strat impermeabil, protejând pieptul de la factori externi adverși.

Selectarea stilului de decorare

Alegerea stilului pentru decupajul pieptului este limitată numai de propria sa fantezie. Pentru copii, poate fi imagini ale oricărui eroi fabulos. Opțiunea universală este considerată a fi modele și linii geometrice, dar cel mai adesea cuferele vechi sunt restaurate în stilul Provence. O trăsătură distinctivă de mobilier realizate în acest stil este paleta de culori – se obișnuiește să însoțească piept de sertare în Tint alb, albastru, măslin și galben pal, și ca elemente decorative folosesc lavanda, floarea-soarelui, ramură de măslin și alte simboluri ale Provence.

Important! Nuanța trebuie să fie ușor și blând, tonuri saturate nu sunt permise, iar imaginile în sine nu trebuie să fie prea mare și luminos.

lifehak mici: Dacă doriți piept de sertare pentru aspectul original, aplică câteva stropi de culoare pawand pe ea. Dacă adăugați-le la appliques cu motive lavanda, mobilierul va fi cu adevărat elegant și unic. Pentru a face picături frumoase, puteți folosi o periuță de dinți convențională. Trebuie să fie greu, deoarece cu gramada moale, stropi se va dovedi inegale și prea mare.

Înainte de pulverizare, du-te departe de mobilier de 1.5-2 metri.

Cursuri de Master pentru începători

În cazul în care deține un decupaj, cu propriile mâini la domiciliu, este necesar să se ia în considerare toate regulile pentru lucrul cu materiale de diferite tipuri. De exemplu, prelucrarea suprafețelor netede este semnificativ diferită de a lucra cu roughboards – veți avea nevoie Suprafața de supraviețuire, care nu numai că vă va salva mâinile de la regionalizare, ci și suprafata mai uniformă și mai atractivă.

Înainte de a începe restaurarea pieptului, este necesar Clar de la toate poluarea, reziduurile de grăsime și stratul vechi. După aceea, ar trebui să mergeți la suprafață Hârtie de emery. Baza pregătită este acoperită cu un strat de grund și vopsea, după care este posibil să începeți partea creativă a lucrării.

Pentru a obține efectul elegant necesar, este necesar să se facă acoperirea. Pentru a face acest lucru, în unele locuri (pe coaste, în colțuri sau în apropierea mânerelor), este creat imitație de eșec. Cel mai bine este de a lua vopsele de două culori – fundal principal umbra si un ton mai întunecat, care va arata de sub ea. Vopseaua este aplicată pas cu pas, care aderă la următorul algoritm:

 • În primul rând, scrin sunt complet vopsite cu vopsea de culoare închisă și să dea uscat+
 • Loturi unde este planificat pentru a face imitație de formare de suprafață, este necesar să se ceară înțelegere sau parafină+
 • apoi aplicați culoarea de fundal principal+
 • Foarte atent, ușor presată peste stratul de parafină, cu ajutorul Emery granulat fin, un strat subțire de vopsea de tonul principal este eliminat+
 • Dacă se dorește, puteți utiliza suplimentar lac crockel, apoi după uscarea compoziției, fisurile sunt formate pe suprafață.

Cel mai adesea pentru a folosi carduri de restaurare decupaj sau șervețele. A doua opțiune va costa mult mai ieftin, iar în cazul în care rezultatul nu coincide cu era de așteptat, nu va fi atât de rănit. Harta Decamental sunt mai scumpe, Ele pot fi efectuate în trei versiuni.

 • Cu o imagine aplicată pe hârtie de orez dens, care are fibre textura pronunțate. Opțiunea este bună în cazul în care întreaga suprafață a pieptului este complet decorat.
 • Pe hârtie de orez foarte fin – Aceste imagini arata foarte ușor, iar limitele sunt practic invizibile. Ca o regulă, un astfel de decor completează tușele de vopsele acuarelă, creând astfel un efect de pictură artistică.
 • Hărțile de hârtie simplă multi-strat – înainte de utilizare trebuie să fie împărțită în straturi separate,. Pentru a face acest lucru, un strat de lac este aplicat pe partea frontală a imaginii și să-l pentru a împinge complet, apoi coborâți piesa în apă și cu atenție rola peste tot cu interiorul.

    Indiferent de materialul utilizat, lucrarea cuprinde următoarele etape:

    • Imaginea este tăiat cu grijă afară+
    • se aplică lipici pe direcția opusă și fixați pe suprafața pieptului+
    • Cu ajutorul unei perii de pictură moale netezește toate ridurile de la centru spre margini, se poate face cu un burete sau un șervețel de țesut foarte moale+
    • În etapa finală, produsul este acoperit cu mai multe straturi de lac, la intervale de 1,5-3 ore, până când apuce plin+
    • După uscarea ultimului strat, aveți nevoie pentru a da un produs de câteva zile, astfel încât imaginea este fixat atât de strâns.

    Despre modul de a efectua o decupaj de piept do it yourself, spune următorul videoclip.

    Evaluează articolul
    ( Încă nu există evaluări )
    Adaugă comentarii

    ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: