Istoria apariția și dezvoltarea de ardere pe lemn

Istoria apariția și dezvoltarea de ardere pe lemn

Arborele este un material frumos și de susținere în lucrare, cu antichitate adâncă este folosit nu numai pentru scopuri practice, dar, de asemenea, ca un element de decor. Toată lumea cunoscută sculptură uimitoare pe lemn, icoana tehnologie pictura pe bord, mozaic din lemn.

Un loc aparte în arta aplicată ocupă arderea decorativă pe lemn. În ciuda faptului că această direcție a fost cunoscut de mai multe milenii, arderea a devenit cu adevărat accesibile numai în secolul XX, odată cu apariția unui dispozitiv special – o pyrograph care operează pe electricitate. Datorită lui astăzi, oricine poate arde.

Aspect

Pyrography în traducere din greacă înseamnă „scrisoarea de foc“, adică, desen de foc. In ciuda vechimi arta de ardere, termenul a apărut în Anglia relativ recent, în secolul al XIX-lea. Și, în secolul XX de derivatul său, numele dispozitivului moderne de ardere – Pyrographer.

Până în acest punct, un astfel de tip de creativitate a avut nici un nume înțelepciune, cu toate că numerele sale poveste mai multe milenii și acoperă toate țările din lume.

În Peru, a fost găsit un castron de lemn al culturii lui Naska, decorat cu figuri, ars pe suprafața ei. Timpul apariției navei aparține cu 700 de ani înainte. Ns.. În timp ce acesta este cel mai vechi reprezentant al artei decorative și aplicate, vopsită cu un subiect acut de metal fierbinte.

Unii oameni de știință cred că oamenii ard pe copac aproape imediat, de îndată ce au învățat să se topească metalul. Acele și elementele de tije ascuțite au fost împărțite pe cărbuni și apoi cu ajutorul lor tras pe un copac.

Citește mai mult  Selectați acul pentru broderie

În Anglia, chiar înainte de epoca victoriană decorată mobilier cu dispozitive fierbinți, pe care meșteștetorii au numit „Hot Poker”. Arta de distribuție mare primită în Europa medievală, ornamentele de foc au fost decorate.

Artiștii care trăiesc la o perioadă istorică diferită erau îndrăgite de arderea copacului – Rembrandt, Durer, Picasso, Această ocupație a remarcat de multe ori Scriitor Viktor Hugo.

În țara noastră, păduri bogate, lemnul a fost întotdeauna principalul material pentru construcția și amenajarea de viață. Înapoi în secolul al IX-X, meseriași nu numai ustensile non-greu, dar, de asemenea, decorat ei. Pentru ardere, un foc deschis, a fost folosit pentru prima dată, și apoi a învățat să tragă la cald, similar cu unghiile cu o supă oblică a vârfului.

În Rusia, decorat farfurii, linguri, Lădițe, mackers. Masters de jucării pictate creațiile lor cu modele „de foc“, matryoshki tradiționale au fost deosebit de fermecător.

Dezvoltarea tehnologiei

Millennies, oamenii au ars pe un copac, de fapt fierbinte „cui“. meșteri în engleză până în secolul al XIX-lea montat sub „nochergs fierbinți“ lor cuptoare cu găuri sau cazane cu cărbuni. O duză a fost pus pe chockerel de ardere, iar mânerul a fost realizat din minerale cu fibre subțiri, astfel încât să nu ardă. Uneori, comandantul a angajat o persoană a cărei îndatoriri a venit să schimbe kochergi în cuptor și cât de repede artistul lor le-a adus.

În secolul al XIX-lea, dispozitivul de ardere a fost îmbunătățit. Acul dispozitivului a fost încălzit din funcțiune pompa pe benzina. În această perioadă, au existat chiar și doamnelor petrecere a timpului liber pe îndelete, ele adaptate pentru a pompa pompa cu o singură mână, iar al doilea a fost aplicat pe o suprafață de lemn.

Citește mai mult  Caracteristicile firului casei

La sfârșitul secolului al XIX-lea, dispozitivele de ardere a devenit tot perfectă. Unul dintre ei a fost un design cu un tub pe care a avut loc un amestec gazos. Aparatul a fost utilizat pentru ardere de suprafață. Aproape pe același principiu a lucrat arzătoare cu alcool. În această perioadă, primele cuptoare electrice.

Deja în a doua jumătate a secolului trecut, un pyrographer electric a fost inventat, principiul de acțiune, care semăna cu activitatea de lipire. Dar proiectul a fost puternic supraîncălzit și a creat o mulțime de inconveniente. Aceasta descoperire în tehnica arta de ardere (1962 g.) Invenția a fost inventarea unui adolescent în vârstă de 15 de ani, Roy Childe, sau mai degrabă, o modernizare de succes a unui dispozitiv electric existent.

Noi sisteme de prindere au diferit în condiții de siguranță și nu a suferit de supraîncălzire.

Proiectarea a fost luată în dezvoltarea pentru utilizarea în masă. Din acest moment, creativitatea arderea pe copac a fost cu adevărat intrat în oameni, au fost studiate chiar elevi, mai ales că Pipographer a meritat cu costuri reduse. In urmatorii 10 ani, aparatul este în mod constant îmbunătățit și deja arăta ca un design pe care le folosim astăzi.

Arderea în timpurile moderne

Pyrography ambarcațiune înseamnă literal „desen de foc“. Metodele sunt utilizate în acest particular: cu un laser, acid, aparate electrice, arzătoare cu gaz de colectare lentile. Fiecare opțiune face ca dvs. caracteristici în tehnica de desen.

Pyograd

Dispozitiv electric pentru arderea lemnului, placaj, piele și alte suprafețe. Se întâmplă două tipuri.

  • Transformator. Acesta este un puternic dispozitiv cu o ajustare lină a regimului de temperatură, conține o duză nicrom.

  • Lipire. Dispozitivul este înzestrat cu duzele de alamă, apar adesea fără ajustarea temperaturii.

Citește mai mult  Decupaj cuvinte cheie: instrucțiuni pas cu pas și idei frumoase

Arzător de gaz

Acesta este pus pe o cutie de gaz, arderea are loc cu un foc deschis. Dispozitivul este utilizat pentru a crea un ton de desen comun. Wizards de o flacără cu jet nu acoperă doar placa de pat negru, ci și de a crea diferite nuanțe ale suprafeței arse.

Colectarea lentile

În acest fel, se poate lucra numai într-o zi însorită. Lentila este fixată astfel încât să poată concentra razele soarelui pe o suprafață de lemn. Pentru a crea un desen, obiectivul este deplasat de-a lungul woodcase.

Nu utilizați o lupă prea puternică, pot duce la aprindere.

mod de acid

Modelul de ardere are loc cu ajutorul impactului asupra lemnului de acid clorhidric. Pentru a face acest lucru, suprafața de lucru este acoperită cu ceară de albine sau parafină, creând un strat protector pentru lemn. Apoi, imaginea este apoi tras, astfel încât liniile de desen adâncească la suprafața lemnului. În aceste degajări se toarnă acidul.

Pyrootype

Cu ajutorul dispozitivului, desenul este aplicat ca o ștampilă finit sub influența temperaturilor ridicate.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: