Patchwork pentru incepatori: tehnici de cusut simple și de idei

Patchwork pentru incepatori: tehnici de cusut simple și de idei

În vremuri istorice, când nu a existat nici o abundență de materiale textile, a animatoarele economice din tunderea au fost cusute de pânză și le-a folosit pentru a crea pături, acoperite, perne, covoare. De-a lungul timpului, mozaic (mozaic) a acoperit tehnicile de echipamente și a găsit orientarea individuală în arta brodată. În articol, vom spune despre o varietate de a lua fragmente de fragmente de țesătură și va efectua mai multe clase de master pentru începători.

Reguli de bază Croy

Pînzele Patchwork poate parea haotic, dar, de fapt, tehnica clară de tăiere și o selecție specială de culoare pot fi urmărite în ele. Fiecare clapetă este tăiată pe un model cu dimensiuni. Precizia geometrică a fragmentelor vă permite să creați o pânză frumoasă și armonioasă. Pentru a combina fiecare element, în timpul tăierii și cusătura, sunt urmate anumite reguli:

 • Pentru a tăia fragmentele de pânză viitoare, utilizați un model și o bucată de cretă. Mel poate fi înlocuit cu un uter mic, pe care multe hostess sunt stocate în consumabilele de cusut.
 • Este mai convenabil să utilizați două șabloane, dintre care unul este puțin mai mult decât celălalt. Acest lucru face posibilă pictarea părților cu indemnizații.
 • În timpul Croy, direcția firului de capital este luată în considerare. Orientarea sincronă a tuturor clapei va ajuta la prevenirea deformării produsului după spălare. În același scop, clapele de aceeași densitate sunt selectate pentru ștanțare. De exemplu, o astfel de combinație, ca in de in și tricotaj, poate duce în continuare la denaturarea proporțiilor geometrice ale pânzei.
 • În timpul tăierii sau reticulării, utilizează pini pentru a fixa fragmentul și pentru a preveni mișcarea sa.
 • Lucrul la mașina de cusut, trebuie să urmăriți laba în jurul marginii țesăturii, creând o baterie netedă de 6 mm, va oferi o oportunitate de a obține cusături clare și chiar cusături.
 • Cârpă de tăiere cu foarfece ascuțite, cuțit cu role și un tăietor special.

În arta contemporană a patchwork de cusut populare Metoda de producție a produselor. Blocurile sunt căptușite și cusute în avans de triunghiuri, pătrate, benzi și apoi combinate într-o singură cârpă.

Alegeți o țesătură

Alegerea țesăturilor, nu trebuie să uitați de compatibilitatea lor: se poate așeza în timpul spălării sau întinse, cealaltă rămâne neschimbată. Apar probleme dacă materialul de topire colorat este cusut cu fragmente de lumină.

În selectarea țesăturilor, este luată în considerare stilul țintă al podelei. Pentru panourile de pe perete, orice clapete sunt potrivite pe perete și pentru păturile copiilor – numai naturale, care conțin coloranți în condiții de siguranță.

Pentru coaserea de mozaic, puteți aplica anumite tipuri de materiale.

Bumbac

Cele mai populare și solicitate în orice moment rămân bumbac. Aceasta este o țesătură naturală durabilă durabilă. Este ușor să lucrați cu el chiar și un nou venit, deoarece bumbacul are o densitate moderată, nu se răspândește și nu apare, este ușor de cusut și salvează forma originală. Pe baza bumbacului, sunt create un număr mare de materiale moderne.

Lenjerie

Fabric natural durabil cu higroscopicitate ridicată. Abilitatea de a „respira” este deosebit de convenabilă pentru haine în stilul de mozaic, proiectat pentru căldură de vară. Dacă inul nu este combinat cu firul sintetic, produsele de de multe ori vor trebui să fie fierte.

Flanel

Incredibil de moale și tactilă tesatura placuta creat pe baza de fire de bumbac. Acesta este adesea folosit pentru nou-nascuti. De aceea, flanele flanel poate fi folosit în condiții de siguranță pentru a crea produse pentru copii în stil Patchwork.

Mătase

În cazul în care materialul este natural, costul său este evaluat de mare, chiar și clapele sunt scumpe. Silk subțire, ușor, rafinat și spectaculos. Dar newbies de lucru cu el, nu va place, pentru că alunecă și sa strecurat pe.

Unele stiluri nu se poate face fără mătase și satin, acestea includ o opțiune orientală și multe direcții istorice.

Lână

tesatura natural, cald, se pare întreg și confortabil. Ea este elastic, respinge murdăria, nu are loc, timp de mulți ani, acesta poate rămâne neschimbat.

Sitz

Tesatura se bazează pe bumbac, are o densitate medie, colorat luminos, atractiv și ieftin.

Lână

material sintetic moale, foarte plăcut la atingere, ușor, bine șterse și nu necesită călcare. Flapsul de fleece se comportă perfect în produs, nu deformați și nu pierdeți.

Kulirka

Cel mai subtil produs tricotat, care include fire de bumbac. Lucrurile de pe Kuliirka foarte mult ca copiii cu softness și senzațiile tactile.

Piele

Pentru a cusut patchwork, folosiți bucăți de piele artificială și naturală. Produsele frumoase sunt obținute din ambele fragmente pictate în culori diferite, cât și selectate în monocrom.

În plus față de coaserea din țesuturi din tehnica de mozaic, adesea recurge la tricotat sau croșetat. Obțineți lucruri calde, motle și pozitive.

Ce tipuri de tehnologie începători se potrivesc?

Pentru mileniul existenței sale, un mozaic a dezvoltat multe tehnici. Ele sunt diverse, dar majoritatea nu au dificultăți speciale și se potrivesc începătorilor. fragmente de țesături Connect în pînzele în moduri diferite, și există tehnici de reticulare din benzi, pătrate, multistrat „sandwich“ de Sinel și lucruri cu motive tradiționale rusești. Cele mai multe soiuri populare de mozaic includ metodele de execuție prezentate mai jos.

Tradiţional

utilizări clasice sau patchwork tradiționale pentru a crea fețe de forme geometrice adecvate clapelor – pătrate, triunghiuri, dreptunghiuri. Pătură, de exemplu, poate consta în întregime din pătrate. Dar abordarea tradițională vă permite să se amestecă, de asemenea, specii de clape figurate și să facă pînzele mai plin de viață și mai complexe.

Classical Patchwork tehnică se aplică numai pentru suprafața subiectului, iar partea inferioară este realizată din tăietură solid.

japonez

mozaic japonez este în mare parte tradițională, dar are, de asemenea, propriile sale caracteristici pentru care este ușor de distins de maeștrii patchwork de cusut din alte țări. Japonezii de pe produsul finit trece cusăturile, se referă cu atenție la alegerea structurii de culoare și țesături, deși lucrează în principal cu mătase. stil similar bogat în aplicații pe un subiect naturale sau de uz casnic.

Tricotat

În această tehnică, produsul nu este compilat din clapete de țesut, ci din fragmente tricotate, care sunt apoi conectate unul cu altul cu un cârlig și fire într-o pânză mare sau în orice alt lucru (sac, pernă, pulover). Enterlak de inginerie vă permite să tricotați produsele solide, imitarea fragmentelor, dar se dovedește, ca și cum ar fi cusut de clapetă.

Crazy-Materchwork

„Crazy” din limba engleză se traduce ca „nebunie”. Stilul presupune o amestecare haotică de forme, structuri, culori. Datorită complexității de reticulare, compuși care clapele sunt adesea mascate de aplicatii, panglica, dantelă, broderie.

quilt

Quilt tradus – „Stick”. Pentru matlasare, trei layerness al produsului este important: suprafața feței, căptușeală moale și o cârpă inferioară. Acest tip de gherghef de multe ori (dar nu întotdeauna) este folosit în cusut mozaic pentru suprafața sa „sandwich“.

„Acuarelă”

Pentru echipamentele acuarelă, culoarea este importantă, și nu forma de bucăți de țesătură. Atelier de trecerea de la o nuanță închisă la luminos, fără linii de contrast puternic, produce desen acuarelă. Ca parcele, folosit de multe ori subiecte de flori.

„Bine”

In centrul produsului este plasat un pătrat mic, care „purta“ cifrele ulterioare în ordinea crescătoare. Cu coaserea fiecare pătrat, imaginea devine mai mare și volum. Dacă te uiți la el de sus, se creează o impresie iluzorie a sondei. munca abilă cu o culoare ajută pentru a face un „bine“ mai realist.

„Scara Iakov“

Produse în tehnica de „casa scării Iakov“ constau din blocuri care conțin doar două forme geometrice – un triunghi și un pătrat, dar multe opțiuni pentru plasarea acestora vă permite să producă o varietate de imagini.

Bargello

Efectul de culoare este important în această tehnică. La prima vedere, poate părea o provocare, dar în cazul în care trebuie să fie elaborat culoarea și pas cu pas pentru a urma instrucțiunile, se pare incredibil de frumoase desene.

„Pizza”

Produsul în această tehnică seamănă într-adevăr pizza. Începători meseriași pot merge pe o cale ușoară: scatter pe substratul thermocons, expune piese haotice din tesatura, incepand cu fragmente mari și terminând cu mici elemente. Lumenul trebuie să fie umplut complet. Apoi se acoperă produsul cu hârtie și accident vascular cerebral de fier, astfel incat adezivul sa conectat toate părțile panza.

„Boro”

Literalmente pentru a traduce cuvântul „Boro“, ca „resturi“ sau „cârpe“. Stilul a mers de la poplifturile pe care japonezii le-au urcat pe hainele lor pe hainele lor. Populația modernă a insulelor nu mai are nevoie de această metodă de reparații de haine și de tehnica Boro treptat sa mutat treptat de la nevoia internă a muncii oamenilor.

„Lyapokha”

Această tehnică iubește și aplică maeștrii noștri. Produsele arata spectaculoase ca si cum poze 3d. Panza este creată pentru o lungă, dureroasă, deoarece conține o multitudine de bucăți mici, uneori laminate în tub pentru a crea un volum mai mare. Fragmente tăiate de țesătură cu un capăt, iar al doilea rămâne liber.

Ce instrumente sunt necesare?

Procesul de creativitate depinde de organizarea cu succes a locului de muncă. Fiecare detaliu și fiecare instrument trebuie să fie literalmente la îndemână, dar nu să creeze haos. Este necesar să se pregătească instrumente și materiale în avans.

 • Vor exista foarfece ascuțite și mai multe tipuri de cuțite de tăiere pentru muncă.
 • Acelele din mașina de cusut sunt introduse cu tipul de țesătură.
 • La selectarea firelor, trebuie să vă concentrați pe materialul selectat.
 • Fierul cu o funcție de curățare ar trebui să funcționeze fără probleme, procesul de cusut de mozaică fără ea nu face.
 • Veți avea nevoie de ace de fixare tesatura.
 • Avem nevoie de modele și cretă pre-pregătite pentru a lucra cu ei.
 • Materialele (sau tăierea) ar trebui să fie selectate prin facturi și execuție de culoare.

În funcție de produsul selectat, poate fi necesară o secțiune de sintetonă, o singură bucată a țesăturii, de exemplu, pentru o conductă sau pernă. Pentru a decora accesorii pentru femei – o pungă sau o pungă cosmetică în stilul de mozatri, pregătiți în ansamblu margele, pietre, dantelă.

Scheme pas cu pas

În lucrarea de lucru, chiar și meșteșugarii experimentați au nevoie de modele, șabloane, instrucțiuni detaliate cu o descriere a lucrurilor create. Puteți împrumuta idei și tehnologie pe internet. Top, care începe să facă primii pași în acest domeniu, cel mai bine este de a alege cele mai multe lucruri simple, astfel încât să nu se confrunte cu dezamăgirea unei operațiuni nereușite. femei ac Novice oferă mai multe cursuri de master pentru produse simple.

Pătură

Patch-uri pentru pilote de cusut este mai bine de a alege din materiale naturale, chiar și în cazul în care partea de jos a produsului este fabricat din bumbac tăiat solide. Incomod să doarmă sub o pătură sintetică, deoarece nu permite aerului să treacă și electrificate. Pentru a face o pilotă mozaic în următoarele acțiuni:

 • folosind template-uri și o marcă de cretă și tăiați materialul textil, fiecare detaliu enumerate de+
 • Patches bine decojiți și netezirea fierului+
 • toate fragmentele bazate pe numere cusute într-o singură țesătură+
 • o tăietură pături de fund viitoare prevăzute cu fața în jos pe o suprafață dură+
 • pe sintepon partea sa plasat greșit+
 • Ultimul, top, strat ia o cârpă de mozaic+
 • Toate cele trei straturi sunt cusute de fire în jurul marginii, cusăturile sunt mascate de materialul de tăiere+
 • astfel încât „sandwich“ nu a căzut în afară, produsul este deplasat pe întreaga suprafață.

Cu dragoste, pătură cusute contribuie la un somn placut, puternic si un plus de confort la interior.

Covor

Covoare sunt realizate în diferite moduri, noi oferim o optiune usoara, care poate efectua cu ușurință un maestru neexperimentat. Pentru produsul va avea nevoie de:

 • Acoperirea țesăturii dense, de două ori dimensiunea covorului dorit+
 • Tăierea țesăturii transparente care coincid cu parametrii produsului viitor+
 • Patchworks pentru Patchwork-ul creativității+
 • Sintepon sau orice alt material de umplutură.

tesatura densa se pliaza in doua, din două părți care acoperă un strat de synthet. Piesa de prelucrat colectate trebuie să fie pus pe o suprafață solidă, acesta va fi baza pentru crearea unui covor. Vârfurile de pe un tesut dens sunt dispuse clapa, în ordinea în care maestrul a fost conceput. Pe partea de sus a produsului acoperit cu o pânză transparentă și ușor fulgera nu numai pe margine, dar, de asemenea, pe întreaga suprafață.

Gros matlasate tesatura nu va permite clapele să circule sub o pânză transparentă.

Phalkat

Tack pare a fi un atribut mic și greu de remarcat din bucătărie, dar nici amanta nu face fără ea. Dar puteți luminos, memorabil, accentul, stilizat sub interior face. Un astfel de manual nu este rușine să dea pe cineva la vacanță, va decora orice bucatarie.

meseriași novice la maestru de cusut mozaic nevoie de tac. Munca este simplu, iar rezultatul nu trebuie să aștepte mult timp. Pentru produsul, este selectat un dens și material rezistent la foc, care este încălzit lung. Tehnica Performance poate fi preferată orice. Cel mai adesea recurg la astfel de opțiuni, cum ar fi „pizza“ sau „Ei bine“.

Pentru a efectua un lucru de bucătărie în tehnica „Ei bine“, trebuie să taie țesături colorate în fâșii de diferite dimensiuni. Apoi, ele ar trebui să fie cusute pe suprafața benzii, formând pătrate, de la centru până la margine (ascendent). Marginea este tăiată cu o panglică, care într-un anumit loc se termină cu o buclă.

Fata de perna

Figura din clapetă este gândită în avans, se întocmește o diagramă pe care se aplică toate elementele ornamentului sau imaginii viitoare. Apoi, din tesut dens, sews direct în sine pernă. Clapele tăiate și numerotate sub formă de aplicații sunt cusute la suprafața pernei.

A doua metodă este de a traversa clapă pe un sistem de grijuliu într-o pânză mică independentă, care este apoi conectat la pânză căptușeală. Billetul completat devine suprafața pernei. Rămâne doar pentru a coase partea de jos si stand de orice material natural.

Dolls

Faceți o păpușă, chiar simplu, faceți-o singură, nu mai puțin interesantă decât pentru a coase o pătură de patchwork. Toate acțiunile trebuie să fie puse în aplicare în etape.

 1. Pătratul lenjerie albă din tesatura este luată, se transformă în tub, fixat prin fire. Lingoul este pliat în jumătate și se obțin două picioare. Locul de îndoire este legat cu un fir, astfel încât membrele nu „dispar“, a părților, în loc de pantofi pentru picioare, bucăți de pânză groasă de sac, lapties care imită sunt legate.
 2. Din al doilea pătrat lenjerie, un cap se face, o bucată de wați este plasat în centru, este format dintr-o parte sferică și firele sunt întărite.
 3. Resturile de tesatura de agățat pătrat sub capetele lor sunt formate în mânere estimate, acestea clipesc pentru a păstra forma și manșete din nou, legat cu fire
 4. La o mică bucată de material textil, care a rămas între mânere, coase picioare.
 5. Pe papusa am purta și firele fixe cusute în prealabil a clapei fusta frumoasa.
 6. Șeful este spusă de o clapă triunghiulară, reprezentând un Golk.

Doll este gata. Cine nu vrea să plece cu fața fără chip, se poate trage.

Saltea de saltea

Dacă aveți nevoie pentru a ascunde salteaua sub un caz frumos în stilul de mozaic, sunt selectate țesături tricotate, capabile de a se întinde și să ia forma dreapta. Apoi se fac astfel de acțiuni.

 1. Suprafața saltelei este măsurată și schema este notat indicând parametrii.
 2. Grosimea saltelei este măsurată, în diagrama este completată de indemnizațiile dimensiunilor dorite din toate laturile. Alți 8 cm pentru crearea unui climed a fost adăugat la numerele obținute.
 3. Apoi, o diagramă a unui ornament de patchwork este compilată. Tehnica pe care o puteți alege.
 4. Pozicile sunt tăiate și cusute unul cu celălalt, formând o panza indicată în schemă.
 5. Marginile sunt separate și cusute, o bandă elastică este introdusă în tulpina rezultată.

O geanta

Efectuarea unei pungi începe cu desenul și modelul de hârtie. Din hârtie Este necesar să se taie un dreptunghi, dimensiuni din față sau peretele posterior al pungii, precum și elementul pe care va fi format pereții laterali. Apoi, va trebui să calculeze și să facă partea de jos partea de jos a produsului.

Punga va fi interesant să se uite la tehnica Boro, cusută din plățile de dimensiuni diferite. Pânza boxe în dimensiunea modelului de hârtie. , saci de spate și doi pereți laterali faciale. Prefabricați sunt eșantionate cu un material adeziv, rigiditate acoperită.

Dublă dublă din material durabil. Toate părțile pungii sunt cusute împreună. Cut și detalii de garnituri cusute. Mânerul poate servi un lanț, piele sau curea cârpă.

Uneori, element de fixare cu fermoar sau magnetic este introdus în produs. Sac finit decorat cu franjuri sau alte elemente de gust.

Recomandări

Pentru ca un produs frumos și pozitiv pentru a fi chiar și la începători, Ar trebui să studiați elementele de bază și să acordați atenție unor puncte în lucrul cu canalizarea de canalizare.

 • Ușor procesul de lucru va ajuta la locul de muncă organizat în mod corespunzător. Mai bine să dobândească o varietate de containere și de a descompune clapeta de clapetă pe textura și culoarea. Trebuie să încercăm că totul ar fi necesar la îndemână și, în același timp, avea locul obișnuit.
 • Înainte de a pune țesături noi (sau tăiate), ele sunt șterse și netezite. Protejează produsul deformare în timpul funcționării.
 • Pentru a reanima țesăturile din lucrurile vechi, ele pot fi pulverizate dintr-un pulverizator cu apă care conține amidon dizolvat și apoi curge fierul.
 • În procesul de lucru, toate cusăturile trebuie împărțite într-o direcție, iar țesătura este netezită în termeni de fir de capital.
 • În cazul în care schema de viitorul produs este gândit și compilate, vă recomandăm să coase un bloc de proces, analiza toate erorile pe ea și abia apoi începe proiectul principal.

Despre cum să taie o bucată de pânză pentru cusut mozaic, uita-te în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: