rețete de săpun populare din bază de săpun

rețete de săpun populare din bază de săpun

Efectuarea de săpun la domiciliu nu este doar o tendință de moda. Această abilitate ajută la producerea unui mijloc util și sigur de igienă personală și destul de simplă. Tot ce trebuie să faceți este să încălziți baza finită, să adăugați coloranți și aditivi aromatici și se toarnă în formă. După dezvoltarea acestui proces, puteți trece la tehnologii avansate. De exemplu, la producerea de săpun cu vârtejuri.

Ce este săpun?

Primul pas pentru a produce săpun este alegerea fundației. Există multe opțiuni pentru elementele de bază. Unele dintre ele includ ingrediente sintetice. Alții conțin componente naturale. Elementele de bază sunt, de asemenea, împărțite în alb și transparent. În produsul final, baza transparentă va da culori mai luminoase. Iar White va contribui la obținerea culorilor pastelului.

Cea mai bună opțiune pentru cei care doresc să producă o compoziție complexă de săpun este achiziționarea unui săpun finit. În acest caz, nu este întotdeauna posibil să se aplice toate ingredientele pe care le-ar dori să vadă în produsul finit. Dar puteți cumpăra baze de săpun minunate: cu măsline și ulei de nucă de cocos, cu lapte de capră și alte ingrediente.

Glicerina este un produs secundar al producției de săpun. Această substanță nu este aruncat, dar este de obicei lăsată de majoritatea producătorilor de săpun de vânzare, în scopul de a crește profiturile. Acest ingredient este util pentru piele, Din moment ce el hidratează foarte bine și are unele proprietăți de vindecare.

bază de săpun natural ar trebui să aibă 100% substanțe organice. În cazul în care producătorul nu indică compoziția completă a ingredientelor, atunci nu este în valoare de cumpărare produsele sale.

  Dacă aveți nevoie de o piele de culoare frumoasă, este foarte important ca substanțele nocive sintetice și chimice nu vor cădea pe ea.

  Cele mai multe fundații pentru săpunul de topire și îmbuteliere, cu excepția soiurilor de lapte de capră, nu conțin produse de origine animală, cum ar fi grăsimea. Dacă această întrebare este îngrijorată, asigurați-vă că vă cunoașteți cu lista de ingrediente ale unei baze specifice de săpun pe care intenționați să le utilizați.

  Bazele pentru săpun de fierbere sunt, de asemenea,:

  • Cu ulei shi+
  • Miere+
  • ovaz+
  • Cu ulei de măsline+
  • Cu aloe vera+
  • cu lapte de nucă de cocos.

  Proporții și regulile de fabricație

  Rețeta pentru gătit săpun de casă este foarte simplă, dar procesul manual în sine durează mult timp. Ei bine, acel săpun de casă va conține numai ingredientele pe care le-ați ales. Este perfect pentru alergici și oameni care apreciază produsele cosmetice naturale fără conservanți. Săpun fabricat din uleiuri vegetale. Un detergent conținută este o soluție de hidroxid de sodiu.

  Vom analiza procesul de producție a săpunului la domiciliu pe un exemplu specific.

  Pentru a pregăti săpunul avem nevoie de:

  • 1 kg tort sau ulei de măsline 1 l+
  • 127 g hidroxid de sodiu+
  • 380 ml de apă distilată la rece.

  Procesul de fabricație constă în mai multe faze principale.

  Obsching

  Primă fază.

  1. Mirosi 127 g de hidroxid în feluri de mâncare. Apoi măsurați 380 ml de apă într-un alt recipient.
  2. Se toarnă încet hidroxidul în apă, fără să uităm să se amestece. În timpul acestei operații, se evidențiază multe căldură, apa devine fierbinte.
  3. Așezați ușor termometrul în soluție. Dacă sunteți încrezători în puterea mâncărurilor, puteți pune-o în chiuvetă cu apă rece, amestecul va fi mai rapid.

  Trebuie amintit că atunci când alegeți accesoriile pentru săpunul de gătit nu poate fi folosit aluminiu. Tot ceea ce este în contact cu alcalii trebuie să fie fabricat din sticlă, lemn sau oțel inoxidabil. În timp ce răcirea soluției alcaline (până la 40 de grade), măsurăm exact 1 litru de ulei de măsline și se încălzește până la aproximativ 40 de grade.

  amestecarea

  Următoarea fază.

  1. Se toarnă încet alcalin în ulei cu curgere subțire, amestecând cu o lingură de lemn.
  2. Apoi, trebuie să bată amestecul într-un blender. Treptat, se transformă într-lichid galben-o masă cremă omogenă.
  3. După bază de săpun se încălzește, pot fi adăugate substanțe aromatice și alte ingrediente. Apoi se toarnă masa rezultată în forma.

  Turnare

  Ultima etapă este de a turna în forme de masă.

  1. Gata Masa se toarnă într-o formă pregătită. Apoi închide ermetic cu o folie de polietilenă sau înfășurați un prosop.
  2. Pentru a menține căldura în formă, pune-l lângă radiator sau un alt dispozitiv de încălzire.
  3. Dă soluția monte la aproximativ o oră, astfel încât acesta este răcit și fixat.

  În absența unor formulare, puteți face săpun de tăiere cu un cuțit convențional.

  Luați în considerare unele mai multe caracteristici suplimentare ale procesului.

   Elementele de bază încălzire

   Nu contează ce fel de fabrica de săpun pe care o alegeți, primul pas pentru săpun de gătit este măcinarea baza pentru piese mici. Aceasta ajută săpun de topire uniform și rapid. Pentru a face acest lucru, împărțiți baza de săpun în bucăți mici, de aproximativ 1 cm.

    Este foarte important ca baza este topit la foc lent. Poate apărea ispita arunca doar o bază de săpun într-o cratiță pe o farfurie sau pune-l într-un cuptor cu microunde timp de 5 minute, dar nu trebuie să cedeze în fața ispitei. Aceasta este o modalitate rapidă de a strica săpun.

    Bazele de săpun se topesc la o temperatură de aproximativ 120 de grade. Prin urmare, punctul lor de topire nu ia mult timp. Dacă utilizați un cuptor cu microunde, arunca o bază de săpun timp de 30 de secunde și se amestecă între sesiuni.

    Coloranți

    Cantitatea de colorant adăugată depinde de tipul său. Utilizați vopsele special concepute pentru săpun. Ele sunt sigure pentru piele, și nu va provoca iritații sau deteriorarea acestuia. Evitați utilizarea produselor alimentare sau a altor coloranți, care, în opinia dumneavoastră, se poate apropia de acest caz.

    vopsele de săpun sunt două tipuri principale:

    • uscat sub formă de pulbere+
    • săpunuri lichide în condiții de siguranță pentru piele.

    Iar cei care și altele sunt destul de ieftine. Prin urmare, este într-adevăr nu este necesar pentru a încerca să salveze și colorant uz alimentar.

    În plus față de coloranți, puteți adăuga săpun și alți aditivi.

    • Puteți adăuga condimente preferate sau ingrediente cu proprietăți terapeutice în rețetă alineatul corespunzător. Datorită acestui fapt, săpun nu va arata doar atractiv, dar, de asemenea, vă rugăm să miros.
    • Pentru a obține un frumos cosmetice, se adaugă piper dulce sau curcuma la o masă înainte de turnarea în forma.
    • Pentru aromatizarea săpunului, adăugați câteva picături de vanilie la masă, două chipsuri de scorțișoară sau ceai parfumat. Puteți aplica, de asemenea, petale de flori.

    Retete Săpun cu aditivi utili

    Înainte de a continua cu diferite rețete, trebuie să rămâneți în unele reguli comune.

    • Încercați să adăugați uleiuri esențiale blânde care sunt sigure pentru a aplica pe piele, la concentrații scăzute. Acestea includ, de exemplu, lavandă, portocaliu sau ulei de susan.
    • Adăugarea de ulei la bază ajută, de asemenea, să creeze un săpun nutritiv care curăță bine pielea. Secretul este de a adăuga un ulei suficient pentru a obține un efect de înmuiere, dar nu să-l exagerez. În caz contrar, produsul va primi prea moale sau grăsime.
    • Adăugați ulei într-o cantitate de cel mult 1-3% din greutatea totală a săpunului.

    Astfel de aditivi precum fulgiul de ovăz, lavandă și mac, pot fi o completare excelentă la săpun. Ele aduc un parfum pic de licitație și de culoare, ajutând pentru a face o bucată de săpun unic și atractiv. Aditivii de cafea da un miros caracteristic și efectul subțire al frecarea.

    Cu ierburi și flori

    Uscate Iarbă lavandă, mușețel, petalele de trandafir – alegere excelenta. Veți avea nevoie de la 6 la 12 grame de plante cu 450 de grame de săpun. Înainte de a turna formă de săpun, se adaugă ierburi sau flori. Deci, ei nu își vor pierde culoarea lor puternic. săpun pe bază de plante îndeplinește perfect funcție de săpun mână. Dar poate fi prea „ghimpată“, ca un săpun pentru o baie sau suflet.

    Pentru parfumuri, texturi si culori

    Doar 1 lingură (15 grame) condimente la sol vă permite să aducă produsul la un nivel complet nou. Se amestecă condimentul cu săpun după ce-l scoate din foc. Există o mare selecție de condimente, inclusiv scorțișoară, dovleac și turmeric la sol.

    Experții alocat, de asemenea, mai multe ingrediente pentru a obține un efect de hidratare.

    • Nu folosiți ulei de lapte de vacă obișnuită a lui, în caz contrar se va transforma în jurul valorii de. În schimb, încercați una dintre următoarele uleiuri: cacao, Shi, mango sau de legume. Vei avea nevoie de 1 până la 2 linguri (de la 15 la 30 de grame) cu 450 de grame de săpun.
    • Cacao si unt de shea sunt bine potrivite pentru primirea spumei atunci când spălare.
    • ulei Mango este folosit pentru a calma pielea iritată, tratamentul arsurilor solare și reduce uscăciune.

    cu extracte

    Extracte nu sunt aceleași ca esențiale sau uleiuri aromatice. Deși unele dintre ele pot adăuga parfum la săpun, acestea sunt utilizate în principal datorită proprietăților lor individuale. 1-2 linguri sunt folosite, de obicei, (de la 15 până la 30 ml), extract de 450 g de săpun – adăugați-le împreună cu coloranți și arome. Următoarele sunt proprietăți comune și avantaje.

    • Musetelul stres reliefuri extract. Este, de asemenea, un agent antiseptic și antiinflamator. Poate fi utilizat la fabricarea de săpun pentru copii.
    • extract de semințe de grapefruit este un dezinfectant naturale. Conține vitaminele A, C și E.
    • extract de ceai verde poate ajuta cu arsuri solare, iritații și acnee.
    • extract de fructe Guava conține vitaminele A, B și C. Este deosebit de bun pentru decolorare a pielii.

     Cu aditivi pentru exfolierea

     Asigurați-un astfel de aditiv la baza de săpun chiar înainte de adăugarea acestuia în forma. In cele mai multe cazuri, va fi necesar de la 1 la 2 linguri (de la 15 la 30 de grame). Mai jos sunt câteva opțiuni populare:

     • Jojoba și fulgi de ovăz sunt exfoliante blând potrivite pentru pielea sensibilă+
     • Sare Marea Smallozing și zahăr – Orientul Mijlociu Putere exfoliante+
     • Cafea și semințe de căpșuni – exfoliante Rough, aici sunt suficiente 1-2 lingurițe+
     • Utilizarea argilei conferă un efect pozitiv cosmetologie.

     Cum sa faci sapun cu panza de paianjen?

     Swirls tradus din limba engleză înseamnă „whirlwind” sau „bucle”. Bazele speciale de săpun pentru Swirls atunci când încălzite păstrează vâscozitatea. Această proprietate este utilizată pentru a obține felii multicolor de săpun, cu diverse desene frumoase și neobișnuite (asteriscuri, inimi și altele).

       Luați în considerare această metodă de săpuneală pe un exemplu specific.

       Materiale:

       • 150 g de unt alb pe bază de săpun+
       • 5 picături de ulei esențial de eucalipt+
       • 5 picături de colorant turcoaz+
       • Sharma de mare+
       • Sticlă de pulverizare pentru alcool.

       Instrumente:

       • 2 Cupa de măsurare+
       • 2 bețișoare+
       • bord de tăiere+
       • cuţit+
       • cuptor cu microunde+
       • scobitoare.

       Tehnologie

       Crearea de săpun arată așa.

       1. Mai întâi trebuie să tăiați baza de săpun pe cuburi. Puneți-le în cuptorul cu microunde până când masa este complet topită.
       2. Intr-un pahar, se amestecă 5 picături de ulei esential de eucalipt cu săpun. În cealaltă, conectați 5 picături de vopsea turcoaz cu săpun.
       3. Se toarnă ambele amestecuri colorate într-una din formele mărilor maritime. Se amestecă ușor scobitoare. Nu exagera. Dacă doriți să lăsați vapori de apă colorate, rapid stropi pe suprafața de săpun cu alcool.
       4. Când completați toate formele sub forma unei chiuvete, da săpun să se răcească timp de o oră. Apoi, rândul său, forma și frumos despachetați săpun. În cazul în care produsul nu părăsește forma, puneți-l în congelator timp de 15 minute și încercați din nou.

       Cât de mult este înghețat și cum să magazin?

       Săpun, în funcție de compoziția, gata de utilizare în trei săptămâni sau câteva luni de la data fabricatiei. După acest timp, nivelul pH-ului de săpun scade la valoarea dorită, iar produsul va fi gata de utilizare. Măsurarea pH-săpunului produs de o hârtie de turnesol sau un dispozitiv special numit PH-metru. Utilizați săpun atunci când pH-ul său ajunge la 7,5-9.

       Păstrați săpunul în săpun sau film celofan într-un loc întunecat la temperatura camerei. Găsiți un loc departe de radiator, astfel încât săpunul nu pierde forma și proprietățile sale. În aceste condiții, săpun poate fi „proaspete“ aproximativ un an.

       Despre diferitele tehnici de panza de paianjen sunt descrise în clipul video de mai jos.

       Evaluează articolul
       ( Încă nu există evaluări )
       Adaugă comentarii

       ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: