Totul despre dansul țiganilor

Totul despre dansul țiganilor

Țiganul este un dans antic care a devenit faima la sfârșitul secolului trecut. Deși dansul provine din cultura țiganilor, a dobândit un caracter național și poate fi efectuată pe sărbători mari pentru starea de spirit. Prin urmare, merită să luați în considerare caracteristicile dansului și cum să învățați.

Descriere

Dansul țiganilor este împlinit solo sau asociat. În același timp, fata încearcă să sublinieze frumusețea, feminitatea, mândră, flirta și inadecvată. Partidul bărbaților este plin de curaj disperat și de latitudinea sufletului.

Dansul constă dintr-o parte lentă și rapidă. Primul este umplut cu senzualitate și demnitate, frumusețea și netezirea mișcărilor sunt apreciate aici. Până la sfârșit, muzica este accelerată, ceea ce permite dansatorilor să-și arate natura fierbinte, praful, prada și curajul lor.

Spre deosebire de alte dansuri folclorice și nigry, țiganul cu ieșire este scris în tonalitate minoră. Cu toate acestea, frumusețea, umplerea armonică a muzicii și accelerarea treptată a tempo-ului nu vor da publicului să fie trist. Melodia melodiei de dans este plină cu cromatismul, detențiile și o varietate de modele ritmice stivuite în dimensiunea 4/4. Armonia alterizată este adesea folosită aici, iar textura este o simulare a chitara de joc.

Țiganul este împărțit la tipul de execuție în mai multe specii.

 1. Opțiunea Tabar adesea executate într-un cerc îngust de țigani. El implică libertatea de execuție și improvizație.
 2. Tipul de stradă Datorită primelor discursuri publice ale ansamblurilor țigănești. De asemenea, distinge dorința de improvizație și libertate. O caracteristică distinctivă a unui astfel de dans este implicarea activă a publicului în acest proces, ceea ce oferă mai multă plăcere din prezentare.
 3. Stage Dance axat pe o audiență mai gravă. Prin urmare, implică profesionalismul ridicat al interpreților în combinație cu munca directorului. Toate construcțiile și mișcările de aici sunt strict reglementate și elaborate, deci nu există loc pentru improvizație.
 4. Salon dans are o mulțime de comun cu o varietate pitorească. Cu toate acestea, se efectuează în încăperi închise pentru un număr mic de spectatori.

  Uneori, țiganul este însoțit de o acțiune pitorească. Câțiva dansului descrie soții, între care a existat o transpirație. La început, soțul își caută soția, sa ascuns într-un cerc de prieteni și când găsește, arcurile invită să danseze. Cea aleasă este rezistă ceva timp, dar după ce merge într-un cerc.

  În timpul dansului comun, romii încearcă să-i sărute soția, dar care se întoarce, refuză. Ofensat de refuz, soțul oprește dansul și se află pe o bancă. Acum coada soției sale își întoarce iubitul într-un cerc. Toate tipurile și mișcările, interpretul își exprimă durerea și regret. Rezultă o vreme, soțul își uită infracțiunea și se întoarce din nou la cerc. Acum, în mișcările cupluului puteți vedea bucuria reciprocă, iar dansul se termină cu un sărut.

  Sunt posibile alte opțiuni pitorești de dans. De exemplu, dansul este efectuat numai de o echipă de sex feminin sau de sex masculin. Și posibilitatea improvizării ajută la adaptarea viziunii pentru orice situație și public.

  Haine și accesorii

  Dansul țigan poate fi găsit cu naționalitate și nivel de pregătire. Nu există cerințe speciale pentru costumele de repetiție. Condiția principală este confortul și libertatea mișcărilor.

  Mai multă atenție necesită îmbrăcăminte pentru discursurile publice. Adesea imită o versiune populară a costumului tradițional de țigani.

  1. Atragerea atenției o parte a unei imagini feminine este o fustă lungă spațioasă cu lebede, Frecvent din culori luminoase. Partea superioară a costumului este reprezentată de o bluză de tăiere liberă fără o poartă, cu un manșon ¾.
  2. Costumul masculin format în conformitate cu tradițiile costumelor maghiare. Se presupune prezența unei cămăși spațioase, vesta brodată, jachete, centură din piele și director.

  Inițial, țiganul a fost realizat de desculț. Cu toate acestea, în versiunea scenă a dansatorilor de dans utilizează pantofi. Pentru femei acceptabile de încălțăminte sau fără călcâi, sau cu un călcâi mic. Rolul de sex masculin artiști pot purta cizme care în cultura țiganilor a fost considerată un semn de prosperitate.

  Pentru ca fetele care planifică un dans țigan, alegerea coafurilor este importantă. Puteți efectua un dans cu părul liber. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna convenabil, mai ales în ritmul rapid. Prin urmare, ca o alternativă, puteți să vă ridicați părul în coadă sau la pachet și pe partea de sus pentru a lega o ham răsucite, care este inerentă imaginii unui țigan căsătorit.

  Pentru reprezentanții acestui cult, utilizarea bijuterii, care este asociată cu un stil de viață nomad. Prin urmare, coliere elegante, cercei, brățări și haine se vor apropia de prototipul istoric.

  Fetele pot face propria lor imagine mai strălucitoare prin adăugarea de trandafir aluminos în coafura. A fost cu această floare care a fost asociată cu romii spanioli.

  Clasa Master pentru începători

  Cu toate că va lua educația adecvată pentru a participa la spectacole pe scena de țigani, să învețe cum să danseze opțiuni de stradă sau tibar. Dansul nu este dificil, în mod independent. Pentru a face la domiciliu, o oglindă va fi necesar, haine confortabile și muzică adecvată.

  Indiferent de setul de mișcări, combinații ale acestora și complexitatea, dansul este întotdeauna construit în conformitate cu un singur principiu.

  1. Ieșirea se caracterizează prin finețe și măreție. Pentru deplasarea pe îndelete într-un cerc de artist, postura și penetrarea completă a situației sunt importante. În cazul în care dansul este executat într-o pereche, atunci unul dintre parteneri este sau se află în afara cercului, iar al doilea este „în căutarea“ său tovarăș.
  2. Treptat, dansul este umplut cu mișcări. Ca muzica accelerează, ele devin mai intense și mai dificilă.
  3. partid pentru bărbați constă din bumbac mâini, genunchi sau motoare, clipuri si calcul. Atunci când sunt îndeplinite, este necesar să se încerce să fie creat de imagine pentru a fi distinse de încredere, fervoare și pasiune precaut la început, treptat, în curs de dezvoltare într-o flacără în flăcări.
  4. Petrecerea de sex feminin este caracterizat prin rafinament în mișcările mâinilor și umerii, din material plastic în colțuri ale cazului, clicurile cu degetele. Particularitățile dansului țigănească este „tremurând umăr“, precum și jocuri cu o fustă. Prin urmare, este de dorit ca în timpul antrenamentului în partea de jos a costum de formare imitat ținuta țigănească. În caz contrar, aceste mișcări nu vor funcționa.

  Lecții privind dezvoltarea țiganilor includ următoarele elemente.

  1. „Capra cu o fusta“. Ea implică o penaltime. Atunci când se deplasează într-un cerc, este important să se asigure că carcasa este ușor rămas în spatele picioarelor, ceea ce va crea efectul de economii în aer. În același timp, partea din spate salvează planeitate, capul este ușor aruncat înapoi. Mâinile care dețin tivul fuste, se deschid în lateral, iar umerii se vor cutremura ușor.
  2. „Vibrația cu mâinile fluturoase”. Pentru aceasta picioare sunt închise ermetic. Vibrația corpului este realizată prin ridicarea pe șosete și lucrări de mușchi înghețați. Mâinile sunt efectuate mișcări netede, largi. Este important aici că părul este liber să stea. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o locuință mică.
  3. „Crucea largă”. Pentru a efectua mișcarea mâinii se întinde înainte, locuința începe. Apoi, piciorul ar trebui să fie evidențiate fusta, punând piciorul. Mișcarea poate fi efectuată alternativ cu avans sau înapoi.
  4. „Pași și un joc cu o fustă”. Pentru aceasta, tivul este ținut doar de o singură mână, al doilea rămâne liber. Dacă mișcarea începe cu piciorul drept, atunci cu un pas, mâinile mâinilor se găsesc în zona umărului stâng și se încrucișă ușor reciproc. Apoi piciorul drept ia un pas înapoi și mâinile mach înapoi cu capul capului.
  5. „Mahi mâini”. Aici, capul fustei este luat în ambele mâini, care sunt alternativ făcute cu un umăr înghesuit. In paralel, emisii scăzute sunt realizate cu picioare cu o corcitură. Crazy mâinile pot fi, de asemenea, luate unul față de celălalt. În acest caz, emisiile de la picioare sunt salvate.

  Pentru punctul culminant al dansului, puteți folosi mișcarea tradițională țigănească. Pentru a face acest lucru, va trebui să cadă în genunchi și să facă o deviere a corpului navei, însoțită de umeri și fuste comune.

  Rezuma Să: Gypsy este un dans popular, care se distinge printr-un gust luminos și simplitatea relativă a performanței. Ea poate fi îndeplinită solo, parano sau echipa. Prin urmare, dansul poate fi mastering pentru executarea pe o mare sărbătoare de familie. Bazat pe versiunea de stradă, a fost creat un dans etapă, care combină aroma naționale și efectuarea de competențe.

  Pentru a învăța să danseze Gypsy, trebuie să aibă grijă de muzică, costum și oglindă. haine de dans sunt realizate în spiritul unui costum popular. Imaginea este completată de pantofi adecvate, coafura si decoratiuni. Deși costumele luminoase sunt necesare direct pe discursul, fusta luxuriantă va fi necesară la repetiții. În caz contrar, nu va funcționa unele importante pentru dans. Deși versiunea simplă a dansului poate fi mastering independent pe orele video, versiunea scenă necesită o pregătire mai amănunțită sub îndrumarea unui coregraf cu experiență, care va observa și va corecta erorile în timp.

  Composite Dance este construit de la simplu la complex. Pe măsură ce rata de mișcare accelerează, acestea devin mai rapide, stoarse și luminoase. Astfel încât totul arată natural și sincron, merită să rupă toate elementele cu mâinile și picioarele separat într-un ritm lent și după conectarea totul este destinat, aducând mișcarea la automatism, de-a lungul drumului, formând temperatura dorită.

  Ar trebui să fie negociat în minte Frumusețea dansului depinde nu numai de corectitudinea mișcării și luminozității costumelor. Indiferent de nivelul de calificare, dansatoarea este de așteptat să fie plin de imersiune în atmosfera uimitoare de dans țigănesc. Acest lucru va ajuta la crearea starea de spirit din dreapta, și, dacă este necesar, pentru a improvizația decente portray, care va fi amintit de public pentru o lungă perioadă de timp.

  Descriere Gypsy dans vedea videoclipul următor.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: