Totul despre fabricarea de petale în tehnica Kanzashi

Totul despre fabricarea de petale în tehnica Kanzashi

tehnica Kanzashi – arta specială din Japonia. Cu ajutorul tehnologiei, de a crea petale unice, care decorează agrafe de păr, jante sau interioare. Acest articol va vorbi despre caracteristicile de artă, tipuri de petale, precum și cu privire la metodele de luare.

Particularități

Tehnica de a crea petalele de Kanzashi au apărut în Japonia în urmă cu aproximativ o sută de ani. Traducere din limba maternă „Kanzashi“ înseamnă „blocat în bucle“. Femeile creat decoratiuni manuale, flori de la ele colectate și decorate piepteni, știfturi și agrafelor. La acel moment, materiale cum ar fi o carapace de broască țestoasă, metal, os, lemn si matase au fost folosite pentru decorațiuni. Petale ar putea fi de diferite forme și mărimi.

Arta de a Kanzashi nu a pierdut popularitatea lor în lumea modernă. Astăzi există multe soiuri de tehnologie. Una dintre cele mai populare specii – Khan-Kanzashi. Pliantele sunt create din bucăți de bandă de mătase. Principiul de producție este similar cu tehnica origami. Fiecare element se face separat. La sfârșitul petale va floare frumoasa. Compozițiile pot consta din 10-100 petale, în funcție de tipul de flori.

Pentru decorarea finit de utilizare a produselor mărgele, margele, pietre și alte elemente decorative.

Vizualizări

Frunzele Kanzashi sunt împărțite în două categorii principale: ascuțite și rotund. Cu toate acestea, cu o fantezie mare, puteți crea produse cu mai multe straturi neobișnuite de diferite forme și volume.

Există următoarele versiuni de petale:

 • Simplu ascuțite – această opțiune are mai multe subspecii: duble și triple+
 • rotund simplu și dublu+
 • dintr-o bandă având o lățime de 2,5 cm+
 • Produse cilindrat din banda de 5 cm+
 • Fantasy, petale originale cu un singur pliu+
 • Trei tipuri de petale triunghiulare din panglica de satin de la 5 cm+
 • Tulip petală+
 • plat Big+
 • cu buclat sau urechi+
 • Combinat complex – într-o acută este o petală rotundă, un accesoriu poate fi în două culori+
 • transformat din opțiuni acute și rotunjite+
 • Realizat de Camellia luxuriant sau model stele+
 • formă de inimă+
 • Spiral, răsucite+
 • volum cu tub înfășurat.

Instrumente și materiale

pliante Kanzashi sunt realizate din secțiuni de diferite materiale: Parcers, Organza, matase, Atlas. Needlewomen cu experiență preferă să creeze produse de la unele o țesătură.

Citește mai mult  Toate covoarele despre pentru brodată

Ca o regulă, sunt fabricate din petale Material satin sau silks. De asemenea, este necesar să se ia în considerare densitatea țesutului. supla material dens în funcțiune, iar produsul finit deține perfect forma.

Cel mai material comun pentru Kanzashi este Panglică de satin. Compoziția terminată a benzii nu este deformată și salvează forma. Pentru diferite petale, panglica este de 1-5 cm lățime. Pentru începători, se recomandă utilizarea unui segment de lățime de 5 cm. Cu un astfel de material este mai ușor de făcut.

Înainte de începerea procesului de creare a frunzelor, este necesar să se pregătească un loc de lucru. Crearea de produse trebuie efectuate pe o suprafață plană. Dacă se produce munca la masă, suprafața sa trebuie protejată cu plăci de lemn sau plăci mari.

Acest lucru se face astfel încât în ​​timpul lipiciului de dimensionare, nu a lovit suprafața de sus a tabelului.

Pentru fabricarea petalelor, vor fi necesare următoarele instrumente și materiale:

 • foarfece ascuțite cu lame lungi+
 • Pensete pentru reținerea produselor la pliere și ardere+
 • Linia pentru măsurare a țesăturilor – unele acul folosesc modele gata făcute sub formă de pătrate care au dimensiunea necesară pentru petală, pătratul este aplicat materialului și tăiat+
 • Adeziv transparent – pentru compoziții „moment” adecvat și arma adezivă+
 • fir trebuie să fie o singură culoare, cu panglică – este recomandat să se folosească fire de mătase, deoarece acestea sunt mai durabile și subțiri+
 • Acul non-grăsime+
 • cretă sau creion pentru marcarea pe șabloane+
 • Lumanarea este necesară pentru prăjirea marginile petalelor, puteți aplica o brichetă, dar este incomod – atunci când lumânarea este concediat, ambele mâini rămân libere, în timp ce doar unul dintre ele rămâne liber atunci când se utilizează o brichetă.

Implementarea tehnicii

Producția Kanzashi necesită maxim Îngrijire și Manierism. Pentru fiecare opțiune, petalele are propria sa schemă. Ar trebui să fie considerate modalități de a crea toate tipurile de petale cu propriile mâini pas cu pas.

Picant

Prima clasă de master va spune cum să facă o petală simplă ascuțită.

 1. Pentru fabricarea veți avea nevoie de o bucată de panglică din lățimea de satin 5 cm. Marginile trebuie să fie topite.
 2. O bucată de panglică trebuie adăugată în diagonală, ținând un pensetă.
 3. Tăiați unghiul și baza triunghiului. Se pare că petalele. Felia liniei pentru a arde la fir nu sa rupt.
Citește mai mult  Pitchwork Stitch

Deci, nu foarte multe căi fac o frunză dublă sau triplă. Pentru a face acest lucru, înainte de tăiere, este necesar să pliați mai multe petale împreună. Puteți utiliza bucăți de materiale multicolore. Pentru a lega câteva produse, utilizați un fir de mătase.

Petalele ascuțite pot fi folosite pentru a crea o coroană sau compoziții complexe de șabloane.

Circularul volumetric

Elementele de bază ale tehnologiei sunt produse rotunde. Ele sunt făcute volumetrice pentru a crea o luxă frumoasă de flori. Plăcuța unei frunze rotunde este considerată cea mai simplă tehnică cu care chiar și meșteșugurile de începători.

 1. pătrate Fold din diagonală panglică. Verificați colțuri.
 2. Țineți produsul cu ajutorul unei pensete, astfel încât să nu se răspândească.
 3. Marginea inferioară este tăiată și arde.
 4. Unghiurile laterale trebuie să se aplece înapoi și sigure. Runda petală gata.

plat rotund

Este nevoie de o astfel de foaie pentru a crea compoziții volumetrice. Volumul produsului finit depinde de numărul de petale plate.

Există două modalități principale pentru fabricarea unui produs. Primul O optiune implica taierea pieselor necesare pentru un șablon. În al doilea Petalele sunt realizate la Realizarea dintr-o bucată mare de panglică. Pătrate taie din ea. Piesa de lucru este format în diagonală, astfel încât unghiul drept este situat în partea de jos. Apoi, trebuie să rupă colțuri ascuțite și conectați, după care are loc formarea petale. Excessly taie, marginile sunt tratate cu foc. În plus, vă puteți da produsul o formă interesantă.

Sofisticate cu pliu

 1. Ia-o bucată de panglică de 5 cm lățime, colaps în diagonală, îndoiți unghiuri.
 2. Rezultatul pătrat este tăiat în jos. Marginile rămase sunt comprimate pe laturi.
 3. Deschiderea unei foi cu o pliere.
 4. A tăiat prea mult.
 5. Marginile sunt tăiate și petalele finite fixează firul.

Pentru Bud

 1. Nevoie de bucăți de bandă îngustă. Lungimea segmentelor ar trebui să fie de două ori mai mare.
 2. Panglica se întoarce în interior, îndoiți și fixați colțurile.
 3. Partea din față va arăta ca un billet cu o echipă semicirculară. Colțurile ascuțite Detaliile trebuie să se îndoaie pe părțile laterale din interior. Apoi, cusături mici.
 4. Trageți marginea, trageți firul.

Dacă petalele se face corect, arderea marginilor nu va avea nevoie.

Lista

Nevoie de verde 2,5 cm panglică de lățime. Din materialul tăiat de material până la 10 cm lungime. Elementele sunt pliate în jumătate și tăiate în diagonală. Produsele pot fi tăiate de un fier de lipit. Instrumentul procesează imediat marginea. Se pare mai multe spații libere. Unul este similar cu un kule. Este folosit ca o frunză sau o parte pentru fixarea mugurilor de trandafiri.

Citește mai mult  De ce aveți nevoie pentru fabricarea săpunului do it yourself?

Al doilea gol este utilizat pentru fabricarea frunzei rotunjite. Partea superioară a părții este tăiată sub forma unui semicerc. Muchiile arde și întindere.

Acest lucru se face pentru a da o foaie ondulată. Fundul este asamblat de fir.

răsucire în spirală

 1. Ia două tăieturi de bandă de 5×5 cm și să se impună unul pe celălalt.
 2. Fixați o pensetă trei panglici. Lăsați primul și răsuciți în spirala. Pentru a remedia problema în mod fiabil, puteți merge cu lipici sau perforați cu acul.
 3. Găuriți marginile benzii într-o petala ascuțită.
 4. Tăiați marginea.

Cu o spirală

 1. Va fi necesară o pereche de bucăți de bandă 5×5 cm. Panglicile lipitează de la marginea dreaptă pentru fixarea fiabilă a spirală.
 2. pensete de captare Edge și răsuciți până la mijlocul.
 3. Tăiați și ardeți marginea.
 4. Din partea de jos a tăieturii inutile, dar nu ardeți încă.
 5. Creați un petală ascuțită cu două tonuri și lipiți un gol cu ​​o spirală.
 6. Înfășurați triunghiurile pliate în jurul elementului răsucite și lipiți-o.
 7. Tăiați în jos partea de jos a împreună cu petale răsucite și toamna.

cu buclat

La fel ca cele două opțiuni anterioare, produsul cu buclat este format din mai multe bucăți de material 5×5 cm. Puteți aplica țesături de culori diferite, de exemplu, o nuanță albastru și roz. Pentru a crea un nou produs pe care trebuie să se plieze bucăți de țesătură diagonală. Rozalie tăiat rândul său, în jurul valorii de partea dreaptă a albastru. Cu ajutorul unei pensete, dreapta înveliți margine în tubul. Necesitatea de a face doar câteva ture. Fixați adezivul. Marginea din dreapta spate cu tub îndoiți și rândul său, pentru a te. Decupați partea excedentară și arde produsul.

Din material de două culori

   Două pătrate de panglici de diferite tălpi vor fi necesare. Fiecare segment al țesăturii adaugă un triunghi. Produsele sunt suprapuse pe unul pe altul cu o mică liniuță. Produsele sunt lipite de către schema de creare a unei petale ascuțite.

   Fabricarea de frunze canzashi – un proces interesant și incitant. Unele metode de fabricație sunt atât de simple încât chiar și o veche începător poate face față lor.

   Despre cum să producă petale în tehnica Kanzashi, vezi următorul videoclip:

   Evaluează articolul
   ( Încă nu există evaluări )
   Adaugă comentarii

   ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: