Totul despre firul de lemn de contur

Totul despre firul de lemn de contur

Obiectele făcute cu propriile lor mâini diferă întotdeauna în energia specială și căldură. Interesul pentru creativitate se poate trezi atât în ​​copilărie, cât și în mai matur. Și opțiunile pentru realizarea de idei setate. Puteți alege orice tip de activitate, de exemplu, Tăierea firului de lemn, despre caracteristicile și complicațiile pe care le vom spune.

Particularități

Definiția conceptului de „sculptură de contur” spune că aceasta O varietate de artă ornamentală, care a fost larg răspândită în secolul al XV-lea. Contur-relief sculptură a fost prezent pe subiectele multor națiuni.

Caracteristicile tehnicii sunt că desenul este reprodus pe un plan de lemn datorită liniilor în profunzime, care nu sunt schimbate în adâncime și lățime în întreaga imagine. Cu toate acestea, artistul are dreptul de a experimenta și de a face schimbări în activitatea sa.

Se crede că Mai ușor să stăpânească acest tip de tehnologie, după studierea tehnicilor geometrice și Kudrin.

Materiale și instrumente

Pentru a începe stăpânirea acestui tip de creativitate și chiar a face cel mai simplu produs, trebuie să se pregătească materialele și uneltele necesare. Poate fi utilă ca fiind obișnuită, care sunt folosite în orice lucrare și profesional, fără de care nu va fi posibilă crearea unui model clar și de înaltă calitate.

La locul de muncă trebuie să pregătească următoarele instrumente:

 • a văzut+
 • burghiu+
 • fişier+
 • Cuțit-jamb+
 • dălți – plat, semicirculară, colț, rupte+
 • Copperazy (vedere specială a dalajelor, ajută la depunerea).

Instrumentele de fire profesionale sunt mai bine pentru a dobândi de înaltă calitate și nu salva pe ele.

Incorrely cred că pentru prima experiență, cele mai simple și ieftine copii vor veni. Există o regulă complet diferit. Cu cât mai bine decât toate dispozitivele, mai mult succes va fi prima experiență. Deci, poate că va exista o dorinta de a crea în continuare lucruri frumoase, cu propriile mâini și de master alte tipuri de fire de lemn.

La fel de important este alegerea materialului. Nu orice tip de lemn este potrivit pentru creativitate. Acestea sunt materialele recomanda folosind taietorii de lemne:

 • Tei+
 • alder+
 • mesteacăn+
 • stejar+
 • pară.

Cel mai materialul optim pentru newbie este considerat tei – un material gras, cu o structură suficient de moale, permite fără prea mult efort pentru a aplica desen.

O bună opțiune este considerată alder, În ciuda faptului că acest tip de lemn este mai dens. Dar nu este întotdeauna posibil să-l găsească. Marytty Breeds includ Berezu, Dar este potrivit pentru tăietorii începătorilor. Este necesar doar să luăm în considerare faptul că după uscare, mesteacanul este deformare predispusă.

Stejar Vă permite să faceți o muncă perfectă, dar în prezența unui instrument ascuțit și o experiență de masterat. Si aici pară Datorită densității și omogenității sale, vă permite să faceți cea mai bună lucrare. Materiale, cum ar fi instrumente, trebuie să ridicați cu atenție pentru a lucra cu ușurință și frumos. În primul rând, sepurile tăiate din copac, apoi sunt uscate, procesate și apoi aplică deja desene pentru fire.

Tehnica de lucru

Prelucrarea artistică a lemnului în tehnica firelor contur implică crearea de linii în profunzime cu ajutorul unor daltă și cuțite speciale. Principalul lucru pentru începători este de a stăpâni tăieturile de tăieturi, cu ajutorul căruia se va crea compoziția.

Sculptura de lemn include anumite etape:

 • Pregătirea bazei+
 • Selectați desenul+
 • schiță+
 • Tăierea imaginilor+
 • finalizarea.

Pentru a pregăti baza, trebuie să decideți ce fundalul suprafeței va fi ușor, întuneric, strălucitor. A primi Fundal luminos destul de lemn tratat cu un planificator. Pentru suprafață de culoare închisă Toniul va fi necesar. Achiziții strălucitoare pot fi obținute datorită lacului negru, care este aplicată pe suprafață.

După ce baza este pregătită, puteți Plasați-o pe un stand special și începeți să lucrați. Trebuie să aplicați un desen sau să utilizați modelul finit. Apoi tăierea contururilor pregătite. Există două etape în lucrare: tăiere și tăiere. În primul rând, cuțitul ascuțit este turnat în desen, creând contururi. Căci acest lucru face anumite eforturi. Și cuțitul trebuie păstrat la un unghi scăzut. Și apoi liniile de desen sunt deja făcute, pentru că acest cuțit este înclinat în cealaltă.

Pentru a fi convenabil, piesa de prelucrat poate fi rotită în orice unghi, fixând într-un dispozitiv special.

Dacă anumite defecte au fost găsite după sfârșitul muncii, trebuie să mergeți pe aceste linii cu un tăietor ascuțit. După aceea, trebuie să faceți o șlefuire a produsului.

Stadiu final Prelucrarea lemnului cu un model de furnir, lac sau impregnarea tonificată. În plus, firele se pot face pe placaj. Etapele de muncă vor arăta, precum și în cazul unui copac.

Subiecte de artă și domenii de utilizare

După ce a învățat să creeze lucrări frumoase, Vă puteți folosi abilitățile, decorarea locuinței, făcându-l mai confortabil. Puteți face plăci, tăvi, picturi, rafturi, casete și alte elemente în care se va aplica firul de contur. Învăța cum să lucreze cu lemn, creând propriile lor capodopere mici, nu este atât de dificil, cel mai important, au dorința și răbdare, deoarece acest lucru ar necesita un anumit timp și perseverență. Nu totul se poate întâmpla prima dată, dar trebuie să ne străduim spre această.

Compoziția poate include diverse teme. Acesta poate fi doar modele abstracte, precum și plante, flori, animale, păsări, naturi statice si peisaje, basme. Dar mai multe modele complexe pot fi redate după cioplitorul novice va umple mâna lui și va fi un progres vizibil.

Schițele pentru începători ar trebui să arate simple, astfel încât acestea pot fi ușor să pună viața și să nu piardă interesul pentru sculptura de lemn. Puteți veni cu un model simplu pentru a viziona sau imagini gata.

Mai târziu, în urma unor experimente cu desene gata, puteți veni cu, și ceva din propria lor.

 • Asta ar putea arăta lui model simplu, care este potrivit pentru un începător în firul de lemn.

 • Frumoasa floare eleganta Cu frunze lungi, puteți încerca să tăiați pe cont propriu, alegând una dintre tehnicile de viteză folosind o bază de lumină ușoară, colorată sau negru. Un astfel de desen va arăta în orice caz la fel de bine.

 • Mai greu de tăiat pe o suprafață de lemn Pasăre, De exemplu, Orel. Dar rezultatul merită. Se pare că un produs foarte frumos.

 • Munca interesantă va funcționa dacă alegeți ca o imagine Olenya. Puteți încerca să descrieți Orice animal, care se pare cel mai simplu realizat de un maestru specific novice.

Citiți mai multe despre firul de contur de contur și câteva sfaturi pe care le veți învăța în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: