Varietatea și selectarea ace pentru cusut

Varietatea și selectarea ace pentru cusut

Arheologii susțin că acele erau încă oameni în epoca paleolitică. Varietatea de tip modern a fost inventată în secolul al XIV-lea., atunci când producția de tehnica de desen sârmă a fost stabilită în Rusia, Petru i-am introdus. Astăzi, ei au devenit o parte integrantă a ambarcațiunii de croitorie.

descriere generala

Cusut a fost și rămâne unul dintre tipurile preferate de lucru de lucru. În această lucrare, nu faceți fără ace. Există multe operații, care pot fi efectuate numai manual:

  • Combinația dintre ei înșiși înainte de a le spune pe mașina de cusut, – de obicei lucrează cu detalii mari, care tot timpul alunecă fără atingere prealabilă și trecerea relativă unul față de celălalt, ca rezultat al cusăturii se dovedește+
  • Semnarea micilletelor mici la mare – distribuite în special un astfel de loc de muncă atunci când cusut căptușeală+
  • Înregistrarea manșoanelor, extorurilor și speranțelor care necesită semnarea obligatorie a marginii curbate+
  • Schimbarea marginilor țesăturii pentru a preveni scurgerea+
  • Făcând o cusătură secretă în timpul marginilor+
  • Butoane de cusut, margele și alte elemente de decor la produsul finit.

De obicei croitorii achiziționează kituri „pentru a coase manual”. De regulă, aceasta include 6, fie de 20 de ace, opțiunea specifică este selectată cu tipul de activitate și de tipul de material. Cu cât este mai capricios panza – nevoia de mai subtile și ascuțite un ac. Acest lucru se aplică pe deplin sifon și alte pânze subțiri, în cazul în care pot exista găuri dezordonate după pro-ac.

Un complet diferit de afaceri – crearea de jachete, paltoane din cearceaful chirurgical, blugi și piele. În acest caz, va fi necesar acul diferitelor tipuri de ace, care diferă de dimensiunea urechii, precum și lungimea barei.

Revizuirea speciilor

Croitorie individuale implică un număr mare de operațiuni manuale. De obicei, meșteșugari pune o mulțime de cusături – pentru aceasta se folosesc cel mai ac de cusut obișnuite. Cu toate acestea, astfel de accesorii în magazine sunt prezentate într-o gamă largă, acestea diferă în destinația lor.

universal

Acestea sunt ace ascuțite medii cu un ochi compact. Ele sunt în cerere, dacă este necesar, pentru a cheltui materia sau piesele de cusături înainte de a efectua linia mașinii. De obicei, în arsenalul oricărei amanții, există 5-10 ace asemănătoare – chiar dacă nu este de lucru entuziast. Dimensiunile lor variază în intervalul de la 1 la 12.

Pentru piese de decorare și cusături de căptușeală

Pentru muncă de acest tip, acele medii sau scurte sunt potrivite. Această lungime este considerată ca fiind convenabil pentru finisaje de mana ale semifabricatelor individuale și formarea cusatura. Dimensiunile sunt, de asemenea, variază de la 1 la 12, urechi rotunde, mici.

Pentru a lucra cu tricotaje

Tricotajul este unul dintre materialele cele mai capricive, deoarece în procesul de procesare este întins. De aceea cele mai practice ace sunt considerate a fi un capăt rotunjit.

Este foarte important ca vârful este tocit, iar acul este în regulă, în caz contrar materialele pot fi deteriorate.

pentru pălării

Acest tip de ace este în cerere, în fabricarea de pălării. Acestea vă permit să face un semn, elemente de asamblare stivă și formează. Aceste manipulări sunt posibile în mod exclusiv atunci când se utilizează un instrument alungit subțire cu urechi rotunjite. Grosime – la 1 la 10.

Pentru a lucra cu un poros și bookcloth

ace groase cu tija maximă sunt potrivite pentru scurtă, procesarea acestui material. Vârful trebuie să fie în mod necesar subliniat, iar ochiul. Gama de dimensiuni este 13-22.

Pentru materiale decorative

Pentru problemele decorative, curbe și ace semicirculare se vor potrivi. Uneori, înainte de a completa de cusut manual, este un astfel de instrument – Forma curbei vă permite să efectuați puncții chiar și în zonele cele mai greu accesibile, iar soiurile semicirculare par să continue mișcarea mâinilor în procesul de coasere. Prin urmare, orice maestru profesionist care este angajat în repararea de mobilier vechi, trebuie să aibă un accesoriu de cusut similară la îndemână. Gama de dimensiuni variază de la 5 la 20.

pentru conductă

Un ac va avea nevoie de un ac cu o ureche rotundă de mare pentru a-l face ușor pentru a sări peste mai multe fire dintr-o dată. În care Lungimea trebuie să fie suficientă pentru a pune marginile opuse ale reducerilor într-o abordare, chiar și atunci când aceasta are o suprafață semnificativă. Dimensiuni de la 1 până la 10 sunt prezentate în vânzare, precum și 15 – 20.

Pentru persoanele cu vedere slabă

Pentru utilizatorii cu deficiențe de vedere, ace, cu o ureche de cărbune de auto-considerat, se distinge o formă dublu. Partea de jos arată de obicei, în partea de sus există un slot. Mecanismul inwing firului într-o astfel de ac o este după cum urmează: Firul este aruncat la capătul orificiului superior, cu fantă, apoi apăsați în jos, cu un efort și am simțit-o în ureche.

Într-un caz similar, intervalul de dimensiune este limitat la patru numere.

Pentru broderie

ace scurte, cu o mare potrivire ureche pentru broderie. O astfel de gaură vă permite să plasați câteva fire sau o lână groasă. Lungimea unor astfel de ace este de 3,5-4, numerotarea – de la 0 la 2.

Pentru broderie pe țesături delicate (un aluat de mătase), acele cu o ureche mică, groasă vor lăsa găuri vizibile în parcelele de puncție. În plus, dacă ochiul va fi prea mare – nu va păstra firul prea subțire. Pentru a crea un margele de brodat utiliza cele mai multe ace subtiri cu o ureche in miniatura.

Pentru piele

ace pentru piele folosi jachete de cusut, pantofi și genți. Acestea se referă la categoria unui instrument de viteză, fără de care nu este posibil să se facă față pielii naturale. Dificultatea este că structura acestui material nu conține fire prin care ar fi posibilă transformarea unui ac cu un fir. Pielea trebuie să arate literalmente, cu acest lucru cum va fi mai gros – cele mai multe eforturi fizice trebuie să se atașeze. Cu o sarcină atât de dificilă, numai acele cu o margine triunghiulară, o gamă de dimensiuni – de la 1 la 9.

Pentru margele de decorare

Pentru valurile unei perle mici sau a margele se aplică ace lungi și foarte subțiri. Lungimea lor ar trebui să fie astfel încât să fie plasați cât mai multă bijuterii posibil. În acest caz, ochiul ar trebui să fie minim, astfel încât să puteți lucra cu margele de diferite dimensiuni.

Pentru păpuși

Pentru coaserea jucăriilor moi folosiți lungimea medie NONO 9-15 EUROW extins. De obicei, acele asemănătoare sunt utilizate atunci când nevoia apare pentru a da o păpușă de cârpă, forma dorită sau portretizează expresia necesară pe botul. Pentru grevele elementelor individuale ale jucăriei, ele sunt nepotrivite.

Alocați câteva tipuri speciale de ace.

  • Sacuri – relevante pentru saci de cusut și cutii de placare cu o cârpă fibroasă. Astfel de ace se disting printr-o ascuțire de patru ori, este ușor aplatizată și îndoită de 30 de grade. Lungimea acului – de la 12 la 16 cm.
  • Navigație – indispensabilă atunci când folosim o mantie, membrană și alte țesuturi dense la coasere. Acestea sunt ace cu margini ascuțite, au trei fețe. Lungime – 6-7.

Sfaturi pentru alegerea

Când alegeți un ac, vă veți asigura cu siguranță de înaltă calitate. Acestea nu ar trebui să fie curbate dacă nu sunt furnizate de model. Nu sunt permise sigiliile, fisurile și alte defecte. Nu cumpărați înainte ca cineva să fie folosit – cu o mulțime de probabilități pe care le-au futut deja și nu vor putea să facă față sarcinilor lor.

Amintiți-vă că acele trebuie să înlocuiască periodic noul. Este destul de ieftin, deci nu va crea o sarcină gravă pe calendarul maestrului. Și, bineînțeles, atunci când aleg un set de ac, da preferința pentru produsele de producători de încredere.

Sfat! Uneori, seturi apar în vânzare, costul care este un ordin de mărime mai mare decât similare. Cel mai probabil, ace în ele au un strat de nichel – le face mai durabil, rezistent la rugină, acizi și uleiuri, care este, cel mai bun în propria lor natură.

Cum pot stoca?

Ace de stocare ar trebui să fie sigur și confortabil. Este important ca acestea nu sunt acoperite cu rugină, întotdeauna sub meseriași de mână, dar au fost protejate de copii. Pentru a face acest lucru, utilizați un needleer – puteți cumpăra gata, și puteți face cu propriile mâini de orice prietena.

Lista doar câteva idei.

  • Dacă aveți o ceașcă de porțelan inutile din casa ta – a pus o pernă mică în ea, soldat cu un cauciuc syntheph sau spumă. Cu același scop, puteți lua orice alte recipiente: pahare din plastic, matrite pentru copii pentru nisip, rujuri.
  • Alternativ, puteți găsi o mică farfurie și superclouting pentru a fixa pe magnet porecla 2-4. Deci, puteți construi rapid și ușor un ac magnetic ergonomic.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: