Afiliere: Descriere, tipuri și nevoi

Afiliere: Descriere, tipuri și nevoi

Într-un mediu științific, există un număr mare de termeni care sună neobișnuit. Dar dacă nu sunt necesare momente chimice sau fizice ridicate, atunci trebuie să înțelegem în psihologia umană în orice caz. De aceea este important să explorați descrierea unui astfel de fenomen ca Afiliere, Aflați principalele sale tipuri și clarificați ce nevoi sunt legate.

Descriere

Afilierea în psihologie este numele general al comunicării emoționale a unei persoane cu alte personalități. Dar nu orice varietate emoțională de relații aici. Într-un sens academic strict Comportamentul afiliat presupune prezența aspirațiilor reciproce favorabile și de încredere. Cu toate acestea, nu totul este atât de ușor și simplu, așa cum se pare. Un număr de experți preferă să apeleze afilierea altcineva – necesitatea de a comunica, de a stabili contacte și relații cu alte persoane.

Cercetatorii din Statele Unite ale Americii, care au petrecut mai multe persoane pentru mii de oameni timp de mai mulți ani, a ajuns la o concluzie fără echivoc: în cazul în care este o relație mai strânsă, strânse și de sănătate. A determinat că legăturile sociale puternice de orice fel reduce pericolul de moarte prematură. Dar cei care nu au contacte strânse cu prietenii sau nu participă la diverse asociații religioase, publice și politice în mod activ, se îmbolnăvesc mai des. Dacă apel la definiția de afiliere, apoi într-o serie de surse populare se spune că acest lucru este, mai presus de toate, dorința de comunicare. Sau, mai general, aceasta este dorința de a fi în societatea altor persoane, inclusiv situații fără comunicare verbală explicită.

Studii speciale arată că, în situații extreme sau complexe, nivelul de afiliere crește. În astfel de cazuri, comunicarea vă permite să înțelegeți mai bine ce se întâmplă, să alegeți cea mai optimă metodă de a răspunde la evenimente. Închiderea contactelor cu alte persoane fac posibilă reducerea nivelului general al anxietății, rambursează efectele stresului mental și fizic.

Dacă afilierea este blocată, apare singurătatea, sentimentul de alienare.

În psihologie este cunoscut așa-numitele Legea afilierii emoționale. O parte din sursele populare îi numesc o lege apropiată. Motivul este evident – instalarea, inclusiv emoțională, emanând din mediul imediat, este întotdeauna mai puternică decât efectele oamenilor destul de îndepărtați. Deci, opiniile și evaluările făcute în familie sunt invariabil relevante decât declarațiile și evaluările luate în comunitățile eliminate. Acesta „funcționează“, și într-un context profesional. Legea de afiliere emoțională indică faptul că inginerul este opinii importante și ale altor ingineri worldviews, pentru un ofițer – alți ofițeri, la fel și în poștali, drivere, și așa mai departe.

Există, de asemenea, a doua lege a afilierii emoționale – cu atât mai mult este exprimat, cu atât mai mulți oameni sunt înclinați la formarea comunităților și grupurilor coerente. Deci, cu o dispoziție proastă, o tendință de a comunica cu cei care suferă de asemenea de orice probleme. Dar oamenii optimisti care se confruntă cu emoții pozitive, de obicei, oamenii caută să comunice cu cei care sunt, de asemenea, configurate în mod pozitiv.

În ceea ce privește relația dintre afiliere și sănătate, nu există o opinie comună cu privire la principalul factor al acestei relații cu specialiștii. Se presupune doar, împingând departe de logica elementară care comunică în mod activ oamenii trăiesc mai ordonată, ele sunt mai colectate și disciplinat. Există, de asemenea, o versiune pe care o comunicare constantă reduce tendința la obiceiurile dăunătoare. O parte din specialiștii consideră că dorința de a apărea mai bine în ochii altor oameni face astfel de măsuri de îngrijire pentru sănătatea și aspectul, pe care persoana însuși nu ar avea nevoie.

Există și alte mecanisme de afiliere concomitente:

 • descărcare emoțională în situații dificile+
 • Ajutați la alegerea unor strategii și tactici mai corecte+
 • Creșterea încrederii de sine și a optimismului+
 • Ajuta la trecerea la ceva plăcut și semnificativ pentru oameni+
 • Compensarea posibilelor probleme cu activitățile pozitive de diferite tipuri ( „durere și de muncă, se stinge experiențe“).

Vizualizări

Înalt

Desigur, un astfel de fenomen psihologic semnificativ de experți nu ar trebui să ignore. Ei plătesc o mulțime de atenție în procesul de diagnosticare a identității. Pentru o mai mare comoditate, psihologi profesionale distinge un nivel ridicat și scăzut de afiliere. Prima este caracteristică celor care caută să comunice în mod constant cu alte persoane, pentru a fi la diverse evenimente. grad ridicat de mijloace de afiliere pe care o persoană se simte inconfortabil în plan emoțional, atunci când este izolat de alte persoane.

Nu este vorba despre schimbul de replici taxe sau a cooperării profesionale, ci cu privire la posibilitatea de a împărtăși cu alții (în mod clar sau implicit), cu emoțiile lor. Nu e de mirare în strânsă comunicare cu prietenii, mulți discută cele mai mici detalii ale diferitelor evenimente, acțiuni ale altor persoane și altele. Aici , De fapt, nu de fapt, și anume latura emoțională importantă. Gradul ridicat de mijloace de afiliere, printre altele, o atenție considerabilă este estimat la alte persoane.

Cineva este suficient să spun un cuvânt rău de a provoca un răspuns puternic. Acesta poate fi exprimat în furie, deznădejde, respingerea principiilor criticii, comportamentul demonstrativ și chiar și în forme mai exotice.

Dar oamenii bine-cunoscuți oameni care îl contactează în mod constant vor simți în mod inevitabil că ceva nu merge bine. Prin urmare, se poate spune că oamenii înclinați într-un grad înalt nu sunt doar o personalități extrovertite, dar vane și sensibile.

Scăzut

Merită să luăm în considerare acest lucru Separarea la afilierea înaltă și redusă este în mare măsură condiționată. Găsiți exemple de persoane care nu au fost legate fără echivoc la un anumit grup, este destul de dificil. Dar se poate concluziona că un grad mic de afiliere este mai degrabă tipic pentru introvertiți. Ele sunt mai auto-suficiente și foarte apreciate spațiu personal. Pentru o lungă perioadă de timp pentru a comunica cu alți oameni o astfel de persoană va fi numai după cum este necesar.

În mod normal, și profund restabili echilibrul mental poate doar singur. Ca ultimă soluție – înconjurată de cei mai apropiați oameni cu care sunt instalate relațiile de încredere. Dar chiar și ei trebuie să se manifeste în astfel de situații cât mai mult posibil și să acționeze discret. Nu presupuneți că motivul este în lipsa abilităților sociale sau a mitantropiei. Pur și simplu personalitățile specifice tind să mențină un cerc stabil de comunicare, extind sau schimbându-l numai în necesitatea acută.

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, oamenii au un grad mediu de înclinare la afiliere. Prietenii nu sunt prea mult, dar fiecare este selectat cu atenție și verificat în practică. Caracteristică calmă, comportament grijuliu.

De o înclinație deosebită a etapelor clare și a estimărilor critice nu este detectată. „Raw” astfel de oameni, le provoacă pe o reacție emoțională rapidă extrem de dificilă.

Motivation

În cercetarea psihologică și diagnosticarea directă, se acordă multă atenție nu numai gravității, ci și la Motivul de afiliere. Chiar și cu nivelul identic de sociabilitate, scopul înființării de contacte poate fi foarte diferit. Unii oameni construiesc doar o interacțiune egală. Alții solicită afirmați emoțional. Al treilea încearcă să prescrie pe alții și să le folosească în scopurile lor.

Afilierea reală implică o cooperare egală. Când Cântarele Bowl se sprijină față de unul dintre participanții la procesul de comunicare, este imediat recunoscut. Orice încredere și respect reciproc după acest lucru, desigur, nu pot fi. Ce este importantă, experiența de interacțiune din trecut atunci când comunicați în mod direct definește așteptările. Dacă o persoană a încercat în mod repetat să „utilizeze” pentru unele dintre obiectivele sale, evitați neîncrederea și distrugerea va fi foarte greu.

Și invers, cei care au comunicat cu oameni pozitivi, binevoitori, vor continua să fie configurat în mod implicit pentru o mai mare acceptare. Atunci când aceste și alte așteptări sunt mici, o persoană este pur și simplu nu este interesat de interacțiune interpersonală în continuare, el este reticent să-l. Evident, faptul că afilierea crește foarte mult sau scade șansele de nouă comunicare de succes, in functie de stereotipul curent.

Pentru a diagnostica acest moment, psihologii folosesc tehnica Mehrabiana (Test), care este mai ușoară decât un studiu proiectiv, practicat în principal în scopuri academice.

Studiul implică clarificarea unor astfel de momente ca:

 • Comportamentul preferat în stare proasta+
 • Ușor de stabilit contactele+
 • Ceea ce dă mai pozitiv – un film frumos (carte) sau companie prietenos+
 • tendința de a vorbi cu alții despre emoțiile lor+
 • Place de vacanță preferată (colț liniștit sau stațiune de ras)+
 • Tracțiune pentru activitatea personală sau în comun+
 • Nivelul de teama de sinceritate+
 • prioritate independență și libertate sau atașament închidere+
 • Numărul de prieteni apropiați+
 • Casual divertisment – în echipă sau nu.

Scala de putere a dorinței de comunicare este completată de o scară de temeri să fie respins de către alte persoane. Pentru evaluare, aproximativ astfel de întrebări pot fi setate:

 • Dacă o persoană va merge la vizita sau undeva în cazul în care există oameni răi în legătură cu el+
 • Există temeri pentru o vizită la persoane necunoscute+
 • Cât de puternică este negativ din declarațiile negative ale prietenilor, în prezența altor persoane+
 • În ceea ce privește o persoană este înclinat să-și exprime propriile opinii, evaluări și judecăți sunt străini slab familiare sau chiar+
 • Care este tendința de a critica deschis și așteptându-l la alții+
 • Este dorința de a utiliza ajutorul altora+
 • Cât timp este experiența declarațiilor negative ale persoanelor străine+
 • Are gândurile unei persoane ocupă corectitudinea comportamentului în comunicarea cu cineva care a fost anterior necunoscut.

Nevoie

Afilierea sau tantă pentru comunicare – necesitatea fundamentală a oricărei persoane. Nu poate fi absolut. Mai degrabă, unele astfel de cazuri sunt posibile, dar acest lucru nu mai este psihologia, dar o zonă ușor diferită. Experții act de faptul că primul (mai ales singurii) copiii din familie sunt mult mai lupta pentru comunicare. Desigur, ea funcționează doar statistic, excepțiile pot fi întotdeauna descoperite. Precursorul de afiliere deja in copilarie este afectiune.

Deci, psihologii numesc dorința de doi oameni pentru a menține comunicarea, în primul rând, între ele, și nu cu altcineva. Este de remarcat faptul că atașarea corespunzătoare acestei definiții se poate manifesta la orice varsta. În acest caz, este susținută de experiențele emoționale relevante. Aproape întotdeauna, cu orice probleme și dificultăți, adresate primului la care sunt legați. Există chiar și noi „Evitarea atașamentului”, Atunci când există o evaziune activă a sprijinului și consolării, de orice îngrijorare. Astfel, de exemplu, caracteristica caracteristică a revoltei adolescente, dar și comportamentul multor adulți se referă, de asemenea.

Severitatea afiliației crește atunci când apare frustrarea de orice fel. Nevoia nemulțumită de a căuta modalități alternative de a atinge scopul sau de a consolida capul, acționând în mod obișnuit. În ambele cazuri, asistența altor persoane este foarte importantă. Ele sunt sau determinate de un mod mai rațional sau devin participanți la un proiect.

Face față situației traumatice, chiar dacă continuă, împreună cu alte persoane, va fi mai ușor și mai rapid.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: