Anthropobia: tipuri și metode de tratament

Anthropobia: tipuri și metode de tratament

Anthropophobia este una dintre cele mai grave temeri concluzionând În frica de oameni. Cel care se teme de insecte nu pot merge la păduri dese, iar cel care este paniced de transportul aerian pot utiliza trenuri și autobuze. Cu toate acestea, pentru a trăi în izolare completă de oameni nu vor funcționa în nici un fel.

Ce este?

Anthropophobia poate curge în moduri diferite: de la disconfort usor inconjurat de oameni la simptome fizice concrete, printre care este adesea găsit greață sau amețeli. Frica de oameni se pot răspândi pe toți reprezentanții omenirii, dar cel mai adesea decât anthropophobia pacientul se teme de grupuri sociale concrete sau toți străinii.

Teama de categorii înguste de oameni se numește în felul său, în funcție de profesie special, sex, vârstă. Anthropoffs se combină, de obicei, teama de la mai multe grupuri sociale mai mici.

Frica este tratat cu psihologi destul de succes, dar durata tratamentului va depinde de gradul de dezvoltare a fobiei și a cauzelor acesteia.

Cauzele anthropophobia, spre deosebire de multe alte fobii, sunt foarte variabile. Adesea, acest lucru este o consecință a prejudiciului.

De multe ori confuze conceptele de anthropobia și sociophobia, cu toate că acestea sunt destul de aproape și, uneori, se completează reciproc. Cu toate acestea, aceste concepte trebuie să fie diferențiate, deoarece sociophobe este un pic mai ușor să existe în lumea noastră decât anthropoff reală.

Frica de societatea oamenilor (acesta este modul în care conceptul sociophobia este atât de decriptat) constă În experiența fricii puternice, panică și îngrijorare obsesiv în timp ce într-un anumit grup sau în colectiv Bolshoi. Cu toate acestea, anthropophobes sunt mai complicate: societatea chiar și o singură persoană poate fi discomforted pentru un astfel de pacient.

În cazul în care sociophobe este deranjat de diverse situații sociale și grupuri de oameni într-un singur loc, anthropophobes se tem nu numai pentru a interacționa cu o altă persoană, dar, de asemenea, să fie aproape. Preocupările sunt legate de dificultatea de a înțelege intențiile altei persoane: pacientul pare să pară că toți oamenii reprezintă un pericol pentru el.

De multe ori fobie apare la persoanele cu un nivel scăzut de empatie, nu sunt în măsură să înțeleagă emoțiile altora și poate fi însoțită de paranoia.

Uneori, oamenii fobie provin de la persoane de nedescris care se tem să fie înțeles în mod greșit, ridicol sau umilit. În acest caz, se evită, de asemenea, contactul cu oamenii, dar chiar și doar de către o persoană care trece poate reprezenta o amenințare potențială. De obicei, trata în mod specific anthropophobia ineficiente – profesioniști înțeleagă motivele profunde și de a afla ce caracteristici de personalitate împiedică persoana să se simtă confortabil în societatea umană.

Cauzele apariției

Cel mai adesea, anthropophobia incepe in adolescenta. Deoarece în această perioadă, psihicul este cel mai vulnerabil și o persoană care primește o mulțime de noi experiențe și informații noi, la vârsta de 12-17 de ani, mulți începe să sperie atât societatea în ansamblul ei și oamenii, în special,. În aceeași măsură anthropophobia poate fi bolnav și tineri și fete. Uneori fobia merge de la sine pe masura ce cresc, dar de multe ori rămâne pentru viață într-un fel sau altul, până când o persoană se întoarce la psiholog.

Există, de asemenea, cazuri în care adulții dobândesc anthropophobia după ce au experimentat evenimente negative.

Specialiștii apel la primul rând să caute cauzele anthropophobia în copilărie, la orice vârstă. Condiții nefavorabile și grele de stabilire a conflictelor mature, neprietenoase pentru un copil din familie – mulți factori pot deveni sol pentru formarea nevrozei. Foarte des, violență fizică experimentată, alte leziuni psihologice, stres puternic asociat cu oamenii într-un fel sau altul: toate acestea pot fi un impuls serios pentru dezvoltarea unei astfel de tulburări fobice.

După ce a supraviețuit situației nefavorabile sau a fi într-un mediu ostil, pe care o familie sau o școală ar putea fi, cu timpul, copilul ajunge la concluzia că singur cu el este mai sigur, mai confortabil, mai calm decât cu oricine altcineva. Nimic nu este o amenințare, nu trebuie să vă așteptați un truc, vă puteți relaxa, fiți voi și nu încercați să vă adaptați la comportamentele impuse.

Acest lucru duce în cele din urmă la izolarea socială completă dacă problema nu este rezolvată.

În continuare se dezvoltă fobia, cu atât mai greu este să scapi de neîncredere în lume și de vigilență. De-a lungul timpului, orice curiozitate a societății umane dispare. În plus, în singurătate, o persoană poate neglija cu ușurință normele sociale: dacă un astfel de comportament pus în copilărie, într-un stat adult, chiar și după tratamentul cu succes al fobiei, restabilirea abilităților de comunicare și comportament în Sociume, de asemenea, durează mult timp și efort.

Unii psihologi cred că predominant această tulburare are loc de la acei oameni a căror stima de sine a fost puternic subevaluată.

Critica agresivă frecventă și respingerea completă din partea celor respectați sau iubiți provoacă un sentiment negativ de nesiguranță severă. Ca rezultat, fiind aproape de oameni, pacientul așteaptă în mod constant un fel de captură, agresiune, negativă. Pare omului că restul îl condamnă, din acest lucru se comportă sfidător și ciudat pentru societate, iar oamenii încep într-adevăr să-l condamne.

Pacientul găsește confirmarea gândurilor și fobiei doar crește. Sparge cercul vicios pe cont propriu, fără ajutorul psihologilor în cazurile de funcționare este aproape imposibil, totuși, În plus față de munca unui specialist, sprijinul și înțelegerea celor dragi este un factor foarte important.

Antropofobia se poate dezvolta uneori pe fundalul Skopotofobiei – aceasta este o teamă obsesivă de a intra într-o poziție inconvenabilă, de a suferi rușinos, să fie ridicol,

În cazuri extreme, această fobie este însoțită de frică în general, cumva să iasă în evidență cel mai mult, persoana încearcă să fie inconspicuoasă și își pierde complet individualitatea. Suferința de o astfel de fobie percep adesea caracteristicile aspectului sau comportamentului lor negativ, ei se tem să devină un obiect de ridicol. Este teama de a nu fi acceptat adesea supus antropofobiei.

Este demn de remarcat faptul că Experiențele copiilor grele nu duc întotdeauna la dezvoltarea nevrozei puternice – Uneori o persoană se ocupă cu ei însuși în stadiile incipiente și păstrează sănătatea mintală. Și, uneori, fobiile se dezvoltă în cei a căror soarta nu erau premise asupra lor: chiar dacă copilul a crescut într-o familie bună, nu a venit peste violența morală și fizică.

În acest caz, calitățile personale sunt în prim plan – acele caracteristici care fac o persoană predispusă la teama de oameni, de exemplu, timiditate sau suspiciune. În astfel de situații, doar o mică împingere poate fi suficientă pentru a dezvolta o fobie.

Simptome

Când se pune întrebarea, antropobia însăși este și care poate fi trăsăturile sale distinctive, psihologii au un răspuns. Simptomele antropofobiei pot varia numai în combinație cu alte dizabilități mintale (de exemplu, schizofrenie și alte psihoză, autism, tulburare bipolară sau demență).

În astfel de cazuri, psihologii lucrează individual cu fiecare pacient, având în vedere problema în complex.

În cele mai multe cazuri, toate persoanele fobie apar în aproximativ la fel și sunt în colaborare cu următoarele temeri obsesive.

 • Teama de toți oamenii. Acest tip de panică sau disconfort poate provoca pacienți cu chiar și o perspectivă a unei persoane străine care se apropie de stradă, iar comunicarea cu oamenii sau interacțiunea fizică este percepută și mai acută.
 • Frica de străinii altor oameni. O persoană care suferă de tulburarea unui astfel de plan este dificil de a crea noi legături sociale pentru sine. Orice contacte cu persoane noi sunt însoțite de preocupare obsesivă și, uneori, shuddering, amețeli, greață.
 • Frica de alte persoane adesea însoțește antropofobia. Adesea, această frică devine o consecință a rănirii. Astfel de oameni sunt foarte greu de a fi în mulțime, unde sunt atinse accidental de străini: în cazuri severe, fobia poate fi însoțită de durere fizică.
 • Teama de oameni cu anumite caracteristici externe – De exemplu, cu părul curat, bețiv sau rotund. Astfel de caracteristici externe pentru fiecare persoană cu o fobie vor fi foarte individuale.
 • Teama de oameni de un anumit etaj, vârstă, naționalitate. Este, de asemenea, o tulburare care este adesea asociată cu rănile la copii sau vârsta adultă. De exemplu, femeile care au supraviețuit violenței, adesea frică de bărbați.

Antropofobii sunt foarte adesea frică să se uite în ochii altor oameni, ei sunt, de asemenea, preocupați de posibilitatea ca înconjurarea să o privească îndeaproape sau să privească în ochi.

Acest lucru se întâmplă în primul rând pentru că antropobia este o teamă de condamnare sau ridicolă de la alte familiare sau nefamiliare.

Instalați diagnosticul exact al antropobiei poate doar psiholog profesionist sau psihoterapeut. Această tulburare este foarte ușor de confundat cu ceilalți, astfel încât experiența unui specialist este importantă. Este extrem de important să se țină seama de toate criteriile posibile pentru această boală, deoarece în cazurile lansate este adesea luată pentru autism.

Este important să ne amintim că, în nici un caz, lipsa întotdeauna de a comunica cu oricine mărturisește patologia gravă. Este foarte dependentă de natura și temperamentul: de exemplu, introversiunea patologiei nu este luată în considerare. La fobii includ doar frica obsesivă, care interferează serios cu o persoană care trăiește și socializa.

În unele perioade de viață, chiar și sănătoși, indivizi puțini de succes și sociali activi devin victime ale depresiei, sunt într-o stare proastă, din cauza căreia relațiile sociale sunt evitate temporar. Aceste state la patologii nu pot fi atribuite.

Pentru diagnosticul inconfundabil al antropofobiei, nu este suficient să cunoaștem simptomele. Colecția de anamneză este, de asemenea, importantă, comunicarea nu numai cu pacientul, ci și cu rudele sale, iubiți, prieteni apropiați sau colegi. Condițiile de viață umană și profesia sa pot, de asemenea, să spună o mulțime de specialiști cu experiență.

Printre altele, psihologii sunt utilizați pentru a determina antropofobia următoarele metode de diagnosticare.

 • Diagnostic cu ECG, Vizualizați tomografia computerizată sau RMN. Astfel de măsuri vă permit să estimați cu exactitate gradul de stat stresant sau de panică într-o situație incomodă pentru o situație socială bolnavă. Datele colectate ca vaselor cerebrale și impulsuri care apar în anumite zone din creier.
 • Metoda empirică este mai simplă și este adesea folosit. Este relevant și prezența altor tulburări cu simptome similare.
 • Sondajul pacientului sau testului – Aceasta este metoda principală de diagnosticare, care este cea mai accesibilă și mai versatilă. Cu toate acestea, o interpretare corectă a răspunsurilor și testul este foarte important, deoarece poate genera inteligent doar un bun specialist.

Forme de fobie

Forma Anthropophobia poate varia în funcție de anumite persoane temerile. De exemplu, foarte des provoacă panică următoarele categorii.

 • Strainii de către străini sunt adesea obiectul fricii Anthropophobia. Este foarte incomod, pentru că ne confruntăm cu străini în fiecare zi în fiecare zi, de îndată ce părăsim casa. O problemă separată este de a forma noi cunoștințe – pacientul va evita comunicarea cu noi oameni în orice mod și preferați prieteni vechi.
 • Mulțimea oamenilor prea adesea provoacă frică. Acest lucru se datorează faptului că antropoffs se opune altora: acumularea mare de oameni în acest caz duce la îngrijorare severă. În timp, Antropoft va prefera și nu va apărea în locuri aglomerate și le va evita în orice fel.
 • Frica de comunicare este, de asemenea, adesea parte a antropobiei. Nu vorbim despre introverte, care pur și simplu au nevoie de mai puține interacțiuni sociale decât extroverte. În antropofoburi, teama de comunicare va fi pronunțată, iar dorința de a reduce contactele sociale va fi explicită, chiar până la o singurătate completă.
 • Frica de categorii individuale de oameni se găsesc, de asemenea, foarte des. Poate fi o teama de Drunken, copii, femei, chirurgi – oricine. Nu este întotdeauna o astfel frica este forma de anthropobia, dar în unele cazuri, experții se referă la ea tocmai frica de oameni. Atunci când diagnosticarea este important să se înțeleagă motivele. Foarte adesea, anthropophobes se tem incepe cu o categorie de oameni, iar apoi se dezvoltă și mănâncă pe alte.

Teama obsesivă a oamenilor este o fobie care se poate dezvolta rapid sau lent și au mai multe etape. Cursul obișnuit al bolii începe cu o etapă de lumină, atunci când anthropoft se confruntă cu un anumit sentiment de îngrijorare în timpul călătoriei de cumpărături, de călătorie în transportul public sau înainte de a merge la o petrecere în cazul în care vor exista mai multe persoane necunoscute.

Această anxietate poate apărea și atunci când comunicarea este de a face cu o singură persoană, importantă și autoritate sau, dimpotrivă, neplăcută pentru pacient.

De obicei, mulți se confruntă cu o fobie în acest stadiu: puterea voinței unei persoane este crucială, capacitatea sa de auto-analiză, precum și sprijinul celor dragi.

În etapa progresivă a antropofobiei, pacientul devine mult mai dificil de a-și controla acțiunile și emoțiile în prezența altor persoane. Dacă o astfel de persoană are un contact neașteptat cu oamenii noi, în această situație, probabilitatea unui atac de agresiune sau, dimpotrivă, panică și anxietate. Uneori la unii pacienți cu antropofobie în această etapă, întâlnirile nedorite duc la trădare, transpirație și tremururi tangibile.

Creditul cu o fobie în acest stadiu este mai dificil, deoarece începe deja să se manifeste la nivelul fizic.

Numai profesioniștii vor ajuta să facă față etapei lansate. Antropofobia este extrem de caracterizată de o schimbare semnificativă a stilului de viață uman. Un om cu anthropophobia viata extrem de separat, preferă singurătatea, rareori vine la contactul chiar și cu cei care știe toată viața lui, inclusiv rude, prieteni apropiați sau iubita.

Dacă la primele etape rezolva problema relativ pur și simplu, în acest caz, numai tratament forțat va fi eficient. Aproape de vizita la psiholog, pentru că pacientul însuși nu mai vrea să schimbe nimic.

Tratament

Depăși boala în stadiile incipiente ale unei persoane se cu suport pentru cei dragi. În cazurile avansate, pentru a scăpa de anthropophobia, este nevoie de un psiholog sau chiar un psihiatru.

Uneori, pot fi necesare medicamente, dar ele pot depăși, de obicei, anthropophobia cu mijloace mai simple.

Următoarele măsuri sunt recomandate de specialiști pentru a depăși teama de oameni.

 • descărcare emoțională va ajuta în stadiile incipiente. O persoană trebuie să învețe să se dețină și cred că cei din jur nu reprezintă nici o amenințare reală pentru el cât mai des posibil. Este important să se ia în considerare teama obsesivă dintr-un punct de vedere rațional. Ei bine, atunci când există oameni nativi care vor sprijini Antropofoba și-l ajute. întăririle emoționale pozitive sunt foarte importante – de exemplu, impresii vii și evenimente plăcute, într-un fel sau altul legate de oameni.
 • gimnastica respiratorie poate ajuta cu anxietate si atacuri de panica. Exhalet ar trebui să fie de două ori mai mult timp respirația când anthropoft simte abordarea de anxietate puternică. O persoană apropiată situat în apropiere, în acest moment se poate duplica aceeași respirație, astfel încât pacientul este mai ușor. Aceasta este o metodă eficientă pentru cazurile în care fobie începe să se manifeste la nivel fizic.
 • Fizioterapie se poate contribui. Cel puțin psihologii recomanda să ia în mod regulat un duș contrastant, face un masaj. În timpul anxietății, acesta va ajuta la îndepărtarea rapidă a simptomelor neplăcute. Ei bine, dacă după o situație stresantă puteți lua o baie caldă și direct în momentul panică o persoană apropiată vă va masca înapoi.
 • Metodele de distracție pot, de asemenea, să funcționeze. Încercați să vă distrageți de la Phobia: Luați în considerare trecerea mașinilor din trecut, trecătorii sau obiecte în cameră. Puteți să vă strângeți sau să vă accidencți pentru a distrage atenția de la panică.
 • Efecte fitotherapeutice – Aceasta este o altă metodă auxiliară, care este adesea practicată de psihologi cu diferite tulburări fobice. Pentru a reduce frica de oameni, luați picături valeriană sau ceaiuri pe bază de plante. Acestea sunt unelte sigure care vor ajuta la ameliorarea anxietății. Pe baza prescripției medicului de participare puteți încerca mai multe medicamente deosebite în cazul în care alte fonduri nu vă ajută. În cazurile avansate, ca terapie complexă, un medic poate recomanda diverse tranchilizatoare, nootropici și antidepresive.

Pentru o recuperare mai rapidă, se recomandă să mergeți la Nutriție adecvată, utilizați mai puțin alcool, prăjit, ascuțit și dulce. De asemenea Este foarte utilă pentru yoga și gimnastica respiratorie.

Cu cazuri severe, antropofobia este mai bine să vorbim în mod regulat cu un psihoterapeut, astfel încât tratamentul să fie întotdeauna sub control.

Este cel mai eficient să depășiți antropofobia pentru totdeauna în stadiile incipiente ale manifestării sale. Un pas foarte important este de a realiza fobia și nevoia de a interacționa cu oamenii. Este greu pentru asta, deci Pacientul va necesita puterea voinței, sprijin pentru cei dragi și specialiștii. Pentru a preveni apariția fobiei, se recomandă efectuarea unei vieți sociale sănătoase și evitarea stresului și educarea într-o atmosferă prietenoasă.

Despre ce anthropophobia este, uite următoare.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: