Arachnofobia: Simptome si modalitati de a elimina

Arachnofobia: Simptome si modalitati de a elimina

Păianjenii urmăresc oamenii de pretutindeni: în apartamente, case, pe stradă. Femeile fac curățenie, se îndepărtează cu corpurile de iluminat și pânzele de păianjen. Micul păianjeni rola. Chiar și la vederea multor reprezentanților lor sexului frumos intră în panică. Care este frica de păianjeni?

Cei mai mulți dintre noi credem că artropode au o vedere destul de neplacuta, iar oamenii sperie ce printre ele sunt multe persoane otrăvitoare.

Ce este?

Oamenii caracterizează diverse fobii. Unii se tem de a muri de orice boală, alții – du-te nebun. Dar aproape Unites toată lumea se tem de formă de păianjen, cu alte cuvinte, Arachnophobia. Acesta este unul dintre cazurile speciale ale așa-numitei Zoophobia. Se observă că această teamă este cel mai frecvent printre numeroasele fobii.

Provoacă un sentiment neplăcut incontrolabil. Frica de păianjeni, aparent, pus la oameni la nivel subconștient. Nici o imagine de mirare chiar și cu imaginea de păianjeni creează în cap multor oameni în cazul în care nu o fobie, dezgust atunci în mod necesar persistente. De ce se întâmplă?

Structura corpului de păianjen în formă de absolut nu arata ca un om. Insecta are multe labe, se distinge printr-un trunchi mare și un cap mic. O varietate de structura corpului, dimensiuni si culori de acest caz sunt aplicate. Aceste creaturi bloodsowing atac și ucide colegii lor, trăgând toate sucurile. Și acest fapt înseamnă că antenele sunt evidențiate de nemiloasa lor, printre alte insecte.

Oamenii nu se tem de păianjeni, deoarece multe dintre ele sunt otrăvitoare. Cu musca din cele mai inofensive păianjenul, pot apărea probleme mari. Chiar dacă otrava nu este fatală, o infecție periculoasă poate ajunge in rana. Se pare că de la atacul unei insecte mici, chiar și o mare parte poate muri.

Și acest coșmar omenirea a învățat bine, și memoria generațiilor aduse păianjeni într-o listă periculoasă a subconștientului. Riscul de pierind o mică creatură este o mare problemă de oricare dintre noi. Astfel încât persoana poate evita soarta tragică, simțul său de auto-conservare este întotdeauna de alertă. De aici și există o astfel de reacție la păianjeni.

Simptome

Ei sunt capabili să apară dintr-o dată. Doar un individ se poate vedea un paianjen foarte mare sau o imagine neobișnuită în orice moment, și în același moment, el va începe isterie. Toate acestea se datorează faptului că Timp de multe secole, omenirea a venit peste o experiență tristă.

Arachnophobia este adesea confundat cu squeamishness sau respingerea ceva. Astfel de sentimente se pot dezvolta în intervalul de un anumit timp și la un moment dat se trezesc brusc. atac de panică în frica de păianjeni se întâmplă aproape cu fiecare persoană. Nimeni nu este asigurat de ea. Și pericolul acestui stat este acela Un om se poate întâmpla o cădere nervoasă sau chiar un atac de cord.

Atunci cazul trist va duce la o teamă constantă. Alte stări dureroase și obsesive pot începe. După aceea, subiectul va începe să se teamă de diferite spații întunecate (subsoluri, mansarde) doar pentru că pot exista păianjeni.

Dorința de a ucide un clayistone, prin toate mijloacele ar trebui să fie aless atât persoana și cei dragi. Dacă situația este exacerbată, dorința de a distruge păianjeni devine obsesivă, atunci este necesar să contactați un specialist care va determina semnele de fobie cu testul.

Și puteți viziona inițial dvs. de bine la minte, și apoi trage concluzii. Dacă tu sau persoana care are aproape o senzație neplăcută la vederea artropode, atunci trebuie să fie o toleranță minimă. Următoarele semne vor ajuta la determinarea fobie:

 • bătăile inimii și puls+
 • există o dorință inexplicabilă de a ucide imediat insecte+
 • teama tot mai mare de frică, și devine incontrolabil+
 • tremur și picioare+
 • Frica se dezvoltă într-un atac de panică+
 • Potting+
 • Inhibarea sau activitatea ascuțite+
 • Pielea devine un Bagg sau, dimpotrivă, palid.

Dacă o persoană continuă să se comporte inadecvat, el încearcă să găsească păianjeni și să le distrugă peste tot. Femeile incep de obicei cu atenție curat și se spală podelele în toată casa. Unii ajung la punctul în care se poate pulveriza un aerosol otrăvitor în toate camerele, în cazul în care doare un web. Și ea provoacă panică reală în arachnophobes.

Persoanele care suferă de această fobie, vorbind tot timpul despre pericolul unei selecții cu artropode. Descrieți cazurile de atacuri asupra oamenilor. În același timp, ei arată supraexplicarea lor. Și sugerează că Este necesar să luați măsuri care să scape de ele din fobia acestui accent. Și inițial este necesar să se identifice cauzele.

Cauzele apariției

Studiile oamenilor de știință au arătat că arahchnofobii în majoritatea cazurilor nu pot explica cauza temerilor lor. Prin urmare, practic nu au puterea de a-și păstra fobiile, care apar doar cu un gând despre artropode, sub control. Dar aici este necesar să separăm arahchofobia de la ostilitate.

Unii oameni sunt sissy prin natura lor. Ele sunt supărate de tipul de păianjeni. La vederea oricărei insecte, pe care doresc să se uite, se agită hainele sau pisa piciorul. Nu-i place – este, de asemenea, o stare obsesivă, doar este exprimată într-o altă formă.

Aparent, acest lucru se datorează faptului că spooferele sunt foarte diferite de o persoană cu propria lor specie. O astfel de dispreț vine din adâncurile secolelor. Când o persoană a fost forțată să supraviețuiască în lumea crudă a naturii, el a avut fobii asociate cu conservarea acestuia. Nu toate wildliness planetei este conectat la persoanele cu groază de panică. Locuitorii mărilor și adâncurilor nu provoacă o dezgustare atât de puternică datorită faptului că acestea sunt la o distanță considerabilă de locuința umană.

Păianjenii, dimpotrivă, pot apărea brusc și sperie cu prezența lor.

Nimic nu se poate opri în fața casei. Nu există cazuri atunci când păianjenii au atacat oamenii în timpul somnului în pat. Oamenii de știință au arătat că păianjenii sunt destul de vechi locuitori ai planetei. De la momentul epidemiilor de ciumă și alte boli grave, oamenii au fost încrezători că Insectele sunt capabile să transfere agenți cauzali periculoși. Și acesta este un alt motiv constant cauzat de teama artropodelor.

Păianjenii distruge numai pentru ceea ce ei trăiesc pe pământ. Din anumite motive, se crede că ucide – semn rău. Cu toate acestea, există o altă versiune: Dacă omori păianjeni, te va elibera de toate păcatele. Aceste contradicții nu sunt de mirare printre oameni.

Unii se clasează păianjeni la magia neagră și ia în considerare generarea de iad, alții spun că ei distrug muște care transporta boli periculoase. Totul depinde de viziunea asupra lumii a unei persoane, educația sa și percepția acestei lumi.

Caracteristici ale sistemului nervos

Desigur, este Arachnophobia că persoanele cu o stare psihică instabilă poate suferi. Poate că în copilărie o persoană care a supraviețuit nu o situație stresantă. Experiența negativă a rămas în subconștient și este acum ales spre exterior. Această persoană poate suferi de diferite fobii, dar ele sunt destul de departe de viziunea sa. Iar prezența unui păianjen imens ar putea să trezească temerile de lungă durată în sufletul său, care a fost de acord imediat și încorporat în Aranofobie.

Persoanele care suferă de oboseală constantă sau de la supratensiunile nervoase sunt, de asemenea, susceptibile la Arachnophobie. Corpul își exprimă oboseala cu aceste manifestări. Prin urmare, mai întâi trebuie să identificați adevărata cauză a fobiei și apoi faceți concluziile. Operațiunile expoziționate, odată cu care se confruntă cu informații înfricoșătoare despre păianjeni, se pot injecta diferite povestiri care le vor speria. Ei sunt chiar capabili să creadă în acești nerezidenți înșiși și să convingă alte persoane în ele.

Pe solul propriilor fanteziile lor de arahnofobe, poate lua în considerare cu atenție toate cazurile specifice asociate cu viața păianjenilor. Ca urmare, această parte a oamenilor va căuta un pericol în fiecare colț al camerei lor, dezvoltând astfel fobia lor la dimensiuni uriașe.

Iar rezultatul va fi o excursie la un specialist, care va ajuta la eliminarea negativ rezistent la subconștient.

Ereditate

Copiii nu își dau seama că poate afecta păianjen. Dar ei sunt mereu concentrat asupra comportamentului adulților. Și în cazul în care copilul vede frica părinților la vederea unei insecte, el „repetă“ comportamentul lor. Se poate spune că Arachnophobia este transmis pe semne de comportament ale oamenilor apropiați, din generație în generație.

Aici trebuie să faceți o rezervare. O persoană cu un psihic stabil, nu este în măsură să locuiască mult timp pe problema. El poate trece la emoții pozitive și pentru un timp pentru a uita de frica. Atunci când individul este fericit, el nu acorde atenție la pericol, mai ales atunci când nu este atât de specificat de nimic în mintea lui.

Și oamenii cu tendință la stări obsesive și nevroze pot experimenta stresul de zi cu zi la gânduri despre pericolul de păianjeni. În fiecare zi, el poate doar crește și în cele din urmă duce la fobie. Arachnophobes sunt supuse nevroză. Unii sunt siguri că nevroza este moștenită și este imposibil de a scăpa de ele. E chiar asa?

Specialiștii susțin că În cazul în care un copil născut în familie, în cazul în care există oameni cu nevroza, a pus într-o altă familie, în cazul în care toți membrii săi au un psihic stabil, atunci acest copil va crește sănătos. Și acest fapt confirmă încă o dată că toate fobiile și stările nevrotice nu sunt transferate prin moștenire, ci sunt achiziționate. Și dacă fobii nu apar pur și simplu de la „nicăieri“, atunci se poate spune cu exactitate că poți scăpa de ele.

experienţa negativă

Persoanele care au intrat în coliziune cu cazuri specifice de muscatura de paianjen, involuntar începe să se gândească la această problemă. În Asia Centrală, Karakirts sunt găsite. Muscatura acestor persoane, în cele mai multe cazuri este muritor atât pentru oameni cât și pentru animale. Ciobanii înainte de a merge la culcare, se întind în jurul valorii de peste firul de noapte lunga din lână de oaie pură.

Se crede că ea este frică de păianjeni. Deci, oamenii își protejează somnul de consecințele neplăcute.

Acest comportament a dezvoltat încă din perioada în care o persoană a început să înțeleagă că acest tip de insecte este periculos. Diferite povești legate de atacul acestei categorii de păianjeni pe persoană.

În țările calde, există astfel de specii care sunt capabile de aproape instantaneu ucide o persoană. Banane aduse din țările estice au căzut de mult în dragoste cu mulți dintre noi. Acestea sunt vândute în fiecare magazin. Și aproape nimeni nu crede că Cumpărarea banane poate duce la consecințe triste.

În delicatetea exotice iubit sunt adesea găsite păianjeni Banana. Aceste creaturi trăiesc în palmieri și ouă pune pe furtunul de banane. Otrava acestei reptile este de zece ori mai puternic decât Karakurt sau Black Widow. Multe cazuri sunt cunoscute atunci când oamenii au murit de la mușcătura unui păianjen de banane cu mult dincolo de habitatele sale numai datorită faptului că bananele de astăzi sunt comune la nivel mondial.

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că faptul că Oamenii simt inițial teama de mușcătură mortală. Frica apare, de asemenea, de la tipul de dimensiuni mici segmentale. Teoretic, ei pot urca în locuința unei persoane în orice minut și prin orice gaură cea mai mare, iar consecințele invaziei vor fi imprevizibile. Horror provoacă așa-numitul Efectul brusc. Este cel care poate duce la sentimentul de panică.

În plus, există numeroase filme pe ecrane largi de cinematografe cu participarea diferitelor tipuri de artropode, pe care oamenii le mănâncă în fața mulțimii. Și contribuie, de asemenea, la răspândirea isteriei în jurul acestui tip de insecte.

Cu toate acestea, există oameni care se bucură de păianjeni de păsări de curte. Ei le păstra ca animale domestice și chiar să se joace cu ei. Astfel de iubitorii de natură Arangoobia este în mod clar nu este teribil.

Metode de tratament

Trebuie remarcat faptul că Arachnophobia va depăși în mod unilateral va fi dificil. Aici aveți nevoie de o abordare cuprinzătoare. O persoană care suferă este pur și simplu obligat să vrea să scape de fobie. Apoi, specialistul va fi capabil de a ajuta la toate metodele accesibile.

Este posibil pentru a scăpa de frica de păianjeni cu o metodă de medicament numai în ultimă instanță, tocmai atunci când boala a devenit deja lansat. Natura dificilă a cursului bolii duce la simptome extinse. Cu atacuri de panică, medicul este prescris Nootropics, antidepresive (grupa SSIRS), tranchilizante.

Aceste medicamente sunt aplicate numai prin desemnarea medicul curant. Independent de recepție va duce la consecințe ireversibile.

În alte cazuri, mai puțin severe, sunt aplicate alte metode de psihoterapie. Ele sunt blânde și ajută în viitor evitarea recidivelor. Singura condiție: specialistul ar trebui să aibă calificări ridicate. Listăm câteva tehnici.

 • Metoda presupune confruntare coliziune a unui pacient cu o fobie (cu varianta acesteia). În fața unei persoane, sunt puse imagini cu imaginea păianjenilor, dar cele mai bune cazuri din terariile speciale vor fi potrivite în acest scop. Împreună cu dr. Arangofob inspectează artropodele și învață să-și gestioneze frica. De îndată ce situația începe să se alinieze, pacientul este transferat la percepția tactilă a acestor insecte. Deci, treptat, conștientizarea vine că reptilele nu pot aduce prea multe daune, iar atitudinea adecvată față de ele este produsă.
 • În societatea modernă, gadget-uri diferite dobândite pe scară largă. Cu ajutorul lor, puteți juca jocuri pe calculator, unde personajele principale vor fi cei mai urâți păianjeni care trebuie distruși. Treptat, o persoană se obișnuiește cu imaginea insectelor și încetează să se teamă.
 • Aproximativ aceeași metodă proiectată în Rusia. Numai aici este un program virtual special. Arangoobu este invitat să treacă o cale dificilă pentru a lupta împotriva păianjenilor în lumea virtuală. Această tehnică afectează bine psihicul unei persoane care se teme de insecte. Ea ajută la gestionarea temerilor lor.

Oamenii cu nervi foarte puternici practic nu suferă de fobii de diverse focuri. Cu toate acestea, ei au deficiențe. Ca urmare a stresului sever, ei pot dobândi semne de stat la care va începe frica. Astfel de indivizi pot fi sfătuiți să depășească temerile lor cu următoarele exerciții.

 • Se referă la practica meditației. Clasele permanente în tăcere vor ajuta la relaxarea și apoi stabilirea armoniei interne.
 • Trebuie să oprească lupta cu gânduri obsesive. Da, ei vin în mintea ta, dar trebuie să ai curajul să le accepți, să-și accepte existența. Cu cât credeți că gândurile negative trebuie să fie îndepărtate de noi înșine, cu atât mai puțin vor veni la cap.
 • Da pentru a vă relaxa sistemul nervos. Opriți să răspundeți la situații neplăcute. Unii oameni caută în mod special informații pentru a-și clăti nervii. Refuză știri negative (cel puțin pentru o vreme). Cel mai bine este să plecați de acasă și să fiți în tăcere.
 • Înțelegeți un lucru: gândurile și intuiția obsesivă nu au nimic de făcut. Trebuie să știți că nu vă va întâmpla nimic rău, chiar dacă vă opriți să vă gândiți la pașii dvs. cu 10 zile înainte și să preziceți evenimentele.
 • Dacă gândurile obsesive nu reușesc să scape, apoi le scrie pe hârtie și după o perioadă de timp recitiți. Revedeți-vă temerile, veți înțelege cât de absurd.
 • De îndată ce ați înțeles ce să se gândească la rău – ocupația inutil, începe înlocuirea temerile pentru sobru și raționament rațional. Gândiți-vă la faptul că probabilitatea de îndeplinirea celor mai teribile preocupări este foarte mic.
 • Intotdeauna uita-te în fața temerile tale. Nu fugi de ei și să se ascundă. Dacă vă este frică de păianjeni, fă-te elimina pe web în apartament sau ceas mic insecte acasă. Veți înțelege că alarmele au fost în zadar.
 • Se angajeze activ în relaxare. Aceste metode includ meditația, afirmații repetitoare, pregătire fizică. Aceste exerciții vor reduce activitatea creierului, ceea ce duce la stări obsesive.

Trebuie să înțeleagă că metodele pe care fobii ajuta la combaterea suficientă. CURED oricare dintre ele poate fi utilizat cu disociere. Acest cuvânt indică abstracție plin de evenimente.

Pentru a învinge frica, trebuie să vă rupeți complet mental din obiectul fobiei. Pentru a face acest lucru, încercați să vă transformați creierul diferit emoții despre același eveniment, în funcție de mediul înconjurător. Spiderul de dimensiuni uriașe cu labele lochmatice sperie mult mai puternice decât spide mici, abia vizibile. Pentru a vă opri frică și cealaltă, imaginați-vă că un păianjen imens își pierde treptat dimensiunile și se transformă într-un păianjen complet mic, inofensiv.

Pentru a face față cu ușurință o fobie, nu exagerează realitatea. Aproape de tine nu există astfel de locuri în care indivizii mari de formă de păianjen. În cazul în care frica a jucat în timpul iernii, atunci gândiți-vă la faptul că orice păianjen va îngheța pe drum acoperit cu zăpadă până când ajunge la pragul. Și vara va veni în curând. Aceasta înseamnă că nu aveți de ce să vă fie frică înainte de debutul anului.

Întotdeauna ai nevoie pentru a găsi astfel de opțiuni, care vor ajuta „muta departe“ Statele tale obsesive. Vorbește-te ca aceasta: „O să mă gândesc la asta mâine, și azi mă simt bine.“. Aproximativ metoda de modificări la scara evenimentelor.

Imaginați-vă un păianjen care este de la tine în 5-7 metri. Apoi împinge această distanță. Ceea ce vedeți? Spider a scăzut semnificativ în dimensiuni. Acum, imaginați-vă cum o privești prin fereastra. El se blochează treptat afacerile sale și complet dispare de la tipul.

Amintiți-vă că frica are loc de moment. disociere timp. Gândiți-vă ce mâine în același timp, nu vă puteți aminti fobia, așa cum va fi la un concert. În săli mari, artropode care nu sunt găsite. În plus, întreaga orchestra va juca pentru plăcerea dumneavoastră.

Încearcă să transfere momentul fricii în momentul în care există un concert. Mâine va fi nu până la fobie, și cu siguranță nu vei-mi amintesc că astăzi ai speriat propriile gânduri.

Și încă mai încerca să efectueze propriul meu exercițiu „Distrugerea unui segmentar“. Introduceți modul următor.

 • Asigurați-vă din hârtie sau plastilină Spider figurina. Strânge-l, face la fel de mult posibil, picioare.
 • Apoi așezați pe masă, în fața privirii tale și să se concentreze asupra acestui obiect. Puteți acoperi panică.
 • Mutați toate frica pe Spider Figura. Secure acolo. Dau seama că, în răspuns la acțiunile tale, păianjenul nu a putut face nimic. Se pare că el este lipsit de apărare.
 • Apoi, cu forța, care însoțește toate sentimentele, Disstain și distruge o insectă artificială.

Nu-ți fie frică pentru a da putere emoțiile. Doar încearcă să fie creaturi vii și oamenii din jurul tău nu sunt afectate de acțiunile tale. Umeziți un negativ pe hârtie și distruge-l. De fiecare dată când va scăpa de tine într-un mod similar de furie și temeri. Acestea sunt sursele de stări obsesive.

Despre modul în care urmează să fie tratate de la Arachnophobia, uita în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: