Cauze de ură și modalități de a face față ei

Cauze de ură și modalități de a face față ei

Adesea o furie frenetică, care vizează un obiect sau subiect extern transformă în ură. Sentimentul gătit a provocat în mod repetat moartea orașelor și a tuturor statelor.

Ce este?

Ura înseamnă dezgustul persistent pentru oricine sau ceva. Subiectul arată ostilitatea față de persoanele sau subiectele enervante. Aceasta înseamnă că o persoană nu poate avea un suflet să accepte orice obiect, eveniment, fenomen, un grup de oameni, o persoană separată sau altă creatură vie. Sentimentul ostil poate apărea la ideea valorilor contradictorii și a credințelor de personalitate.

Acest sentiment negativ este exact opusul iubirii. Relația lor este evidentă. Se întâmplă că individul iubește simultan și urăște altul. Dragostea poate fi însoțită de ură. Cel mai adesea, aceste sentimente puternice împreună sunt trimise spre oameni apropiați.

Simultaneitatea de manifestare a iubirii și urii duce adesea la certuri și confruntare.

În psihologie, ura este considerată distructivă senzație, pictat negativ. Este un mecanism de protecție împotriva durerii psihice. Obiectivele Anger altor persoane sau el însuși. De multe ori, agresivitatea este turnat în provocând rău. La subiecții plini de resentimente, o dorință insistentă apare rău celor pe care le urăsc. Sentimentul pronunțat al respingerii unei alte persoane este însoțită de dorința de a provoca dureri fizice sau psihice. Omul are bucurie cu eșecuri, dușmani înțelese.

Dislike poate purta în aer liber și un caracter ascuns.

 • Deschideți ura pot fi urmărite în comportamentul agresiv al persoanelor care doresc să exstruct dușmanul lor. Omul nu se poate ascunde iritarea. agresiune fizică și verbală merge în mișcare. Amenințări și insulte sunt trimise direct la adresa unei persoane neplăcute. De multe ori, un individ furios încearcă să rezolve problema cu ajutorul pumnilor.
 • ură ascuns poate fi direcționat către orice subiect, întâlnit accidental pe drum. Ea afectează de obicei personalitate indirect: prin bancuri caustice, declaratii indecente, peres. Într-un conflict deschis, individul nu intră, deși se confruntă cu o ostilitate și dezgust pentru acest particular.

Manifestarea de ostilitate altora mărturisește slăbiciunea spiritului. Studii de oameni de știință americani arată că nivelul de inteligență afectează alegerea obiectului urii, dar aceasta nu afectează gradul de sentimente ostile.

De obicei, o identitate ostil sau caută să distrugă ieftin, sau evita-l.

De ce apare?

ham contribuie la ură acțiuni deliberate sau involuntare.

 • un conflict de ardere IntenționatăÎn societatea provoacă ură deliberată. Minciuna de informații, denaturarea conștientă de fapte, propagandă agresiune împotriva sistemului de oameni, țări, religie sau de stat – toate aceste metode desfășurând operațiuni de luptă, război încorporarea de război.
 • De multe ori părinții abuz copiii lor. Ei se cultivă în mod neatenționat în descendenții urălui de ură. Răceala emoțională a părinților, violenței fizice și psihologice, pedepsele frecvente formează o atitudine negativă persistentă față de oameni și a lumii. În familiile care conduc stilul de viață asocial, poate crește personalități ostile. Picturile imaginare idealiste ale lumii duc, de asemenea, la dispreț neintenționat. Oamenii explicați văd totul în lumina curcubeului. O astfel de percepție duce adesea la dezamăgire și mușcătură.

Unii indivizi nu se pot accepta. Ei au un mecanism de proiecție protector. Respingerea propriei sale persoane se transformă în ostilitate nefericită față de alte persoane. În cazul în care interlocutorul nu împărtășește punctul de vedere al omului, mă trezesc ură răspuns. Uneori așteptările existente vin într-o contradicție ireconciliabilă cu realitatea. pozițiile de viață și punctele de vedere individuale se confruntă cu realitățile externe. apare Disappointing. De exemplu, o persoană care se așteaptă de la căsătorie sau de căsătorie pentru a obține foarte alte emoții. așteptările sale nu sunt justificate. Între soț și soție ei nu sunt complete neînțelegere. Inconsistența cerințelor soților și conduce viața reală pentru o încetare a căsătoriei. Sentimentul de nemulțumire va crește mai târziu, în raza de acțiune și ostil percepția reciproc.

Probabil toată lumea știe spunând că de la dragoste la ură – doar un singur pas. relație personală cauzată de pasiune puternică, uneori, duce la certuri și conflicte. Dragostea nu permite să verse emoții negative, astfel încât există o acumulare internă de diferite niveluri de furie. În cele din urmă, sentimentul luminos este transformat în ostilitate, se întâmplă treptat respingere completă partener.

Ura oamenilor și a societății în ansamblu pot apărea din motive obiective și subiective. O sursă de ură patologică, mintea pe moarte, poate deveni o tulburare mintală a personalității. Psihologii nota următoarele cauze ale sentimentelor ostile:

 • nesiguranță+
 • dependența altcuiva.LINEBREAK opinia, dorinta de a satisface+
 • invidie, comparația mentală a persoanei sale cu mai mulți vecini de succes, prieteni, rude și oameni foarte neautorizate+
 • Concurență, acuzând rivalii în propriile lor eșecuri, schimbarea vina pe alții+
 • Avizul durabil privind dreptul propriu, nedorința de a compromis+
 • Reacția de răspuns la trădare, nedreptate+
 • Completitudinea caracterelor+
 • Cereală, afirmații ofensive, conflicte+
 • Avenue și suspiciune din cauza fricii de a permite dor+
 • Non-media sau grupuri individuale de persoane stereotipuri sau grupuri individuale+
 • Reacția la testat în timpul violenței, combaterea stresului sau acțiunii teroriste+
 • Educație greșită.

Pentru ură poate indica astfel de semne:

 • Iritații nerezonabile+
 • Furia nefericită+
 • Furie excesivă+
 • Dorința de a umilia, jigni, bate și chiar a ucide o persoană+
 • Dispreț complet+
 • Evitarea contactului vizual, fără zâmbet+
 • Un răspuns ambiguu pentru a menționa chiar și numele disprețului subiectului+
 • sentimentul involuntar de dezgust.

Vizualizări

Sentimentul de dezgust insurmontabil poate să apară atât la o persoană separată, cât și la un anumit grup de oameni. Unii nu pot face față cu aversiunea față de sexul opus, altii urasc copiii mici, alții experimenta un dezgust puternic pentru uces de familie. Manifestarea respingerii pronunțate a anumitor obiecte sau subiecte poate proceda la o anumită persoană sau grup de persoane. În funcție de acest lucru, experții alocă două soiuri.

Social

Unii oameni au sentimente ostile pentru reprezentanții unei anumite comunități. De obicei, există dispreț față de confesiunile religioase specifice, partide politice, minoritățile sexuale, oameni de o anumită sexualitate, naționalitate, curse.

Starea de spirit agresivă a membrilor grupului va inspira o situație de conflict. Diferite formațiuni încearcă să facă o tasy în societate. Ei caută să își consolideze poziția în conflict, oamenii de asteptare pentru a lupta împotriva inamicului. conduce ură socială la tulburări publice, război, genocid. Acesta este adesea cauza discriminării. Îmbunătățirea pentru intoleranța provoacă diverse infracțiuni.

Individual

Comunicarea cu părinții și din jur are un impact semnificativ asupra formării urii. resentimente pentru copii și durere, uneori, trezesc în persoană un sentiment de respingere. Motivul pentru ostilității ascunse sau deschise față de oameni și lumea ca un întreg este iubirea afectată de copil. Amprentă digitală asupra psihicului omului mai tânăr impune punctul de vedere al diferitelor emisiuni TV și diverse site-uri de pe Internet. starea interioară formată din Incorect sufletul copilului este difuzat pe părinți și societate. Persoana matură nu știe cum să arate dragostea, mila, compasiunea pentru alte persoane.

Cum afectează viața?

emoții destructive de viață otravă. Ignorați sentimentul de ura nu poate. Ea distruge viabilitatea subiectului, transformându-l într-o ființă cu părul. O persoană furios trece de obicei prin intermediul altor persoane la o parte, încearcă să-l ia în contact cu ei. Senzație de dragoste și prietenie-l nefamiliare. O astfel de persoană o observă imediat mai multe defecte în străină. Uneori, emoțiile negative împins subiectului comiterea acțiunilor distructive, necugetate și lipsite de sens. Armonia relațiilor cu ceilalți încălcate. Individuale pot rupe toate legăturile cu rudele și cei dragi. Ura dăunează foarte mult un om ostil, nu sa infractor. Suferind o persoană la ură și nu o ura.

senzație în bloc are o mulțime de putere și energie. Resentimente, furie, vitalitate, dezavantaj și alte state similare sunt afectează în mod negativ formarea și dezvoltarea individului. Ombotty repels altele. Ura distruge omul din interior. Fluxurile de incluziune necontrolate, clipele de furie duc adesea la boli grave fizice și psihice. Imunitatea este slăbirea. Un organism vulnerabil este supus bolilor inflamatorii și virale.

Atacurile de furie provoacă o creștere a tensiunii arteriale. În viitor, o persoană adesea chinuie migrenă. Scade treptat performanța, interesul în viață dispare. Omul simte declinul puterii și al fluxului de energie vitală. Uneori diabetul zahăr și boala oncologică. În acest sens, pot exista gânduri depresive și chiar sinucidere. Adesea, ura se manifestă pe solul nesatisfăcut. Individual este îndepărtat din viața obișnuită în societate. O persoană înțelege eșecurile la locul de muncă și în viața personală. El pierde dorința de a evolua și pierde posibilitatea de auto-realizare.

Cum să scapi de?

Pentru a depăși sentimentul de ură pentru o altă personalitate este foarte dificilă. În primul rând, ar trebui să recunoașteți sincer în prezența acestor emoții devastatoare. Luați-vă sentimentul ca o dată. Începeți cu dorința de a arunca o privire la lume diferit și cu încercarea de a-ți schimba propriul comportament. Învață să rezumezi de la sentimente negative, uneori necontrolate. Nu dați manipularea altor persoane. Numai tu trebuie să-ți gestionezi emoțiile, gândurile și acțiunile.

Modul greu începe cu eliberarea de la propriile senzații negative. Munca interioară necesară. În primul rând, eliberați toate insultele. Ura distruge omul din interior. Luați-vă în toleranță și toleranță. Controlează propriile sentimente. Tratați oamenilor unei alte naționalități, rasă și religie, precum și la nivelul culturii și educației. Situația socială a împrejurimilor nu ar trebui să vă provoace emoții negative.

Încercați în mod obiectiv și imparțial aprecia persoana care provoacă iritații. Găsiți caracteristici pozitive în caracterul său. Se concentrează atenția asupra lor. Această acțiune va slăbi în raport negativ la persoana neplacuta. Aruncati o privire la situația. O atitudine echidistantă va ajuta să înțeleagă motivația infractorului. Va corecta cooperarea începe cu o persoană care te face să displace. Activitatea comună aduce mai aproape. În timpul pe termen lung un contact strâns, oamenii se cunosc bine. Ostilitate poate schimba simpatie.

Învață să te ierte și pe alții. conduce Iertarea la punctul central al armoniei interioare și pace sufletească restabilirea. Plătiți mai mult timp pentru familie, prieteni, rude. muzee, teatre, participa la diverse evenimente. Sport. Petrece mai mult timp în aer curat.

Nu uita despre dieta echilibrata si petrecere a timpului liber. Meditația, de asemenea, de ajutor a scăpa de excesul de iritabilitate.

În psihologie există diverse tehnici pentru a elimina emoțiile distructive. Câștigarea ura în sine, poți fi o lucrare interioară diligente. Specialiștii oferă mai multe moduri. Ai grijă de a face exerciții care ajuta pentru a da drumul de furie.

 • Prevenirea o pata de emotii negative pot reprezenta până la 20. Această tehnică se aplică în cazuri de urgență. De îndată ce ați simțit influxul de răutate și dorința de a rupe în jurul altora, concentrat pe respirația și ia în considerare mental. Această metodă ușor de utilizat este foarte eficient.
 • Puteți învinge ura prin transformarea instalațiilor negative, în reflecții pozitive, ajutând pentru a face față cu succes cu emoții negative. Cel mai bine este de a produce aceste acțiuni în scris. Mai întâi, trebuie să scrie pe foaia de toate evenimentele sau fapte care cauzează ură. Apoi, va trebui să le transforme în sentimente pozitive. Ei bine, ajută la afirmații de zi cu zi de lectură.
 • Nivelul de ostilitate reduce tehnica de „scrisoare netrimise“. Datorită ei te pot face față cu un sentiment de necontrolat omitism. Toate durerea emoționantă, emoțiile negative, trebuie să fie prezentate pe o bucată de hârtie. Scrie cât de mult te urăsc această persoană sau o comunitate. Apoi, scrisoarea trebuie să fie arse sau rupere în bucăți mici. Scrie mesaje până când emoțiile negative încep să te las.

Nu mai hateing o anumită persoană permite dorința de a înțelege credințele și instalațiile sale. Specificați subiectul pe enervant, un număr de întrebări. Ascultați cu atenție interlocutorul. Încercați pentru câteva momente să fie în pielea lui. Imaginați-vă. Uită-te la tine și acțiunile tale din. După aceea, încercați să reglați contactul cu subiectul enervant. Și mai faceți griji din cauza unei atitudini nedrept pentru tine.

Straduiti pentru a observa in altele doar calități pozitive. Arătați respect pentru ei. Nu se concentreze pe propriile emoții și așteptați în mod constant pentru unele truc. Atunci când o persoană care nu reflectă cu privire la propria sa, ci despre nevoile altor oameni, ura se dizolvă.

Puteți minimiza în continuare contactul cu o personalitate urât. Sentimentul de angration va dispărea treptat.

Sfaturi de psihologi

Un moment important în educarea copiilor este în centrul lor pe manifestarea iubirii, milei și prietenie în relație cu alții. Învățați-vă copiii să înțeleagă alții. Interesul în lumea interioară a interlocutorului reunește oameni, contribuie la apariția de simpatie. Copilul ar trebui să vadă atitudinea pozitivă. Atitudinea negativă față de societate și alte personalități lansează programul pentru a distruge facilitatea de ură. Din copilul poate crește un violator și criminal.

Recunoașteți ura altcuiva pentru persoana dvs. pe care o puteți jigni o persoană să ofenseze, să ofenseze, să vă împărțiți în ceva. În vocea lui poate suna note rele. Rapoartele nesfârșite la adresa dvs. (chiar și în formă umor) ar trebui să vă avertizeze. Subiectul respinge zvonurile proaste despre tine, spune urât pentru spate, diferența. Astfel de acțiuni indică neprietenul. Uneori, sursa emotiilor negative este o minciună. Încercați să înțelegeți de ce prietenul, colegul sau relativ vă urăște. Încercați să discutați cu el, cunoașteți mai multe despre viața lui. Nu aflați direct relația sau explicați ceva ostil. Astfel de acțiuni interferează cu normalizarea relațiilor.

Oamenii își schimbă de bună voie opinia lor ca răspuns la acțiunile bune. Unele afaceri comune vă vor ajuta să vă apropiați. Omul va începe să vă împărtășească ideile, gândurile, sentimentele. El te cunoaște mai bine.

impresii excelente va bloca senzații negative,. Individual, cedat la emoții pozitive, de obicei uita resentimente vechi.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: