Coleric: caracteristică umană și adecvate profesii

Coleric: caracteristică umană și adecvate profesii

Pentru a găsi o limbă comună cu o nouă cunoștință, colegul sau colegii studenți cât mai repede posibil, este suficient să cunoaștem tipul de temperament. Această caracteristică descrie caracteristicile psihicului va prezice comportamentul unei persoane într-o situație sau alta. Aceeași problemă poate face ca o persoană să sufere și să coboare mâinile, iar altul va servi ca un impuls pentru a lupta și a obține succesul. Desigur, fiecare persoană este individuală, iar diferențele dintre cele două Sanguins pot fi mult mai puternică decât între Melancolic și coleric. Cu toate acestea, activitatea motorie, afectivitate, interiorizare și extins fiecare tip de temperament diferă de restul anumitor indicatori.

Cine este?

Cea mai scurtă descriere a coleric poate fi luat în considerare trei caracteristici principale ale caracterului său: activitate, determinarea și auto-suficiență. Această persoană depinde puțin pe opiniile altora, știe întotdeauna ce scopul său este, și cu perseverență se mută la realizarea acesteia. Dotat cu un sistem nervos instabil, o persoană cu o astfel de temperament este supus unei schimbări bruscă a dispoziției. Într-o zi, o astfel de persoană poate experimenta un lift mental și un colegiu de lucru, precum și o furie de ardere, iar seara pentru a detecta semne de depresie viitoare. Cu toate acestea, astfel de fluctuații multiple permit unei persoane să apuce rapid și să absoarbă cantități mari de informații noi, să obțină abilități utile.

Puteți întâlni adesea determinarea colericii ca un optimist rapid și agresiv. Cu toate acestea, este întotdeauna potrivit pentru lucruri grave din poziția minții, deținerea marii înfricoșătoare a emoțiilor la fundal. Cel mai adesea, coolericele sunt extroverte care sunt ușor și raportate rapid noi cunoștințe, cum ar fi comunicarea frecventă cu un număr mare de persoane. Cel mai adesea, Choleric devine lideri excelenți, suflete ale companiilor și capitolelor familiale, indiferent de gen. Cu toate acestea, ocazional, printre aceștia pot fi găsite și introvertite, care preferă să existe singură. Acest lucru nu înseamnă că persoana va fi închisă, nesigură și singură, dar el poate da preferință companiilor mici liniștite și nu se grăbește să înceapă să facă familii și copii.

Un coleric om are o mai mare agresivitate și dominanță. Dintre acestea, există lideri excelente, militari și politicieni, care sunt extrem de solicitante, nu numai pentru alții, dar, de asemenea, să se. Ei preferă să comunice cu oameni care nu prezintă emoții puternice. În același timp, un astfel de manager poate cădea cu ușurință în furie dacă autoritatea lui este pusă la îndoială.

Bărbații al căror tip de personalitate se caracterizează atât prin coleric poate deveni tirani reale de casă, care nu sunt blând de cei dragi. Acest lucru se întâmplă de multe ori, atunci când nevoia de poziție dominantă nu poate fi satisfăcută în cariera sau hobby. În cazul în care Ambițiile bărbaților sunt îndeplinite în afara familiei, el poate deveni cel mai grijuliu și părinte iubitor.

Un astfel de om realizează cu încăpățânare favoarea, pe care vă plac și reușește aproape întotdeauna în acest doamnelor.

Femeia coleric are multe calitati, care in mod traditional atribut la podea de sex masculin. Acesta este un nivel ridicat de agresiune, duritate spirituală, dorința de putere și capacitatea de a rezolva rapid sarcinile. De multe ori fragilitatea exterioară și ușurința combinată cu rudenia interioară și încăpățânarea. Astfel de femei sunt numite „General în Fusta”, puțini bărbați sunt capabili să construiască o uniune durabilă și lungă cu ei.

Cholericul feminin preferă admirația activă și cadouri scumpe de la cavalera, în timp ce dorește să joace rolul de vioară de vârf. O astfel de fată nu va sta acasă și nu va aștepta un soț de la serviciu, încălzind cina. Acesta va lupta prin scara de carieră și va atinge cu siguranță în acest succes. Rolul tradițional al mamei rareori vine cu o femeie colerică și printre ei o mulțime de adepți ai copilului. Cu toate acestea, în cazul în care apare fiul sau fiica ei, poate deveni un prieten excelent, un mentor și un tovarăș înalt pentru copilul său, cerând în același timp că îndeplinește în mod clar regulile stabilite de acesta.

Copil Coleric este un element neangajat, lăsând după haos și distrugere.

El practic nu sta într-un singur loc, este dificil de citirea sau desenarea interesului. Copilul reacționează foarte violent la orice schimbări externe, voce puternică informând pe toată lumea în jurul faptului că îi place sau viceversa. Atât băieții, cât și fetele preferă activitatea fizică mentală, deci au anumite dificultăți cu învățarea școlară. În același timp, din anii mici, copiii împărtășesc pe cei care îi plac și cei pe care îi vor ignora pur și simplu, indiferent de încercări de abordare a ultimului.

Copiii delicate și activi Choleric, în ciuda tuturor optimismului lor, în perioadele de tranziție din copilărie în epoca adolescentă sunt adesea supuse depresiei și tulburărilor de psihic. Părinții trebuie să încerce să construiască relația deschisă și de încredere cu un astfel de copil. Coleric se simte delicat minciuni și nedreptate, astfel încât în ​​pedeapsă zadar sau înșelăciune vă poate submina cu ușurință încrederea. Nu pentru a încuraja evaluările bune de Fidget nedirijat cu cadouri și delicatese. Acest lucru poate duce la faptul că toate relațiile umane, copilul va învăța să ia în formă de piață de mărfuri. Pentru a insufla o dragoste pentru noi cunoștințe, puteți să-l intereseze cu un material de alimentare neobișnuită, de învățare joc sau sugerează o concurență. Jocuri de noroc coleric este capabil să reducă la minimum munți, în scopul de a dovedi superioritatea și de a câștiga în litigiu.

Recunoașterea coleric în procesul de comunicare suficient, destul de literalmente mai multe întâlniri. Cu toate acestea, reprezentanții luminoase ale acestui tip de personalitate poate fi definit chiar și prin aspectul. Întregul set de caracteristici impune o anumită amprentă asupra aspectului, maniere de comportament și stil de viață.

Fizicul este subțire și chiar oarecum subțire, membrele sunt lungi și subțiri. Atât bărbații, cât și femeile arată fragile și unghiulare. Craniul se îngustează în sus, ca un ou de pui. Ovală se confruntă cu rombies, cu pomeții ascuțiți, fruntea netedă și bărbia ascuțită.

Maxilarul inferior ușor tăiat și miniatural. Dinți cel mai adesea mici și, în același timp destul de buna. Colțurile gurii ridicate, buzele în sine sunt subțiri și palide. Cea mai remarcabilă parte a feței este un nas de pradă major care poate fi ușor îndoit și chiar are un berzzle. Picioarele, ca un piept, îngust, și un gât coleric este lung și subțire.

Dacă nu un zâmbet frecvent și ochi calme radiante, apariția unui checor ar putea fi sumbră și dureroasă. Astfel de oameni rareori au probleme supraponderale, mai degrabă, greutatea corporală este sub normal. Bărbații arata ca niște păsări de pradă, iar femeile au harul unui șarpe sau un panter negru. Colericii având o înălțime de mare poate deveni modele profesionale, ca o astfel de formă unghiulară a corpului, împreună cu finețe și de încredere de mișcări arata perfect pe podium.

Laturi pozitive

Fiecare caracteristică a unui coleric a oricărui sex și vârstă poate fi considerată plus și minus, totul depinde de situația specifică. Încăpățânarea se transformă cu ușurință în persistență, iar dominația este responsabilă pentru sine și pentru alții. În diferite sfere ale vieții, colericul are multe calități pozitive care le vor ajuta să coexiste în armonie și cu alții.

 • Emoții. Putem face legende despre calma colicilor, o notă de aviz nu este capabilă să-și distrugă stima de sine. Acest lucru ajută astfel de oameni pentru a atinge anumite înălțimi în orice muncă și orice hobby. În plus, un astfel de lider își extinde încrederea și echipa din jurul lui, insuflat în oameni credința în victoria și dorința ei. Variabilitatea lor le permite să se adapteze la aproape orice situație, și puterea de voință și determinare îi va permite să-l transforme în mânie necesară.

 • Părinte și familie. Holer Muster, dar un părinte echitabil. Copiii se întind la societatea sa, ca viata lui luminoase și emoții puternice sunt atractive pentru ei. Un astfel de șef al familiei știe cum să distribuie competențe responsabilitățile și drepturile micului său „stat”, consideră o cale de ieșire din orice situație complexă și stimulează activitatea altor membri ai familiei.

 • Muncă. Cele mai complete puncte forte ale colerice sunt dezvăluite în concurență ridicată. Inteligența sa mare vă permite să vă gândiți în mare măsură, care nu este distrasă de întrebări nesemnificative și să rezolv rapid sarcinile. Colegii lui Holerick act de faptul că el se mișcă repede de la teorie la practică, știe cum să rupă echipa și să distribuie în mod competent îndatoririle în el.

 • În relații prietenoase. Cu toată dragostea lui pentru comunicare, coleric este destul de o personalitate întreg și autosuficiente din copilărie. El apreciază cunoștințele sale, dar se poate face perfect fără a societății sau aprobarea acestora. Compania este cel mai adesea lider și își asumă de multe ori probleme de ordin organizatoric în călătorii sau taxe. Prefera Frank cu una sau două persoane dovedite, rămânând destul de reținut în comunicarea cu restul.

 • sferă intimă. temperamentul coleric Sexy depinde direct de starea sa emoțională. În perioadele de activitate și de bărbați, și femei vor fi pasionat iubitorii de experimente care iubesc și simt bun partener. coleric jucăușe este capabil să se trezească o dorință, chiar și în flegmatic rece și-l trage în aventurile sale. Și bărbații, și femeile de acest tip de personalitate rar pot alege un partener de mai mulți ani, ei preferă libertatea și impresii noi. În același timp, dacă jumătatea lor va fi destul de sensibilă și receptivă, nu prea geloasă și pregătită pentru o flirt clară de colerică cu alți oameni, construirea relațiilor lungi și armonioase este destul de posibilă.

dezavantaje

Eroii complet pozitivi și complet negativi există numai în ficțiunea copiilor, astfel încât fiecare colic de calitate pozitivă este echilibrat negativ. Dacă luăm în considerare aceleași domenii ale vieții, atunci puteți observa următoarele caracteristici ale acestui tip de personalitate.

 • Emoții. Coleric rapid și dominat, el iubește să comande și să înfrângă în litigiile. Răbdarea nu este principala virtute a unor astfel de bărbați și femei, ele sunt greu inferioare unei puteri chiar aspre, nu-i plac oamenii emoționali și sensibili și rareori empatizați necazuri străine. Starea lor de spirit în continuă schimbare devine literalmente o ceasornicărie, numără secunde la următorul atac de furie sau disperare. Colericii au adesea probleme de sănătate, așa cum în mod constant în tensiune emoțională.

 • Parenthood și de familie. Pretențios de părinte sau soț mânie, uneori, limite rezonabile a lui. Pentru atingerea succesului copiilor, ei de multe ori ignora sentimentele fiului sau fiica, își pierd încrederea și dragostea lor. Copiii de astfel de părinți devin adesea sportivi celebri, care apoi scrie memoriile despre adulți din copilărie și tirania dificile. Est pentru a colericii masacreze poate fi uneori pedepsit sau mustrări pe copilul lor, fără a dezmetici într-o situație. Puternicele Părinții nu le place scuzele lor și nu știu cum să corect.

 • Muncă. Colericii nu face față cu munca de rutină monotonă, încep să fie distras de la ea și ca rezultat erori. Ei sunt diplomați răi și negociatori, de multe ori pus pe parteneri și să ignore cuvintele lor. Colegii pot lua în considerare un astfel de bărbat sau o femeie cu neimprimare, mergând pe capete ciudate în căutarea capului capului. Cel mai aprig workaholic, nemilos, ca și ei înșiși, este de la colici.

 • În relații prietenoase. Un prieten colectiv practic nu știe cum să audă și să asculte pe oricine altfel decât ea însăși. El consideră că opinia sa este adevărată și în jurul lui. Chiar și în conversații obișnuite, poate exista agresiune excesivă și presiune. Predispus la aventuri, poate atrage întreaga companie de prieteni în probleme, din care numai el poate ieși.

 • Sfera intimă. Un adevărat colic crede că el dă un partener fără odihnă și devine prea puțin în schimb. El este gelos patologic, în timp ce el însuși păcătuiește adesea prin intrigi pe partea laterală. Modificările de dispoziție afectează puternic apetitul sexy, astfel încât acesta poate fi atât de persistent, cât și prea pasiv. În cazul în care coleric nu este în starea de spirit, atunci sugestiile de proximitate fizică respinge cu sarcasm și ridiculizare. După cearta el este greu să meargă pentru reconciliere și mai ales să recunoască că a greșit. scandaluri coleric preferă să uite și se comportă ca și cum nimic nu sa întâmplat.

lasă cu ușurință un partener plictisitor, chiar dacă au copii comuni și experiență îndelungată de viață căsătorit.

Diferența față de alte tipuri de temperament

tip coleric de personalitate diferă de la alte tipuri de parametri multipli. În primul rând, este de mare afectivitate și agresivitate. Cu toate acestea, în afară de acestea, există încă unele nuanțe, care să permită identificarea că interlocutorul este mai degrabă un tip coleric decât un sangvinic sau melancolic. Pentru comoditate, principalii parametri sunt reprezentate sub forma unui tabel, care vă permite să comparați patru reprezentanți luminoase de caracteristicile și comportamentul lor.

trăsături

coleric

persoana flegmatic

Sanguinik

Melancolic

Stabilitatea atenției și a intereselor.

Rezistent la slab, usor de distras. În același timp, este capabil de fixat pe un scop în cazul în care consideră că este o importantă.

Durabilă în interesul său este capabil să execute monotone și de același tip, dar inițial scăzut-.

atenție Instabil este luat in mai multe cazuri, și de multe ori le aruncă.

o atenție durabilă în cazul în care fondul emoțional este calm.

Agresivitatea, rezistent.

Înaltă agresivitate, de multe ori vine în surplombe verbale și nu este îndoit să aplice forța.

Poate foarte ușor, chiar te in situatii de stres, aproape întotdeauna calm.

Ei bine, se ascunde emoțiile și, în general, în mod pașnic.

Inclinat la schimbări frecvente de dispozitie, depresie si isterie.

Răbdare.

răbdare Foarte slab.

personalitate foarte pacient.

răbdare medie, nu-i place monotoncy, dar este capabil să-l reziste.

răbdare Foarte slab, urmăriri cele mai mici dificultăți.

Sociabilitate.

Prost devine în jurul valorii de oameni, de tăiere în judecăți și evaluări. În același timp, cel mai adesea extrovertit.

În moderare sociabil, prefera un mic cerc de prieteni.

Companiile mari, vacanțe și cunoștințe noi.

Un pic mistuitor, închis, înclinat spre introversie.

Adaptare.

capacitate bună de adaptare. Preferă pentru a schimba condițiile de la sine.

Încet, se obisnuieste cu noi si nu ca o schimbare.

Abilități de adaptare foarte mare, cum ar fi schimbări cameleon.

Este dificil să se adapteze în condiții necunoscute.

Dispozitie.

picături frecvente și modificări ale dispoziției ascuțite.

starea de spirit buna durabilă, uneori, există o mică apatie.

starea de spirit vesel durabilă, rapid și experiențe calm probleme.

starea de spirit Instabil, crize nervoase frecvente.

Vorbire și gest.

vorbire rapidă, voce tare, gesturi largi și active,.

vorbire netedă, mobilitate mică.

Expresivi mimic și articularea, Clear Gesturi.

Discursul de ridicare liniștit, practic fără expresii faciale și gesturi.

În viața obișnuită, pentru a satisface coleia pură sau flegmatica este destul de dificilă. Oamenii combină adesea două sau mai multe tipuri de personalitate în sine.

De exemplu, o persoană poate fi supusă la schimbări ale dispoziției frecvente, se încadrează în furie și dragoste dispute, în timp ce este foarte rău să se adapteze într-o nouă echipă sau atunci când se deplasează la o altă locuință. În acest caz, o parte a persoanei va prevala întotdeauna peste altul, deci chiar și în acest caz, va fi posibilă determinarea tipului de personal de vârf.

Printre ei ei, oamenii cu caractere diferite pot interacționa, de asemenea, și în mod constant argumentează și ceartă. Sanguine lucrează excelent și comunică cu toate celelalte tipuri de personalitate, în timp ce nu le permit să se subordoneze. Chiar și agresivitatea unei lui amărăciune, el va fi capabil să flip într-o glumă distractiv decât netezește și reduce conversația de căldură. Alții, de asemenea, le place să comunice cu flegmatica, care este foarte calm. Flegmatică însuși este nervoasă de la schimbarea bruscă a interlocutorului și preferă să nu comunice cu coloranți melancolici și agresivi isterici.

Prietenia lui Hoalerik poate schimba instantaneu iritarea asupra emoțiilor de flegmatică melancolică sau non-ușoară.

Coleric poate lucra bine cu sangvină, în cazul în care acesta din urmă este în opinia sa. Două coleric rareori se pot obține, împreună unii cu alții în lume și Lada. Același lucru se poate spune aproximativ două melancolice, care sunt capabile să se prăbușească în Puchinul defecțiunilor nervoase, nu numai reciproc, ci și pe toți cei din jur. Liniștit și timid melancolic preferă să petreacă timpul singur și mai ales temerile cu coloranți agresivi și de putere.

Activitate profesională

Mândru și dominator colericii preferă fie pozițiile capului, sau activitatea independentă. Ei nu poartă de control din lateral și de necesitatea de a se supune echipelor altor oameni. Live și indiscret Mind coleric iubește sarcini complexe și diverse, schimbarea situației și alternanța activității mentale și fizice. Și mai înverșunați dușmani ai acestor bărbați și femei sunt stabilitatea și monotonia.

Modern oferă lume colericii de ambele sexe un domeniu larg pentru auto-realizare. Există mai multe profesii pe care astfel de persoane active și emoționale se vor simți în locul lor.

 • Jurnalist, fotograf, reporter, actor sau de televiziune de conducere. O astfel de profesie presupune un cerc mare de comunicare, diverse sarcini și non-normalizat zi lucrătoare.
 • Ghid sau ghidul va călători mult și de multe ori schimba situația.
 • Cariera militară este, de asemenea, perfect atât pentru bărbați și femei, cu un tip similar de personalitate.
 • Dintre oamenii activi și hotărât, sunt obținute sportivi excelente sau antrenori.
 • Acei colericii care preferă să lucreze cu copiii vor găsi vocația lor în profesia de animator sau organizator de către copii a vacanței.
 • Puteți construi o carieră bună în publicitate și de management de PR, design interior sau de îmbrăcăminte, precum și să devină un artist sau compozitor excelent.

Pentru a avea succes în domeniul selectat, este în valoare de muncă refrangaining calm, cu munca similare monotonă, comunicarea frecventă cu oameni emoționale în situații de stres și animale.

reprezentanții celebre

temperamentul cloric Practic, pur poate fi adesea găsite printre faimoasele lideri militari din istoria țării noastre. De exemplu, comandantul rus. V. Suvorov a fost un reprezentant tipic al coleric. Potrivit amintirile contemporanilor săi, el a fost activ, a fost luată pentru un număr foarte mare de cazuri, în același timp, a fost distins prin gestul activ și de vorbire de vorbire.

Un alt reprezentant al vie temperamentul coleric a fost celebrul poet și scriitor A. CU. Pushkin. Versurile sale în sine reflectă explozia emoțiilor care au lucrat și stropit pe hârtia Alexander Sergeevich. expresivitate și agresivitatea lui în cele din urmă și a condus poetul la celebrul duel, pe care a murit.

V. ȘI. Chapaev – erou al războiului civil, care a posedat de toate semnele de coleric. Bright și de vorbire emoțională, furtunoase gest, abilitatea de a fi mii de locuri, în același timp: toate acestea sunt inerente în oameni care au un tip similar de personalitate.

Interesant film despre look coleric de mai jos. 

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: