Cum de a determina temperamentul copilului?

Cum de a determina temperamentul copilului?

Problema părinților și a copiilor descrise de numeroasele clasice de literatură, nu alarmarea primului secol. Părinții nu aud copii, iar copiii aranja revolte adolescente, conducând toate autoritățile. Pentru a găsi o înțelegere reciprocă cu copilul dvs., construiți o relație armonioasă cu el, este necesar să înțelegem caracteristicile psihicului său. Unii copii necesită o atenție constantă și participarea unui adult, alții iubesc comunicarea activă cu colegii și activitatea de rulare, iar alții preferă să-și petreacă toată ziua pentru cărți și să nu acorde atenție la alții. O astfel de diferență se datorează multe caracteristici diferite ale personalității copilului, dintre care unul este temperamentul său.

Ce este?

Conceptul de ansamblu de temperament înseamnă principalele caracteristici și proprietăți ale psihicului individului. Astfel de caracteristici distinctive ale personalului sunt la fel de manifestă în diferite acțiuni ale copilului și nu depind de scopurile și motivele. De multe ori, astfel de reacții sunt păstrate până la sfârșitul vieții, iar combinația lor vă permite să clasifice o mare varietate de astfel de caracteristici pentru mai multe tipuri de bază. Definirea acestui tip depinde de proprietățile specifice ale psihicului fiecărei persoane particular.

Activitate – Aceasta este proprietatea psihicului, care este responsabil pentru rata de luare a deciziilor și intensitatea introducerii lor în viața lor.Cu cât mai repede copilul reactioneaza la stimuli, concentrat mai persistent, urmărește rezultatele și obstacolele Depășește. Această proprietate este adesea menționată ca energie sau energie umană. Se crede că oamenii cu energie mai puternice atinge mai mult in viata si sunt in general mai fericit, deși nu este dovedit științific.

Sensibilitate – Această caracteristică a psihicului este direct legată de activitatea și determină valoarea minimă a impactului pe care este necesar pentru apariția unei persoane în psihicul oricărui răspuns. excitabilitate emoțională – o proprietate similară cu sensibilitate, dar spre deosebire de acesta arată ce va fi puterea răspunsului la impactul extern minim. Agresiunea și rapiditatea atât a unui copil și un adult depinde de excitabilitate emoțională. Pe de altă parte, este de asemenea responsabil pentru excitare plin de bucurie, experiențe luminoase ale intimității emoționale și sentimente de fericire.

reactivitatea responsabil pentru intensitatea reacțiilor involuntare ale psihicului uman. Astfel de reacții apar atât de voce tare și ascuțit al părintelui, și de insulta. Rata reacțiilor este responsabil pentru viteza reacțiilor care au apărut deja ca un efect de răspuns în psihicul. Ceea ce este mai mare, cu atât mai repede copilul vine în locația liniștită a Duhului, după evenimente vesele sau triste. Pat, având o rată ridicată de reacții, calm în jos mai repede atunci când plânge, cu toate acestea, și mai repede se va plăti din nou. În plus, această proprietate afectează viteza de gânduri, discursuri și gesturi.

Raportul dintre activitate și reactivitate – Un indicator a ceea ce factori sunt mai afectate de copil, care este dependentă de mai mult: de obiectivele sale și aspirațiilor sau starea de spirit și de mediu. Primul este mai important pentru a obține și câștiga, iar al doilea este de a se bucura de proces. Plasticitatea vă permite să răspundeți rapid la schimbarea situației înconjurătoare și să vă adaptați activ la condițiile modificate. Rigiditatea înseamnă un comportament mai inert, un copil rigid nu dorește să se schimbe, este încăpățânat și persistent, orice schimbări sunt nervoase și înspăimântătoare.

Extraversiune și introversiune. Ultima proprietate determină din ce impresii reacțiile pozitive și negative ale psihicului copilului depind de: de la exterior sau intern. Extraverații preferă o gamă largă de prieteni, noi impresii și abilități. Invertoarele preferă visele și gândurile despre trecut și viitor sau în vecinătatea cărților. Toate aceste proprietăți sunt afectate în mod egal de natura oricărei persoane și, în cele din urmă, determină temperamentul său. În același timp, nu există nici un rău sau proprietăți bune, toate acestea instrumentului numai a unei persoane, care permite sistemului nervos de a controla și controlul asupra întregii activități umane și asigură existența mai confortabilă și sigură.

Citește mai mult  Care sunt tipurile de personalitate de sine în psihologie?

Tipuri și caracteristici

Există doar 4 tipuri principale de temperament, care a primit numele lor, chiar și pentru epoca noastră. Antice medicul grec Hipocrate a susținut că există 4 fluide principale în corpul uman, care au fost numite „sucuri“. În funcție de care o domină în corpul uman, este format caracterul său. Mai mult sânge (Sanguis în limba latină) face ca o persoană Sanguinik și predominanță Flegma lui (Phlegma) face o flegmatic. O cantitate mare de bilă (CHOLE în limba latină) se transformă copilul într-o amărăciune, iar în cazul în care acest lucru bila are o culoare neagră (Melas Chole în limba latină), atunci el va deveni melancolic. Până în prezent, numai numele au rămas din clasificarea introdusă de hipocrație, care descriu caracteristicile psihicului uman.

Sanguine este o persoană cu activitate sporită echilibrată de aceeași reactivitate. El este configurat în viață optimist și plâns, iubește conversațiile puternice, companiile mari și activitățile active. Pragul de sensibilitate ridicat nu-i dă să acorde atenție sunetelor prea liniștite și calme. Dar Sanguins sunt inerente vitezei reacțiilor, abilitățile minții și adaptarea rapidă la noi condiții.

Coleric este, de asemenea, caracterizat prin sensibilitate și activitate scăzută, dar reactivitatea în temperamentul său predomină. El este adesea în creștere și chiar agresiv, mai greu în schimbarea gândurilor și stabilă decât o sanguină. Persistentă și încrezătoare în ea însăși, iubește o mare cantitate de comunicare, dar este foarte greu să schimbați atenția de la o acțiune sau un scop la altul. Activitatea flegmatică prevalează reactivitatea și, prin urmare, este mică și practic nu emoțională. Nu afectează distracția generală, dar și pentru a sigila o astfel de persoană este foarte dificilă. El trece cu greu între lucruri, dar în același timp este foarte capabil și câștigând. Este un introvertit și reticent face noi cunoștințe.

Melancul are o sensibilitate ridicată la reactivitate scăzută. Orice motiv minor poate provoca reacția sa sub formă de lacrimi și chiar defalcarea nervoasă. Vocea tăcută și mișcările lente ale melancolice dau în ea un introvertit profund, preferând să scape de un grup mare de oameni în lumea lor interioară și adesea inventată. Atenția unui astfel de copil va fi instabilă, el este adesea distras de lucrurile mici, iar cea mai mică dificultate îl împiedică din rutină. În același timp, astfel de oameni sunt empatie bine dezvoltate și compasiune, și bărbații, și femeile iubesc adesea animale și copii mici, capabile să empatiza eroi de cărți și filme.

În viața obișnuită, posibilitatea de a întâlni un melancolic sau pur amărăciune, ca și alte tipuri, tinde la zero. Oamenii de un tip de temperament, practic, nu se întâmplă datorită faptului că mediul extern și educația impun adesea amprenta asupra psihicului. În acest caz, efectul uneia caracteristici ale temperamentul copilului va fi mai puternic decât altele, ceea ce va determina în cele din urmă. Pentru a afla temperamentul copilului, este suficient pentru a petrece un mic test de și să răspundă la următoarele întrebări.

  • Ce jocuri prefera un copil de vârsta preșcolară și școlară (liniștit sau activ, cu prietenii sau singur)?
  • Ca un copil percepe critica părintelui sau percepe elevilor comentariile profesorului (este de acord, este jignit, supărat)?
  • Ca un fiu sau fiica comunică cu diferite colegii (iubește atenția sau preferă să tacă, ascultându-le sau încercarea de a acționa ca un lider)?
  • Cum Kid răspunde noi locuri și oameni (arcuri și indecisi sau interesați de ceea ce se întâmplă, rapid excitat sau nu prezintă nici o reacție)?
  • Ca un băiat sau o fată face decizii sau face lecții (înapoi înapoi sau cântărire lungi, sarcinile sunt rezolvate cu răbdare și încet sau rapid, dar interesul va dispărea în curând)?

În funcție de caracteristicile individuale ale copilului vor servi ca răspuns la aceste întrebări, este posibil să se determine principalul tip temperamental de nu numai un copil de vârstă școlară, ci chiar un copil de sân.

Sanguinik

Un astfel de temperament este ușor de recunoscut din cei mai mici ani. copii Sanguani se dezvoltă rapid, arată un interes în lume și somn. Astfel de copii aproape nu dă probleme și părinții sunt adesea numite „de aur“. Ele sunt active, iubesc atât de sport și studiul nou. prieteni Easy sunt decontate, dar lipsa lor este mai greu. Băieți și fete cu un astfel de temperament uita repede eșecuri și să depună eforturi pentru noi obiective. Sanguins sunt ascultători, dar în același timp, știu cum să-și exprime opinia. Mai aproape de adolescență, energia lor este doar mai mult în creștere, și se transformă într-un intricant neobosit pentru compania lor mari sau de familie. Studiul este dat pentru a le cu ușurință, în clasa ei ocupă poziția unui optimist-bun blajin, care nu au inamici și rele binevoitorii.

Citește mai mult  Psihologia relațiilor de familie între soț și soție

Melancolic

Un astfel de copil are un vis rupt și nervos, de multe ori capricios și în jos calm. Dezvoltarea lor este mai lent decât colegii, acestea sunt prost în creștere și mai târziu începe să vorbească. Caracteristici distinctive ale iedul vor fi închise și indecizie. Un astfel de copil este în îndoieli profunde pentru orice ocazie și foarte dependentă de aprobarea părinților. Ei nu le place să meargă la școală, ca un număr mare de colegii de clasă și de învățare zgomotoase rapid ritm obositoare astfel de copii. În adolescență, melancolic sunt supuse depresie frecvente și crize nervoase, orice critică este percepută foarte dureros și poate duce la istericale. Chiar dacă au învățat temele, nu le ridică mâna. Acestea sunt rareori luate pentru companiile mari, din cauza pe care acestea sunt chiar mai suferă de neasemănare lor asupra altor copii.

persoana flegmatic

Copii-phlegmatics Real Sony. Rareori se rostogolească în nemulțumirea lor, chiar dacă e foame sau se află pe scutec umed. O astfel de copil nu o va tensiona părinții cu prezența sa, el nu se execută și sare, nu iscoditor și nu sociabilă. Cel mai bun divertisment pentru un astfel de copil va fi citit, asamblarea unui designer sau broderie. Deciziile se iau cu calm și weigly, nu ca și mari companii de agitatia, dar nu fugi de comunicare cum ar fi melancolic. elevi mai tineri alege elementele preferate pentru o lungă perioadă de timp, dar, dacă le place ceva ce ei vor avea întotdeauna succes în acest domeniu. Profesorii rareori le certa și conduc adesea ca un exemplu. Nu au dușmani evidente, dar au prieteni mici. În toate contabilitate dragoste și ordine, dar nu încerca să-i convingă pe alții să facă în mod similar.

Coleric

copilul este ușor de mânie pentru a afla mai multe despre culturile nemulțumite care scapă în mod continuu de la gura mică. Ele sunt greu să se calmeze și comuta atenția altceva. Ei sunt nerăbdători și solicitante, nu ca voci puternice și o nouă setare. La vârsta preșcolară, ei dobândesc chiar mai mare impulsivitatea și instabilitate. Ei percep noi informații și cunoștințe, dar, de asemenea, le uita repede. Astfel de copii de multe ori nu controlează comportamentul lor, care se schimbă de mai multe ori într-o perioadă scurtă de timp. În comunicarea cu colegii ca fiind liderul și chiar Tyran. Au o mulțime de prieteni, dar, de asemenea, mulți bolnavi binevoitorii. Pentru adolescenți cu vârsta, ei învață să limiteze lacrimile lor, dar furia lor este îndreptată către autorul infracțiunii, fără întârziere, în cazul în care un coleg de clasă, mamă și chiar directorul școlii.

Caracteristicile de educație și învățare

Pentru a dezvolta punctele forte ale temperamentului copilului și pentru a-și uniforma defectele, adulții trebuie să fie construiți corespunzător cu el. Unele metode sunt bune pentru un checor, dar nu se potrivesc melancolicului și opusului. În primul rând, este necesar să se influențeze copilul părinților, bunici, bunici și alte rude, în plus, profesor sau educator, deși într-o măsură mai mică, poate fi corectată prin corectarea comportamentului băieților mici și fete.

În primul rând, este necesar să se găsească pentru un copil și, ulterior, un adolescent care tip de muncă, care va dezvălui talentele și punctele forte ale personalității sale.

Sanguinics sunt perfect potrivite pentru diverse secțiuni sportive cu tipul de echipa de joc. Acesta poate fi fotbal, hochei sau polo pe apă. Printre echipa, ei vor găsi prieteni adevărați, iar sportul în sine va da un exces de energie a copilului. Un adolescent este hobby-uri mai bine potrivite, care să-l învețe ei înșiși și circumstanțele depășite. Acesta poate fi schi alpin sau snowboard, cerc garduri sau alpinism. Studiul este dat lor cu ușurință, dar, în scopul de a crește prishability lor, este mai bine să sarcină mentală alternează cu fizică. Profesorul nu trebuie să acorde o atenție excesivă la Sanguinik, o relație destul de prietenos și impersonal.

Citește mai mult  Cine, conform statisticilor, se schimbă mai des: bărbați sau femei?

Coleric este umplut cu sentimente crude, care pot transforma cu ușurință în cruzime și agresivitate altora. Pentru a vă da furia, un colic trebuie să-l stropească în siguranță pentru colegi în cale. El este perfect pentru secțiunea de box, karate sau freestyle wrestling. De la colectori sunt sportivi excelenți, biatleți și acrobați. Pentru a-și dezvolta sensibilitatea, puteți înregistra un adolescent pe călare sau voluntar în adăpostul animalelor. Profesorul ar trebui să arate o mare sensibilitate și compasiune pentru „Hooliganul școlar”, pentru a nu fi supărat remarca lui nedreptă. Dacă un copil își ofensează vecinul de pe birou, în primul rând merită să le trimiteți să plătească conflictul și numai după aceea încearcă să dau seama detaliile de la ambele părți. Îi place să răspundă la consiliu și să se simtă cu încredere în fața echipei, dar ușor distras în timp ce scrie o muncă independentă.

Flegmatic – una dintre animalele de companie ale adulților, deoarece acestea necesită mai puțină atenție în comparație cu restul copiilor. Ele sunt calm și rezistente, nu au distractiv de sport, dar în același timp, preferă astfel de tipuri, în care victoria nu este important, iar procesul în sine. Acesta poate fi de înot sincron, navigație sau dans. Flegmatics sunt fericit să se angajeze în sporturile de rezistență, acestea sunt disciplinat și pacient, și, prin urmare, va fi fericit să facă la automatul de exercitare acasă. Cu toate acestea, de masă lor este literatură. Astfel de copii pot adesea trăiesc în lumea inventat fanteziile lor și sunt prost convergente cu colegii. Părinții și profesorii ar trebui să fie avertizate dacă cineva din copii vrea sa se cupleze cu o prietenie cu astfel de copil un.

stabilitate dragoste Melancolic și tăcere. Dintre toate tipurile de sporturi, ei vor prefera sah sau golf, pot face yoga sau pilates. Este de dorit încă din copilărie să învețe un astfel de copil să critici sau agresiune percepi îndreptate spre ea de la colegii. Restul copiilor de multe ori nu-mi place melancolicii, iar profesorii sunt prea ocupați cu restul clasei să acorde o atenție la conflict și chiar liniște. Părinții Este recomandabil pentru a obține încrederea maximă a unui astfel de copil cu palete, pentru a ajuta-l în timp util. Este demn de a fi cu el cinstit și care arată în mod constant aprobarea dvs., astfel încât să crească mai încrezător în propria sa. Astfel de copii se tem de discursuri publice, chiar dacă știu perfect. Este mai bine să verifice cunoștințele lor de teste sau lucrări de control, care melancolic va fi capabil să răspundă în scris.

Nu încercați să schimbați complet temperamentul copilului, este pur și simplu imposibil. Astfel de încercări pot duce la o încălcare a psihicului și să distrugă încrederea unui copil adult. În plus, este demn de amintit că copiii sunt mai bine să învețe prin exemplul părinților lor, și nu în cuvintele lor. Prin urmare, în cazul în care aveți nevoie pentru a dezvolta anumite calități în copil, în primul rând, este necesar să le dezvolte în tine.

Despre cum să ia temperamentul unui copil, uita-te în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: