De ce ura de muncă apar și cum să scap de ea?

De ce ura de muncă apar și cum să scap de ea?

Cea mai mare a vieții sale, o persoană care conduce la locul de muncă. Cu toate acestea, nu toată lumea este zboară acolo ca pe aripi. Există oameni care, cu dificultăți de creștere, rătăcesc în organizația urâtă de el. De la concediere, acestea pot deține credite, ipoteci, copii mici, părinți bolnavi, frica de schimbare, salariu mare, pre-vârstă, incertitudine, localizarea biroului în apropierea casei, lipsa unei poziții adecvate într-o altă întreprindere.

Cauze

Adesea puteți auzi de la o varietate de oameni: „Îmi urăsc munca”. Unii nu-i plac munca de birou, dar trebuie să-și petreacă toată ziua lucrătoare în birou. Alte psihologic dificil să-și îndeplinească rolul unui profesor sau medic. Uneori se produce nemulțumirea datorită salariului scăzut. Omul nu poate satisface perspectivele carierei sau sarcinile neinteresante.

Circumstanțe diferite care forțează oamenii să meargă la locul de muncă neclintit. Uneori, activitatea de muncă este puternic oprimat, tulpinile și nu provoacă nici emoții pozitive. Uneori, subliniază regulate contribuie la epuizare profesională.

Apatie, depresie, oboseala si iritabilitate crescuta apare.

Experții alocă cele mai comune cauze ale urii pentru munca lor.

  • Lipsa de libertate oferă mai multe inconveniente. Trebuie să vii la o anumită oră, pentru a nega întreaga zi de lucru, efectuați instrucțiuni altor persoane. Angajatul nu poate să refuze noi instrucțiuni și responsabilități, chiar și în cazul sarcinii severe. Cariera lui gestionează altcineva. În cazul unor situații urgente personale sau probleme de sănătate, devine necesar să se ceară pentru tine și chiar umili înainte de șefii lor. În plus, controlul fără sfârșit asupra irita productivitatea, imposibilitatea de a manifesta abilitățile lor creative și susținerea propriul punct de vedere.

  • De multe ori, cauzele de ură pentru minciuni de lucru în relația ostilă dintre membrii echipei. Orice motiva acțiunea colegilor sunt luate în baionetele, care este însoțită de agresiune și rezistență. Angajații nu doresc să se asculte reciproc, Interact. Ei nu doresc să învețe mai bine decât colegii lor. În loc de utilizare, evaluări negative sunt dominate, concurența nesănătoase, conflicte lente perene. Unele echipe nu dispun de evenimente defavorizate, restul de colaborare în natură, adunări simple, într-o cafenea.

  • De multe ori motivele pentru care nu le place pentru propria lor poziție sunt cerințele supraestimate și grosolănia din cap. Incompetența șefului Uneori provoacă iritații puternice. El nici nu își dă seama sau nu știu cât de mult angajat trebuie să lucreze, așa că nu apreciază munca lui. Lucrător mănâncă involuntar în sus, după ce a auzit vocea sefului. Nu toată lumea știe cum să construiască o relație corectă cu subordonatul său. Unii nu te regulezi cu oameni la toate. În acest caz, se creează o atmosferă tensionată.

Uneori, un angajat are un salariu bun, un loc de muncă interesant și un șef minunat, dar propriile sale idei nu respectă principiile societății.

Firma trebuie să fie realizată cu orice preț. Și pentru angajat, această abordare este inacceptabilă, iar el are un conflict intern. De exemplu, la locul de muncă, un angajat trebuie să fie întotdeauna în haine la modă. Iar persoana nu înțelege moda deloc. Pe de o parte, el vrea să îndeplinească cerințele, iar pe de altă parte, vrea să rămână el însuși. A apare duș contradicție.

Ce sa fac?

Uneori nu se poate iesi din munca plin de ură din cauza faptului că banii este foarte necesară, precum și alte propuneri pentru ocuparea forței de muncă nu vine. Nu uita despre milioanele de șomeri, disperat să găsească cel puțin unele câștiguri. Și tu contribui la societate, aduce beneficiul salariului organizației și a obține. În orice activitate sunt plictisitoare și de rutină momente. De la ei nu pentru a ascunde. Aveți posibilitatea de a schimba atitudinea față de ei, uita-te la problemele cu alți ochi. Poate că nu va fi capabil de a iubi spațiul de lucru, dar încercați să vă configurați pentru a pozitiv.

Dacă ura ta este îmbunătățită, și vreau să plec imediat, să ia vacanta ta.

Pasajul va ajuta aduce unele dintre rezultatele calea ocupării forței de muncă, să se concentreze asupra viitorului. timp de vacanță poate fi dedicat pentru căutarea de locuri de muncă. Du-te la interviuri, de a consilia cu oameni care pot da sfaturi valoroase.

Nu ar trebui să fie respinsă până la posibilitatea de a apare noi locuri de muncă. Căutările pentru munca poate fi amânată pentru o lungă perioadă de timp: de la câteva luni la an. Răbdare Linger această perioadă. Nu poate fi schimbat la fiecare șase luni. Astfel de oameni își pierd șansa de a lua o poziție extrem de plătit, deoarece nu toți managerii sunt de acord să deșeuri companiile bani și timp personal pentru a preda un candidat invadeful.

Este posibil să se renunțe numai rapid dacă ești umilit, insulta sau forțată la acțiuni frauduloase, face pe oameni să trișeze, Rob le. Ulterior, puteți fi atrași la răspundere administrativă sau penală. Cu angajatorii similare trebuie să spună la revedere imediat.

Lucru care nu-i place se poate transforma viața în iad. Pentru a îmbunătăți situația, expertii recomanda unii pași.

Găsiți un alt loc de muncă

O opțiune bună pentru a scăpa de activități pline de ură este de a căuta noi de muncă. Acest lucru indică mobilitatea umană și dorința sa pentru dezvoltarea în continuare. O locație bună poate fi găsită în prezența unui bun rezumat și a unei rețele de contacte în care puteți solicita asistență pentru ocuparea forței de muncă. Trebuie să ne pregătim în avans răspunsurile la întrebările standard ale potențialului angajator. Dacă ura de muncă nu se datorează unor motive obiective, dar subiective, atunci cu tranziția spre o altă lucrare nu se grăbește.

Evaluați situația

În primul rând, este necesar să dau seama exact ce anume pe terenul muncii. Imediat un sentiment de ură pentru locul de muncă sau a fost împrăștiat treptat. Nu-ți place activitatea însăși sau să treacă relația în echipă, cultura actuală din cadrul companiei, structura întreprinderii? Sau sunteți gestionat de o personalitate neplăcută și despotică? Se întâmplă că trebuie să lucrați în condiții inacceptabile pentru dvs. Uneori o persoană se așteaptă o situație complet diferită. El a venit la această profesie, pentru a face una, și aici se pare, este necesar să se studieze lucruri complet diferite.

Nu te grăbi să se aplice pentru concediere. Nu uita că atunci când schimbă locul de muncă, tensiunea poate fi păstrată. Faceți o listă a ceea ce faci, nu ca în munca ta. Trebuie să ne dăm seama dacă nemulțumirea este cauzată de activitatea sau propria persoană în procesul său. Ajustați starea emoțională. Gaseste toate momentele pozitive și negative. Gândiți-vă la modul în care părțile negative pot fi traduse într-un plan pozitiv. Acesta este un exercițiu foarte eficient.

Du-te de învățare

Uneori nemulțumire apare nu din cauza fluxului de lucru în sine, ci din cauza imposibilității de a se angaja în proiecte mai interesante și să câștige o mulțime de bani. În acest caz, devine necesar să primească competențe suplimentare sau profesie schimbare chiar. Îmbunătățirea calificării, obținând o altă specialitate duce adesea la noi cunoștințe, crește valoarea și costul pe piața forței de muncă.

Dezvoltarea hobby distrage atenția de la gânduri depresive. Formarea și hobby-uri personale da un impuls puternic pentru creierul. Achiziționarea de competențe suplimentare și prezența unei alte diplome crește șansa de a obține locul de muncă mai interesantă și extrem de plătit.

Fă afaceri

Fii un om de afaceri de succes poate o persoană care posedă vene antreprenoriale și bune cunoștințe profesionale în diverse domenii. Puteți cumpăra abilități cu ajutorul unor programe educaționale de afaceri. Unele franciza cumparare. Alții fac primii pași sub îndrumarea unui antrenor cu experiență și, treptat, să dezvolte propria afacere.

Orice afacere începe cu formularea de obiective clare, elaborarea unui plan și studiu aprofundat al tuturor părților. La etapa inițială, testarea de ipoteze proprii este necesară pentru a afla cum a atrage oamenii de acest serviciu sau bunuri atrage. Cel mai bine este să lucreze în paralel în activitatea principală și întreprinderea dumneavoastră, deoarece pentru dezvoltarea propriei afaceri, sunt necesare influxers financiare. Salariul pentru punerea în aplicare a sarcinilor de bază la un loc de muncă permanent ajută la început.

După apariția venitului poate fi concentrat în totalitate pe propriul său proiect.

Găsiți venituri suplimentare

Toată lumea este interesat de ceva de genul. Unul iubește prăjituri delicioase cuptor, celălalt perfect tricoturi, SEWS, face jucării. Orice hobby este potrivit pentru transformarea acestuia într-o sursă suplimentară de venituri. Unii vând pricepere lucruri vechi, alții trec una dintre camerele lor de inchiriat. Având un stoc suficient de bani, puteți aranja o perioadă de trei luni pentru o vacanță de restarta. În această perioadă, ar trebui să vă ocupați de problemele acumulate și să vă determinați obiectivele. Acum, începe cu curaj căutarea unui nou loc de muncă.

Sfat util

Nu vă comparați niciodată cu ceilalți. Orice comparație cu mai multe familiare, colegi, rude, de obicei, nu duc la schimbări globale, dar strică puternic starea de spirit. Reflecții asupra acționării nedreptăților deprimate. Este mai util să ne comparăm cu el însuși un semi-anual sau de doi ani. Analizați, ce schimbări au avut loc în domeniul forței de muncă, indiferent dacă profesionalismul dvs. a crescut.

Nu vă plângeți pe alții. Whining și plângerile nu vor schimba nimic. Mai bine schimbați atitudinea dvs. la muncă. Arătați inițiativa de a oferi activitatea de interes și eficiență, încercați noi tehnici. Se concentrează numai la momente pozitive. Să presupunem că sunteți plictisit și neinteresant la locul de muncă, dar este situat lângă casă, astfel încât să nu pierdeți timp în blocajele de trafic auto. Este posibil să se vadă mai des membri ai familiei. În plus, aveți un salariu stabil și bun, colegii minunați și un lider minunat.

Dacă nu vă place munca la birou, dar nici o ocazie de a iesi, Încercați să vă dotați spațiul de lucru. Decorați-l cu plante decorative. Adăugați o fotografie a celor dragi. Chiar și micile schimbări pot fi de mare importanță. Preluați controlul asupra mediului dvs. personal de lucru. Păstrați masă și sertare curat și ordine.

Evitați comunicarea cu nemulțumiți constant cu colegii, bârfele și cei care au înființat împotriva altor angajați. Restricționarea contactelor cu astfel de colegi aduce momente mai pozitive în viața forței de muncă, contribuie la apariția unei bune dispoziții.

Nu stați la locul de muncă în timpul pauzei de prânz. Plimbați-vă, disc în sus, pentru a primi off. Pereți ce vă urăsc acționează destructiv asupra psihicului tau. Chiar și o plimbare de zece minute vor beneficia.

Compensa antipatie pentru propria poziție poate sportive intensive, hobby-uri, plimbari. După viața profesională, puteți umple cu comunicarea cu persoane plăcute, cu copii și rude. Unii se dedice creativitate, muzică, teatre și muzee participa.

Despre ce ura de muncă apare, uite în videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: