Dorofobia: cauze, simptome și tratament

Dorofobia: cauze, simptome și tratament

fobii rare afectează diversitatea acestora. Una dintre aceste temeri mici proliferate este deephobia – teama de a da și de a primi cadouri. Cei mai mulți oameni o astfel de afecțiune a unei pare ridicol, dar nimic amuzant în acest lucru este într-adevăr nu, pentru că Orice tulburare fobica este complicată în mod evident de viata a unei persoane.

Descriere

fobia face parte la specific și izolate. Dorofobia a primit numele de la cuvântul grecesc Doron, ceea ce înseamnă „cadou“. Temeți-vă înainte de a primi un cadou sau o groază de netrecut înainte de perspectiva de ao da pe cineva în strânsă legătură cu aceste acțiuni. În restul situațiilor de zi cu zi, Dofoby se comportă, ca de obicei.

Exacerbarea Dorofobia, de regulă, apar In timpul vacantelor. Ca anumite abordări eveniment sau celebrare memorabilă, o persoană începe să experimenteze o alarmă puternică, pe care el este foarte dificil, în mod independent, este aproape imposibil de a gestiona. Frica este intruziv, adesea însoțită de atacuri de panică.

Ceea ce este exprimat?

Descrierea detaliată clinică a Dorofobia nu există, deoarece boala apare extrem de rar. Oamenii sensibile la cadouri, încercați pentru a sărbători vacanțe singur. De îndată ce se apropie evenimentul, ei pot opri telefonul, aproape în casă, și să ia spital pentru a accidental „alerga afară“ pe felicitări și cadouri de la colegii de la locul de muncă.

Ei evită vânzări festive, iar în cazul în care vin accidental pentru a face publicitate cadouri în ajunul sărbătorilor, se grabesc imediat pentru a comuta postul de televiziune sau de radio către un alt canal.

Dacă darul încă preia Dofoba, el poate experimenta o groază reală. Vezi de o cutie festiv cu o panglică strălucitoare în hârtie de ambalaj poate fi puțin probabil remedierea erorii. Mâinile încep să tremure, acționează sudoare, bătăile inimii se intensifică, se observă salturi tensiunii arteriale, elevii devin extins. Monitorizarea emoțiile oamenilor pierde temporar. Unele dezavantaje nu sunt în măsură să deschidă o cutie de cadou. Ceea ce este în interiorul provoacă o teamă subconștientă puternic.

Cu o tulburare fobice asociată cu teama de a face cadouri, doils sunt foarte îngrijorat în cazul în care este nevoie pentru a da. Ei nu pot adormi, ele sunt chinuit de o anxietate constantă.

Se crede că baza acestei temeri se teme să fie de neînțeles, inacceptabil, neplăcut, ridicol pentru un cadou de succes. Iar faptul că un cadou nu poate fi de succes prin definiție, adevărata doofobe nu se îndoiește.

Originea fricii

Motivele pentru tulburarea fobica rare va veni întotdeauna din copilărie. Se crede că glume nereușite pot afecta, care recunosc, uneori, colegii. De exemplu, într-un ambalaj frumos, colegii de clasă ascuns pentru ziua de nastere fata mouse-ul sau de păianjen, un petardo sau un percutor, care a explodat cu voce tare în momentul în care o persoană în așteptarea deschis cutia.

Comportamentul părinte poate afecta probabilitatea de fobie. Dacă adulții reproseaza adesea copilul cu daruri, ia darurile mai devreme pentru provinciile, atunci o persoană începe să se asocieze un act de donație cu ceva de genul o favoare – el înțelege că nu doar atât de cadouri dau. Și în cazul pe care le vor cere în întregime.

Frica de a face daruri altora pot să apară după un caz fără succes, atunci când cu dragoste și din suflet făcută de o persoană apropiată a fost ridicată un cadou. Acest lucru se întâmplă de multe ori cu copii, atunci când prima dragoste.

Un cadou care este prezentat vis sau o fata de vis, înseamnă mult băiatului pentru donator. Și dacă în acest moment destinatarul va ridica pe râs, se va face în mod public, începe să-și bată joc, atunci este foarte probabil ca, în viitor, orice perspectiva de a face un cadou va fi strâns asociat cu un sentiment de pericol. Dorofoby, ca și alte siguranțe fuzibile, să adere la evitarea model de comportament. Ei încearcă să excludă complet situația de la viață atunci când trebuie să ia ceva ca un cadou sau să dea o altă.

Acest lucru face ca viața unei persoane limitate – el refuză să viziteze zilele de naștere ale prietenilor și a celor dragi, nu invita oaspeții să se, nu se întâmplă la nuntile de tovarăși și colegii de clasă, nu merge la vizita.

Cum să scapi de?

Ajuta în depășirea această fobie poate un psihoterapeut. El va afla cauzele profunde care a cauzat o încălcare în cazul în care pacientul însuși nu-și amintește acest eveniment, Metode de hipnoza veni la salvare. În starea de transă, de multe situații în care de apel inconfundabil, pentru prima dată a primit o experiență negativă asociată cu cadouri.

Vă ajută pentru a scăpa de merpobia psihoterapie cognitiv-comportamentală, Acesta are ca scop distrugerea legăturilor sinoptice incorecte ale sistemului nervos și crearea de noi, mai pozitiv. Astfel, o persoană care începe la primele cadouri trata în primul rând, și apoi da, și să ia cadouri cu plăcere.

Primirea unui cadou este întotdeauna asociată cu producția de dopamină – substanță care ajută creierul nostru să se simtă plăcerea, bucurați-vă de momentul. De aceea Cu psihocorrecția, dorofobia, de obicei, apar probleme, La urma urmei, medicul are doar reacții psihicul complet naturale, fără a inventa și fără a crea nimic artificial.

În același timp, poate fi recomandată Antidepresive, precum și tehnici de relaxare – înot, yoga, gimnastică respiratorie.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: