Dotofobia: ce este și cum să scap de ea?

Dotofobia: ce este și cum să scap de ea?

Beautiful dinți – este întotdeauna mare! Cu toate acestea, pentru a le obține, este necesar să se monitorizeze cu atenție starea cavității orale. Stomatologi de ajutor în acest sens, pur și simplu vorbind, stomatologi. Medicina pasit departe, iar medicii au o mulțime de fonduri la îndemână capabile de a face un tratament cu nedureroasa. Dar, în societatea modernă există mulți oameni care se tem de stomatologi pentru a panica. Această condiție se numește denotofobia.

Descrierea de fobie

Studiile de sociologi sugerează că cei mai mulți oameni de pe experiența noastră planetă frica de medici stomatologi. Acest lucru este frica destul de natural, deoarece tratamentul dinților este asociată cu eliminarea nervului. Și acest lucru nu este o procedură foarte plăcută. În plus, înainte de a începe să cheltuiți orice manipulare, medicul face o injecție anestezică, care se numește și anestezie. Acesta este momentul pentru mulți și cauzează groază. Și astfel de oameni reprezintă 30% din populația totală a Pământului.

Fiecare al treilea rezident din orice motiv nu dorește să viziteze biroul stomatologic.

Această condiție are o natură insurmontabilă și se numește denotofobia (stemotophobia, odontophobia). Oamenii aparținând celor care au un stat obsesiv și nu merg la un medic până când organismul nu are procese ireversibile asociate cu pierderea dintelui, aparțin grupului denofobov.

Există adesea cazuri atunci când o persoană pare a fi o durere destul de puternică, dar încearcă să nu acorde atenție oricum. Aducând situația până la punctul de absurdă atunci când un dinte sănătos care ar putea fi vindecat, se transformă într-o zonă de risc grav de sănătate, pacientul este rezolvat pentru a vizita biroul stomatologic. În acest moment, bunul simț ia partea de sus, iar Dotofoba are o teamă de a pierde viața, care dăunează frica de medicul dentar.

Omul literal îl face să contacteze clinica. Lupta internă duce la o panică. Prin urmare, înainte de biroul unde se află dentiștii, pacientul începe să se teamă chiar mai mult. Apoi, el intră în „bumbac“ picioare în birou și se așează pe scaun pentru observarea cavității orale. La acel moment, el poate începe cel mai real atac de panică. Acest lucru va fi promovat de mediul înconjurător și mirosurile care sunt prezente în stomatologie.

Această stare este în mod special evoluție înainte de a îndepărta dintele. Unii oameni au aceasta frica asociate cu diverse motive. Generația mai veche a fost forțată să trateze dinții fără anestezie. Durerea insuportabilă au apărut adânc în conștiință, iar acum este dificil să o depășești. Printre dentofoburile sunt persoane cu un prag dureros crescut. Acest factor afectează, de asemenea, dezvoltarea fricii. În orice caz, dacă există o fobie, înseamnă că este necesar să se ajungeim la cauza apariției sale.

Cauzele apariției

Mergând la medic, dar, în special, la dentist, este întotdeauna stres. Este cauzată de faptul că o persoană este în necunoscutul diagnosticului. Când cineva doare în organism, individul se confruntă cu anxietate cu privire la dezvoltarea unor evenimente suplimentare și severitatea bolii.

Există o astfel de categorie de persoane care sunt foarte frică să elimine dinții. Fiecare astfel de operațiune este percepută ca o mică moarte sau o pierdere de ceva care nu poate fi returnat. Din acest motiv, pacientul se confruntă cu o dorință, care se dezvoltă în frică. Când frica apare în conștiința pacientului, creierul începe să deseneze imagini pe care unul este mai teribil. Ca urmare, o persoană își poate imagina că medicul nu va îndepărta dintelui sau nu va pleca deloc fără dinți.

Fanteziile negative sunt apoi dobândite dimensiuni foarte mari, de exemplu, astfel: fără dinți frumoși și albi, o persoană pierde atractivitatea. Apoi, mai mult: pentru a rămâne ca înainte, trebuie să stați o sumă rotundă care vă va permite să vă restabiliți aspectul anterior. Și aceasta este o altă sarcină care trebuie rezolvată.

De aceea Se poate concluziona că dentophobia este inerentă într-un număr mare de oameni sunt o coincidență. Motivele apariției sale. De exemplu, omul, fiind în copilărie, a scos fără succes dinte. În timpul operațiunii, a fost foarte dureros sau după ce a fost o inflamație severă. De-a lungul timpului, toate aceste momente neplăcute au fost uitate, dar în viață au existat evenimente imparțiale care au dus la stres. Și apoi, de asemenea, a început să rădăcină! Ca urmare a pasiunii de amintiri ale campaniei fără succes la dentist, conștiința unei persoane a fost populata. Toate necazurile vin împreună, și a început o stare alarmantă.

Pentru a amâna momentul neplăcut al campaniei la medic, individul a început să ia medicamente de la durere. Dar ei nu au putut elimina anxietatea, deoarece campania la dentist era inevitabilă. Și în fiecare zi de așteptare pentru probleme agravată doar frica. Zilele de boli s-au concentrat asupra dezvoltării și mai mare a fobiilor. Ca rezultat, dintele a fost îndepărtat cu complicații datorită faptului că procesul de tratament a fost lansat. Deci, starea de rezistenta a fobiei a avut loc, ceea ce poate sfârși într-un curs de severă a bolii. Și va trebui să fie tratate cu specialiști.

Fobiile pot fi împărțite în trei tipuri.

 • Imaginar – Ea se întâlnește în oameni (mai ales la copii), care nu au fost niciodată la recepția la dentist, dar încă mai cred că pot experimenta sentimente neplăcute de la această vizită.
 • Achiziționate – Aceasta este atunci când o experiență de succes rămasă în trecut se face simțită. Aceasta specie este cea mai comună.
 • Congenital – Cel mai rar tip de fobie. În acest caz, există o manifestare negativă a absolut toate procedurile medicale.

Simptome

Simptomele in toate fobii sunt la fel. O persoană care se confruntă cu o teamă irațională atunci când într-adevăr nu poate explica originea sa, precum și preia controlul asupra emoțiilor sale. Frica apare de nicăieri. imaginația Doar atrage parcele neplăcute, care sunt foarte speriat, și o persoană nu se oprește această stare din motive cunoscute. Atacuri de panică înainte de a merge la dentist apar cu mult timp înainte de vizita medicului. De îndată ce o persoană descoperă ora exactă și data primirii, atunci el are imediat o stare de spirit dependent.

Mai ales această condiție este chinuit atunci când pacientul tratat fobii tratate dinți pentru o lungă perioadă de timp.

Orice persoană sensibilă înțelege că este necesar să mergi la medic, și el începe să se convingă. Un pacient pozitiv configurat se încurajează să scape de durere și această problemă, în general,. Dotofob, dimpotrivă, atrage astfel de povești în cazul în care toate tratamentul se va încheia cu noi dureri și noi probleme. Unii își imaginează că va exista o reacție alergică la anestezie, și ei vor muri în câteva minute, în scaunul de dentist. De la astfel de gânduri obsesive, starea unei persoane se înrăutățește ca dată pe abordările medicului.

stomatologi cu experiență au învățat cum să se distingă semnele de bază ale stemotophobia, care merg împotriva pacientului excitare simplu. Deci, lista acestora:

 • refuzul de a contactului cu un medic+
 • Tensiune musculară foarte puternică+
 • Alarma de panică+
 • O persoană nu își poate controla acțiunile și nu poate efectua mișcări simple+
 • Durere de cap brusca+
 • nevoia voma+
 • Încălcarea cardiacă (schimbarea bruscă a presiunii, insuficiența respiratorie, spasmele vasculare)+
 • Urinare frecventa+
 • starea de leșin sau pre-coruptă+
 • Transpirație crescută+
 • Schimbarea culorii pielii.

Toate aceste simptome sugerează că pacientul se confruntă cu o fobie foarte puternică. Din această stare, întregul său corp începe să lucreze cu eșecuri care duc la începutul bolilor mai severe. Orice medic va spune că din aceste manifestări este necesar să scape cât mai curând posibil.

Metode de tratament

Retifobia poate numai. Spiritele puternice de personalitate și oamenii care se confruntă cu emoții frecvente se gândesc rar la ceea ce trebuie să îndure momente neplăcute. Vizita la medic în care sunt percepute ca un moment adecvat, care trebuie doar să supraviețuiască fără emoții inutile.

Alții, dimpotrivă, încep să trișeze și să lupte cu „I”. Temerile lor nu sunt neîntemeiate, dar acum există o mulțime de clinici care au schimbat tratamentul oamenilor. Un dentist de înaltă clasă trebuie să aibă calități umane: să calmezi pacientul în timp și să ajute să scape de frică.

Pentru a identifica cauza fricii, dentistul va găsi cu siguranță contactul cu pacientul. Relațiile de încredere vor ajuta la depășirea problemei. Pentru a depăși teama de medic la copii și adulți, este necesar să se lucreze la o problemă într-un mod cuprinzător.

În acest proces, atât medicul și pacientul trebuie să ia. Din partea pacientului, trebuie să existe o dorință persistentă a învinge frica, și de medicul ar trebui să fie umanității și înalte calități profesionale.

Pentru cazuri mai severe, astfel de specialiști ca un psiholog sau psihoterapeut va ajuta la depășirea fobie. Psihologii acționează prin metode de convingere și psihoterapeuți aplică măsuri mai radicale. Dar, înainte de a continua cu metodele și motivul pentru care, și un alt expert, este necesar să se identifice cauza fricii. Cu o abordare corectă, acest lucru se poate face destul de repede, și cu recurs în timp util, timpul de tratament va fi redus în mod semnificativ. Anumite metode folosesc anumite metode pentru a corecta situația.

Metoda psihoterapeutică ajută să înțelegem esența statului obsesivă și pentru a găsi metodele de ieșire o situație dificilă. Este necesar ca o persoană care realizează că experiențele asociate campaniei la medic este un proces natural. Ea trebuie să învețe să preia controlul. Pentru a îndeplini recomandările, o mulțime de putere va fi necesară atât de către pacient și de la un specialist.

Este necesar să se efectueze convorbiri cu pacientul folosind anumite argumente. De exemplu, spune-i că stomatologia merge departe, iar metodele de tratament s-au schimbat. Acum și mai puțini oameni au durere și inconveniente în tratamentul dinților. Anestezia a devenit mai puțin periculoasă și mai eficientă.

Dacă situația a dobândit un caracter mai greu, atunci este necesar să se conecteze la procesul de a fi ridicat de fobia dentistului și chiar psihoterapeutul. Dentistul ar trebui să facă ca pacientul să testeze cât mai multă durere posibil. Este suficient să se trateze locul de injectare prin anestezizarea soluției, iar injecția va deveni mai puțin sensibilă. În plus, astăzi există anestezie, care este prevăzută cu un dispozitiv de calculator.

Psihoterapeutul va oferi o mulțime de tehnici asociate cu condamnările și cu tratamentul cu medicamente. Dacă pacientul experimentează o teamă persistentă de a vizita medicul dentist, se folosește premedicarea, care constă în primirea agenților sedativi sau stabilizați. În cazuri mai severe, antidepresivele sunt prescrise pacientului. Acestea contribuie la restabilirea producției active și a reglementării metabolismului serotoninei în creier. Ca rezultat, anxietatea scade și starea de odihnă persistentă vine.

Trebuie amintit că numai un specialist care are o diplomă poate trata denotofobia. Recepția independentă a fondurilor medicale contraindicate. Luați comprimate fără scop special este periculos pentru sănătate și viață, deoarece supradozajul lor duce la consecințe tragice.

Sfat util

Înainte de a începe sfaturi utile, este necesar să știți că înainte ca persoanele care au suferit de stemotophobie, au refuzat să efectueze o serie de proceduri. Protetica nu a fost recomandată să facă pe cei care nu și-au putut depăși teama de durere. Ca urmare, oamenii au rămas nesubscrise pentru restul vieții. Odată cu sosirea anesteziei moderne si extinderea serviciilor stomatologice, această problemă a fost eliminată.

Cu toate acestea, studiile au arătat că De la o sută de oameni de aproximativ 2%, nu a vizitat niciodată la dentist, Și fiecare al zecelea pacient experiențe anxietate atunci când vizita la dentist. Femeile sunt sensibile la stomatopobia cele mai.

Este necesar să se știe că primirea preparatelor sedative și alcool reduce semnificativ eficiența anesteziei. De aceea, înainte de a vizita la dentist, ar trebui să refuze să primească fondurile de mai sus.

Pentru a nu simți teama de vizita la dentist, trebuie să ascultați următoarele recomandări.

 • Alege specialiști de înaltă clasă numai dovedite și. Apoi, călătoria către medicul nu va fi complicata de experiențe inutile și durere.
 • Biroul de dentist trebuie să inspire calm. Un specialist bun va exclude o coadă mare, în cazul în care persoanele cu un psihic instabil va fi. mănunchi de oameni întotdeauna provoacă anxietate.
 • Trebuie amintit că tratamentul dinților este zâmbetul tău frumos și stare bună de sănătate.
 • În cazul în care medicul dumneavoastră se referă la responsabil său de lucru și sunteți mulțumit cu munca sa, atunci participa numai lui.

sfaturi simple va ajuta să păstreze echilibrul sincer. Vei opri anxietate sentiment. Și poate, la toate uita despre temerile tale nerezonabile.

Citiți mai multe despre cum să depășească denotophobia, a se vedea următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: