gândire Paralogical: caracteristici, tipuri și manifestări

Conținutul articolului
  1. Ce este?
  2. Vizualizări
  3. Ca manifestare?

gândire Paralogical: caracteristici, tipuri și manifestări

creier sănătos, percepe cuvinte și expresii pe care le traduce în mod automat într-o imagine mentală. Incapacitatea de a sorta și interpretarea semnalelor rezultate de intrare în denaturarea raționament, pierderea de conexiuni logice, erorile corect. Este vorba despre gândirea paralogical.

Ce este?

În paraloage psihologie (greacă. paralogos – nerezonabil, contrar rațiunii) includ pentru tulburarea de gândire, tulburări cognitive. activități independente, cu astfel de patologii sunt caracterizate de prudență defecte, ciudat pentru logica înconjurătoare narațiune și analiză eronată a majorității faptelor și a evenimentelor comune. Încălcarea legilor și regulilor logicii se produce inconștient, în mod neintenționat.

Paraloching la gândire face declarație tulburare a procesului psihic provocat de încălcări mentale din cauza căruia logica de raționament suferă. Ea se poate manifesta într-un nonsens sistematizate sau idei utasive. Acest tip de gândire este caracteristic persoanelor care suferă de paranoia și schizofrenie. Pacienții tind să demonstreze exclusivitatea și dreptul lor.

Persoanele cu gândire paraloch nu observa erorile lor logice, Nu percep judecăți alternative de străini, ignora obiecțiile interlocutorilor, deoarece acestea sunt încrezători în reticența altora de a înțelege starea reală a lucrurilor. eimândru, egocentric, ofensat.

În afara structurii paranolei, acești indivizi sunt capabili să gândească adecvați.

Caracteristicile distinctive ale gândirii parachine sunt părtinire și „curbură” de raționament, Deoarece orice informație care contrazice prezentarea țintă este exclusă. Alte fapte și evenimente sunt considerate unilaterale. În cazul unor contradicții cu ideea principală, informația este distorsionat în mod conștient.

În timpul reflecțiilor, atenția este atrasă de evenimentele individuale sau la laturile aleatoare ale fenomenelor. De exemplu, pierderea oricărui lucru este considerată ca fiind faptul de furt. Alte motive pentru dispariții nici măcar nu sunt luate în considerare. Uneori, este colectată o expresie separată pe care se construiește o minciună sau veridicitate a unei aprobări. Dovada este o frază izolată, scoasă din context.

Adesea, o persoană care gândește paraching ajunge la concluzii neașteptate și ciudate. De exemplu, în timpul unei plimbări, bluful unei brize ușoare aduce următoarele argumente: „Vântul rece suflă de la Polul Nord. Vrea să distrugă universul, să distrugă toți cei vii. Curând pământul nostru va fi gol „.

Vizualizări

La persoanele cu dizabilități mintale, pot fi observate toate cele 3 tipuri de paralogism identificate de Aristotel:

  • Infidelitatea raționamentului datorită submondului tezei luate la dovezi+
  • Concepții greșite cauzate în procesul de căutare a dovezilor+
  • judecăți eronate care stau la baza dovezilor.

La începutul secolului al XX-lea, un psihiatru. A. Shevalev a descris Soiuri de procese de gândire paralogică.

  • LAResonorsky tip El a luat dorința de a folosi expresii ștampilate, gânduri șablon, formule gata făcute, șabloane lipsite de semnificație practică. În reflecțiile lor, pacienții sunt toți fenomenul vieții de zi cu zi Încercați să se potrivească în schemele paraogice. Judecățile rezonante sunt exagerate și nu sunt lipsite de revendicări.
  • vedere simbolice Se caracterizează printr-o analogie între concepte abstracte și imagini specifice înlocuind. În psihiatrie, un caz este descrisă cu o pâine de cărămidă, care a căzut în mâinile pacientului și a servit pentru el un simbol de foc. În conștiința pacientului, lanțul următor a fost construit: crusta arsă – foc – un incendiu – o suspiciune de incendiere cade pe el.
  • tip schizofrenic Activitatea se manifestă mentale în imersiune a omului în lumea de fantezii proprii. Ele pot fi umplute cu un conținut filosofic profund, diverse imagini vizuale. Adesea, persoanele cu un tip similar de gândire se disting printr-o răceală externă, indiferență și extinderea din viața reală.

Dar lumea interioară uimeste prin bogăția sa, fantezie și originalitate.

Ca manifestare?

Debranșarea de gândire apare Din cauza comunicării slabe între gânduri individuale. Dansator Celebre Vaclav Nizhinsky în raționamentul său, impingand forma rotundă a scenei, lin se mută la ochi. El reflectă ceva de genul: „Eu nu-mi place teatrele cu o scenă pătrat. Prefer un teatru rotund, care arata ca un ochi. Voi construi teatru cu o scenă rotundă, pentru că îmi place să se uite la tine în oglindă. Acolo am vedea doar o singura ochiul meu în frunte „.

La pacienții cu schizofrenie, tulburări can bazată pe similitudinea fonetică a cuvintelor. Asociațiile emergente înlocuiesc conceptele din cauza ravasit de gândire. De exemplu, ascultarea fraza de la un psihiatru despre psihozei circular estimat, pacientul începe să se dovedească tuturor că ei doresc să-l omoare ferăstrăul circular. Similitudinea sunetul cuvintelor generează argumentare ciudat, dovezi eronate. Reflecții duc la o înlocuire a unei definiții care nu are nici o legătură cu datele sursă.

Fiecare eroare apare din cauza raționamentul care vine împotriva logicii normale. Uneori, o persoană care folosește fraze și expresii care nu se potrivesc cu ceea ce înseamnă și neavând meaningfulness. Nu prudența, capacitatea de a analiza, critica împiedică exprimarea normală a gândirii. Raționamentul care apare în momentul erori logice sunt slab corectate. De exemplu, la întrebarea de ce ai nevoie pentru a face o ciupercă purtată în pădure, la pacienți Reacția produsă: „Noi nu trebuie să meargă la capătul posterior, dar la partea din față a pădurii“.

procedură gândire Pararohydrate Caracterizat prin alunecarea tematică. Omul dintr-o dată în timpul conversației Schimbă subiectul conversației. De multe ori apare Pierderea de gânduri. Individul începe să pară că el a fost dăunătoare și nu se poate obține în jurul lui.

În timpul lectură, pot exista, de asemenea, o oprire pe orice cuvânt, care părea să hipnotizați cititorului. Acest cuvânt este perceput de el într-un mod nou. Pacienții înșiși susțin că Ca urmare, ei nu-l absorb, iar cuvântul le mănâncă.

gândirea Paraloral se manifestă adesea în pierderea capacității de abstractizare. Se verifică cu proverbe și zicători. Noi trebuie să cerem un pacient pentru a explica sensul unor spune. De exemplu, o expresie stabilă „arunca pietricele în grădina altcuiva“ Majoritatea pacientilor interpreta, astfel: „Puteți sparge ferestrele în casă“.

Există un raționament lipsit de sens: „Sunt flori în același loc“, „“ Pebbles poate distruge locuința „“ Vecinii vor fi iarna pe stradă „. Unii personifica acest spunând: „Pebbles poate rupe peretele, iar oamenii mă vor vedea“.

Ambivalența este exprimat în incapacitatea de a face față cu prezența simultană a gândurilor opuse în sens. Individuale, care suferă de dualitate de experiență, reflectă ceva de genul: „Vor să mă omoare, și le iubesc mult“. Pacienții susțin că În acest moment le pare că mintea lor constă într-o varietate de piese separate. O persoană poate ieși din casă, du-te, apoi stai dintr-o dată, la stânga, după câțiva pași pentru a reveni și du-te dreapta. Un observator străin ajunge la concluzia: un pieton a de rupere capacitatea de a lua decizii.

Împrejurarea de gândire se bazează pe detaliu, vâscozității, blocaje pe detalii separate,. Cassel Pacienții Pasaj Random este perceput de un anumit semnal sau avertizare despre ceva. Există un detaliu delirantă, în care selecția pieselor depinde de conținutul de breda. Soția cu o idee intruzivă despre comorile soțului ei în imaginație apar cele mai mici detalii ale relației intime ale iubitorilor.

gândire Paraloral poate fi însoțită de stereotipuri de vorbire și persisions. repetarea multiplă a acelorași cuvinte, fraze sunt asociate cu un blocaj pe unele fenomene.

Pacienții spun povești diferite, bancuri de mai multe ori într-un rând ca un gramofon cu boruri.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: