gelozie patologica: ce este, ceea ce face ca și cum să scape de?

gelozie patologica: ce este, ceea ce face ca și cum să scape de?

gelozie patologica merge dincolo de psihologie comună și este subiectul de a studia psihiatri clinice și judiciare. Și toate pentru că este o condiție foarte dureroasă, care este periculos pentru restul jealousness, cât și pentru cei din jurul lui. Dacă nu faci nimic, atunci ea este capabil de a distruge persoana, rupe viața, de a provoca tragedia, care vor fi raportate în cronica penală. În acest articol ne vom uita la cum și de ce gelozie paranoic se dezvolta, cum să-l recunoască și să depășească.

Ce este?

Oamenii se crede că, dacă gelos, aceasta înseamnă, iubirile. Dar, în cazul gelozie patologică, totul nu este. Un om este gelos în mod constant, fără motive și motive, el este străin de bun simț și de argumente rezonabile. Cu gelozia lui, el se atribuie și aduce pe cei din jur, până la punctul extrem, devine suspect, agresiv, greu de gestionat.

Boala este? Desigur, aceasta este starea patologică a psihicului, pe care unii specialiști în domeniul psihiatriei judiciare și clinice se referă la tulburări nonsens. Aproape întotdeauna, acest nonsens este însoțită de încălcări paranoice – pentru jealousness nu numai suspectează sufletul pereche în tezaurele, dar, de asemenea, încrezător că el este atașat la fondurile de alimente și de băut care reduc potența, ei doresc să otravă, ucide. Unii sunt chiar siguri că partenerul se schimbă pe timp de noapte in timpul somnului.

În mod oficial, gelozie patologică se referă la urmărirea. Adesea, acesta este un semn inițial de schizofrenie sau psihoza insotite.

gelozie obișnuită este considerată a fi psychoreaction, pe care natura a creat pentru a păstra populația. Cu alte cuvinte, gelos pe încercarea de a preveni transferul de gene pentru a adversarului. Gelozia patologică depășește acest mecanism, se dezvoltă în conformitate cu legile sale dureroase.

În psihiatrie și psihologie, gelozia patologică a fost studiată de mult timp. Gelies care își ridică experiențele și suspiciunile în gradul de paranoie se găsesc în toate națiunile, boala nu depinde de rasă, vârstă, statut social și nivel de venit, de la sex. Adesea, încălcarea este însoțită de un alcool concomitent sau dependență de droguri, dar acest lucru nu este deloc o condiție prealabilă.

Forma patologică de gelozie se găsește în medie în 2% din populație. Acestea sunt doar diagnosticate cazuri și câte persoane geloase nu vin niciodată la un psihiatru, având în vedere comportamentul lor normal! Statisticile sunt dezamăgitoare: 34% dintre bărbații care i-au ucis soțiile, deoarece cauza actului numește infidelitatea celei de-a doua jumătăți. Situația de fapt, potrivit investigațiilor, au fost confirmate doar în 30% din astfel de cazuri, adică, cele mai multe femei au murit din cauza partenerului inventat de infidelitate. Printre femeile care au ucis soții ei, doar 15% dintre infractori se face referire la trădarea. Faptele de infidelitatea bărbaților în aceste cazuri au fost confirmate în mod identic – 32%.

În psihiatrie medico-legală, atunci când o persoană se găsește într-o persoană, în cazul în care a fost dovedit că o astfel de gelozie este periculos pentru alții, gelos al revistei are dreptul de a pune pe un tratament psihiatric forțat.

Cel mai faimos jeques patologice – barba albastru, Othello. Boala în sine, în unele alocații psihiatrice este numit „Sindromul Othello“.

Cauze

Motivele pentru care starea de gelozie irațional dezvoltate, merită o atenție deosebită, pentru că nu apar doar așa, nu în mod spontan. Pentru tulburarea cravored psihicul paranoic, fundalul apare cu mult înainte de prima manifestare, și cunoașterea factorilor de risc va ajuta pentru a evita greșelile, chiar înainte de căsătorie sau partenerii oficiali se încheie la împreună direct sub un singur acoperiș. Dacă te uiți la partenerul mai atent, atunci premisele pot fi observate în avans.

Cel mai adesea, persoanele cu stima de sine extrem de subevaluată devin gelies patologică. Dacă o persoană este frică de panică să rămână singură – este, de asemenea, un „apel” alarmant. Viitoarea reședință, chiar și în perioada candidată și cumpărată, întreabă constant și clarifică faptul că el simte un partener pentru el, deoarece se îndoiește de sinceritatea sentimentelor. Bărbații și femeile cu funcții sexuale reduse (aici se aplică și pentru infertilitate totală) au șanse foarte mari de a deveni jeques paranoide în viitor.

Alte motive pot fi descrise astfel:

 • Prezența traume psihice grave, în trecut, asociat cu trădare (vorbind despre despărțiri din cauza infidelitatea reală a partenerului, dupa care persoana a fost dificil de a recupera, este nevoie de asistență medicală și psihiatrică)+
 • Prezența leziunilor cerebrale, după care au existat încălcări ale funcțiilor sale (epilepsie), precum și abateri mentale post-traumatice și congenitale: schizofrenie de tip paranoic, depresie+
 • Experiența din copilărie Negativ (părinții au refuzat, Educație cu bunici sau într-un orfelinat și t. D.)+
 • alcoolism, starea de ebrietate, chiar dacă acestea au fost în trecut, dar vindecat, iar astăzi o persoană care nu utilizează alcool+
 • Tulburări vasculare în creier+
 • încălcări hormonale+
 • Disfuncția sexuală (frigiditate, impotenta)+
 • Menopauza ofensiva lui la femei.

Viitorul jequinist nu este de obicei încrezători în abilitățile și capacitățile sale, se aplică tuturor sferelor vieții.

Simptome

În cazul în care, cu de obicei, în general, normală gelozie, suspiciune și experiențele de la unul dintre partenerii încep cu anumite dovezi directe sau indirecte, adică, faptele, apoi cu gelozie irațională, nu sunt necesare motive pentru o persoană. El însuși vine cu sine evenimente, fapte, rivali sau rivali, „cultivă“ suferințele lui însuși, și toate încercările partenerilor de a explica faptul că nu are nimic de a face cu realitatea, percepută exclusiv ca o minciună.

Chiar și primind o dovadă convingătoare că loialitatea soțului sau soț, jealousness patologică nu se calmeze, el crede cu sinceritate în exactitatea lor, consideră că cei care furnizează astfel de date în complicitate cu partenerul său incorecte.

Semne de astfel de încălcări un psihic sunt cel mai adesea manifestate in varsta de 28 de ani după. Potrivit psihiatrilor, există vârstele, care sunt cele mai „periculoase“, în ceea ce privește dezvoltarea simptomelor – 30, 35, 37, 42, 48, 50 de ani si mai in varsta. Persoanele în vârstă (după 65-70 de ani) este gelos chiar mai puternică decât tineri, în special pentru femeile care sunt în Clemakse.

Pentru gelos pe orice vârstă, predominanța publice personale asupra. El se ocupă doar emoțiile sale, multe dintre evenimentele vieții de familie (succesele copiilor, probleme părinților) să treacă prin el, el nu se îngropa în ele. Dar el poate vorbi ore în șir despre propriile sale suferințe despre partenerul ar fi mersul pe jos și acțiunile sale ar fi insidioasă și planuri.

În rândul femeilor

Reprezentanții podelei frumos cele mai multe ori starea de gelozie paranoic delirante se dezvoltă pe fondul depresiei postpartum sau pe fundalul punctul culminant. Dezvoltarea unei încălcări grave pe fondul de infertilitate sau de anumite schimbări externe nu este exclus, să se stabilească faptul că nu funcționează (obezitate, defecte cosmetice ale feței și corpului după traumatisme, accidente, arsuri, achiziționarea de invaliditate). Dar alte scenarii sunt posibile: boala a fost întotdeauna, din copilărie, doar manifestat mai târziu.

Femeile cu gelozie patologică arata ca superpins. Ele nu pot fi obosit de următorul partener lor, verificați în cazul în care și cu care a mers, ce mesaje și scrisori sunt în telefon sau prin e-mail de soțul ei, care l-au numit. Unele stabili programe de urmărire partenere pot ajunge la instalarea de camere de supraveghere video ascunse în mașină și în apartament. Control total. Un om nu poate pas pe un pas fără știrea soțului.

Femeile într-o stare de gelozie paranoic de multe ori aranja isterici și scandaluri cu lacrimi si cheltuieli, mult timp în urmă refuză intimitatea sexuală, fluxul de acuzații pe capul soțului este turnat aproape constant. Femeile sunt capabile de amenințări, șantaj, manipulare de către copii.

La bărbați

Reprezentanții sexului puternic Condiția de gelozie patologică este de obicei în curs de dezvoltare în contextul unui spectru larg de motive, printre care nu ultimul loc este dat stima de sine scazuta, eșecuri în viață, disfuncții sexuale. Urmăriți-spion și pentru partenerul de oameni mai gelos nu doresc, deși există „copii“ distincte, care nu se întâmplă nici un mijloc. Caracteristic manifestare – focare de agresiune nemotivată. Un om începe să strige, izbucni, întins mâinile fără vizibile motivele, în mod spontan și dintr-o dată.

Soțul Othello încetează să-i arate sentimente blânde soției sale, el cade în pat separat, evită proximitatea sexuală, cavitatea, el moare de îmbrățișări și sărutări, adesea reproșează soțul / soția. El încearcă să stabilească controlul asupra cercului de neveste de comunicare: insistă că nu comunică cu prietenii, colegii, la timp (cu o precizie de minut) a venit acasă de la locul de muncă.

Bărbații devin adesea tyrana: Ele se pot angaja în mână, limitează libertatea soției sale, închizându-l în apartament, selectați telefonul. De multe ori astfel de bărbați necesită rapoarte financiare detaliate de la soțul / soția pentru fiecare discurs petrecut. Poate șantaja copiilor și chiar amenință uciderea la ea și iubitul ei presupus.

Amintiți-vă că a manifestat o dată, gelozia patologică se va manifesta și din nou, este 100% din cazurile înclinate să se repete și să progreseze, și un ritm destul de rapid.

Forme și etape

Ca orice alte boli psihice, gelozie fără motiv are etape și forme de manifestare sale. Psihiatrii aloca trei etape.

 • În primul rând, ea este cel mai imperceptibilă, ascuns. Cu ei, jealousness crescut, de asemenea, idei de încântare, în acest stadiu, este încă posibil să convingă argumente, cu toate acestea, pentru o vreme.
 • În al doilea rând: idei obsesive apar, argumentele nu mai sunt percepute. Dorința de a controla apare partener, dar încă mai face rușine și jenă, treptat gelos revizuirea pierde controlul asupra dorințelor sale.
 • În al treilea rând: Persoana este pe deplin încrezător că partenerul îl schimbă. Apare Agresiune, o persoană devine periculoasă.

Formele de boală sunt clasificate în funcție de gradul și natura manifestării simptomelor.

 • maniacal – Dezinstalați jealousness este imposibil, el crede în sacru partener trădare, agresiv și inadecvat. Acest formular este cel mai adesea motivul pentru uciderea unui partener.
 • depresiv – frunze Gelos, evită să comunice cu soțul său sau soția sa, încercând să se înfurie de partener cu orice preț.
 • Spontan – persoana „explodează“ de la orice cuvînt nefolositor sau act al unui partener, atacurile de gelozie sunt indentioned ca dintr-o dată, așa cum au început.
 • Alcool – atacuri de gelozie apar numai într-o stare de intoxicație cu alcool. În același timp, este treptat, o persoană începe să ia în mod specific de alcool, în scopul de a încă o dată „suferă“ și tortura un partener, deoarece el are nevoie de aceste emotii.
 • Paranoid – Forma sofisticat și foarte insidios. O persoană suferă de paranoia despre trădarea unui partener, el pune viclenia „capcane“ și ajustează situațiile în care a doua jumătate trebuie să „pierce“, organizează o supraveghere.

Fiecare dintre formele și etapele sunt periculoase în felul său.

Decât periculos?

gelozie Irațional este periculos pentru cineva care este gelos, și pentru care ei sunt gelos. Deveniți un client al unei clinici psihiatrice în aceeași măsură a riscului. Printre alte pericole pot fi numite:

 • Riscul de sinucidere a unuia dintre parteneri+
 • Bătaia și scoaterea din funcțiune a unuia dintre parteneri+
 • crimă+
 • Trauma psihologică pentru copiii care cresc în această familie.

Tratament

Face față unei astfel le gelozie, de încredere de vorbire, este imposibil. Aceasta este o boală, și ar trebui să fie tratate de către un medic calificat – psihiatru. După istoria istoriei și teste ale testelor, specialistul va stabili tipul și severitatea afecțiunii și va ajuta la vindecarea cu medicamente, hipnoterapie, NLP, principalul lucru este că omul gelos este de acord cu terapia. Practica arată că face gelos pentru a face o recepție la medic – sarcina este aproape imposibil.

În cazul în care o persoană refuză să trateze o tulburare, dar el este periculos, un partener poate apela la un psihiatru, dar problema tratamentului forțat în Rusia pentru a rezolva destul de dificil de burearatically.

Există o cale de ieșire? Desigur, au. Partenerul victimei poate sta în apropiere și, în același timp, să se comporte: nu permit situații care deranja jealousness, nu întârzia. Psihologii nu sfătui să mintă și să nu justifice, aceasta doar va agrava conflictul.

În cazul în care comportamentul agresiv este gelos, este necesar să se finalizeze relația cât mai curând posibil, să limiteze toate contactele, raportul cu privire la riscul de a pune în pericol incinta.

Cum să scapi de gelozie și de modul de a face relații fericit, uite în următorul videoclip.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: