Glossophobia: descriere, cauzele și metodele de luptă

Glossophobia: descriere, cauzele și metodele de luptă

Frica de scena este una dintre cele mai răspândite fobii, care se găsește atât la copii cât și la adulți de orice sex și statut social. Motivele pentru apariția anxietății, anxietate și panică asociată cu un discurs public sunt diverse și în multe moduri individuale.

În prezent, această fobie este foarte tratarea cu succes cu psihologi calificați sau psihoterapeuti.

Ce este?

Frica de scene în psihologie numit GlossOfobia. Acest nume este din limba greacă, unde „Glosso“ înseamnă „vorbire“. Fobiya din diverse motive apare în oameni, oferind destule experiențe neplăcute și grave, pentru că mulți dintre noi au o durată de viață directă legată de discursurile publice. Trebuie să acționăm mult în viața de zi cu zi – la locul de muncă sau la sărbători de familie.

În multe profesii și alte domenii de activitate, indivizii trebuie să facă nici un alt mod de a face necesitatea de a vorbirii se pronunta pentru publicul larg, precum și să comunice cu publicul. De exemplu, poate fi Lucrări în structurile politice, pedagogie, avocat, de gestionare, activități care acționează. Toate aceste profesii necesită o posesie încrezătoare în public, în plus, abilitățile de configurare a audienței sunt importante, abilitatea de a convinge oamenii în momentul potrivit pentru a le inspira starea potrivită și pentru a-și transmite gândul clar și atractiv.

Fiecare persoană pentru viața sa în nici un fel a ajuns într-o situație în care au trebuit să se ridice pe scenă, pentru a arăta abilitățile sale spectal, ceva prezent în unele persoane necunoscute sau chiar sceptici. Diverse cercetări psihologice și sondaje demonstrează acest lucru Majoritatea covârșitoare a tuturor oamenilor din lume experiență de teamă când trebuie să vorbești cu o audiență largă.

Și foarte des nu este vorba despre entuziasmul normal de lumină, ci despre adevărata fobie, care va strica în mod semnificativ calitatea vieții pacientului. La urma urmei, tulburarea fobica nu provoacă doar cel mai puternic stres în rândul orice persoană care suferă de la ei, dar, de asemenea, devine cauza bolii fiziologice si boala chiar.

Multe persoane care suferă de această tulburare fobica de cautare pentru a înțelege cum să se confrunte cu frica de scena și învinge-l. Glossophobia provoacă o scădere uriașă a calității vieții în astfel de oameni. Boala este îngreunată în mod semnificativ, prin promovarea la locul de muncă și toate activitățile de carieră, în general. Pentru a îndeplini mai multe sarcini profesionale, este important să fie în măsură să convingă publicul.

Prin urmare, scene obsesive și necontrolabile frica – aceasta este o tulburare gravă foarte neplăcută și complexă, care multe persoane sunt date de nu mai. În special, acest lucru se poate referi la cei care sunt pur și simplu obligați să efectueze zilnic la un număr mare de persoane în public. În cazul în care astfel de oameni lansa această fobie, nu încerca să depășească în mod independent, frica lor, și să refuze, de asemenea, asistență calificată de la un psiholog sau psihoterapeut, rezultatele pot fi trist. Stresul în acest caz poate duce la patologii mentale, dezvoltarea bolilor cronice, a unei afecțiuni constante, a alcoolului sau a dependenței de droguri.

Citește mai mult  Ce face media de expresie rușine spaniolă și de unde a venit de la?

Unii indivizi sunt încercări de a-și depăși în mod independent frica de scenă, crearea unor tehnici și comportamente care ajuta la calm în jos. Unii iau sedative mai ușoare sau, dimpotrivă, antidepresive puternice și sedative. Uneori vine vorba de substanțe narcotice și băuturi alcoolice în număr mare. Cu toate acestea, aceasta nu este o soluție la această problemă, dar ignorarea acestuia este de a ajuta acest lucru poate avea doar un timp scurt.

Frecvent în practica psihologică și cazuri grave atunci când tulburarea fobică a devenit cauza și solul fertil pentru dezvoltarea fobiei schizofreniei, precum și orice fel de tulburare de personalitate, psihopatie.

Soiuri de fobie

Experții alocă diferite tipuri de glossofobie. Faptul este că problema este foarte complexă și complexă și motivele apariției sale, cum ar fi manifestările psihologice, pot să difere semnificativ. După ce psihologul dezvăluie toate detaliile frica de scenă și discursurile publice, el va putea să se ridice pentru pacientul cel mai rapid și mai eficient mod de tratament. Această fobie poate fi împărțită în trei soiuri.

 • Peyrafobia (teama publicului) se află în frică de a juca într-o mulțime mare de oameni. O persoană nu are probleme cu o prezentare într-un cerc de două sau trei oameni, ci o audiență largă, hala completă a oamenilor provoacă panică groază. Această tulburare poate fi adesea asociată cu sociophobia și anthropophobia, precum și cu frică și disconfort pe orice fel de evenimente publice.
 • Verbofobia (frica de exprimare orală) – aceasta este o teama de a vorbi. În acest caz, simptomele neplăcute ale fobiilor apar chiar și atunci când publicul este foarte mic. Pacientul este dificil de a spune povestea de mult timp în compania prietenilor săi, să nu mai vorbim de prezentările înainte de sala plină de oameni.
 • Lalofobia (frica de balbismul sau de încălcare a dicție) constă în faptul că o persoană se teme de a face o rezervare, începe balbism sau nu în măsură să pronunță cuvinte. Este interesant faptul că există o fobie ca și în oameni care suferă într-adevăr de tot felul de tulburări, balbismul sau dislexie, si la persoanele care nu au probleme grave sau abateri cu articulație.

Uneori, o persoană care are doar un singur fel de frica de scena, și, uneori, acestea acționează în complex. Este foarte important să se determine în mod corect ceea ce un om se teme. După aceea, puteți înțelege simptomele de tulburări fobice, elimina simptomele și să se angajeze în tratamentul bolii.

De ce apare frica?

Motivele pentru Glossophobia în fiecare caz particular poate varia: studiul fobia arată că, de exemplu, elevii au frica pot apărea din teama de a fi ridicol, iar managerii de top nu sunt suficiente pentru a transmite gândirea lor de la preocupările. Și astfel de opțiuni pot fi nenumărate. psihologi profesionale aloca doi factori principali și de conducere, care pot afecta dezvoltarea frica de scena. Ele evidențiază Ereditatea și educație, Adică, trăsături înnăscute de caracter și trăsături de personalitate sau temeri dobândite printr-o anumită influență socială.

Citește mai mult  Afecțiune în viața unui copil

Moștenire în acest caz, potrivit psihologilor, implică Tendința inițială la experiențe prea luminoase ale oricărei emoții, impresionabilitate, precum și frica de societate moștenită genetic. Este demn de remarcat faptul că moștenirea este, de asemenea, transmise și tipul de temperament, caracteristici de caracterul caracterul unei persoane, gradul de putere cu experiență de acest om de emoții. Părinții și fiicele lor, cu fiii sunt adesea foarte asemănătoare între ele în caracteristicile lor psihologice: acestea înregistrează de multe ori aceleași tulburări fobice, să nu mai vorbim de faptul că există cu siguranță percepția emoțională similară.

Psihologii experimentați și psihoterapeuții sunt adesea în mod egal, considerând că este condițiile sociale care pot provoca prezența fricii de scenă și dezvoltarea ulterioară a glossofobiei în cea mai mare măsură.

Printre astfel de premise sunt alocate după cum urmează:

 • educație Excesiv autoritar în copilărie de la părinți+
 • Conflicte și agresiune în familie sau în mediul cel mai apropiat alt copil poate avea, de asemenea, un impact extrem de negativ și crește riscul de tulburări fobice+
 • accent în educație pe critica terță parte, încercările de a compara în mod constant copilul cu alții+
 • Excesiv de auto-critică și reflecție, dorința de a fi convenabil pentru toată lumea și să mulțumească pe toată lumea, tendința de a încrederii în orice autorități+
 • Stima de sine, iubire insuficientă+
 • Grand eșec în copilărie, care altă lungă perioadă de timp discutat și criticat – acesta este un fel de prejudiciu care poate fi punctul de plecare pentru fobia+
 • Înclinația este pesimist să se uite la lume și negativ interpreta orice fapte.

O altă condiție este posibil și frecvente pentru dezvoltarea unei astfel de fobie poate fi Slaba pregătire pentru vorbire, competențe insuficiente, nesiguranță în cunoștințele lor, incapacitatea de a răspunde la întrebări în afara raportului. În plus, uneori fobie este legată pur și simplu cu lipsa de practică. Adesea, cu cât mai multă persoană se află în fața audienței, cu atât mai multă încredere, și dimpotrivă – dacă aceasta este prima performanță serioasă, fobia se poate manifesta cu diferite simptome neplăcute.

Perfecționism peste noapte, Dorința de a fi cu siguranță cea mai bună, care controlează pe deplin situația – acestea sunt, de asemenea, premisele frecvente pentru dezvoltarea multor fobii, în special a panicii îngrijorării pentru discursurile publice.

Pentru astfel de personalități, un inutil important va fi opinia publicului despre ei înșiși. Cu toate acestea, opinia publică este inconstanta, instabilă și depinde de mulți factori: chiar vorbitori buni oameni nu îndeplinesc întotdeauna cu entuziasm, așa că anxietatea este inevitabilă.

Simptome

Frica de panică de discursuri către public poate fi exprimată în moduri diferite. Glossophobia provoacă o persoană nu numai experiențe emoționale negative, este în valoare ținând cont de faptul că este de multe ori manifesta la nivel fiziologic. Manifestările anumitor simptome sunt foarte variabile și individual: În unele cazuri, o persoană poate transporta relativ ușor o fobie, și de multe ori împiedică trăiesc într-o adevărată.

Totul depinde de motivele pentru apariția fobiei, temperamentul uman și stadiul de dezvoltare a bolii. În prezența unor forme prelungite, a lansat și grele de fobie, o astfel de boala poate deveni chiar sol pentru tulburări somatice grave, întreruperi în activitatea organelor interne.

Citește mai mult  Este posibil să ierte trădare și cum să o facă?

Experții act de faptul că cele mai multe ori fobie caracterizează următoarele simptome:

 • gesturi nervoase pacient se găsesc foarte des: o persoană într-o stare de panica frica este doar greu de controlat corpul său+
 • Adesea, performanța în prezența fobiei este însoțită de o tulburare a tractului gastrointestinal, de exemplu, multe diaree față+
 • Printre simptome, mulți observă râsul nervos fără motive vizibile+
 • Transpirație excesivă – reacția unui alt organism caracteristică frica puternică, în special pentru fobia spectacolelor de scenă+
 • Mulți sărbători gura uscată, amețeli, febră și greață, care pot fi uneori însoțite de vărsături+
 • Tremor în vocea pacientului, hrănirea nenaturală mimică, tensiunea musculară poate indica, de asemenea, prezența unei tulburări fobice obsesive+
 • Accelerarea bătăilor inimii și creșterea presiunii – acestea sunt simptome care arată că o persoană este într-o stare de stres+
 • Senzație de o bucată în gât și în cazuri rare și pierderea deplină a voturilor sunt, de asemenea, legate de glossofobie+
 • Unele notă schimbarea timbrei vocale, încălcarea dicționării și articulației+
 • Uneori pacienții se confruntă cu urinare involuntară+
 • Un alt simptom caracteristic – amorțeală de mâini și picioare, crampe musculare.

Metode de tratament

Puteți depăși fobia în cele mai vechi etape. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți puterea voinței, precum și înscrierea sprijinului prietenilor și rudelor. Pentru a depăși teama, psihologii recomandă să ia unele măsuri.

 • Yoga, meditație și gimnastică respiratorie – Acestea sunt instrumente utile pentru a scăpa de problema emoționării inutile. Trebuie să învățați să vă relaxați, să vă liniștiți și să eliminați stresul. În situația discurs public, de asemenea, să încerce să respire profund.
 • Puteți lua liniștitor naturale de lumină, De exemplu, ceaiurile din plante. Ei vor ajuta la ameliorarea alarmei, respectați-vă într-un mod pozitiv și înfrângerea fricii.
 • Orice mijloc de relaxare poate ajuta – masaj, cadă cu hidromasaj, plăcerea plăcută în natură. Asigurați-vă că pentru a da timp pentru a te. De asemenea, încercați să dormi mai mult, mananca alimente sanatoase, sport joaca.
 • spectacole în Repetiții fața oglinzii, Pregătirea atentă care include expresii faciale și gesturi vă pot oferi încredere. Adresați-vă celor dragi să vă asculte discursul de mai multe ori înainte de eveniment pentru a îmbunătăți toate cele mai mici detalii. Va contribui la succesul publicului și, cu atât mai des veți efectua cu succes, cu atât mai repede vă simțiți încrezători și liberi.
 • Puteți vizita antrenamentul privind abilitățile de vorbire: Pe aceasta puteți să perfecționați abilitățile discursului public, să dobândiți încredere în abilitățile dvs. și să scăpați de fobie.

Psihologia și psihoterapia modernă vor ajuta să scape de fobie în orice etapă. Dacă teama te împiedică să trăiești, modalitățile de a depăși acest lucru poate fi diferit, dar cel mai rapid este să cereți ajutor unui profesionist.

Sfaturi de psiholog va ajuta să înțeleagă esența problemei și de a scăpa de îngrijorare obsesiv. In cazurile dificile, droguri de droguri sunt evacuate, dar de obicei nu sunt necesare tablete.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: