Obsession: ce este, așa cum se manifestă și cum să trateze?

Obsession: ce este, așa cum se manifestă și cum să trateze?

Uneori, oamenii experimenta un sentiment ciudat că nu sunt deloc. Acesta este modul în care se poate caracteriza pe scurt starea unei persoane cu obsassians. Periodic, el încetează să mai fie el însuși și care se confruntă cu gânduri neobișnuite, sentimente, el este depășită ciudat, și idei, uneori înfricoșătoare.

Descrierea sindromului

Obsesia reprezintă Sindromul la care persoana din când în când apar gânduri și idei obsesive. arunca-le și să trăiască în continuare suferă calm astfel sindrom, aceasta își concentrează atenția lor, și provoacă emoții neplăcute, starea de stres.

O persoană poate obține nici scăpa de ele și nici nu le ia sub control. Nu întotdeauna, dar de multe ori o persoană trece de la gânduri rele la caz, are loc materializarea. Astfel de acțiuni care au devenit consecințele obsesiei sunt numite compulsions, și sindromul în sine, în cazul în care este însoțită de gânduri, și cazul, se numește obsesiv-compulsive (gânduri și acțiuni sau obsesive sindrom).

Pentru prima dată, semnele unui astfel de sindrom au fost descrise în 1614 de Felix Plater. Detalii descrise ce se întâmplă cu o persoană în 1877 dr. Westfal. A fost cel care a ajuns la concluzia că Chiar dacă componentele rămase ale inteligenței umane nu sunt sparte, abilitatea de a conduce gândurile negative este absentă.

El a sugerat că eroarea de vină a lumii și medicii moderni aderă la acest punct de vedere. Primii pași de succes în tratamentul obsesiei au fost făcute de oamenii de știință ruși și de un medic Vladimir Bekhterev În 1892.

Pentru a înțelege cât de comun este un astfel de fenomen, sociologii din Statele Unite au oferit să includă fantezia: Dacă colectați toți americanii împreună, va fi un întreg oraș, din care populația va face din al patrulea în Statele Unite după astfel de megacități Ca New York, Los Angeles și Chicago.

În 2007, medicii care au calculat: persoanele cu tulburare obsesiv-compulsiva, în 78% din cazuri au loc În mod regulat repetate negativ, și obsesii, uneori, sincer agresive. Aproximativ fiecare a cincea cu astfel suferă o problemă de la atacuri intime obsesive ale unui obscen.La persoanele care suferă de nevroze, printre alte simptome ale obsesiei ocupă aproximativ o treime din cazuri.

Obsesiile pot afecta orice sfere ale vieții umane. Cele mai comune exemple sunt gânduri repetitive obsesivă pe propriile lor greșeli, acțiuni incorecte, teama patologică de perioade care apare ceva. În psihologie, această afecțiune este numită boala de îndoială, și în acest titlu reflecta destul de fidel esența.

Pentru a face față cu temeri și atracții patologice, o persoană are, uneori, pentru a produce un ciclu de acțiuni (compulsii). De exemplu, cu frica irațională la infecții infecta, o persoană începe să se spele în mod constant mâinile sale (până la sute de ori pe zi).

gânduri fobica privind prezența bacteriilor și a virusurilor în jurul sunt obsesiile și spălarea mâinilor – un compulcia. Compaulsia purtat întotdeauna clar, repetarea, acest lucru este un fel de ritual obligatoriu. În cazul în care este rupt, se poate produce un atac de panica, istericale, agresiune.

Clasificare

Multe generații de oameni de știință și medicii au încercat să creeze o clasificare mai mult sau mai puțin inteligibilă de obsesii, dar variabilitatea lor este atât de larg încât sa dovedit a fi foarte dificil de a face o singură clasificare. Și asta e ceea ce sa întâmplat:

 • Obsesiile sunt atribuite sindroame psihiatrice, deoarece acestea se bazează pe un arc reflex+
 • Obsesiile sunt considerate a fi o tulburare de gândire (sau tulburări asociativă).

În ceea ce privește speciile de gânduri obsesive sau combinații de gânduri și acțiuni, aici opiniile specialiștilor au fost împărțite.

Psihiatrul german Carl Jaspers în mijlocul secolului trecut a propus împărțirea obsesiei la:

 • Distras – nu este legată de dezvoltarea stării afectării+
 • FruitSens – Critica verbală pronunțată și fără+
 • Contul aritmetic maniacal – o persoană încearcă să calculeze+
 • Obsessiv, returnând în mod constant amintiri din trecut+
 • Separarea atunci când vorbiți cuvinte pentru silabele individuale+
 • figurativ (însoțit de frică, anxietate)+
 • îndoieli obsesive+
 • Desecție obsesivă+
 • reprezentări care sunt pe deplin pe deplin de om.
Citește mai mult  Cum de a dezvolta comunicabilitate?

Cercetătorul Lee Baer a decis să simplifice totul și a sugerat împărțirea întregii varietăți de obsesii în trei grupuri mari:

 • obsesii obsesive de natură agresivă (lovit, bate, jigniri și t. D.)+
 • Gânduri obsesive ale caracterului sexual+
 • Gânduri obsesive ale conținutului religios.

Psihiatrul sovietic și sexolog Avram Svyatoshp a propus să împartă obsesiile în natura apariției lor:

 • Elementar – apare după un iritant extern foarte puternic, iar pacientul se înțelege perfect în cazul în care acestea provin de la (de exemplu, frica plimbare în mașină după accident cu experiență)+
 • criptogena– Originea ei nu este evidentă sau un pacient, nici un medic, dar ele sunt, iar pacientul lor aduce aminte, pur și simplu nu leagă evenimentul care a avut loc odată cu dezvoltarea ulterioară a gândurilor obsesive.

Psihiatrul și Pathophysiologist Anatoly Ivanov-Smolensky a propus următoarea separare:

 • obsesiile excitatie (în domeniul intelectual, este, de obicei, idei, performanță, unele amintiri, fantezii, asociații, cât și în domeniul emoțiilor – fobii, frica)+
 • obsesii de întârziere, de frânare – statele în care pacientul nu poate face anumite mișcări în dorința lor în situații traumatice.

Cauzele apariției

Cu cauza apariției obsesiilor, totul este și mai complicat decât cu clasificarea. Faptul este că foarte adesea obsesiv gânduri sau combinarea lor cu compulsies sunt simptomele diferitelor boli mentale care au motive diferite, și, uneori, nu au motive evidente.

Prin urmare, nu există nici o relație directă a unor factori cu evoluția ulterioară a sindromului obsesiv-compulsive.

Dar există mai multe ipoteze, potrivit cărora medicii au reprezentat o listă estimat de factori care pot (teoretic) influențează probabilitatea de obsesii:

 • factorii biologici– boli ale creierului, leziuni, afectarea sistemului nervos vegetativ, tulburări endocrine asociate cu producția și numărul de serotonina și dopamina, noradrenalina si gamke, factori genetici, infecție+
 • Factori psihologici– caracteristici de personalitate, temperament, abateri în caracter, personalitate deformare profesională, sex+
 • Factori sociali– prea stricte (de multe ori religioase) educația, reacțiile inadecvate în societate și T. D.

Luați în considerare fiecare grup de factori mai detaliat.

Psihologic

om de știință Celebre Sigmund Freud obsesiile sexuale considerate „de lucru“ a inconstientului nostru, pentru că toate experiențele intime sunt stabili acolo. Orice experiențe și leziuni asociate cu sexul rămân în stare de inconștiență, iar dacă acestea nu sunt demis, atunci prezența lor se poate manifesta din timp în timp, inclusiv sindromul obsesiv. Ele afectează psihicul invizibil, comportamentul uman.

Obsesia nu este altceva decât o încercare de experiențe vechi sau un prejudiciu pentru a reveni la cunoștința. Cel mai adesea, în conformitate cu Freud, premisele pentru tulburarea obsesiv sunt stabilite in copilarie – acestea sunt complexe, temeri.

Freud’s Următor și psiholog al studenților Alfred Adler au susținut acest lucru Rolul atracției sexuale în formarea obsesiunilor este oarecum exagerat. El a fost încrezător că există un conflict intern între dorința de a obține o anumită putere și sentiment de intrări de sine, inferioritate. Prin urmare, Omul începe să sufere de gânduri obsesive atunci când realitatea este în contradicție cu personalitatea sa.

Specialiștii plătesc specialiștii la teoriile lui Ivan Pavlov și tovarășii săi. Academicianul Pavlov căuta motive în anumite tipuri de organizare a unei activități nervoase mai mari. El a numit gânduri obsesive și o rude de compulsie de nonsens, cu toate aceste stări În creier există o activare excesivă a anumitor zone, în timp ce altele demonstrează inerția și frânarea paradoxală.

Biologic

Cel mai adesea, experții se bazează pe teoria neurotitorului de origine a obsesiilor. În special, nivelul scăzut al serotoninei din organism poate duce la o încălcare a interacțiunii departamentelor cerebrale, care se manifestă ca o obsesie. În același timp, sechestrarea inversă a serotoninei este redundantă, iar următorul neuron din lanț nu primește impulsul necesar.

Această ipoteză a constatat confirmarea după ce antidepresivele au început să aplice – pe fundalul recepției lor, starea sindromului obsesiv este îmbunătățită considerabil.

De asemenea, a remarcat relația dintre nivelurile de dopamină – la pacienții cu sindrom obsesiv, este crescut. Cantitatea de serotonină și dopamină se ridică în organism în timpul practicilor sexuale, luând alcool, alimente delicioase. Și provoacă creșterea dopaminei nu numai cu toate enumerate, ci și o amintiri de plăcere. Prin urmare, o persoană se întoarce și se întoarce din nou la faptul că ia dat plăcere.

Teoria a fost confirmată după utilizarea cu succes a medicamentelor care blochează producția de dopamină (medicamente antipsihotice).

De asemenea, în dezvoltarea de obsesiile suspectate a genei hSERT. In plus, acest sindrom apare frecvent in schizofrenie, nevroză, fobiilor de orice tip. În plus față de enumerate, oamenii de știință au descoperit relația dintre bacterii și tulburări mintale. În special, Obsesia poate conduce sau exacerba fluxul de tulburare streptococi.

Citește mai mult  Cum de a deveni mai buni?

imunitatea omului aruncă forțele pentru a lupta cu ei, de exemplu, în timpul unei anginei, dar atacul de tel imunitar este atât de puternică încât alte țesături suferă, adică, începe procesul autoimun. În cazul în care materialul a ganglionilor bazali va suferi, atunci tulburarea obsesiv-compulsiva poate începe cu o mare parte a probabilității.

Epuizarea sistemului nervos este, de asemenea, o condiție necesară pentru dezvoltarea stărilor obsesive. Acest lucru este posibil după livrare, atunci când alăptează, după transferarea bolii infecțioase acute. Teoria genetică, de asemenea, a convingătoare destul de date: până la 60% dintre copii la adulți cu tulburare moștenită obsesiile. Se crede că gena de hsert în 17 perechi cromozomi este responsabilă pentru transferul serotoninei.

Simptomatică

Deoarece în titlul sindromului, aproape toate sensul său este ascuns, trebuie să se înțeleagă că semnul principal al unei încălcări mentale este prezența ideilor obsesive sau gânduri. De exemplu, un copil sau adult o obsesie pare că el este murdar. Pentru a scăpa de ea cel puțin la timp, o persoană începe să se spele în mod constant, să se uite în oglindă, mirosea la mirosurile propriului corp.

Și la început ajută, Dar, cu fiecare următor atac al obsesiei, acțiunea obișnuită nu este suficientă, spălarea devine din ce în ce mai frecventă și aduce puțin relief, gândurile despre murdărie se întoarce în mod intens.

Simptomele depind de obsesii și în care sunt prezentate combinație.

Faptul este că o persoană poate avea mai multe tipuri de gânduri obsesive. Există încălcări în diferite moduri: unele spontan și brusc, iar altele pentru ceva timp înainte de începerea obsesiei se confruntă cu anumite „precursori“ individuale.

Apariția gândurilor obsesive, idei apar împotriva voinței unei persoane. Dar conștiința în ansamblu nu suferă și rațiune în ordine perfectă, pacientul se evaluează critic și înțelege sensul sau inacceptabilitatea ideii sale, dorința sa. Cu toate acestea, este imposibil să scapi de gânduri. Trebuie remarcat faptul că Lupta cu gânduri rele în mod diferit: în mod activ sau pasiv.

confruntare activă este încercări de a face toate opusul gândurilor obsesive. De exemplu, o persoană care vine la ideea de a s-au înecat. Pentru a-l strivesc, unii luptători activi merge la terasament și să stea pentru o lungă perioadă de timp chiar la marginea apei.

luptători pasive cu obsesii pentru a alege un alt mod – Ei încearcă să comuta atenția asupra altor lucruri, gânduri Evitare, și într-o situație similară, o persoană nu numai că nu va merge la râu, dar va evita apa, baie, piscină.

Intelectul ramasite conservate, omul este capabil să analizeze procesele cognitive,. Dar suferința suplimentară determină ideea că ideile obsesive sunt nefirești, și, uneori, chiar penale.

obsesii abstracte se manifestă cu multiple fațete.

 • zădărnicie – O condiție în care o persoană poate argumenta despre orice lung, dar cel mai adesea despre religie, metafizică, filosofie, moralitatea. El înțelege lipsa de sens al acestor raționamente, ar vrea să se oprească, dar nu funcționează.
 • Obsessive repetate amintiri – este demn de remarcat faptul că nu apar evenimente importante (nunta, nașterea unui copil) cel mai adesea în memorie) și lucrurile mici ale de zi cu zi. Este adesea însoțită de faptul că persoana începe să repete aceleași cuvinte.

Obiectivele figurative sunt adesea maniferate de îndoieli – o persoană suferă de gândire, indiferent dacă a oprit fierul, gazul sau lumina, indiferent dacă sarcina a fost rezolvată corect. Dacă are ocazia să verifice, atunci verificarea multiplă a unuia și aceeași poate deveni o constrângere – ritualul de acțiune necesar pentru calm cel puțin pe scurt. Dacă nu este posibil să verificați, atunci persoana se mișcă constant în cap, ceea ce și cum a făcut el, își amintește întregul lanț al acțiunilor sale în căutarea unei eventuale erori.

Citește mai mult  Cum să înțeleagă că tipul se schimbă și ce să facă?

Alarme obsesive, temerile sunt chiar mai grele. O persoană nu poate face lucruri familiare să se concentreze asupra sarcinilor curente, el în mod constant suluri în capul unor posibile evenimente negative, scenariul de care se poate întâmpla să-l.

atașamente obsesive – cel mai periculos obsesia.

Cu ea, omul doresc dureros să facă ceva periculos sau obscen, de exemplu, ucide un copil sau violeze un vecin într-o scară. Aproape niciodată astfel de obsesii nu conduc la crime reale: cum ar fi raționamentul stearpă, ele rămân doar în capul pacientului.

Stăpânirea idei sunt caracteristice o denaturare a realității în gândurile pacientului. De exemplu, după moartea unui apropiat și de înmormântare, pacientul poate crede că a fost îngropat de viu, nu a sigur de moartea sa fizică. Ei pot imagina ce era viu în raport când sa trezit în subteran, ei suferă de aceste gânduri.

Compuldele se pot manifesta o dorință insurmontabilă de a merge la mormânt și de a asculta sunetele de la sol. În cazuri severe, pacienții activi încep să scrie plângeri, petiții cu o cerere de rezolvare a exhumării.

Tulburările din sfera emoțiilor se manifestă prin creșterea criminalității, anxietate ridicată. Omul este suprimat, simte defect, nesigur. Iritabilitatea crește, o persoană poate cădea în depresie.

Percepția lumii este, de asemenea, modificată. Mulți încep să evite oglinzile – devine neplăcut să se uite la ei înșiși, îi este frică de propriul lor „aspect nebun”. În comunicarea cu jur de multe ori, un astfel de semn apare ca Eșecul de a privi în ochi la interlocutor. Cu obsesii grele nu sunt excluse halucinațiile care au fost numite Pseudogalucinațiile lui Kandinsky – tulburare de gust, miros, în care sunetele și percepția tactilă sunt distorsionate.

La nivel fizic, obsesia are cel mai adesea următoarele semne:

 • Pielea acoperă pale+
 • Pământ armat apar, sudoare rece+
 • Capul se rotește, este posibilă o stare de tăiere.

Fie că este necesar să spunem că caracterul unei persoane care suferă mult timp de sindromul obsesiv modificări. Apare caracteristici, complet necunoscute pentru această persoană.

Dacă o persoană trăiește cu gânduri obsesive de mai bine de 2 ani, schimbările pot fi foarte tangibile pentru alții. Creșterea imperidității, anxietății, credința este redusă în sine, devine dificil să se facă chiar soluții simple, crește timitatea, apar dificultăți în comunicarea cu alții.

Metode de luptă

Să lupte independent în mod eficient a obsesiilor și este imposibil să le tratăm. Trebuie să contactați un psihiatru sau psihoterapeut și să formați. În suspectate, obsesia utilizează un sistem special de testare (Yel-Brown la scară).

Numai un medic poate distinge un sindrom obsesiv-compulsiva de la starea delirante, schizofrenie, nevroză, sindrom post-traumatic, tulburarea bipolara, depresie postpartum, psihoza si mane. Este foarte important să se stabilească încălcări conexe, pentru că acest lucru va depinde de alegerea metodei de tratament.

Cea mai eficientă metodă de a scăpa de gânduri și imagini este obsesive psihoterapie. Cel mai adesea aplica cognitiv-comportamentală, psihoterapie expunere, precum și o metodă care a primit numele „metoda de oprire gânduri“.

Sarcina medicului este de a înlocui instalațiile vechi pentru noi, pozitive, a crea un sol favorabil, astfel încât o persoană devine purtat de ceva nou, interesant, ar putea distrage atenția de la gânduri vechi.rezultat bun da ergoterapie. Într-o situație, medicul poate folosi capabilități de hipnoză, NLP, învață autoctrarea pacientului și meditația.

Uneori medicamentele vin să ajute psihoterapeutul – tranchilizante, antidepresive, neuroleptice. Dar separat, astfel de medicamente (tablete și injecții) nu ridică acțiuni. Fără psihoterapie, ei vor masca simptomele fără a afecta mecanismul de dezvoltare a ideilor obsesive. Vitaminoterapia, preparatele minerale, precum și metoda de nicotină în anumite doze sunt utilizate ca metode de tratament experimental (care se întemeiază în acest caz, efectul benefic al nicotinei, totuși, este necunoscut).

Proiecțiile pozitive sunt pozitive – în majoritatea cazurilor, dacă pacientul colaborează cu medicul, încercând să îndeplinească toate recomandările, obsesiile sunt reversibile.

Următorul videoclip va spune despre metodele de tratare a obsesiei.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: