Pediophobia: cauze, simptome și tratament

Pediophobia: cauze, simptome și tratament

Jocul de păpuși este cunoscut pentru toată lumea de ori pentru copii. Ei joacă atât fete și băieți. Și chiar unii adulți, devenind persoane fizice destul de independente, continuă să se implice în aceste jucării. Există oameni care colectează cele mai frumoase și vechi copii.

Cu toate acestea, în societatea noastră există astfel de indivizi care nu numai că nu le place păpuși, dar ele sunt foarte frică de ele. Specialiștii susțin că într-o formă sau alta suferă de pediophobia.

Ce este?

Această boală este caracterizată Frica de diverse păpuși (manechine, roboți) Incepand cu frumusețile de porțelan foarte scumpe și terminând cu puii obișnuite. Fobia se manifestă cu o privire trecătoare la orice lucru, imitând o persoană sau o altă creatură vie.

Frica de păpuși este o tulburare mintală. Alături de el este o astfel de boala care se numește Glavethobia. Este exprimat în tăcerea de păpuși. Persoanele cu diverse tulburări psihotropa par să se asigure că monitoarele papusa ochii mișcărilor umane.

Această stare alarmantă a diferitelor persoane se manifestă în diferite moduri. Cineva nu o atenție să nu ascuți pe această problemă la toate, cineva se teme absolut toate păpuși, iar cineva cade în panică, văzând o jucărie tip „un ochi“. În timp ce specialiștii nu poate răspunde cu exactitate la întrebarea de ce se produce această boală.

Cu toate acestea, celebrul psiholog Sigmund Freud a încercat să prezinte teoria: copiii percep lumea de păpuși ca o realitate, și, probabil, cel mai impresionabil din cauza unor șocuri puternice încep să experiență frica de aceste obiecte.

Toate acestea se întâmplă deoarece copilul este contagios pentru a acoperi. Din cauza a ceea ce el confundă lumea reală cu lumea jucăriilor. Lui i se pare că păpușile pot veni la viață, atunci când toată lumea doarme.

Noaptea este timpul să se trezească. Și pe timp de noapte, ca de obicei, toate temerile cele mai intime sunt în curs de implementare. Deci, frica de simplu se dezvoltă într-o fobie persistentă.

Psihologii susțin că nu este necesar să se aleagă pentru păpuși copii, ai căror ochi sunt foarte similare cu umane.

Subiectul pentru joc nu ar trebui să aibă o privire vie. Și dacă ați cumpărat distractiv pentru ceai, apoi urmăriți comportamentul său. Dacă un om mic evită păpuși, atunci el se teme de ea. Acesta nu va fi în măsură să explice starea sa. Prin urmare, adulții trebuie să discearnă singuri unele anxietate.

În cazul în care teama de copil este de remarcat, atunci este necesar să-l elimine, după cum urmează:

 • Scoateți jucăria de ochi+
 • Nu participa la expoziții de figuri de ceară+
 • Încearcă să fii un copil departe de manechine în magazin.

Tine minte Copiii sunt impresionabil. Orice copil poate arunca o privire la manechinul sau o păpușă de creștere neobișnuită, percepția sa vizuală provoacă disonanță în conștiință, iar acest moment poate fi începutul dezvoltării unei boli grave.

În nici un caz nu poate fi permis astfel de situații în care un copil este brusc speriat că o păpușă mare a apărut înaintea privirii. Mai ales pentru copii și adulți clovni înspăimântă în costumele luminoase, cu gura mare, ele arata ca păpuși.

Experiența negativă va duce la faptul că copilul va începe să se dezvolte fobie.

Apoi, copilul va crește în mod inevitabil în sus, și ea poate lua un pic. Toate acestea se va întâmpla din cauza faptului că el va apărea cu siguranță alte interese. Și dacă viața lui se va scurge calm și fără șocuri, fobia nu vor apărea în viitor. Cu toate acestea, viața de adult este întotdeauna plin cu evenimente luminoase, printre ei pot exista cei care sunt negative.

De exemplu, un om sa întâmplat cu o durere teribilă sau a experimentat suferința sentimentală severă. Apoi, individul poate începe nevroză. Și această condiție se trezește aproape întotdeauna în conștiința unei persoane care are temeri chinuite.

Ei brusc manifestă și izbucni. Apoi, un individ pentru a proteja starea dumneavoastră de deteriorare, încercați să evitați contactul cu păpuși. Prin urmare Adulții au o barieră protectoare.

Acesta este motivul pentru care bărbații și femeile la vârsta adultă aproape nu se uita la filme, în cazul în care complot implică renașterea bruscă a păpuși și bloodthity lor către o persoană. Trebuie remarcat faptul că Oamenii cu un psihic complet sănătos nu trebuie să fie transportate departe de astfel de picturi și în special atragerea copiilor minori mai repede cu psihicul pentru vizualizare.

În subconștient, pot exista unele momente care vor duce la fobii mici. Și cea mai mică stresul le poate face foarte mare.

Simptome de bază

Fobiile apar întotdeauna din diverse motive. Și absolut toți indivizii au aceste stări se manifestă în mod diferit. Unele pedifobe sunt convinse că crearea asemănării unei persoane din materiale plastice nu este supusă unei explicații normale și le sperie. Această reacție de reacție este mai mult ca o reacție naturală, prin urmare nu necesită o corecție specială.

Dar dacă o persoană este foarte înspăimântată sau chiar expusă unei panicii la vederea păpușilor sau a manechinelor, iar frica nu este o eliminare rapidă, atunci ar trebui să fie considerată o manifestare a tulburării mentale. O persoană care suferă de o fobie agravează emoția lui de altă teamă. El începe să se teamă că inima lui se poate desprinde de supraîncărcare puternică și va pieri. Prin urmare, doar un singur gând despre păpuși și experiența tristă a consecințelor fricii provoacă atac de panică de pediophoba.

Firește, când o persoană se teme, corpul său reacționează, iar apoi următoarele simptome încep să se manifeste:

 • Pacientul poate avea probleme cu defecarea și urinarea+
 • Tremorul său al tuturor extremităților poate începe+
 • Apariția dezorientării și halucinațiilor este o altă caracteristică importantă+
 • Percepția realității poate apărea+
 • eventual tulburare de viziune și chiar amețeli+
 • Cu o frică puternică poate exista un abis+
 • Punerea în respirație, încălcare a ritmului cardiac, puls rapid – toate acestea este o altă manifestare a fobie.

De îndată ce observați sau iubitul dvs. are astfel de simptome, este necesar să se ia măsuri pentru a elimina fobiile pentru a nu pierde timpul.

Cum să scapi de?

Persoanele cu un caracter puternic practic nu suferă de fobii. Cu toate acestea, ele pot fi supuse la această stare din cauza stresului sever sau suprasolicitare psiho-emoțională. În mod natural, un spirit puternic poate să-și depășească toate temerile. Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți asta de la stări obsesive, și chiar mai mult de pediophobia, pentru a scăpa de independent imposibilă. Ei doar pot fi suprimate Cu ajutorul voinței.

Iar dacă o faci în mod constant, atunci, probabil, acumularea de această teamă în subconștient, și se va întoarce cu o nouă forță, de îndată ce imaginea oricărei papusa va apărea înainte. Și, opțional, obiect enervant ar trebui să fie foarte mare ca păpușa de creștere, de exemplu,. Pentru cel care suprima emoțiile, va fi suficient să se uite la un mic pui, care va fi un impuls pentru probleme grave.

Prin urmare, este necesar să se caute ajutor acelor experți care s-au dovedit de o parte bună. Specialistul va începe să lucreze cu tine.

 • În primul rând, trebuie să le recunoașteți, Ce este o astfel de problemă a – pediophobia. În continuare ar trebui să vină la conștientizarea necesității de a combate boala.
 • Stare obsesiv gravă – Aceasta este o boală psihică, iar psihologul de aici nu poate face față. Prin urmare, cu cazuri severe, este necesar să se solicite consultanță și tratament cu un psihiatru.
 • Caz dificil implică o problemă de ignorare lungă. Ca urmare a unor astfel de acțiuni, starea este agravată și apoi tratamentul medicamentos este necesar ca un curs suplimentar pentru rata principală de psihoterapie. Tratamentul se desfășoară cu ajutorul neurolepticilor, tranchilizante și antidepresive.
 • Numai un medic poate atribui un tratament pastile, astfel încât o recepție independentă este inacceptabilă.
 • Curs de tratament medicinal poate dura până la 12 luni. În acest timp, pacientul se va obișnui cu starea sa calmă.

În interior, veți avea nevoie de ajutor unui psiholog. Trebuie doar să vă întoarceți la un astfel de specialist, care va lucra cu oameni care suferă de fobii.

 • Testarea unei conduite psiholog sub forma unei conversații. În acest fel, problema este detectată. Deschiderea unei persoane va ajuta la identificarea tuturor aspectelor voalate ale începutului de fobie. Deci, nu-ți fie frică de nimic, nu ascunde, nu ezita.
 • Ca prevenirea Specialistul poate recomanda remedii homeopate de lumină. Acestea vor ajuta la îmbunătățirea stării.

Dacă decideți să scapi de temerile tale le apoi se referă la practici, cum ar fi Relaxare și meditație. cursuri de yoga, vizitarea o saună cu un masaj de relaxare, aromoterapie vă va ajuta să facă față cu o stare de obsesiv.

În videoclipul următor vă puteți familiariza vizual cu simptomele și diagnosticul pediophobia.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: