Sensibilitate: tipuri de personalitate, caracterul și relația lor

Sensibilitate: tipuri de personalitate, caracterul și relația lor

Suntem cu toții foarte diferite. Fiecare persoană are propriile sale trasaturi individuale care formează caracterul său. De obicei, personajul se naște, dar mult este format în copilărie, și în tineret. Cu toate acestea, în psihologie există o diviziune în tipurile de reliefare. Vă vom spune mai multe despre acest lucru în materialul nostru.

Ce este?

Psihologii au observat mult timp că este imposibil să se apropie toți oamenii să se apropie de o măsură: faptul că o consideră normală, nu se încadrează în prezentarea unui alt. Sensibilitatea este numită o trăsătură de personalitate care se manifestă în sensibilitate crescută la anumite evenimente, informații, experiențe inerente în acest tip de personalitate. reper sensibil pentru fiecare psychotype. Bazat pe ideea generală a diferenței de tipuri psihologice de personalitate, a fost creată prima tipologia din lume, care este baza, care este ușor de făcut, cu accesorii. Sa întâmplat în 1968. Psihiatru german Carl Leongard oferit clasificarea tuturor oamenilor în funcție de anumite tipuri, în funcție de sensibilitatea lor.

Această tipologie este considerată a fi cea mai detaliată și astăzi.

Specialistul german a susținut că aproximativ 50% din populație este accentuanți, a doua jumătate – oamenii sunt normali. Astfel, Leongard a considerat o accentuare a unei anumite abateri de la normă, totuși, în niciun fel nu interferează cu persoana în direct. În 1977, psihiatrul sovietic Andrei Persko, luând ca bază a tiologiei lui Leongard, a creat tipologia sa, care a fost destinată diagnosticului psihopatiei în adolescență. Psihiatria modernă determină accentuations ca o opțiune a normei, dar subliniază faptul că, în fiecare caz particular, sunt necesare o abordare individuală și de diagnosticare.

Leongard alocate astfel de 12 tipuri de reliefare ca:

  • Hipertensiune – Persoanele care tanjesc dupa activitati si activitate au nevoie în mod constant experiențe proaspete luminoase și emoții, optimiștii mari, întotdeauna axat pe atingerea succesului+
  • Distimical – Tipuri de inhibat, îngrijorat, confuz pesimist, de așteptare pentru un truc și eșec, de multe ori apel la standarde etice+
  • labil afectiv – combine semne de optimism și pesimism, se completează reciproc abia echilibrează reciproc+
  • Afectiv-înălțat – o persoană înălțată, apreciind înalt totul senzuală sferă, emoțională pentru ei, în primul rând+

  • Nerăbdător – Fatherful, foarte timid, care nu vrea să-și apere punctul de vedere, umil, maleabil+
  • emotiv – Foarte plin de compasiune, empathizing, care participă la experiențele altora, oameni moi și mentale+
  • demonstrativ – Foarte sigur pe sine, van, lăudăroși, de multe ori – mincinos și permite+
  • pedant – persoana A, care este greu de a decide, dar foarte constiincios, o persoană cu idealuri înalte, scanduri personale și cerințe+
  • blocat – Suspicios, sensibil, vulnerabil, foarte zadar cu fluctuații puternice și frecvente ale dispoziției+
  • excitabil – O persoană foarte cald-temperat, care desfășoară instincte.

Important! În plus, clasificarea a găsit un loc pentru introvertiți și extrovertiți.

În ceea ce privește sensibilitatea, tipurile sensibile sunt, de obicei, cele mai alarmante tipuri de personalitate. Ia-l din nou în tipologia prezentată de Leongard, va fi evident că oamenii sensibili sunt foarte deranjați de oameni care se tem de noi, privind spre viitor cu anxietate, de multe ori timid și foarte impresionabil, lungi și dureroase eșecuri cu experiență. Acestea includ un blocaj, alarmarea și tip parțial distortic de accentuations personalitate. Aceasta înseamnă că un om sensibil este bolnav. Nu întotdeauna, el pur și simplu are o sensibilitate specială, care, în condiții nefavorabile, cu toate acestea, ar putea deveni o boală.

Simptome

Omul sensibile pot fi găsite în copilărie: tulburări de sensibilitate se poate manifesta fie sub forma de exacerbare sale sau a lipsei de sensibilitate. Formarea de sensibilitate poate afecta nimic sau chiar o serie întreagă de factori, cum ar fi ereditatea, posibile leziuni organice ale structurilor creierului, măsuri educaționale folosite de părinți, precum și anumite etape de vârstă ale vieții. Încălcările pot apărea la nivelul temperamentului, care, de fapt, este doar viteza reacțiilor față de lumea din jur, pe patogeni nervos. Rezultă că sensibilitatea nu poate fi considerată o boală. Melancholicile sunt mai des personalități sensibile. Imperiditatea și anxietatea lor sunt extrem de ridicate.

Foarte greu tolerează resentimente, chiar minore, mici.

O persoană sensitious are deja în copilărie, există o tendință de a subestimat stima de sine, poate cresc mai târziu, în cazul loturilor mari (cerințe pentru ele însele), pe fondul nivelului redus al creanțelor. În majoritatea cazurilor, copiii vor dezvolta această afecțiune fără consecințe semnificative. În formă extrem de pronunțată, sensibilitatea devine psihopatie.

Citește mai mult  Temeți-vă în fața viitorului: ceea ce se numește și cum să trateze?

Caracteristicile de accentuare a caracterelor

O persoană sensibilă este anxietă și nu trebuie să uitați de ea, construirea de relații cu el, luând o astfel de persoană să lucreze, încărcând ceva important sau urgent. Sensibilitatea are o proprietate pentru a se manifesta deosebit de luminos în anumite perioade de viață, de exemplu, la adolescenți. Dar în absența patologiei, o astfel de persoană are toate șansele de a scăpa de sensibilitate acută în timp, ceea ce va îmbunătăți considerabil calitatea vieții și a lui și oamenii din jurul lui. În cazul în care caracteristicile accentuării caracterelor (de exemplu, anxietatea sau puterea răspunsului negativ la evenimente) crește și se stabilizează, atunci cu o mare parte a probabilității, nu este încă în legătură cu sensibilitatea ca atare, ci despre tulburarea de personalitate. Există două grade de severitate a accentuărilor ca un întreg: explicit și ascuns. Primul este exprimat pe tot parcursul vieții nu este compensat. Al doilea este opțiunea normei, există o posibilitate de compensare și dispariție a simptomelor.

Copii

La copii, sensibilitatea este de obicei observată deja în 2 ani și puțin mai în vârstă. Copiii cu sensibilitate crescută sunt foarte timizi, mai timizi decât colegii lor, sunt incredibil de impresionați în situațiile cele mai nesemnificative, interne, timid. Adesea, copiii cu sensibilitate se simt incompatibili, complexul de inferioritate începe să apară. Acestea sunt tulburări lungi și chagine, se întorc constant mental la amintiri neplăcute. Ei au bariere psihologice pentru a comunica cu alte persoane. Deseori, astfel de copii echipa de copii zgomotoase prefera un joc retras, ele sunt foarte clare și se simt rapid starea de spirit a altora, să acorde o atenție chiar și la fluctuațiile mici într-un fel sau altul.

Adulți

O persoană sensibilă pentru adulți, indiferent de sex și vârstă, evaluează întotdeauna de vorbire, comportamentul unei alte persoane, se simte intuitiv foarte slab ceilalți oameni, starea de spirit și starea lor la momentul. Nu există detalii neimportante pentru ei – în haine, coafura, locul de muncă – absolut în tot ceea ce un bărbat și o femeie cu sensibilitate va arăta abilități speciale. Acestea sunt date de natura sa un fler rar: ele pot prezice gândurile și sentimentele altor oameni, de multe ori ei știu cum alte situații vor primi o altă situație.

Ei sunt foarte pios despre caracteristicile individuale ale altora – părinți, soț, prieten.

Pe scurt, modelul descris este norma, în care sensibilitatea nu se va muta limitele admisibilă. Dacă o persoană este hipersensibilă, examinată fără motive vizibile, isteriat, nu poate dormi înainte de un eveniment important, iar după evenimente importante există probleme cu relaxarea și adormirea, deoarece sistemul nervos este suprascris, dacă experiențele universale tragedie sunt ridicate pentru oricine care aveți nevoie să se consulte cu un psihoterapeut.

Dacă sensibilitatea se află pe punctul de vedere al normelor și patologiei, va fi foarte dificil pentru o persoană să se adapteze în societate – să primească o profesie, să lucreze în echipă, să construiască relații personale. Planificați-vă viața persoanelor cu sensibilitate neobișnuită, având în vedere aceste caracteristici personale, la care sunt specifice.

Citește mai mult  Ephesticist: cauze, simptome și tratament

Profesii adecvate

De obicei, pentru a alege accentuances alarmanta intuitiv profesii in care se vor simti cel mai confortabil. Ei au calități bune care sunt evaluate de către angajatori: ei sunt responsabili și nu vor avea grijă ca acestea nu sunt pe umăr, ei nu vor risca și a pus pe Kon totul, dar în cazul în care sunt luate pentru ceva, ei fac acest lucru silitor pedant, sincer. În plus, oamenii sensibili sunt foarte constante: pentru a schimba locul de muncă, du-te la aventuri, nu în spiritul lor. Ele se aplică în general totul nou și necunoscut. Ei nu au nevoie de amețitor cariera de creștere, care au nevoie de stabilitate, chiar dacă într-un singur loc.

Alegerea unei profesii, domeniile de activitate în care trebuie evitată lucrul în echipă, În ciuda fler special și starea de spirit a colegilor, o persoană sensibilă preferă să lucreze independent. Astfel de oameni pot fi dezechilibrat dacă ceva este evaluat la limita sistemului lor nervos, deci ar trebui să stai departe de profesii care necesită fragmente, voință și rezistență ridicată la stres. Astfel, este mai bine să se evite managementul, managementul, munca în serviciul de salvare, protecție împotriva incendiilor, de poliție, de afaceri în poziții cheie, diplomație și politică.

Sistemul de teste psihologice pot identifica încă sfera în anii de școală în care un copil cu sensibilitate crescută se va simți cel mai popular și util. Cel mai bine este de a alege specialități tehnice legate de repararea, întreținerea și exploatarea dispozitivelor tehnice complexe și dispozitive. De la tineri sensibili sensibili, ingineri foarte atent sunt obținute cu un grad ridicat de responsabilitate și abilități analitice mari.

Persoanele sensibile sunt adesea oamenii creativi.

Dacă există o percepție acută a realității, poti deveni un artist celebru sau fotograf, un operator de film, un decorator, scriitor, poet, actor sau artist, un deținător muzeu, arhivist. Persoanele sensibile simt sensibil nu numai alte persoane, dar, de asemenea, natura, animalele, De aceea, ei vor potrivi le profesii cum ar fi medic veterinar, un muncitor grădină zoologică, grădinar, ecologist, specialist în agricultură, biolog, biolog marin, zoolog. Și, de asemenea, de la oameni sensibili, finantatori buni, contabili, traducători (texte și cărți), sunt obținute în matematică și compozitori. Principalul lucru nu este de a lucra în cazul în care nu va avea de a face cu un număr mare de persoane și situații de urgență. Acestea sunt contraindicate medicina, pedagogie, domeniul asigurărilor, bursele de valori, jurnalism, afacerile militare și în alte domenii care necesită un contact strâns cu societatea și de fier nervi.

Comportamentul în societate

Auto-evaluare a persoanelor sensibile, este de multe ori inadecvat. Ele sunt ofensați și foarte sensibile, ceea ce le împiedică să devină lideri, lideri în societate. Percepția lor asupra realității nu implică aventură și curaj, senzații acute, aproape întotdeauna nu le place alcoolul, precum și mai degrabă robusts cu sexul opus. Destul de des, astfel de oameni nu se pot determina propria lor relație cu o anumită persoană, deoarece acestea au o mulțime de propriile experiențe centrate pe care toate gândurile sale ocupă. Ei nu le place pretendation și minciuni, astfel încât să poată fi mai ușor să dețină pe partea de la companii mari decât să se adapteze la regulile echipei, măgulitoare, vă rugăm și să încerce să pară „dulling“.

Ele sunt foarte dureroase bătaie de joc percep din afara celor din jur, în adresa lor, precum și acuzații nefondate.

Cu toate acestea, ei nu vor afla relația cu infractorul, nu vor prefera ofensate la „Scorch” în colțul îndepărtat al propriului dvs. apartament, pentru a „gândi totul este bun”. În același timp, acestea tind să cadă în depresie. Pentru ei, un gând este insuportabil ca cineva să poată avea un gând rău despre ei. Nu ar trebui să creadă că puteți mări cu ușurință o persoană sensibilimă. El poate să zâmbească politicos, dar el nu va decide cu bucurie sinceră, mai precis, va fi turată pentru manifestările sale.

Citește mai mult  Exerciții pentru dezvoltarea gândirii pozitive

Compatibilitate în căsătorie

Persoanele sensibile ale depozitului melancolic au, de obicei, o activitate psihosexuală scăzută sau extrem de scăzută, așa că sunt în curte, perspectivele de a construi relații de familie. Dar ei vor lua cu bucurie inițiativa partenerului în multe chestiuni de a-și organiza propria viață personală. Există o nuanță importantă, care ar trebui să știi partenerul unei persoane sensibile: cu vârsta, acesta poate compensa parțial hipersensibilitatea lui, care a fost menționat mai sus, dar în același timp, el poate începe efectuarea de o „viață dublă“: cu din jur , cu care el este obligat să comunice la locul de muncă, în afara casei, el va fi politicos, luând, calm.

Dar fiind acasă, el se va reseta imediat opuse „masca“ si apoi partenerul va avea mult timp și răbdare asculta cum totul enerveaza si tulpini, care lume este imperfectă și greșit, ce fel de oameni sunt neplăcute și nedrept. Tot ceea ce a acumulat din cauza „masca“ va deveni subiect de conversație de familie liniștită vreodată. De la soț, o persoană sensibilă va cere o înțelegere și tot felul de simpatie. Chiar dacă un gest sau un partener de aspect va arăta că el este obosit să-l asculte sau este obosit, sau acum nu este interesant pentru el, atunci jocul melancolic este rănit de o astfel de „trădare”. Motivele pentru suferință și experiențe vor crește imediat.

Merită luată în considerare, cu care merită să încercați să vă construiți viața de familie unei persoane cu hipersensibilitate.

Puteți încerca să faceți acest lucru cu Sanguins – reprezentanții acestui tip de temperament sunt destul de ușor de înțeles cu alte tipuri, nu va fi atât de greu să se stabilească cu un partener sensibil un contact spiritual destul de apropiat. În plus, „Terry Optimist”, care este un Sangvinik, va fi fericit să împărtășească cu un soț de încredere sensibil, dă-i o veselie și o picătură de credință în ea însăși. Cu toate acestea, în fluxul iubirii sale de viață și sangvinic optimismul nu se poate vedea modul în care jignesc din greșeală un partener sensibil, care poate deveni un motiv de certuri și neînțelegeri. Doi parteneri sensibili, care, de fapt, ambele sunt melancolic, va fi interesant pentru a face prieteni, de a socializa, dar viața lor de familie va semăna cu o dramă de viață dificilă și poveste foarte mult prelungită. Ambele vor fi ofensat, va fi atât axat pe experiențele lor, familia sensibilă în sine va avea de suferit și să sufere toți cei care vor fi acolo.

Nici măcar în valoare de încercarea de a construi o viață de familie cu coleric.

uita repede certuri, coleric ascuțite și plin de energie va fi la fiecare pas jignesc din greșeală un partener sensibil, el poate țipa, împinge, pentru a face haz de soția (soțul), care va rămâne mult timp în sufletul celui de al doilea resentimentele imens spin. O bună șansă de o familie de succes într-o persoană sensibilă, cu flegmatic clasic. Într-o astfel de uniune nimeni rănit pe nimeni nu devine, dar pasiunile luminoase și sentimente, de asemenea, va exista un pic. Dacă partenerii nu învață să vorbească și de a nu prelungi conflictele, atunci totul va fi bine. În caz contrar, ambele pot sta o lungă perioadă de timp în diferite colțuri și suferă din cauza rănilor, în cazul în care se acumulează, va deveni din ce în ce mai greu de conciliat.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: