Totul despre depresie postpartum

Totul despre depresie postpartum

Sarcina și nașterea sunt întotdeauna stres pentru un organism feminin fragil. În plus, nu fiecare mamă tânără poate face față îngrijirii, din urmă și perturbări nervoase frecvente. Unele se încadrează în depresie.

Ce este și cât de mult durează?

Depresia postpartum este considerată condiția patologică a unui reprezentant de sex feminin, care a devenit o mamă de ceva timp în urmă. tulburarea depresivă este asociată cu tulburări metabolice, apariția de responsabilitate în plus, o creștere a afacerilor interne și eliminarea vieții. Postpartum epuizarea psihologică și fizică a femeilor sunt adesea numite depresie postnatală.

În timpul prăjiturii copilului și a obiectelor, corpul tânărului se confruntă cu schimbări hormonale și fizice mari. Nivelul hormonilor sexuali și endorfinele feminine scade brusc. Mama tânără simte disconfort psihologic. Durata de mână obișnuită poate fi de la 3 la 5 zile. În această perioadă, o femeie are lacrimi, anxietate și capriciozitate.

Cel mai adesea, stresul post-partum trece după luni și jumătate după adaptarea unui nou parental la afacerile de zi cu zi și dispariția fricii ca un copil. Femeia se adaptează la alte condiții de viață și nu mai este frică să dăuneze firimiturile cu mișcarea sa neglijent.

De multe ori, starea de stres curge lin în depresie postnatală, care continuă de la o lună la anul. Procesul de recuperare continuă pentru un timp foarte lung. Aceasta depinde în timp diagnosticarea și începutul tratamentului.

Recunoașterea tardivă a recunoașterii stării depresive a unei femei este că aranjamentul sărac al spiritului, iritabilitate, pierderea de oameni în mod frecvent apropiați energetice sunt scrise pe capriciile naturale ale unei tinere mamă și o reacție temporară la stres din generic proces.

Durata de depresie depinde de atmosfera totală în familie. Nu este nevoie să rădăcină o mama fără experiență în îndeplinirea necorespunzătoare a sarcinilor materne și atenție insuficientă pentru a miezului. Handra se va termina mai repede dacă oamenii apropiați va oferi sprijinul necesar în timp.

Young persoană pare că aceasta nu se potrivește cu rolul mamei. Doamna se simte propria lui inutilitate, simt un sentiment de vinovăție și rușine. Femeia se simte situația fără speranță și frică. În psihiatrie, diverse cazuri de sinucidere și uciderea mamei copilului în stare oprimat sunt descrise.

Uneori, dezvoltarea bolii vine din cauza reticenței unei persoane tinere să caute ajutor pentru alții sau un specialist. Ulterior, depresia postnatală poate merge într-o formă cronică și continuă 2-3 ani.

Simptome de bază

Nu toate femeile au emoționale și fizice se manifestă în mod egal de epuizare. Gradul de opresiune psihologică depinde de provocarea factorilor depresivi, caracteristicile individuale ale tinerei și relația sa cu problema.

De obicei, depresia incepe cu starea de spirit trist și tristețe. Noua mama se simte oboseala cronică și devastare spirituală. Ea nu vrea să comunice cu prietenele și rudele. apar periodic tulburări somatice, care sunt cel mai adesea asociate cu tulburări ale tractului gastrointestinal sau cu apariția de dureri de cap.

O mamă tânără ar trebui să acorde o atenție la alte caracteristici caracteristice pentru boala:

 • Lipsa de vitalitate+
 • anxietate crescută+
 • Atacuri de panica+
 • schimbare sentiment frecventă+
 • iritabilitate+
 • flash-uri incontrolabile de furie+
 • convulsii isterice+
 • Sentiment de vinovăție pentru defalcări nervos neplanificate+
 • Auto-cherestea+
 • Starea de confuzie+
 • Flameness+
 • Refuzul de orice asistență+
 • Lipsa dorinței de a face un lucru favorit+
 • Pierderea interesului pentru viață+
 • letargie+
 • Bad apetit+
 • insuficiență de somn din cauza afluxului de tulburarea și gânduri negative+
 • imunitate conexe+
 • Tahicardie, Dyshie+
 • Imposibilitatea de a se concentra pe lucruri simple+
 • MEMORIA MEMORIA ȘI COORDONAREA+
 • indiferență a subliniat la copil sau îngrijire excesivă.

Cauzele apariției

După nașterea unui copil, părinții tineri pot prezenta o stare oprimată, datorită experienței de viață insuficientă. Adesea epuizare emoțională și fizică a unei femei vine din cauza cunoștințelor limitate despre însăși procesul de obiecte, ducându-și viața în primul an de viata copilul.

Un rol important este jucat de o predispoziție ereditară a unui părinte tânăr. Uneori, o linie de sex feminin are o tulburare depresivă postnatale în toate generațiile. Acest lucru se datorează proprietății persoanelor care au un sistem nervos slab, să răspundă acut la situațiile stresante. Procesul generic și apariția copilului este un mare stres pentru o astfel de femeie.

Atmosfera nefavorabilă a casei duce, de asemenea, la depresie postnatală. Femeie plictisitoare are nevoie într-adevăr de sprijin masculin. Și dacă simte indiferența față de soț și lipsa de ajutor de la rude, atunci tânărul părinte începe să simtă depresia și deznădejda. Uneori, pe un fundal emoțional general, conflictele prelungite sunt afectate de propria mea mamă în adolescență sau acum.

  Invidență poate apărea din cauza tulburărilor metabolismului, salturilor hormonilor sexuali feminini, modificări ale volumului sanguin și a tensiunii arteriale. Dependența de alcool, tobacoccoing, substanțe narcotice și alte obiceiuri proaste provoacă adesea statul asuprit la bărbați și femei. Din acest motiv, depresia poate să apară atât la soție, cât și la soț.

  În unele cazuri, depresia masculină postnatală într-un anumit mod intră în contact cu aceiași factori ca soțiile lor. Soțul / soția nu are schimbări hormonale și fiziologice în organism, dar nevoia de a revizui pe termen scurt și de a face ajustări ale sferei financiare, sexuale și psihologice contribuie la o scădere a fundalului emoțional global și la o scădere semnificativă a stării de spirit. depresia postnatală a unui tânăr tată afectează dezvoltarea în continuare a psihicului copilului. Pentru a păstra sănătatea mintală a copilului, un om trebuie să apeleze la un psiholog în timp util.

  Uneori depresia postpartum poate fi asociată cu egoismul femeilor. Doamna nu vrea să reconstruiască modul obișnuit de viață. Unele femei nu pot să-și asume responsabilitatea pentru creșterea unui om mic. Adesea, doamna, care a dat naștere primului născut, nu dorește să împărtășească atenția celorlalți (în special soțul ei) cu amuzant karapuz.

  După a doua generație, starea de spirit egoistă a femeii, de obicei, trece.

  În plus față de factorii descriși mai sus, psihologii alocă alte motive comune:

  • Creșterea nivelului de responsabilitate+
  • Lipsa de numerar+
  • Lipsa timpului liber+
  • percepția exacerbată a mediului extern+
  • Probleme cu partenerul+
  • Conștientizarea rolului nechocit – mama+
  • Lipsa experienței în creșterea copiilor+
  • Schimbările fiziologice+
  • Frica de schimbare în figura+
  • Probleme de alăptare+
  • discrepanța dintre evenimentele și realitatea dorite (absența sprijinului așteptat din partea satelitului de viață, nașterea fiicei în loc de fiul planificat și alte momente neașteptate).

  Formularul de revizuire

  Evaluați corect starea unei femei după naștere poate fi doar specialiști. Pentru a identifica depresia slabă, medie sau severă, psihologii și psihiatrii au un diagnostic specializat. Există tehnici eficiente.

  scară Edinburgh ajută la identificarea nivelului tulburărilor depresive în perioadele de prime și postpartum. Viitorul Guinee sau Mama tânără li se oferă un chestionar cu 10 declarații și patru răspunsuri. Femeia ar trebui să sărbătorească articolul cel mai potrivit pentru starea sa în ultima săptămână. 5 minute dau testul. După aceasta, psihologul procesează rezultatele, determină prezența depresiei, forma sa. Atunci specialistul este prezentat modalități de a face față ei.

  Depresie neurotică

  Nașterile pot contribui la exacerbarea anterior a avut tulburări psihice. Noua mamă se confruntă cu inconsecvența și eșecul său. O scădere bruscă a stimei de sine o conduce în dependență emoțională de oamenii din jur. Dezvoltarea nevrozei este însoțită de plictisitor, agresivitate și ostilitate față de ceilalți.

  Femeia are un vis și un apetit, atracția sexuală față de partener dispare, atacuri de panică și imperizibilitate despre propria lor sănătate. Uneori se produce transpirația abundentă, creșterea tensiunii arteriale și a bătăilor inimii.

  În nevrotice speciale sunt 2 extreme: doamna poate să nu acorde atenție la coafura și rochie este neîngrijit sau, dimpotrivă, prea mult să monitorizeze cu atenție fiecare detaliu al propriei sale aspectul și ordinea în apartament. În ultimul caz, tragedia pentru ea poate fi glisoare îndoite inexacționate sau unghii rupte accidental.

  psihoza postpartum

  Forma grea a tulburării mentale necesită o intervenție imediată de psihiatru, deoarece consecințele pot fi tragice. Psihoza postpartum este unul dintre principalele motive pentru uciderea unui copil sau de a aplica leziuni corporale grave, deoarece ideile delirante ale mamelor sunt trimise spre firimituri. starea depresivă apare de obicei in primele 2 saptamani dupa nastere. Aceasta este însoțită de o excitație puternică, țopăit și confuz de gândire, pierderea de frânare.

  Femeile pot avea halucinații, paranoia și diverse iluzii. Unii își pierd abilitatea de a recunoaște oamenii nativi.

  Tânăra mamă este necesară spitalizarea de urgență. Simptome acute dureaza pana la 3 luni. În această perioadă, sinucideri se întâmplă uneori. Pentru recuperarea starea mentală poate dura șase luni sau chiar un an.

  Ting depresie postnatală

  Victimele depresie postpartum, de obicei, prelungite devin femei care nu au primit un număr suficient de dragoste părintească, sensibilitate, dezmierdare, precum și personalități cu manifestări isterice sau temeri obsesive. Ei nu le facă pe plac procesul de îngrijire a copilului, grija de el. Iritatie alternează cu un sentiment de vinovăție din cauza aparent de auto-insolvență.

  Problema este greu de recunoscut din cauza mascarea depresiei sub viața problemele asociate cu educația copilului. Noua mama mama plânge de multe ori.

  Efecte

  Starea dureroasă a femeii este reflectată în cei dragi și copii. Young persoană care stă în aranjamentul rău a Duhului, nu se poate concentra asupra sarcinilor lor directe. Reacția inadecvată este exprimat în reticența de a lua mâinile copilului, hrana pentru animale cu lapte matern. Din acest motiv, miezul câștigă prost în greutate, se dezvoltă încet. Kid se confruntă cu anxietate, care nu se încadrează. Această situație afectează în mod negativ psihicul copiilor săi. Absența comunicațiilor tactile și emoționale cu mama conduce la o tulburare de vorbire, hiperactivitate, sau, dimpotrivă, inhibarea.

  Soț partidele depresive nu pot fi întotdeauna conștienți de problema psihologică a ales sa. Comportamentul inadecvat al soțului, el consideră Blazhew. Din cauza greseala familiei sa schimbat radical și lipsa unei comunicări intime, un om simte unnecessaryness său. Tatăl copilului trebuie să fie pacient. Nu insista în apropiere, dar este în valoare de jur sufletul meu pereche de îngrijire și dezmierdare.

  Soțul trebuie să se implice activ în îngrijirea copilului: să-l facă baie, de stabilire a dormit, mersul pe stradă. Morală Suport Protejează Opțiunile de anxietate excesivă, nu dă depresie la o stare prelungită.

  Cum să scapi de tine?

  Supraviețui deznădejdea și depresia poate generală cu distribuția corectă a taxelor. Nu încercați să stabilească imediat fosta viață. Nu este nevoie să apuca, în același timp, pentru mai multe cazuri. Nu te forta. Treptat, confort și ordinea va fi restabilită. În acest moment, mult mai important este de mai mult timp pentru a da un copil. Are nevoie constanta grija, dragostea si caldura.

  Aranjați cu soțul tău despre încetarea temporară a apropierii intime la restaurarea completă a organismelor de sex feminin după livrarea. Acest subiect delicat necesită tact.

  soluție reciprocă de a amâna cu viața intimă îmbunătățește contextul general psihologic al unei femei o ajută să învingă Handra.

  Pentru a face față cu starea depresivă a unei femei tinere, în mod independent poate supune următoarelor recomandări:

  • twit echilibrată în același timp+
  • Nu aruncați sport+
  • petrec mai mult timp cu un copil în aer curat, să ia drumeții+
  • Ai grija de aspectul tau+
  • Cu inconception pe timp de noapte, somn în după-amiaza, împreună cu copilul+
  • Periodic, dona din toată lumea și să se relaxeze+
  • aloce zilnică de cel puțin o treime din orele de nevoi personale+
  • Nu te mustra și nu vina în nimic+
  • Nu încercați să luați toate gospodăriile+
  • Permiteți-vă să rupă toate emoțiile negative+
  • Ia-o baie cu uleiuri esențiale parfumate mai des+
  • Ascultați muzică plăcută+
  • Învățați-vă să se concentreze asupra momentelor pozitive+
  • Nu trata copilul ca o sursă de negativitate.

  Puteți face cu depresie, folosind tehnici meditative. Relief poate aduce întârziere respirație timp de 10-20 de secunde. Există complexe de exerciții speciale destinate pentru a restabili organismul după livrare. Dacă le faci în fiecare zi, vei reveni rapid forma pierdut.

  Când rudele pot sta cu copilul, asigurați-vă că pentru a merge la coafor, se întâlnesc cu un prieten, du-te la cumpărături.

  În cazul în care este imposibil de a depăși depresia la domiciliu, nu este nevoie să renunțe la asistență psihologică. În cazurile severe, ar trebui să consulte un medic. Psihoterapeut va ridica o metodologie adecvată, cu ajutorul căruia o tânără mamă va fi capabil să depășească salc. Uneori trebuie să recurgă la tratament medicamentos. Sfaturi de psihoterapeutul va ajuta să ieși din starea depresivă în timp util.

  Măsuri preventive

  Toate femeile gravide sunt recomandate vizitele obligatorii la cursurile de viitori părinți. În cadrul consultărilor pentru femei, ei spun cum de a consolida comunicarea mamei cu depresia postpartum copilului și să evite. Specialiștii ajuta o femeie să se pregătească pentru nașterea firimituri. Valoarea importante au o activitate suficientă și alimente sănătoase a unei femei gravide.

  Pentru a preveni starea depresivă, specialistul este obligat să identifice toți factorii de risc în timp util. Fie că sarcina a fost planificat sau ea nu este de dorit. A făcut avort spontan sau nasterea unui copil mortal. In timpul sarcinii, au apărut situații de stres. Nu a existat nici un prejudiciu psihologic sau fizic in timpul nasterii. În plus, este necesar să se afle istoricul familial de tulburări depresive, bogăția materială a familiei, severitatea simptomelor premenstruale și dezechilibrul hormonal existent.

  Impreuna psiholog cu mama viitoare este un tabel în care sunt prescrise acțiunile necesare ale tatălui și mamei, zona de responsabilitate individuală este determinată pentru diferite momente. Prevenirea depresiei postpartum include în mod necesar o discuție despre noul rol al părintelui.

  În prevenirea tulburării depresive postnatale, capul familiei este jucat. El trebuie să ia în considerare faptul că a doua jumătate a lui după sensibilitatea la naștere crește și anxietate. Cuplu tatăl ar trebui să ia parte din preocupările legate de copil. Mama bătute nou, care efectuează cea mai mare parte a zilei singur cu un copil, la riscul de depresie postpartum.

  O femeie este importantă pentru sprijin emoțional pentru familie și prieteni, astfel încât ea poate trece decentă prin noi senzații și circumstanțe neobișnuite.

  Rudele si prietenele ajuta mama tinere nu cad în depresie, oferind posibilitatea de ei să se relaxeze și a comuta la alte lucruri interesante.

  Evaluează articolul
  ( Încă nu există evaluări )
  Adaugă comentarii

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: