Totul despre Fagofobia

Totul despre Fagofobia

temerile umane sunt diverse și multi. Uneori, ele afectează aceste sfere naturale ale mijloacelor noastre de trai, pe care cei mai mulți oameni sunt pur și simplu gândesc. Consumul de alimente este plăcută și naturală, este imperios necesar să se mențină viața. Dar există oameni pentru care procesul de absorbție a produselor alimentare – dureroase și neplăcute, pentru că se tem că pot fi bolnav și să moară. Acest lucru este phagophy. fobia specifică nu este la fel de rar, și este foarte posibil ca printre cunoștințele tale au, de asemenea, astfel de oameni.

Conținutul articolului

Ce este?

Fagophobia sau disfagie psihogene este o patologică, teama irațională de alimente, deoarece este asociată cu procesul de înghițire. Fogophobes se plâng de dificultăți la înghițire, dar otolaryngologists nu găsesc bune motive rezonabile fiziologice – gât nu doare, nu există nici un neoplasme. Nu găsi motive și neurologi – înghițire reflex normal. Prin urmare, phagophobia este atribuită unor tulburări psihice de tip fobic.

Fagofobia este considerată o fobie specifică, produse alimentare. Uneori, psihiatrii se referă la ea la tulburări de comportament alimentar, pentru că într-un fel o persoană își schimbă atitudinea față de primire – fie refuză ei deloc, fie trece doar pe alimente moi, pe lichid pentru a elimina accident și nu suprima atunci când înghițire produse dure.

Se pare că o astfel de frica este rară. De fapt, până la 6% dintre adulți la rândul său, Laura privind plângerile legate de dificultatea de înghițire. Și la aproximativ jumătate din cazuri, personal medical calificat nu detectează acești pacienți nici procese inflamatorii ale laringelui, probleme cu activitatea tractului gastro-intestinal. o parte considerabilă din aceste 3% dintre oameni – phagophy. Care suferă de această tulburare este, de obicei, a crescut semnificativ. Lipsa unui tratament adecvat, probleme ignorînd poate duce la consecințe destul de severe în viitor.

O persoană care limitează mâncarea sa suferă de lipsa diferitelor substanțe nutritive, minerale, vitamine, care nu afectează cele mai bune din activitatea tuturor organelor și sistemelor corpului său. În severă, tulburarea mentală poate duce la cașexia (epuizare) și la moarte.

Phagofobul devine ostatici de două emoții cele mai puternice – Pe de o parte, există o nevoie naturală de hrană, pe de altă parte – cea mai puternică frică de admitere. Este imposibil să trăiți într-o viață normală cu o astfel de dilemă, trebuie să vă revizuiți întregul mod, să vă planificați programul în așa fel încât să aveți întotdeauna acces la tipul de nutriție, care este considerat acceptabil (lichid, moale, frecat si asa mai departe).

Citește mai mult  Totul despre Pedophobia

O persoană trebuie să renunțe la invitații la restaurante, cafenele, mese de afaceri și date romantice, deoarece în astfel de locuri nu poate mânca. Să se ascundă de cei care înconjoară „ciudățenia”, Phagophobu trebuie să limiteze în mod semnificativ contactele sociale, deoarece este mult mai ușor să se limiteze cercul de comunicare decât toată lumea este explicată de ce un adult mănâncă numai alimente pentru copii de la o farmacie.

Luați o vizită la prieteni Phagofobus este, de asemenea, dificil, pentru că la o vizită tratează de obicei ceva. Din același motiv, trebuie să reduceți contactele și cu rudele. Toate acestea fac ca pacientul să gândească cu atenție în meniul dvs., experiență anxioasă, tensiune, depresie. Atitudinea critică față de el însuși în fagofobia este păstrată, o persoană este perfect conștientă de ceea ce se teme de alimentele grele sau de alimente fără un motiv bun, irațional, ci să facă față fricii de dispus să nu facă de obicei.

Se crede că Nikolai Gogol a suferit la sfârșitul vieții. Scriitorul avea alte tulburări mintale, dar după infectarea malariei în 1839, geniul avea o teamă de mese și putea refuza să mănânce săptămâni, limitate doar la apă.

Cauze

Experții sunt de părere că principala cauză a phagophobia este amintiri traumatice care au avut loc in copilarie. Cel mai adesea – acestea sunt situații în care copilul înăbușite în timp ce mănâncă atât de tare că el a avut un sentiment de sufocare. Lipsa acută de oxigen a provocat un atac de panica, care a asigurat pentru totdeauna o legătură dureroasă între procesul de deglutiție și apariția fricii.

Se crede că există o anumită predispoziție ereditară. Factorii de bază ai sistemului nervos sunt transmise de la părinți la copii, astfel încât copilul poate avea procese biochimice sparte direct în creier – lipsa de neurotransmițători provoacă adesea o mare varietate de tulburări perturbante și fobice.

Citește mai mult  Ce este depresia de primăvară și cum să-i facă față?

Afectează probabilitatea de tulburare și temperament. Copiii timizi, timizi, constanți atunci când intră într-o psihică traumatică, situația poate începe să experimenteze teama constantă de mai târziu. Influența parentală este mare: dacă mama purta adesea un copil pentru mâncare, avertizează de la necazuri („puteți suprima”), Dacă cineva de la părinți suferă de o astfel de fobie, copilul poate lua modelul părinte pe credință, iar frica se dezvoltă treptat.

Simptome

Manifestă tulburarea mentală pe două nivele.

  • Modificările psihologice sunt destul de luminoase, caracteristice – O persoană încearcă să evite ceea ce îl sperie. El poate refuza să mănânce și să bea sau să abandoneze mâncarea groasă și tare, pentru că atunci când încerci să mănânci un spasm de laringele, devine imposibil de înghițit. Anxietatea și teama pot să apară atât sub formă de ambalaje de biscuiți, cât și cu un gând de alimente solide.
  • Pe un nivel fizic (vegetativ) Tulburarea se manifestă de către elevul de bătăi de inimă, transpirația crescută, pielea palidă, respirația devine superficială, se poate manifesta în cazuri severe de deplare (dificultate de respirație, episoade de churning). Omul devine o agitat, nervos, iritabil. Ar putea fi temporar pierdut legătura cu lumea exterioară, sentimentul nerealității a ceea ce se întâmplă.

Adesea, fagoizii suferă de tulburări de somn – ele sunt chinuite de episoade regulate de insomnie, somnul este superficial, intermitent, deranjant. În cazuri severe, poate apărea un atac de panică la înghițire. În majoritatea cazurilor, simptomele apar direct pentru mese.

Tratament

Scapa de fagofobia Este aproape imposibil. Acest lucru ar trebui făcut de specialiști – psihiatri și psihoterapeuți. Numai dacă pacientul este îndeaproape în contact cu medicul și are o motivație puternică de a-și depăși frica, puteți vorbi despre previziuni favorabile de tratament. Tratamentul este foarte important – va ajuta la întoarcerea persoanei la un stil de viață normal, pentru a comunica în societate, își va ajuta să-și păstreze sănătatea și, uneori, să-și salveze viața.

Citește mai mult  Ce se întâmplă dacă copilul are depresie?

Până în prezent, se ia în considerare cea mai eficientă metodă psihoterapie. Efectele programării neurolynguistic, hipnoza, precum si terapia cognitiv comportamentale, face posibila nu numai pentru a detecta cauzele reale ale fricii dacă o persoană nu-și amintește cazul în care în copilărie a afectat formarea de patologie, dar, de asemenea, de a schimba instalațiile sale, care va ajuta pacientul să ia un aspect nou la problema, pe care – l chinuie peste mult timp.

Nu ar trebui să creadă că tratamentul va fi rapidă. Pacientul și nativ lui va trebui să fie pacient, precum și pentru a se conforma cu atenție toate recomandările specialistului – clase care au participat (individuale și de grup) necesare fără omiteri, la momentul tratamentului, admiterea de alcool, droguri, medicamente psihotrope ar trebui să fie complet excluse, Este necesar de a maximiza o persoană de la situații stresante. In cazurile severe, tratamentul stationar si hrănire sonda. In plus, medicamentele pot fi aplicate metode psihoterapeutice – Tabletele sau injecții (la discreția medicului). Cel mai adesea aplica antidepresive, care asigură confiscarea inversă a serotoninei (SSRS). fundal emoțională pe fondul consumului de droguri este aliniat, starea de spirit se ridică, rata de receptie este de obicei de la 1,5 până la 3 luni. Dar, separat de psihoterapie, medicamente nu ridica acțiuni.

Dacă pharmopobia este însoțită de anxietate ridicată, antexiolitics medicamente pot fi recomandate, acestea ajuta la reducerea alarma. Dar, ca regulă generală a fobiilor de tratare, Primirea de astfel de medicamente, din nou, se realizează pe fundalul tratamentului psihoterapeutic. Pacientul va necesita o activitate independentă pe frica lor – acesta va fi oferit să stăpânească metodele de relaxare musculară profundă, yoga sau meditație, aromoterapie va veni la salvare, sufletele contrastante, tehnici de auto-adezive. Prognozele sunt de obicei favorabile.

În cele mai multe cazuri, phagophobia, chiar și în formele sale grele, învingând și se pot întări. Aproximativ 7-9% din cazuri după tratament a trecut pe parcursul anului există o recidivă a tulburării fobice, în alte cazuri, este posibil să se realizeze un raft și pe termen lung remisie.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Narcisa Raescu

Salutări, cunoscători de stil și căutători de căldură domestică! Sunt Narcisa Răescu, o croitoreasă experimentată, a cărei inimă bate nu doar pentru lumea haute couture, ci și pentru îmbrățișarea intimă a confortului de acasă. Permiteți-mi să vă conduc într-o călătorie prin lumea mea, unde firele modei și ale designului de casă sunt țesute în mod complicat într-o tapiserie de eleganță și confort.

Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: