Totul despre Heliophobia

Totul despre Heliophobia

Noi și tot ce ne înconjoară nu poate exista fara lumina solara. Este important pentru noi la fel ca apa și aerul, întregul ecosistem al planetei noastre depinde de influența Soarelui. Dar sunt oameni care vor da o mulțime, dacă numai soarele nu a fost deloc – este Heliophobes.

Ce este?

Heliophobia se numește teama patologica de lumina soarelui, razele de soare. Este demn de remarcat faptul că nici o ființă vie, cu excepția unei persoane, astfel de frică nu este specifică. Există animale de noapte care s-au adaptat la întuneric și își petrec toată viața în ea, dar nu este legată de frică.

Heliofobia este o tulburare psihică, o boală care este repartizată la clasificarea psihiatrică modernă la tulburările fobice (cod F-40 în ICD-10). Acest tip de teamă patologică nu este atât de des ca frica de întuneric (Naphobia), cu toate acestea, în funcție de diverse date de lumină solară se teme de aproximativ 0,7-1% din locuitorii planetei.

O caracteristică a acestei fobii este că nu este atașată manifestărilor naturale ale instinctului de auto-conservare.

Dacă o persoană este frică de profunzime, întunericul, înălțimea este „lucrarea” hipertrofiată a acestui instinct, care este concepută pentru a salva o persoană de la dispariție. Lumina soarelui este necesară pentru corp și frică înainte de a nu putea fi explicată prin manifestarea instinctului de auto-conservare și de supraviețuire.

Nu confundați heliofobii cu oameni care suferă de o casă de pigment. Aceasta este o boală dermatologică destul de rară asociată cu dezvoltarea arsurilor solare grele, chiar și cu un impact scurt al razelor ultraviolete. Astfel de oameni se tem de soare sunt destul de rezonabile, frica lor este rațională. Heliofobii nu sunt nimic de genul asta, pielea lor nu este diferită de pielea restului de oameni din proprietățile lor, ei nu le amenință, vor fi la soare și, prin urmare, frica lor este irațională, nejustificată.

Destul de des, heliofobia este legată de prezența altor temeri.

De exemplu, la pacienți Ipohondrie (O stare obsesivă de boli constatare) pot dezvolta teama de lumina soarelui în legătură cu credința delirante că o persoană are premise pentru formarea melanomului sau a altor boli maligne. Cu unele forme Sociophobia Oamenii evite luminoase iluminate de soare de soare din cauza a ceea ce le pare că este în astfel de locuri că toată lumea se uită la ele, ia în considerare ei.

Când carchaticobia (teama de afecțiuni oncologice) este formată la început ca un simptom concomitent, Dar în timp este transformată într-o boală mintală independentă, cu drepturi depline. Frica de lumina soarelui se dezvoltă adesea pe fundalul lansat Agorafobia (teama de spații deschise). Dar frica patologică a razelor solare poate fi o tulburare separată, iar apoi evitarea diligentă a soarelui este singura „ciudățenie” în comportamentul uman.

Frica de lumina deschisă a soarelui și o serie de alte fobii și pe fundalul gândurilor obsesive și a sindromului de acțiune suferă de actor și regizor de film Woody Allen.

Istoria a păstrat datele care indică o boală psihică similară în rândul faimosului scriitor Onor de Balzac. El a fost frică de lumina zilei, soarele nu a dat el calm cred, locul de muncă, în direct și se simt fericit. Brilliant scriitor francez toate lucrările lui au scris noaptea. Cu zori, el a băut somnifere și sa dus la culcare, închizând îndeaproape obloanele în casă, la apusul soarelui, sa ridicat, a băut o cafea tare și se așeză pentru munca literară. Este expresia lui: „Dacă ai nevoie, noaptea poate dura la infinit“.

Din cauza fobiei sale, Balzac suferit de dependenta de morfina, pentru ca Morfina a luat ca un sac de dormit.

În 2011, un rezident din Houston Lyle Bensley a fost reținut în Statele Unite, care la tinerețe el însuși imaginat un vampir, la care nici un pic de 500 de ani. A ieșit pe stradă noaptea, iar in timpul zilei a fost închis în Chulana închis și dormit. El este teribil, el a fost frică să isterici că razele soarelui l arde. A reținut un tânăr cu o tulburare delirantă și o manie de măreție numai după ce a sacru o femeie, hotărând că era timpul să-i dea o libertate completă de vampir.

Principalele simptome și diagnosticarea acestora

În general, Heliophobes – o persoană obișnuită, intelectul lui nu este deranjat, abilitățile mentale sunt normale. Singurul simptom este o evitare diligente de situații care pot provoca un atac de frică.

Dacă Heliofobia are o persoană expusă ei – singura tulburare, atunci o persoană înțelege că frica lui nu este justificată faptul că nu este nimic de teamă. El poate fi de acord cu astfel de argumente, dar atunci când în soare, el încetează să controleze emoțiile și poate pierde controlul asupra propriului său comportament. Luminozitatea simptomelor cu o asemenea frică poate fi diferită – de la starea de anxietate la atacul de panică.

Trebuie remarcat faptul că, pentru persoanele supuse phobiam în ansamblu, opinia altora.

Și, prin urmare, Heliophoba este încrezător că „moft“ lui poate fi condamnat pentru alte persoane, percepute cu ei cu negativ. El se teme că atacul de panica se poate întâmpla. Ca rezultat, Heliophobes alege evitarea tip de comportament – ei încearcă să excludă orice situații din viața lor, în care puteți experimenta panica. În practică, acest lucru înseamnă următoarele: trebuie să excludă șederea în soare.

Cu o tulburare minoră fobice, atunci când o persoană se teme că razele soarelui îl va provoca arsuri grele sau boala oncologică, Heliophobe pot purta haine închise, mănuși, ochelari de soare, frizură, nu încearcă să părăsească zonele deschise. În această formă, aproape pe tot parcursul anului va ieși din casă pentru a merge la locul de muncă, de studiu sau magazin.

Treptat, frica poate deveni mai puternică și agravată de sociophobia, și apoi o persoană va încerca să reducă la minimum episoadele de ieșire la stradă, la toate.

În cazul în care inițial se tem este universală, iar pacientul se teme de lumina Soarelui, în general, el poate merge la stilul de viață de noapte, așa cum a făcut Balzac – găsi un loc de muncă în schimbul de noapte, vizita doar 24 de ore pe zi de cumpărături și centre comerciale , ferestre complet strânse cu jaluzele sau perdele negre înguste. helicophobias Lumina manifestă ele însele trebuie să meargă afară pe o zi însorită în mod necesar, cu o umbrelă pentru a proteja împotriva razelor, în utilizarea excesivă de protecție solară. Heliophoba niciodată nu se va întâlni pe plajă.

Ce se întâmplă dacă situația „periculoase“ preia încă o persoană, nu atât de greu de înțeles. Creierul prinde un semnal de pericol fals, se produce o cantitate mare de adrenalină. Elevii extinde, tremurături apar, emoție, anxietate.

Heliophoba nu se poate concentra pe nimic, încetează să înțeleagă ce se întâmplă în jurul. Heartbeat, respirația devine frecventă, superficială, sudoare rece lipicios reliefează.

În cazurile severe, vărsături are loc, pierderea echilibrului, conștiința. Dacă o persoană rămâne conștientă, el se supune echipele de partea centrală profundă a creierului – sistemul limbic. Și acest lucru înseamnă că va arăta viteza maximă, rezistenta, cum ar fi un pasionat atlet-olimpic, pentru a scăpa și de a ascunde de la situații periculoase, cât mai curând posibil. Apoi, când nivelul de adrenalina vine la normal, o persoană însuși nu înțelege de ce a fugit că a fost amenințat, se simte defect, obosit, unii încep să experimenteze un sentiment de rușine și vinovăție.

Ai nevoie să spun că nu există nici o dorință pentru re-vă faceți griji cu privire la astfel de crize, și, prin urmare, acestea sunt gata pentru a arăta minunile invenției, pur și simplu nu mai fie în situații înfricoșătoare. Evitarea comportamentului cu o tulburare mentală este plină cu consecințe grave: Razele soarelui contribuie la producerea de vitamina D în organism, și simptome de hipovitaminoza D apar foarte repede în întuneric.

Este o creștere a fragilității osoase, tulburări metabolice, inima, piele, intestine. Un vis este deranjat, sistemul nervos și activitatea organelor de vizibilitate suferă.

stil de viață de noapte nu contribuie la producția normală melatonină, deoarece această substanță este sintetizat doar în timp ce dormi noaptea. Numeroase tulburări hormonale cu un stil de viata de noapte exacerbată mentală problemă, anxietate și constantă „disponibilitatea de a combate“, conduce pericol așteptări la dezvoltarea de iluzii. Treptat începe să pară că lumina soarelui și de fapt, dă dureri fizice.

Se tem de unități o persoană într-un cadru care nu dau ca el să trăiască pe deplin – Nu poate merge în vacanță, și, uneori, să învețe sau să lucreze, contacte sociale devin rare, rare. Despre crearea unei familii, creșterea copiilor și de vorbire nu merge.

Maximă pe care o persoană cu heliophobia greu își poate permite – să facă o pisica, el va fi fericit pentru a face proprietarul companiei în zilele de noapte.

Psihiatrii sunt diagnosticate cu diagnostic. Pentru a face acest lucru, ei folosesc teste speciale la nivelul de anxietate, precum și o conversație și examinare a stării creierului prin CT sau RMN.

Cauzele bolii

Motivele exacte care pot duce la dezvoltarea acestui tip de fobie, medicii sunt necunoscuți, deoarece nu există nici o subliniere ori de câte ori, frica de spațiu închis (claustrofobia) sau teama de păianjeni (arachnofobie). Există ipoteze că tulburarea se dezvoltă ca o reacție protectivă în formarea instalațiilor incorecte.

Dacă în copilărie copilul a ars din greu la soare, a primit soarele grele, care au fost rănite de mult timp, el ar putea avea o anumită relație patologică între soare și durere, pericol. De obicei, acești copii sunt foarte impresionați, melancolici, anxioși, au o fantezie bogată și dureroasă.

Cazurile sunt descrise atunci când heliofobia sa dezvoltat pe fundalul unui șoc de căldură cu halucinații, pe care omul a suferit un copil ca un copil. După aceea, soarele poate începe să fie perceput ca ceva mistic. Uneori, teama de panică a motivelor sale intră într-o altă experiență negativă, de exemplu, copilul a experimentat un șoc puternic, frică de la un atac animal, dar în acel moment atenția lui a fost concentrată la soare (era într-o zi însorită pe stradă).

După aceasta, imaginea soarelui și percepția luminii solare pot fi interdependente cu panică.

O persoană cu schizofrenie lentă sau înainte de debutul bolii se poate manifesta destul de pronunțate heliophobie. Și o tulburare delirantă începe să precede frica de soare cu o masă de justificări neștiințifice și sinceră ridicole (mi-e frică de lumina soarelui, pentru că mă poate face negru sau ard punctul).

Opțional, contactul exact cu soarele provoacă dezvoltarea fobiei. Uneori, un copil impresionabil poate forma credințe incorecte atunci când vizionează un film, în care soarele ucis fie atunci când contemplând consecințele puternice devastatoare ale secetei, arsurile solare în altele.

Uneori părinții își adaugă contribuția, reamintim în mod constant Panama, că soarele este periculos, trebuie să fii atent.

Cu atât mai des, bebelușul aude, cu atât este mai mare probabilitatea ca el să poată începe să se teamă de lumina soarelui și de căldură. Dacă în familia copilului există rude care se tem de soare, adică proporția mare a probabilității ca un model similar de comportament și de transport mondial, va lua pur și simplu credința și o va folosi. A fost de mult timp dovedi că obiectul de frică de mama sau tata provoacă o entuziasm inconștient de la un copil.

Metode de tratament

Acest tip de fobie trebuie necesită o abordare profesională în tratament. Este aproape imposibil de a face cu o astfel de frica le și încercările inepte de a face acest lucru poate duce la agravarea tulburări fobice. Și, prin urmare, trebuie să contactați medicul psihiatru.

De obicei, tratamentul are loc în condiții de ambulator, doar forme grele necesita spitalizare. Cea mai eficientă metodă este psihoterapie cu detectarea obligatorie a cauzelor de fobie pentru copii Deep. În plus, pot fi atribuite antidepresive cu un fapt confirmat de anxietate a crescut și depresie.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: