Tripanofobia: descrierea și modalitățile de depășire a fricii

Tripanofobia: descrierea și modalitățile de depășire a fricii

Poate că nu în lumina unei persoane, absolut indiferente față de injecțiile pe care trebuie să le facă. Excrementarea ușoară, așteptarea durerii timp de cel puțin câteva secunde este o reacție normală la impactul imposibil de a fi considerat fără durere. Dar există oameni (și mulți dintre ei) care au o perspectivă pentru a face o injecție, chiar dacă viața depinde de ea, provoacă o groază de panică incontrolabilă. Acest fenomen se numește trypanofobie.

Descriere

Tripanofobia este o tulburare mentală care este considerată una dintre cele mai frecvente din lume. Aceasta este o teamă patologică de injecții, ace, seringi și injecții. Aproximativ 15% dintre locuitorii planetei suferă de statistici medicale privind statisticile medicale. Este demn de remarcat faptul că în țările în care seringi de unică folosință cu acele subtile care nu provoacă dureri intense în timpul injecțiilor, numărul unei astfel de tulburări de mai jos, de exemplu, în Statele Unite Trypanofobia este diagnosticată la 10% dintre locuitori.

În Rusia și în spațiul post-sovietic, în cazul în care acele de metale groase de seringi reutilizabile au fost folosite de mult timp, frica de injecții deasupra – până la 20% din locuitorii țării noastre suferă de trypanofobia. Ea iese pentru ideea că Această fobie este strâns legată de calitatea îngrijirii medicale. Dar aceasta nu este singura condiție prealabilă pentru dezvoltarea tulburării.

Typorphobia se dezvoltă de obicei în copilărie, Pentru aceasta este adesea numită teama de copilărie. Nu confunda trifofobia cu Yatrofobia – Frica de medici, teama de a vizita spitale, sa treci sondaje, teste de trecere, tratate.

Adesea, aceste două fobii merg în jur, multe yatrofoane se tem că nu numai persoane în haine albe, ci și injecții. Dar multe tripanofeluri nu se tem de medici și asistente medicale, pot merge în siguranță la clinică, contactați terapeutul dacă sunt bolnavi, a trece testele dacă nu sunt legate de perforate și injecții.

Dar aici scopul purpurilor poate scufunda o persoană într-o stare de anxietate acută și încearcă să-l tragă într-un birou procedural poate pune capăt luptei de atac de panică.

Tribanofobul în sine este, de obicei, cinstit admite că este frică de Ukolov. Mulți dintre oameni cu o astfel de tulburare nu văd nimic neobișnuit în acest sens, în înțelegerea lor pe oricine trebuie să se teamă de injecții. Dar într-o situație periculoasă, oamenii cu tripanofobie pierd ocazia de a-și controla comportamentul – pot ca o seringă la leșin, începe să se descompună și să fugă, unii sunt o asemenea teamă că nu pot trece pragul contului procedural. În orice situație, atunci când injecțiile pot fi înlocuite cu pastile sau altceva, tripanochiba va profita în mod necesar.

Este această fobie periculoasă – este greu de spus. În timp ce persoana este sănătoasă și în injecții, nu este nevoie, viața lui nu diferă de viața tuturor. Această frică nu interferează în nici un fel. Dar este necesar să se îmbolnăvească, merită o nevoie acută de injectare, iar o persoană cade în stare anxios.

Citește mai mult  Ce să scrie o fată care îi place?

Așteptarea injecției pentru el este dureroasă în injectarea în sine. Unele siguranțe refuză injecții în principiu, în ciuda argumentelor și convingerilor medicilor. Și acest refuz poate provoca probleme grave de sănătate și o amenințare la adresa vieții.

Există preparate care pot fi adoptate sau numai prin picurare. Există situații în care întârzierea poate costa un pacient de viață și apoi injectarea este cel mai bun mod de a livra rapid medicamentul necesar în organism.

Semne

Nu este atât de dificil să se cunoască adevărata tripanophoba. Mulți oameni spun că se tem de a face injecții, dar acestea sunt doar cuvinte. Adevărata suferința Trypanophobia nu-i place să vorbească despre acest subiect, deoarece chiar și gândul unei astfel de proceduri o, ca injecție, fie că este vorba intravenoasă sau intramusculară, îi dă suferință. Există pacienți care sunt panicly tem de Ukolov din Viena, sunt cei care se tem de fese puncție, mulți se combină cu succes frica de toate tipurile de preparate injectabile, inclusiv înainte de gardul de sânge din deget pe analiza de ansamblu scarificator.

Persoanele cu astfel de tulburări încearcă să-și planifice viața în așa fel încât acestea ar putea evita preparate injectabile. Dacă nu puteți merge la vaccinare, nu vor merge. Dacă există cel puțin cea mai mică șansă de a evita trecerea de închidere, în cazul în care acestea iau sânge pe analiză, vor profita cu siguranță.

La medicul de prescriere tratament, trypanophobic vor găsi în mod necesar dacă este necesar să se facă injecții, dacă există o șansă de a le înlocui cu pastile sau amestec, dacă nu, se reface de mai multe ori de la alți medici și pe internet. Anxietatea va crește, și în cele din urmă trypanophobes va încerca cu siguranță să găsească o scuză și nu du-te la preparate injectabile. Dacă acest lucru este imposibil sau nevoia de injectare a apărut brusc, el nu-și poate ascunde groaza.

Sângele aruncă instantaneu doza de adrenalină a leului. Sub acțiunea sa rapid Elevii se extind, începeți să vă agitați mâinile, buza inferioară. Pielea devine palid ca urmare a fluxului de sânge (a corpului la un semnal de pericol face totul pentru o mai mare furnizarea de sange musculare, deoarece este posibil ca acesta va fi necesar pentru a rula sau lupta).

Inima începe să bată de multe ori, respirația devine superficială, intermitentă și superficială. scade ușor temperatura corpului, iar pacientul este acoperit cu sudoare rece lipicios. Puteți începe vărsături, nebulozitatea și pierderea conștienței se poate întâmpla, poate apărea mesajul pentru a izbucni și fugi – în mai multe moduri imagine simptomatică este individual și depinde nu numai de gravitatea fobie, dar, de asemenea, cu privire la natura și personalitatea persoanei.

După atacul de panica pacientilor cu Trypanophobia simt epuizat emoțional, obosit, ei sunt rușine. Acestea sunt legate în mod critic pentru ei înșiși, dau seama perfect toată absurditatea situației, dar nimic nu poate face ca atacul de panica nu se întâmplă. Creierul se lansează la aceste procese, ele sunt în mare parte irreparal.

Citește mai mult  Privire de ansamblu asupra etapelor de depresie

Ce este atât de frică de fapt tryanofob? Nu toate se tem de exact momentul puncție acută a pielii ac. Unii se confruntă cu o groază plâns de gândul că acestea sunt injectate prin ac un medicament, ei se simt literalmente cum se raspandeste sub piele, în conformitate cu mușchii. Ei percep dureros procedura de injectare în sine. Unii se tem că după injectare va fi sângerare, hematoame, umflaturi, durere pe termen lung.

Mulți se tem de infecție cu infecții periculoase și obținerea de mici bule de aer, care pot intra în ac atunci când scrieți un medicament. Uneori sperie nu numai întregul proces, cu toate etapele sale, dar, de asemenea, un fel de ac, seringi, chiar dacă acestea nu sunt destinate în mod direct pentru acest pacient – în filme, în imagini și fotografii.

Fobia este la fel de caracteristică atât pentru bărbați și femei. Diferența semnificativă a genului nu este respectată. Dar bărbații tripanofobi au o caracteristică neplăcută – sunt mai des înclinați la manifestări de atacuri de panică decât femeile.

Reprezentanții podelei frumoase se comportă în ciuda oroarei, care este mai decentă.

Cauzele apariției

Frica de injecții este formată în copilărie, contribuie, de asemenea, la comportamentul părinților, iar caracteristicile temperamentului și natura copilului. Toți copiii fac injecții, cum ar fi vaccinări. Dar una persistentă îngrijorată de ea, să plătească, să se agită și să uite curând de injecții, iar alții au pus cea mai puternică frică de a repeta situația. La dezvoltarea fobiei, a copiilor cu excitabilitate crescută a sistemului nervos, un prag slab de durere, copii impresionabili cu o fantezie bogată și o anxietate crescută.

Astfel de copii se tem nu numai determina propriile lor senzatii de la injecții, dar și povești, filme, citesc cărți, fotografii. O poveste teribilă despre „mâna neagră“, care a făcut drum în camere și copii pentru copii cu un ac cu otravă, poate provoca experiențe puternice. Povestea va fi în cele din urmă uitat – memoria este aranjată astfel încât să șterge informațiile inutile, pe care omul nu folosește. Dar, la nivel subconștient va rămâne o legătură clară între ace, seringi și ceva teribil, mortal, cu o amenințare.

Comportamentul părinților pot fi adecvate (ar trebui să fie făcut – vom face), și poate neliniștite și cu experiență. Mamă, care, înainte de vaccinarea copilului, este mai nervos decât, crește nivelul de anxietate și de la Ciad.

Sunt părinți care spun copiilor că, în cazul în care nu vor mânca sau opri mersul pe jos pe bălți, ei vor primi bolnav și atunci trebuie să meargă la spital pentru a face preparate injectabile. Despre injecții în astfel de cazuri, să acorde atenție, adulții spun întotdeauna. Dacă copilul este consumat și impresionabil, una dintre aceste afirmații este suficientă pentru a avea o teamă de panică pentru restul vieții sale înainte de manipulare cu seringi.

Citește mai mult  Totul despre Fagofobia

Cauzele pot avea loc în experiența personală negativă – injecție fără succes, complicații, rude a personalului medical, a acelor groase. În acest caz, imaginea seringii este asociată direct cu durerea. Nu există altă asociație. Și să vă fie frică de durere – acest lucru este și un mecanism normal de protecție normal. Numai tripanofobi, achiziționează scale anormale, hipertrofice.

Trebuie remarcat faptul că părinții cu o astfel de problemă cresc cel mai adesea copii care suferă de trypanofobie. Punctul nu este în genetică, nu în ereditate, ci într-un exemplu vizual – un copil ia modelul de pace și interacțiune cu el pentru monedele sale pure. Frica de mama sau tata in fata unei manipulare medicale simplu poate fi pur și simplu luate pe credință, atunci o fobie profunda rezistenta este, de asemenea, format.

În viitor, perspectiva de a obține o injecție într-o venă sau fesă va fi percepută de un copil ca o situație foarte periculoasă.

Metode de luptă

Solicită să lupte cu frica de injectii, ia-vă în mână pentru efortul de voință și învinge fobia că internetul are un pic, în practică, poate ajuta Adevărat Tripanophobians. Faptul este că, la momentul de pericol, ei nu pot controla manifestările de frică, astfel încât nici un efort de voințele discursului nu poate fi. tulburare mintală trebuie să furnizeze asistență psihiatrică și psihoterapeutică calificat.

Cea mai eficientă metodă este considerată psihoterapie cognitiv-comportamentală. Această tehnică ajută la identificarea motivelor reale de frică. Un medic cu experiență nu va cere o groază de împrumut, el va încerca pur și simplu să schimbe convingerile cheie ale pacientului, care provoacă o reacție în lanț de atac de panică. Clasele pot fi individuale și de grup, se poate aplica suplimentar sugestie, hipnoza, NLP, formare pacient Autotransigue, metode de relaxare musculară profundă.

De îndată ce prima etapă va rămâne în urmă, pacientul începe să se treptat cufunda în situații în care acesta va fi înconjurat de imagini și obiecte care i-au speriat anterior. Și bine, dacă la început o persoană poate vorbi fără emoție despre preparate injectabile, atunci el poate lua o seringă în mâinile sale, și apoi se va face injecția de vitamine intramuscular.

In plus fata de psihoterapie poate fi aplicată Tratament medicină – Antidepresivele sunt prescrise pentru a elimina simptomele de anxietate și depresie. Dacă ați observat copilul din teama de teama de injecții, nu trebuie să le ignore și să aștepte până când copilul „se va dezvolta temeri în sine“. Contactați psihologul pentru ajutor. Decât fobia „mai mică”, cu atât este mai ușor să scape de ea.

Copiii ajută tehnicile eficiente de arterapie și talantenie, precum și terapia de joc, de exemplu, un joc de doctor.

Evaluează articolul
( Încă nu există evaluări )
Adaugă comentarii

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: